Traseul e practicabil fara coltari de pe la inceputul lunii. Mai ai unele scurte portiuni de traversare pe zapada in jumatatea superioara, dar sunt batute urme. Sa ai insa grija ca cel putin una dintre traversari este pe pod de zapada - pe dedesubt curge apa si e ceva distanta pana la sol, mai bine ocolesti. Si e posibil sa ai probleme la traversarea apei daca nimeresti pe/dupa ploaie (noi cel putin am luat ceva apa la galosi duminica)
Mesaj modificat de autor!
Buna ziua!In cursul zilei de duminica, as dori sa fac o ascensiune catre cabana Caraiman pe traseul Jepii Mici.M-ar interesa sa stiu daca traseul mai prezinta portiuni de zapada si ,daca exista cat de expuse sunt zonele inzapezite.Cu multumirile de rigoare astept informatii despre starea traseului in cauza.
Mesaj modificat de autor!
primul contact serios cu muntele a fost anul asta pe Bucegi, prin jepii mici. e un traseu greu, dar nu e chiar de sperit daca esti echipat (bocanci in primul rand) si esti atent.....
da este un traseu destul de solicitant ! daca ar fi sa dau o incadrare de la 1 la 10 traseelor ce nu implica deloc echipament de alpinism l-as considera un traseu de 6-7 ,cam pe aici pe undeva ! am explicat prin aceste note ca sa-ti faci o idee mai exacta ! nu ai mai facut nici un traseu ?
Am coborat pe Jepii Mici, duminica, 11 septembrie. Nu am vazut nicio alunecare de teren, poteca e in aceeasi stare ca si pana acum.
Poate, doar, in unele locuri, poteca mi s-a parut "mai adancita" de urmele trecatorilor, decat o stiam eu.
Deci, in privinta alunecarilor de teren, poti sta linistita, nu am observat asa ceva.
Planuiesc sa urc sambata asta la Vf. Omu prin V. Jepilor si as dori sa va intreb cam in ce stare este traseul pentru ca am inteles ca au fost ceva alunecari de teren pe V. Jepilor care au afectat traseul. Daca a fost cineva de curand pe acest traseu daca imi poate spune daca prezinta riscuri sau sa merg linistita?
Salut, am urcat ieri pe Jepii Mici si am coborat pe Jepii Mari. Poti merge fara probleme. Intr-adevar, la coborarea pe Jepii Mari, In apropiere de intrare pe Valea Comorilor (15 minute de la "La gratar") poteca era rupta destul de mult, dar se poate trece lejer.
Avand in vedere acesta stire, http://www.antena3.ro/romania/traseele-de-pe-valea-prahovei-distruse-de-ploile-torent
iale_105064.html,
as dori sa stiu de la cei care au fost week-end-ul trecut pe Jepii mici si mari cat de distruse sunt traseele.
Nu de alta, dar n-am de gand sa ajung in week-end doar pana la Urlatoarea.
Am banuiala ca autorul/autorii articolului fac recomandari dupa propriile lor puteri, care nu sunt mari daca le e greu sa ajunga pana la Gura Diham .
de putut pot sigur.. pentru ca acesta e antrenamentul pentru mine,caci dupa aceea,o luna mai tarziu,plec in fagaras o saptamana pt. Vf. Moldoveanu.
Fizic pot,dar vreau sa stiu ce riscuri sunt si cat de greu este,pentru ca sa stiu ce fel de persoane sa iau cu mine si la ce sa ma pregatesc pentru mine insumi.
Joi, 29 mai 2014 - 15:05