Munþii Breþcani: marcaj OK. Popul de marcare a vârfului este în stânga, în sensul de urcare, pe zona de platou, unde se întâlneºte cu cãrarea de pe culme. Zic asta pentru cã l-am gãsit destul de greu. Adevãrat, ne-au sâcâit ºi niºte mure!
Munþii Întorsurii: niciun dram de marcaj (doar cu Locus Map). Am ajuns târziu la popul ce marcheazã vârful. Am vrut doi munþi într-o zi ºi am tras tare dar tot ne-a prins noaptea la retur. La întoarecere, de pe cãrarea ce venea de pe vârf, ne-a fost dat sã vedem unul din cele mai faine asfinþituri. Apoi cã ne uitam ca papuaºii la luminile ce se vedeau de la Braºov ºi împrejurimi. Foarte fainã panoramã de noapte. Cred cã nu am mai vãzut de mulþi ani o aºa feerie de lumini. Localitatea Dobârlãu este super OK. Noi am lãsat maºina în faþa magazinului sãtesc ("La doi paºi"), întrebând în prealabil dacã nu deranjãm (cã adicã nu deranjãm, doamna a fost foarte amabilã. Totuºi nu aveau bere Csiki Sor, ceea ce am socotit un minus al localitãþii ).
M-am uitat un pic pe track.Am vãzut cã l-ati fãcut și voi din Pasul Oituz,ca si Cristi.Noi am socotit cã ar fi mai eficient din Pasul Musat.Tot același track,evident.Nu pare sã ridice probleme de orientare.Dar un track e bun mereu pentru o turã de iarnã sau pe ceata.Mulțumesc.Si Kyei! Mesaj modificat de autor!
Mulþumesc, Bogdan! M-am uitat pe poze ºi am vãzut cã aþi urcat iarna ( o sã mã uit mai pe îndelete acasã) Foarte fain! Felicitãri! Mesaj modificat de autor!
Din Pasul Mușat am urcat eu acum 4 ani. Mã rog, eu am început traseul din Pasul Oituz, dar nu existã deloc marcaj turistic pânã în Pasul Mușat.
Din Pasul Mușat, marcajul era atunci CR, iar în zona vârfului începea BR spre Lãcãuți. Din câte îmi aduc aminte, vârful Mușat este împãdurit, dar pe urcare ai vizibilitate spre munții Vrancei.
Salutare!Mulțumesc pentru rãspunsuri.
@Marcel /@Andras - am greșit eu fiind evaziv.Pe Brețcani ne-am propus sã urcãm din Pasul Mușat pe vârful cu același nume.Aici e clar ce e de facut.Pentru Muntii Întorsurii ne-am propus sã urcãm dinspre Dobârlãu pentru Vârful Pilișca!
Andras- nouã ne plac si dealurile! Le zicem munti din condescendențã!Dar am cãpãtat in timp convingerea ca orice loc are farmecul lui.Inimã bunã sã fie!
Marcel- mi-am smuncit mintea în toate pãrțile dar nu-mi aduc aminte.Zic asta doar ca sa nu profit nemeritat!
Cu stimã
In ce parte ai vrea sa mergi? Sunt din judet dar admit ca ma colindeam mai mult in muntii inalti decat pe dealurile din zona. Dar am prieteni care cunosc zona mai bine. Nici eu nu vad de ce ai parca in Dobarlau. Daca vrei pe Vf. Zarna, poti pleca din Ghelinta, Zabala, Covasna (de fapt drumul dintre Covasna si Comandau).
In mare parte judetul e sigur, poti lasa masina aproape oriunde unde vezi case decente.
Profit de ocazie sa iti multumesc pentru indrumarile primite cu ceva timp in urma si incerc pe aceasta cale sa iti intorc serviciul.
Avand in vedere ca Muntii Bretcu-Oituz sunt in estul orasului Covasna, iar Localitatea Dobarlau e in vest eu aici vad 2 puncte:
1. Acces in Muntii Bretcu
Informatii:
Asaltul Carpatilor - Muntii Bretcu Oituz - nu cunosc ceva mai nou
Cu puncte de acces:
a. Pasul Oituz
b. DN2D Tg. Secuiesc Focsani ... cu 10 ani in urma eu am gasit o parcare pe aici dar nu am gasit marcaje
c. Comandau
2. Localitatea Dobarlau
Informatii:
Asaltul Carpatilor - Munceii Intorsurii - nu cunosc ceva mai nou
Se poate urca spre vf. Pilisca 1222 cu marcaje intermitente nu corespund cu harta
Dobarlau mi s-a parut un sat decent fara extravagante. Masina am lasat-o la marginea satului pe un drum forestier ce ducea direct catre vf. Pilista (era zapada si pana acolo am putut urca).
Nu am intampinat probleme (asta cu (cred) 4 ani in urma).
In speranta ca info date iti sunt de folos iti urez o iesire placuta.
De asemenea sper ca info sunt inca de actualitate, daca nu, orice feedback e apreciat.
Salutare. Existã cineva cu informaþii (de oricare) privind Munþii Breþcani? Mã intereseazã unde s-ar putea lãsa maºina, pe unde e mai OK de urcat, dacã localitatea Dobârlãu este locuitã de þigani ºi e genul celei de la Sãcele (spre Braºov) etc. Orice!
Mulþumesc!
Cu plecãciune tuturor celor care au dat un sfat.
Munþii Breþcani: marcaj OK. Popul de marcare a vârfului este în stânga, în sensul de urcare, pe zona de platou, unde se întâlneºte cu cãrarea de pe culme. Zic asta pentru cã l-am gãsit destul de greu. Adevãrat, ne-au sâcâit ºi niºte mure!
Munþii Întorsurii: niciun dram de marcaj (doar cu Locus Map). Am ajuns târziu la popul ce marcheazã vârful. Am vrut doi munþi într-o zi ºi am tras tare dar tot ne-a prins noaptea la retur. La întoarecere, de pe cãrarea ce venea de pe vârf, ne-a fost dat sã vedem unul din cele mai faine asfinþituri. Apoi cã ne uitam ca papuaºii la luminile ce se vedeau de la Braºov ºi împrejurimi. Foarte fainã panoramã de noapte. Cred cã nu am mai vãzut de mulþi ani o aºa feerie de lumini. Localitatea Dobârlãu este super OK. Noi am lãsat maºina în faþa magazinului sãtesc ("La doi paºi"), întrebând în prealabil dacã nu deranjãm (cã adicã nu deranjãm, doamna a fost foarte amabilã. Totuºi nu aveau bere Csiki Sor, ceea ce am socotit un minus al localitãþii
Inimã bunã ºi ture la max!
Joi, 12 noiembrie 2020 - 15:24