Se poate campa fara probleme in zona Plaiul Foii pentru ce exista zone private special amenajate.Daca se doreste camparea pe durata limitata chiar si micul platou din fata punctului Salvamont este OK cu exceptia zgomotului provocat de circulatia auto.
Mesaj modificat de autor!
Hello!
Anul trecut nu se mai putea campa la Plaiul Foii spre bariera de intrare in rezervatie (Barsa Tamasului), deoarece la vreo 100-200 m de cabana, mergand in stanga spre Spirlea s-a montat inca o bariera, pentru a nu se mai intra cu masinile si era interzisa si camparea. Tot drumul era numai pamant rascolit de utilaje, special sa-ti taie cheful, creand o imagine dezolanta, pe langa cea a albiei raului care tot sufera modificari, totul numai pietroaie, zici ca-i cariera de piatra. Pajistile frumoase si vaste au ramas de domeniul trecutului. Pana atunci, am crezut ca nu se poate imagine mai dezolanta decat cea de la bariera de intrare in rezervatie, unde era exploatarea forestiera. Dar in Romania ne-am obisnuit ca intotdeauna se poate si mai rau . Vocile unor localnici spun ca e mana celor de la exploatare, pentru a nu mai fi vazuti ce fac, eu tind sa cred ca e combinatie cu pensiunile din zona - si-au dat mana cu mana spre profitul lor unic.
Asa ca ne-am campat pe drumul care merge inainte de la cabana (Barsa Grosetului), si sa vezi acolo dezolare: versanti despaduriti complet, raul vesnic murdar de la exploatarea din amonte, nici nu te puteai spala ca lumea. In plus, de acolo e mai mult de mers spre trasee, e mai izolat, nu e deschiderea de pe valea Tamasului, chiar un pic sinistru as zice.
Am uitat sa va spun ca s-a introdus taxa de intrare in rezervatie, gen 5 ron/saptamana si 20 ron/sezon, asa era anul trecut, sezonul fiind din mai pana in octombrie. Aceste taxe sunt chiar ok, daca in ele s-ar reflecta ceva bun, constructiv, si nu doar umplerea buzunarelor unor smecheri, si punerea noastra pe drumuri pentru plata lor, pentru ca nu va pot spune cate telefoane am dat la primaria Zarnesti, Ocolul Silvic, Salvamont, Cabana Plaiul Foii, si nimeni nu stia nimic exact, eu vrand sa fiu in regula si neamendata in varful muntelui ca n-am platit taxa lu'Peste....
Stie cineva daca s-a modificat ceva de anul trecut? Daca se poate totusi campa in zona barierei de intrare in rezervatie, gen pe dealul acela frumos din dreapta? Eventual cu aprobare de la primarie?
Va multumesc anticipat si va doresc poteci fumoase!
Mesaj modificat de autor!
Miercuri, 30 mai 2018 - 10:04