Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Vremea
Varful Pietros
Muntii Rodnei
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Informatii despre munti Hidrocentrala de 1 mld euro in zona Clujului,stie cineva ceva? (3)

csuporj
csuporj
Coarda

Din cate am inteles se va face un lac/baraj pe platoul Farcasu, pe paraul Farcasu (est de Lapustesti, nord de Tarnita), noaptea se va pompa apa din Lacul Tarnita in sus in noul lac, iar ziua va veni apa pompata inapoi in Lacul Tarnita.

Vineri, 18 martie 2011 - 18:13

zentai
zentai
Coarda

Iote cum ar putea acuma sa se duca ecologistii aia de s-au grupat si s-au incordat cu modificarea OUG57 si sa dea cu aria protejata in zona! Dar nu cred c-or s-o faca.Pen'ca orice centrala hidroelectrica ecolocizeaza zona ,din principiu, si orice gandire contrara e imoralaCarpati.org.

Motive mari de bucurie pentru clujeni.Sa vedeti ce-or sa infloreasca vilele prin zona si ce de-a motorina la juma de pret, vanduta pe shestCarpati.org...pentru ca dealurile care nu sunt inseamna motorina, iar jum. de cm.de beton mai putin, in cote, care unde nici nu se cunoaste...inseamna mereu o vila pe undevaCarpati.org.

Nu mai zic de discutiile, cu iz de arta cu tendinte, despre Hidroelectrica, aceasta prostituata mereu virginaCarpati.org

Vineri, 18 martie 2011 - 13:20

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Am citit cu uimire in ziarul Gandul de luni un articol:
http://www.gandul.info/reportaj/incepe-constructia-la-hidrocentrala-de-un-miliard-de-
euro-din-cluj-care-este-data-oficiala-de-finalizare-a-investitiei-8061100
Stie cineva mai exact despre ce este vorba?
Din cate stiu eu (am fost de vreo 2 ori pe acolo) pe Somesul cald cum urci de la Cluj spre Apuseni (masivul Gilau) exista deja 4 lacuri de acumulare,2 langa Gilau (lacul Somesul Cald si lacul Gilau) si unul numit Tarnita apoi si mai sus lacul Belis Fantanele.
Vad ca in articol se vorbeste sa se faca o cariera de piatra,sa se despadureasca o zona de acolo etc.
Daca lacul se face la Tarnita-Lapustesti atunci e pe Somesul cald,nu pe Cris.
Iar articolul de aci vine sa confirme:
http://www.ziuadecj.ro/economic/unda-verde-pentru-hidrocentrala-tarnita-lapustesti--6
2757.html
Zice de comunele Gilau,Rasca,Capusu Mare si Marisel care se cam afla pe acolo prin zona,langa Somesul cald.
Ei se pare ca zona muntilor Apuseni de acolo (adica cheile Somesului cald) o sa fie schimbata.
Aci o harta sa vedeti mai bine despre ce e vorba:
http://harti.mielu.ro/zona_cluj_muntele_mare.html
(e vorba de harta de 4 Megabytes).

Vineri, 18 martie 2011 - 11:25

Afisari: 2,394

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,1057 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org