@artistu - Hai sa recitim mai cu atentie interventia mea ...in rest te cred pe cuvant ca sti ce spui si sunt de acord cu tine.
Vorbeam de o alta bucata de drum si mai important, dupa parerea mea, erau conditiile din acea perioada ...adica zapada zero. Deja ce zici tu sunt conditii extreme si nu e cazul sa le discutam.
ps. pe aceasi logica, iarna te poate lua avalansa cand urci la Malaiesti pe Glajarie, dar ....
mdaaa...am uitat sa va spun ca m-am si intors de acolo . prin moroieni drumul este cam ...rupt din ce am vazut eu, dar portiuni mici. nu prea sunt indicatoare si in anumite zone chiar am intrat pe drumul gresit, dar surpriza: m-au salvat gps-ul si un padurar. in rest...oamenii pe care i-am intalnit la cabana Bolboci spun ca cel mai usor este pe la cuibul dorului. Normal k in anotimpul rece este riscant peste tot la munte cu masina...deci asta nu se mai pune in discutie. La cabana Bolboci este foarte frumos si curat, cazarea este 40 lei / camera/ noapte (nu am dormit acolo doar am intrebat)
Este o drumetie fantastica pe toamna tarzie cand iarna se lupta cu toamna o sa pun si fotografie in curand.
numai bine si inca o data va multumesc !
marius..referitor la "situatia de a te intalnii cu cineva pe contrasens e destul de mica. " ..incep prin a spune ca prima data am mers cu masina la pestera (in acelasi an am mers si pana aproape de releu) in 1998...din 2001 fac fiecare revelion la padina sau zanoaga..deci ar trebui sa cam stiu ce spun... Asadar..si eu am zis la fel ca tine legat de posibilitatea ca in seara de revelion, pe un drum oglinda(gheata cu zapada si cu fleoscaiala deasupra) pe la ora 8:30 seara, sa mai ma intalnesc cu vreo masina... insa soarta mi-a dovedit contrariul ...si ghici unde? FIX in segmentul de 50m dintre pietroaie, adica fix in chei, unde iarna incape O masina jumate', iar daca sunt jeepuri- (Nu samurai dar nici vreo porcarie d-asta noua de strada..ma refer la offroadere..full-size cum ar veni) si zapada multicica..cam o masina incape. Intreba pe vasile sau pe oricine de pe vale de accidentul (usor,ambii am plecat pe roti in ciuda violentei loviturii frontale, aka berbecii) din seara de revelion.....In concluzie, se pot intampla si d-astea.. niciodata sa nu te bazezi pe probabilitati
Acel indicator exista si e la Cuibul Dorului, dar tocmai lucratorii mi-au zis ca nu mai e valabil ...banuiesc ca este un alt indicator uitat, cum putem intalnii pe multe drumuri mult mai importante.
Parapeti nu exista, dar riscul de a cadea in rapa il vad doar daca mergi cu viteza excesiv de mare si pierzi controlul, e gheata sticla pe jos sau te impinge cineva. Poate doua Rabe sa nu treaca una pe langa alta pe anumite portiuni, dar si asa, situatia de a te intalnii cu cineva pe contrasens e destul de mica.
Luni, 7 noiembrie 2011 - 11:26
xoreax
Cred ca trebuie totusi mentionat faptul ca pe drumul Cab. Cuibul Dorului - Saua Dichiului apare accesul interzis, fiind drum in lucru ( sau cel putin asta era acum in august, cand am mers eu pe acolo ). Soseaua e destul de ingusta iar in unele portiuni nu pot trece 2 autovehicule unul pe langa celalalt. Nu exista parapeti ( intrucat drumul nu e terminat ), deci in caz de ceva te duci frumos in rapa.
Din ce am inteles, nu se ia nimeni de tine, ba chiar lucratorii de pe acolo au fost foarte foarte de treaba, mutand ditai camionu pe marginea prapastiei sa trecem noi.
Varianta Cuibul Dorului - Saua Dichiu este asfaltat. In saua Dichiu o iei pe drumul din stanga, un forestier bun. Cum cobori pe forestier, o sa intalnesti un drum ce pleaca in drapta, tu sa mergi tot inainte ! apoi vei ajunge la intersectia cu drumul de Moroieni - Pestera, cu indicator spre dreapta. De aici, forestierul e mai cu hartoape, dar cu o masina cu garda normala e ok.
La intoarcere, poti sa cobori prin Moroieni, portiunea intersectia spre Dichiu - Moroieni, e cu hartoape si posibil zone cu noroi, dar fara probleme deosebite ...poti intalnii tiruri ce coboara busteni. Pe aceasta portiune, cand cobori spre Moroieni, vei intalnii un drum ce pleaca in dreapta, iarasi tu vei tine inainte.
Recomand pt aceasta perioada:
- anvelopele sa fie netocite excesiv - posibil noroi/zapada
- un plus de benzina in rezervor - vei urca destul de mult si pentru eventuale rataciri: Sinaia - Cuibul Dorului - saua Dichiu - Zanoaga - Pestera - Zanoaga - Moroieni - Sinaia, aproximativ 100km
- benzinarie doar in Sinaia
Ca traseu de o zi, este perfect. Te poti duce si la Piatra Arsa pt un ceai si ceva peisaje in plus, avand in vedere ca mai faci doar aproximativ 20 km dus-intors, Dichiu - Piatra Arsa, pe un forestier bun.
Pe soseaua dintre Targoviste si Sinaia ; drumul merge prin Moroieni. Este un drum practicabil in viteza a 2-a/3-a; cu orice tip de masina; pana la Sanatoriul din Moroeni este asfaltat, dupa aceea, pana la Bolboci, este forestier, pietruit. Dist. Moroeni - Bolboci = 25 km.
Bolboci-Cheile Tatarului = max. 1ora de mers pe jos; dar in conditii de lalaiala maxima; drumul este forestier, pietruit, drept, neted; nu urca, nu coboara. ca si cand te-ai plimba prin parc.
Cheile Tatarului = Padina, distanta din Cheile propriu-zise si pana la cab.Padina, fiind de vreo 10 min. pe jos
Cazare la vila Coteanu; este o pensiune faina. Am stat odata acolo. Preturi bune, conditii absolut decente. Gasesti nr. de contact pe Net.
Pestera Ialomicioarei este la cca. 10 min de mers de vila Coteanu/cab.Padina pe jos.
Totul este mai mult decat usor; no offense, este genul de "mers la munte" pt. orice pantofar. Asta nu are legatura cu tine dar e bine sa stii peste ce vei da acolo, nu in totalitate dar destul de frecvent.
As vrea sa fac traseul de la Lacul Bolboci - pestera prin cheile Tatarului. Am inteles ca este o zona foarte frumoasa dar nu am gasit informatii clare. eu sunt din Ploiesti si as vrea sa merg cu masina pana la lac, nu imi permit sa stau peste noapte acolo...sau...poate daca as avea ceva detalii / pareri despre cazari. am gasit informatia ca s-ar fi asfaltat drumul (http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t430557.html) dar nu prea am incredere.
Ati putea va rog frumos sa-mi dati un sfat, indrumuari, informatii?
care este cel mai bun drum ?
cat dureaza de la bolboci - cheile tatarului / cheile tatarului- pestera ?
va multumesc anticipat.
Vorbeam de o alta bucata de drum si mai important, dupa parerea mea, erau conditiile din acea perioada ...adica zapada zero. Deja ce zici tu sunt conditii extreme si nu e cazul sa le discutam.
ps. pe aceasi logica, iarna te poate lua avalansa cand urci la Malaiesti pe Glajarie, dar ....
Sâmbătă, 26 noiembrie 2011 - 17:57