Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2023
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Mai 2023
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Online

Vremea
Varful Sandru Mare
Muntii Nemira
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Harti / Documentatie Harta Muntii Vrancei (17)
 
victoranica
victoranica
Coarda
 
@lawr: sa nu confundam lucrurile: varianta electronica nu are nicio legatura (nici n-ar avea cum) cu ghidurile clasice. De altfel, colectia Muntii Nostri a fost relansata sub forma de harti de editura Schubert & Franzke, formatul carticelelor de odinioara fiind unul total diferit (harta venea ca o anexa la descrierile generale si ale traseelor). De acord insa ca aplicatia isi face treaba, eu am folosit-o pe cea pentru Maramuresului si a fost foarte utila, indicand exact pozitia pe culmile nemarcate prin care am cutreierat.


Luni, 31 octombrie 2016 - 16:12

medias
medias

 
@victoranica
Fiecare cum poate, eu cu barbarismele - la care nu schimb o virgulita - altii cu ce cred ca au.


Luni, 31 octombrie 2016 - 12:53

lawr
lawr
Caraba
 
Varianta electronica a lor pt.Crai m-a ajutat intr-o noapte in zona Valea Vladusca Cheile Pisicii sa gasesc drumul corect spre Botorog.


Luni, 31 octombrie 2016 - 12:33

victoranica
victoranica
Coarda
 
@medias [offtopic] : nu stiu despre Vrancei, dar generalizarea lipsei de acuratete pentru toate hartile din colectia Muntii Nostri mi se pare de-a dreptul barbara. Pana in ziua de azi nu am gasit o harta mai buna pentru Naratu sau Tarnov decat cea a lui Nae Popescu aparuta in nr cu Muntii Capatanii. Tot in vechile ghiduri gasim harti foarte bune pentru masive ca Latoritei, Bargau sau Tarcau, despre care, din cate stiu eu, la ora actuala nu exista nicio harta, nu mai vorbim de una detaliata.

Cu lipsuri si nepotriviri, hartile acelea au scos multa lume din impas si multi dintre noi datoram un minim de respect celor care s-au ingrijit de ele cu zeci de ani in urma.


Luni, 31 octombrie 2016 - 11:16

nicolaes
nicolaes

 
Salutare tuturor!

O discutie foarte interesanta. In ceea ce priveste colectia MN generatia trecuta, o sa fiu un mic Gica contra. De paste am traversat muntii Vrancei cu ajutorul hartii vechi, din pasul Musat in Lepsa, peste Lacauti, Gori si Coza si coborat pe Tisite in Lepsa.

@medias Harta aia veche a fost foarte utila, geografia locurilor nu s-a schimbat, traseele prea putin. Mutumesc AMC pentru starea marcajelor. Asadar @Medias, poti folosi harta veche cu incredere.

@bogdan de la tunel traseul continua putin pe malul opus al Tisitei mari, apoi vei fi nevoit sa traversezi apa de vreo 4 ori. Cand ajungi la confluenta Tisitei Mari cu paraul Cristianu va trebui sa faci stanga pe firul paraului, apoi sa urci abrupt si prin doboraturi pana in Golul Roibului. Salbatic si frumos, dar rupere de picoiare. Eu am coborat din Golul Roibului.

Zile cu poteci va doresc


Luni, 31 octombrie 2016 - 09:19

medias
medias

 
@ radutake http://muntii-nostri.ro nu a editat deocamdata nici o harta a muntilor Vrancei. Daca te referi la vechea colectie de ghiduri aparute în mileniul trecut, atunci anexele se pot numi cel mult schite nicidecum harti.
Carpati.org
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 30 octombrie 2016 - 21:45

radutake
radutake

 
Nu stiu daca v-ar ajuta harta muntilor Vrancei din colectia de ghiduri Muntii nostri,


Duminică, 30 octombrie 2016 - 10:01

vestale
vestale
Caraba
 
@bogdanch anul trecut, de 1 mai, am venit din Saua Geamana spre Cheile Tisitei si era traseul bine marcat, in Golul Roibului fiind ceata mare(5-7m vizibilitate), am gasit mai greu marcajul, plecand de la indicator. Parca e trecut in descriere ca dupa trecerea prin Tunelul mare se traverseaza Tisita Mare pe celalalt mal, cand am fost noi era un copac si peste el am trecut, mai in amonte a fost mai interesant Carpati.org
@Cristi.iliescu - potecile nu dispar chiar repede, daca sunt batute; doar daca intra TAF-urile pe ele, cum din pacate se mai intampla. Nu toti au nevoie de marcaj pe copac, dar dupa o ora de mers e bine sa stiu ca pot merge in continuare pe aceea poteca sau la o intersectie de 2 poteci pe care din ele sa merg, iar un track GPS pe un site public ajuta mult. Inainte de o remarcare oricum trebuie sa faci recunoastere pe teren.


Joi, 25 august 2016 - 11:13

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola
 
Eu nu văd rostul hărții tale câtă vreme în teren traseul turistic nu există. Ce spui dacă un turist începător ar pleca în drumeție cu harta la care faci referire și n-ar găsi poteca in situ? Plăcerea de a merge în natură nu se rezumă la a ține ochii pe GPS pentru a nu te rătăci.

Iau ca exemplu din harta pe care ai încărcat-o porțiunea dintre DN11 și DN2D, marcată cu BR. În teren există un singur (1!) marcaj pe toată această distanță, la plecare spre sud din Pasul Oituz.

Apoi mai e sectorul (tot din munții Brețcului) dintre Poiana Hârtanu și vf. Lujerul, unde țapinarii n-au avut milă de munca oamenilor care au marcat acolo un traseu, l-au scos de pe hartă cu drujbele.

Ideea acestei hărți e bună în măsura în care va ajuta în viitor la remarcări, pentru că nu va mai fi necesară parcurgerea traseelor a priori marcării în sine pentru a găsi cea mai bună cale. Cred că deocamdată, cel puțin pentru anumite trasee, mai potrivit e să te informezi de situația din teren de la cineva care a parcurs recent aceeași rută.

Altfel, să ai spor în demersul tău!


Miercuri, 24 august 2016 - 19:17

bogdanch
bogdanch

 
Am putea actualiza harta în format digital, o mare parte din trasee le-am adăugat eu pe Open Street Map, iar acestea se pot vizualiza aici: http://hiking.waymarkedtrails.org/#?map=11!45.8628!26.5334

Pentru posesorii de GPS Garmin traseele vor putea fi descărcate și pentru utilizare offline de aici:
- cu afișare simbol marcaj: http://openmaps.eu/garmindownload
- fără afișare simbol marcaj: http://garmin.openstreetmap.nl/

Aș vrea să actualizez zona mai bine, dacă merge cineva pe trasee prin Vrancea și este dispus să ajute mă poate contacta pe ibogdan[punct]chiriac[at]gmail[punct]com . Tot ce trebuie e să aveți un telefon dotat cu GPS/GLONASS și un PowerBank. Cu acel telefon putem înregistra traseul în format .gpx și-l putem urca în Open Street Map pentru editare. Eu am mers anul acesta doar pe Cheile Tișiței, am ajuns până dincolo de tunel de acolo nu am mai văzut marcajul sau potecă către Șaua Geamăna... Din păcate era destul de târziu și nu m-am mai aventurat în explorare... Din fericire exista un track .GPX făcut de cineva care a parcus zona respectivă și am putut adăuga traseul pe hartă. Carpati.org

Oricum, există o veste bună: https://s20.postimg.org/ig1lzsjod/anul_viitor.jpg


Miercuri, 24 august 2016 - 16:16

senty
senty
(admin)

 
Am discutat cu Marius, in concluzie harta ramane pe site pana va fi realizata varianta completa. Cum am mai spus, pe harta e specificat clar: "Harta traseelor turistice din Parcul Natural Putna Vrancea, reamenajate in iunie - septembrie 2011"! Marius lucreaza la acest proiect.

Da Laura, sigur ca poti ajuta, stiu ca ai batut muntii aia mai mult ca multi altii. Asa cum ai zis, harta a fost ceva provizoriu, si a ramas in acest stadiu, dar va exista si o finalizare... in curand.

No, cred ca s-a lamurit problema aceasta, si nu cred ca mai e ceva de discutat aici.

Ture frumoase tuturor, si va astept cu informatii pentru actualizarea ghidului.


Marți, 8 iulie 2014 - 15:13

lauramatei
lauramatei
(admin)

 
Buna tuturor! Sper sa nu deranjez, dar cred ca as putea ajuta. Stiu aproape fiecare stalp, panou, marcaj de pe traseele acelea si stiu si ce nu e in regula pe harta aceea, care, de altfel, s-a vrut provizorie. Ca a ramas din pacate definitiva, aia e altceva. Daca doriti informatii corecte legate de acele trasee, e posibil sa pot fi de folos. Ar fi bine sa se continue lucrul la acea harta si sa capete o forma finala corecta si completa.


Marți, 8 iulie 2014 - 00:29

senty
senty
(admin)

 
Cum am spus, George a pus o intrebare, eu fiind responsabil direct de ghid... raspund. Raspunsul la actiunea mea l-am dat in primul mesaj. In plus, nici o harta nu este perfecta, toate au scaparile lor.
Intrucat exista mai multe versiuni (pentru unii munti), vizitatorul are posibilitatea sa aleaga ce harta doreste, nu i se "impune" ce sa foloseasca.

In continuare astept un raspuns de la George, restul... despicarea firului de par in patru, nu-si are rostul.

De ce acest topic se numeste asa...? asa a vrut initiatorul Carpati.org


Luni, 7 iulie 2014 - 23:57

xoreax
xoreax
Coarda
 
Eu am fost perfect calm cand am intrebat despre ce e vorba. Nu putem decat ghici care sunt defectele hartii - corectitudinea de care vorbeste initiatorul putand avea multe valente in acest context, incepand de la denumiri gresite, curbe de nivel incorect trasate sau, asa cum ai adus in discutie, faptul ca acea harta nu este completa.

Dar mi se pare de bun simt ca cel care acuza sa aduca si.. acuzatiile, nu? Nu te duci la om, ii tragi o palma si il intrebi daca mai face fara sa-i spui si ce..

PS. De ce numele acestui topic este "George isac"?
Mesaj modificat de autor!

Luni, 7 iulie 2014 - 23:43

senty
senty
(admin)

 
George, eu am pus acea harta pe site.
Harta respectiva nu este decat o parte din muntii Vrancei. Nu este pe deplin corecta, dar mi se pare mai detailata cel putin in zona respectiva.
Inca un aspect, harta este realizata de Parcul Natural Vrancea cat si de AMC (cei ce au lucrat sunt ing. Liviu Manolache si Marius Adrian Coviltir).
Pe harta e specificat clar "Harta traseelor turistice din Parcul Natural Putna Vrancea, reamenajate in iunie - septembrie 2011"! Cine vizualizeaza/descarca aceasta harta, si o foloseste, cred ca vede (sau ar trebui sa vada) ca sunt trecute numai o parte din trasee.
Harta aceasta vine ca o completare a celeilalte harti existente, asa cum am spus... este mai detailata (din punctul meu de vedere) pentru zona cuprinsa.

Pentru liniste am sa iau legatura direct cu Marius (Florin nu are nici o treaba in aceasta poveste) si daca se considera ca harta nu e ok, atunci va fi inactivata.

PS: pentru orice fel de nelamuriri, intrebari, detalii despre ghid rog (pe toti, inclusiv pe cei ce citesc aici) sa ia legatura direct cu mine. Sa zicem ca sunt responsabil direct cu tot ceea ce e in ghid, aproape doua luni de zile continu am luat la puricat tot ghidul si am rearanjat, completat, modificat acolo unde a fost nevoie; s-au introdus trasee noi, s-au introdus munti/masive noi, in principiu cunosc destul de bine ce e in ghid. Mai sunt muuulte de facut, de actualizat, dar pentru asta am nevoie de sprijinul tuturor! Cine ma ajuta?

--------------------

Xoreax, calm...
Cu George ma cunosc bine, am participat la ture impreuna, cu el am participat la remarcare, etc.
Pentru aceasta nelamurire cu mine se discuta direct.
Toate bune!


Luni, 7 iulie 2014 - 23:24

xoreax
xoreax
Coarda
 
Ati putea mentiona cateva greseli pe care le-ati gasit?

PS. Harta in cauza este:

http://www.carpati.org/download/h120/


Luni, 7 iulie 2014 - 23:08

pescar
pescar

 
Credeți că harta pentru Munții Vrancei realizată de AMC este corectă?Mă adresez direct lui Florin Fratu și dacă crede că harta promovată de AMC este corectă să-și asume răspunderea.Nu vreau să creez prea multe discuții dar ar fi mai bine să ștergeți harta promovată în numele asociației..


Luni, 7 iulie 2014 - 22:21

Afisari: 3,438


Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0658 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org