Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Bucsoiu
Muntii Bucegi
#49  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Harti / Documentatie Alte variante de harti in afara colectiei Muntii nostri (49)

vjs
vjs

@ruxandrav locus au hartile lor tip lomaps (bazate pe osm, dar optimizate pt. aplicatia lor). legat de a vedea sau nu un punct pe harta:

separat de asta:

1. mod online (gratis) vs harta descarcata offline (bani/ abonament)
2. punct de interes cautat "de acasa" si salvat deja in ruta (pentru cache-uire si accesare, gasire rapida)

Si eu am o experienta mai veche impreuna cu @laurmatei unde-mi tot arata telefonul ca suntem in gol alpin pe undeva prin Lotrului (cautand sa reanjugem spre prejba) si noi inca balauream prin boschetareala, dar na asta tine si de precizia detectarii si de tipul de telefon. Repet faptul ca in ultima vreme s-a bagat semnal cam peste tot si au devenit si telefoanele cu mult mai performante si "destepte". Iar unele aplicatii au deja atat de multe optiuni incat poate fi o curba de invatare lunga pana sa ajungi la specificul personal de utilizare.

Ca inca o alternativa pe lista recomand si guru maps, pe care o utilizez mai mult pt. overlanding, gasit cai de acces auto.

Joi, 21 iulie 2022 - 14:21

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Atat Locus cat si mapy.cz folosesc aceeasi sursa de date (hartile OSM - MN folosesc tot aia ca baza dar imbogatesc cu informatiile lor). Deci in teorie un drum care apare pe unul apare si pe celalalt. Daca una din aplicatii e in mod rutier nu o sa afiseze drumurile proaste, in schimb, sau daca unul dintre drumuri a fost adaugat pe OSM in mod recent va fi afisat doar de aplicatia cu harta updatata recent.

Joi, 21 iulie 2022 - 13:45

zentai
zentai
Coarda

@-jimb - te rog să mă scuzi că insist pe chestiune. Nu s-a văzut acest drum de către trei persoane, care se uitau în același timp și două dintre ele pe aceeași aplicație. Și asta s-a întâmplat de mai multe ori în acea noapte pentru că ne tot învârteam înainte-înapoi, între Terca -Ploștina, pentru că nu știam ce să facem, cu cele două liniuțe la benzină. Mă și intriga că în spate socru-miu tot insista că există un drum mai scurt spre Gura Teghii, pe care noi nu-l vedeam pe LocusMap. Și i-am întins telefonul să ni-l arate și nouă și și-a dat și el telefonul și uite așa s-a făcut liniște și pace în mașină! Carpati.org

Prietene, dă-l dreacu, că nu era o liniuță, ci ditamai drumul. Carpati.org Apoi telefoanele cu LocusMap s-au descărcat. Așa că, oricum, a rămas în cărți doar telefonul cu mapy.cz și varianta lui, câștigătoare.
Chiar dacă MN și LocusMap sunt "perene în cărți", posibil să dea bufeuri! Oricum, ca o chestie, noi tot LocusMap folosim, în continuare.Dar am încărcat și mapy.cz...așa, ca să fie acolo la vreme de restriște! Carpati.org
Mesaj modificat de autor!

Joi, 21 iulie 2022 - 11:28

jimb
jimb

Apare si in aplicatia de telefon, atat in Locus, cat si in MN.

Mi-am amintit de chestiunea asta in urma unei discutii in care altcineva spunea ca nu a gasit nici in MN si nici in Locus un traseu extrem de banal si accesibil. Am verificat si l-am gasit. Asa ca mi-am zis ca merita cercetat si in cazul asta.
Ma bucur ca Locus si MN tin pasul Carpati.org

(adiacent discutiei - se poate inventa o metoda prin care sa putem atasa o poza direct unui mesaj, fara linkuri spre site extern?)

Joi, 21 iulie 2022 - 11:16

zentai
zentai
Coarda

@-jimb- am uitat să precizez. Din tag-urile puse de tine nu am putut să deschid decât cel privind mapy.cz (ironia dracu' ). Nu, ultima parte a drumului este OK, cea pe segmentul notat cu 203K. Prima parte, cea de la Ploștina, este bușită rău, pe porțiunea numită "Tainiță" ,dar se poate trece!

Joi, 21 iulie 2022 - 11:00

jimb
jimb

Multam de lamurire.
Asadar, e vorba despre segmentul de deasupra drumului marcat de mine cu 1, care coteste apoi spre Gura Teghii.
Apare si in MN, cu denumirea "Muchia Plesei".
In MN segmentul care duce spre Gura Teghii are si un X pe el, presupun ca indica faptul ca e busit rau de tot.

Joi, 21 iulie 2022 - 10:49

zentai
zentai
Coarda

Salutare. Revin.
Foarte tare. Acum îmi dau seama că se vede și pe LocusMap. Dar mă pun pe roată, ca Horea, că în acea noapte nu-l arăta. Carpati.org Și nu erau numai o pereche de ochi, ci trei perechi de ochi. Se vedea numai pe mappy.cz. Este drumul care o ia de-a dreptul din Ploștina, trece la oarece distanță pe lângă Fața Malului, apoi Pensiunea Brătilești și dă în (Nemertea)Gura Teghii (pe Google Maps este notat cu 203K, de la Pensiunea Brătilești la Nemertea. De la Ploștina până la Pensiunea Brătilești se cheamă Tainiță). Nu știu...poate avea ceva rețeaua Orange...
Deci, segmentul de drum, notat pe Google Maps cu denumirea "Tainiță", nu se vedea și pe LocusMap în acea noapte.
Stimă!

Joi, 21 iulie 2022 - 10:10

zentai
zentai
Coarda

@- jimb...la viteză zic, drumul de care am spus se cheamă (pe la) Tainiță și e cunoscut de jdei ani, ca adică nu e făcut recent și nu au a abgrad
at ei harta. Nu-l "vedea" decat mapy.cz.
Dar mâine, la serviciu, decelez și revin..
Mulțumesc

Miercuri, 20 iulie 2022 - 16:18

jimb
jimb

Salut zentai.
Am incercat sa identific zona descrisa de tine, langa vf. Ivanetu.
Am comparat in webapp ce info ofera cele 3 aplicatii: LocusM, Mapy cz si MN.(Locus si MN ofera aceleasi info si in aplicatia din telefon, nu stiu daca si Mapy cz)
Daca (!!) am identificat zona corect, nu am reusit sa gasesc nici o diferenta privind drumurile indicate de fiecare.
Daca (!!) am identificat zona corect, drumul despre care vorbeai e cumva cel marcat de mine cu nr. 2?

Locus: https://postimg.cc/7CGVTYg2
Mapy cz: https://postimg.cc/sGdsRXJ9
MN: https://postimg.cc/JsWxBWp6 / https://postimg.cc/grznjtyV

Poate ai vreme sa arunci un ochi, sunt curios. Multam.
(la canale in Delta nu ma bag)

Miercuri, 20 iulie 2022 - 15:56

jimb
jimb

S-ar zice ca cineva de la MN urmareste topicul asta Carpati.org
Descrierea noului update al aplicatiei:
"Fix map position reset"

Vineri, 8 iulie 2022 - 12:05

midan
midan
Rucsac

MN are butonul cu săgeată în dreapta jos, la mine face automat poziționarea.

Joi, 30 iunie 2022 - 13:05

vjs
vjs

@codobatura stiu stiu. Faza e ca eu nu tin aplicatia deschisa mereu. O inchid, o redeschid cand ma mai scarpin de ceva. E cum e. Are si avantaje (traseele „omologate“, rutele din harti; iti faci mai usor idee despre cum iti poti construi circuite sau te poti intepa din una in alta samd etc. Toate-s complementare. Dar sa mai scoatem nasu din ele si sa mai admiram si peisaju. La alergare exista deja conceptul de naked running (alergare fara ceas). Sa iesim si noi la ghici si unde ne-om trezi acolo sa ajungem.

Marți, 28 iunie 2022 - 16:53

codobatura
codobatura

"LA MN e extrem de secanta chiar si functia de localizare (tre sa faci zoom ca proasta prin map, sa te autocauti - in loc sa "auto-centreze")"

chestia asta ma enerva si pe mine maxim la mn pana am descoperit ca daca apesi pe sagetica incercuita aici https://postimg.cc/ZWfrQ9PV harta se centreaza pe tine. apoi daca vrei sa fie in sus nordul si nu directia in care de deplasezi apesi pe simbolul de busola. e greoaie aplicatia dar cel putin pentru unele zone mi se par mai detaliate hartile.

Marți, 28 iunie 2022 - 16:49

zentai
zentai
Coarda

Salutare jimb.
În Munții Buzăului. Fusesem pe Vf.Ivănețu! A doua zi am zis că să vedem tot "tacâmul" - Vulcanii Noroioși, Focul Viu, etc. Ne-am retras de la Vulcanii Noroioși, am trecut pe lângă Grunjul de la Mânzălești, bine-mersi, apoi am ajuns la Pâclele de la Beciu și apoi am ajuns la Focul Viu.
Cu o zi înainte, la tura de pe Vârful Ivănețu, văzusem că este un drum forestier care urcă de la Brătilești în drumul forestier ce ajunge la Vf.Ivănețu (oarecum, întrucât se pierde pe undeva prin preajmă și devine cărare).

Ei bine, de la Focul Viu (îi zice de la Lopătari dar este în Terca) Terca-Ploștina am întors înapoi, târziu, în noapte. Nu ar mai fi trebuit să urcăm la Focul Viu dar mă simțeam neîmplinit! Cred că pe la ora 21, se întuneca de-acum, am zis că pe unde să ne întoarcem noi la Gura Teghii unde aveam cazare. Eu am argumentat că acel forestier văzut de mine, în treacăt, cu o zi înainte, se unește cu drumul nostru, undeva mai sus.

Am mai și oprit să întrebăm niște băieți de la o crâșmă. Ei ne-au sfătuit s-o luăm pe Plai (Plaiul Nucului) că e mai bun drumul. Dar era mai lung. Și noi mai aveam doar două liniuțe la benzină, așa că am luat-o pe acel forestier care ne-a scos sub Vârful Ivănețu și apoi în Gura Teghii, târziu în noapte. Nici o aplicație nu a văzut acel drum forestier. Nici MN, nici Locus Map. Era frustrant pentru că era argumentul meu! Carpati.org
Drumul, totuși, nașpa!Mai degrabă mergeam prin Plaiul Nucului. De-aici ideea că e bine să ai în mașină și o canistră plină cu benzină, așa...ca să te simți în largul tău în momente epice! Carpati.org

Nu eu am avut instalat mapy.cz, ci socru-miu (Îți dai seama ce jenant! Carpati.org)) ) care și el a susținut s-o luăm pe drumul văzut de cu o zi înainte care urca din Brătilești. Telefonul meu și al soției nu mai "vedea"mare lucru. Ne uitam și noi în ele cum ne-am uita la o pacoste cu care ne-am procopsit...

Apoi că în tura din Delta Dunării de acum două săptămâni, mapy.cz "vedea" toate canalele și cănăluțele (unele nici nu mai erau făcubile. Nu știu de unde au băieții ăștia hărțile), cu denumire a fiecărui cotlon din Deltă. Acolo, știi, dacă greșești un canal este nașpa când te plimbi cu un caiac, de exemplu, mare și greu, și ai mâncare și apă socotită doar pe 3 zile.

Marți, 28 iunie 2022 - 14:34

jimb
jimb

Eh, asta cu vremea pe traseu e un "gimmick" dragut, meteoblue+echipament raman baza .

"...avem in ultima vreme si semnal in fund": prin fundul vailor din Fagaras nu prea e Carpati.org

"Daca MN ar baga functii noi de genul asta banui ca ar "rupe": au bagat "inregistrare traseu". Am inregistrat o data, vara trecuta, iar jumate de track mi-a tras o linie dreapta. In acelasi timp Strava a inregistrat un track normal. De atunci nu am mai incercat, poate au imbunatatit functia (de inregistrarea in Locus nici nu mai vorbesc - merge bec).

Marți, 28 iunie 2022 - 14:33

vjs
vjs

@jimb pt. meteo prefer weather radar pro – care da alerte in timp real cu conditia sa existe semnal gsm – or cum in ultima vreme STS-ul a avut grija sa nu te mai poti „ascunde“ cam pe nicaieri gasesti in ultima vreme semnal si-n fund (pardon de expresie). Evident chiftele tot iei. Adica „autoritatile mai sunt suprinse de vreme pe munte“.

Marți, 28 iunie 2022 - 14:26

jimb
jimb

E foarte misto optiunea de Route Weather pe mapy.cz! Cu optiune de afisare temperatura, precipitatii si vant. Asta nu exista la Locus.
Am simulat acum o tura pe acelasi traseu in webapp Mapy si Locus. Locus da timp de 7h17min, Mapy da 10h7min, pe traseu si distanta identice. O sa vad cand oi face tura ...

vjs: am trecut si eu la versiunea 4 Locus dar eu inca folosesc varianta free, imi e suficienta. Voiam sa o cumpar, doar pt sustinerea autorilor, insa intre timp au introdus sistemul de sbscription, de care nu am chef. Am cumparat doar update-ul pt LoMap Romania.
La MN platesc abonament, ca sunt romani Carpati.org

Chestia cu zoom-ul in MN ma seca si pe mine dar am descoperit intamplator cum se rezolva:
1. intri in app, te duci pe "Harta" si iti arata in mod stupid toata harta RO, nu te localizeaza direct
2. apesi pe "Cont" / "Mai Multe"
3. Apesi iar pe "Harta" iar harta e acum centrata pe ultima localizare
Din pacate, tb sa faci chestia asta la fiecare nou deschidere a aplicatiei. Dar e mai putin enervant decat sa dai zoom pana te plictisesti. Presupun ca e un bug stupid, pe care nu pricep de ce nu il rezolva.

Marți, 28 iunie 2022 - 14:23

vjs
vjs

@jimb iti raspund eu. in versiunea noua de locus (cea inlocuitoare) e two way atat route plannerul cat si restul functiilor (sync, back-up samd atata in app cat si in browser - webapp), iar daca ai bagat banu pt. cont si ai luat si harta offline optimizata de tip lomap, atunci limitarea e practic bateria sau "performanta" telefonului. Evident fiecare utilizator va alege ce simte mai potrivit pt. uzul sau. Sa nu se creada ca facem prozelitism. Daca MN ar baga functii noi de genul asta banui ca ar "rupe". LA MN e extrem de secanta chiar si functia de localizare (tre sa faci zoom ca proasta prin map, sa te autocauti - in loc sa "auto-centreze"). Dar astea-s mofturi. Acum zece ani nici nu visam la asa ceva.

Marți, 28 iunie 2022 - 14:08

jimb
jimb

midan: "Locus e bun dar prea complicat pentru nevoile mele."

Ce e frumos la Locus e ca poate fi exact cat de simplu sau de complicat ai nevoie.
Eu l-am utilizat ani de zile exclusiv pt harta si localizare, ignorand complet orice alte functii, tocmai pt ca mi se parea prea complicat. Intamplator am avut nevoie de alte functii, plus timp/chef sa le studiez si abia atunci le-am apreciat. Chiar si asa, sunt foarte departe de a-i le utiliza pe toate dar sunt deosebit de multumit de aplicatie.

zentai: "Am fost îndrumat și eu spre Mapy.cz. Când toate au căzut, rând pe rând, (Locusmap - la mine era religie, Munții noștri etc) și nu mai "vedeau" pe unde sunt, cel de care am zis a rămas vajnic. "

Poti, te rog, sa detaliezi in ce conditii si cum anume au cazut Locus si MN? Intreb exclusiv din pura curiozitate (si cu usoara surprindere) fiindca eu le folosesc de ani buni ca sa bat vaile si culmile sudice neumblate ale Fagarasului, de cele mai multe ori singur. Adica doar eu cu Locus si MN Carpati.org Si nu mi-au crapat niciodata, chiar am reusit de ficare data sa iau decizii corecte pe baza lor - retrageri ad-hoc etc.

Poti, te rog, sa imi spui (pe scurt, desigur) daca si ce are in plus Mapy.cz fata de Locus?
Eu am instalat acum foarte multi ani aplicatia, in paralel cu Locus. La momentul respectiv am decis ca prefer Locus si am sters Mapy.cz, fara sa mai revin asupra ei.
Am intrat acum pe harta lor online si am vazut ca modulul de route planning e similar cu cel pe care il ofera si Locus in harta lor online* ( https://web.locusmap.app/en/ ) - cu mentiunea ca Locus are si functia de Live Tracking (functia necesita cont si functioneaza doar daca te afli in zona de semnal gsm).
Multam

* route planning care e posibil si in aplicatie, pe telefon, nu doar pe pagina web, la fel e si in Mapy.cz?.

Marți, 28 iunie 2022 - 13:59

irbis21
irbis21

@midan: Am pățit și eu problema cu actualizarea locației pe ViewRanger (înainte de a se închide), imediat după un update al Androidului (cred că a fost vorba despre update-ul la versiunea 12). Și aplicam fix soluția menționată de tine.
Problema nu cred că venea de la Android, ci de la aplicația care trebuia să țină cont de noile implementări și eventualele schimbări referitoare la permisiuni. Evident că nu a mai existat o versiune mai nouă pentru ViewRanger....

Marți, 28 iunie 2022 - 00:58

Afisari: 4,381

#49  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0593 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org