Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ianuarie 2024
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Grindusu
Muntii Tarcau
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Informatii despre munti Drumul spre Casa Folea (8)

andras
andras
Caraba

Pana la urma m-am imbolnavit si eu nu m-am dus. Relatarea prietenilor: pana la Nobilis se putea urca, cel putin cu masina acela de 4x4 cu garda joasa. Drumul a fost curatat. Cat despre traseu, ei s-au intors putin de dupa Grind, zapada e prea mare cum era si de asteptat.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 5 februarie 2023 - 13:27

robert84
robert84
Caraba

Salutare! Cum ti a spus si Ciprian, dupa o ninsoarea serioasa cu viscol drumul e impracticabil, sunt cornise ca pe creasta. Chiar daca e deszapezit , toata zapada de pe muchie e adusa pe drum.
Daca intrebi strict pt weekendul acesta nu ti recomand

Vineri, 3 februarie 2023 - 15:00

zentai
zentai
Coarda

Am ajuns cu mașina (4X4) până la Casa Folea, iarna, acum câțiva ani. Am ajuns seara, târziu, pe la orele 20 - 21. Drumul era degajat, astfel că troienele de pe margine depășeau înălțimea mașinii. Doi dulăi m-au pus în dilemă, astfel că am închis geamul. Carpati.org
Curtea era OK. Poate că am înțeles sau țin minte greșit dar se desfundă drumul până la Casa Florea chiar de către proprietarul locației. Eficient ar fi să suni la Casa Folea și să întrebi dacă se poate ajunge cu mașina până în curtea lor (curtea era curățată de zăpadă atunci când am fost eu). Nu ai nevoie de lanțuri dar trebuie să fii un bun șofer pentru că o abatere stânga - dreapta...În fine.. O să vezi tu...loco.

Vineri, 3 februarie 2023 - 14:04

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Is curioasa daca a incercat cineva sa mearga cu taxiul din Zarnesti pana acolo

Vineri, 3 februarie 2023 - 13:27

andras
andras
Caraba

Multumesc pentru informatii! Sigur putem sa mergem si pe jos de la Casa Nobilis, sau chiar de mai departe.
Sper s-o putem lasa masinile undeva, drumul acela pe streetview mi se pare ingust si cu garduri pe ambele parti. Avem si o masina 4x4 daca trebuie care se descurca bine cu conditia ca zapada nu fie mare, avand garda de sol destul mica, dar probabil vor fi si masini cu tractiune fata.

Vineri, 3 februarie 2023 - 12:52

midan
midan
Rucsac

Salut,
după cum a scris și Ciprian, răspântia de la Nobilis e cel mai avansat punct unde ai putea lăsa mașina în "siguranță".
Dincolo de dambul ăla, în condițiile în care ninge și /sau înghețată e riscant și cu 4x4, dacă nu e "off-road veritabil "

Vineri, 3 februarie 2023 - 12:35

cipicernat
cipicernat
(admin)

Nu (si de multe ori nici cu un 4x4 chiar serios). Casa Folea este pe o muchie expusa la vant si neasfaltata. De obicei drumul aduna troiane de zapada si, in plus, e si o coborare pana la casa propriu-zisa ce poate pune probleme si dupa ce a trecut plugul. Chiar si in conditii meteo ideale, nu as duce masina mai departe de Nobilis (desi, si acolo exista un risc de a ramane inzapezit).

Vineri, 3 februarie 2023 - 11:48

andras
andras
Caraba

Stie cineva cum arata drumul spre Casa Folea in Crai? Se poate de obicei merge acolo pe timp de iarna (ca acum) cu masini normale, fara 4x4? Nu am fost niciodata in Crai dinspre acolo, dar stiu ca multe ture organizate aici au ca punct de plecare casa respectiva.

Vineri, 3 februarie 2023 - 09:52

Afisari: 361

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9314 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org