Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Bodea
Muntii Tarcu-Muntele Mic
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Informatii despre munti Ceahlau - la inceput de mai? (5)

senty
senty
(admin)

Tot cu plecare din Izvorul Muntelui, e si traseul cu TA prin Jgheabul cu Hotar. Asta ar fi mai accesibil dupa parerea mea. La cabana, puteti intreba pe alti turisti cum sunt celelalte trasee si eventual sa le alegeti pentru coborare.
Vremea pentru sambata se anunta cam cu ceva ploi pe zona moldovei. Aveam ca solutie de backup sa ma duc si eu in Ceahlau (tot cu plecare din Bv), dar inca nu sunt hotarat, abia joi seara decid unde ma duc, in functie de.... unde ploua mai putin Carpati.org

Marți, 28 aprilie 2015 - 22:52

veronica
veronica

Mulțumesc pentru răspunsuri. Revin cu informații "calde" când mă întorc. Nu avem colțari, iar dacă e prea multa gheață și e riscant să continuăm, ne întoarcem și gata. Ceahlăul nu pleaca nicăieri Carpati.org

Marți, 28 aprilie 2015 - 22:47

senty
senty
(admin)

Ei hai ma Gabi, nu mai speria lumea cu lungimea Carpati.org, e poate cu o ora juma mai mult decat celelalte. Veronica, traseul nu e de speriat, dar cum zicea si Gabi, e inca iarna pe acolo. Vezi ca pe majoritatea traseelor marcate vei gasi gheata pe poteca, iar prin unele nu prea ai cum sa ocolesti gheata asa usor. Da, pe traseul prin Poiana Maicilor (BR), cu siguranta vei gasi ceva gheata cu putin inainte sa ajungi la Claile lui Miron, si zapada si/gheata inainte de a ajunge la camping, imediat dupa ce treceti de jgheabul ursilor.
Daca alegeti sa coborati pe BA ("lutu rosu") iarasi sunt sanse sa dati de portiuni cu gheata pana sa ajungeti in zona Calugarilor, si aici e cam aiurea de mers pe langa poteca...

Personal, primavara inca mai merg cu coltarii dupa mine, in special pe astfel de portiuni "cu adrenalina"; prefer sa am un confort in detrimentul greutatii suplimentare aparute.

Tura faina si vreme buna.

Marți, 28 aprilie 2015 - 22:39

zentai
zentai
Coarda

Salutare!
Nimeni nu poate interzice nimic, nefiind lege.Poate fi un traseu nerecomandat iarna!Sunt două porțiuni unde puteți pierde marcajul.Dacă e zăpadă mai sus de Clăile lui Miron, posibil să aveți și urme, astfel că problema asta ar fi rezolvată.Iarnă mai este un pic pe Ceahlău dar nu intr-atât cât să sperie!Problema traseului e că e foarte lung!Eu aș alege să cobor pe acolo!Dar poate fi o alegere personală.Mai așteptați păreri!
Mesaj modificat de autor!

Marți, 28 aprilie 2015 - 16:02

veronica
veronica

Buna ziua tuturor,
as vrea sa urc de 1 mai in Ceahlau, din Izvorul Muntelui pe la Poiana Maicilor pana la Dochia. Am citit ca e traseu interzis iarna. Credeti ca este accesibil la acest sfarsit de saptamana (s-a terminat iarna acoloCarpati.org )? Multumesc pentru sugestii.

Marți, 28 aprilie 2015 - 15:43

Afisari: 1,259

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0497 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org