Specificatiile tehnice sunt indicate în manualul de folosire, si în consecinta aceste singurul document care "reglementeaza" conditiile de folosire a bunului. Începând cu sursa de energie care conditioneaza buna functionare dupa parametrii fabricantului. Adica, în cazul de fata; acumulatori sau baterii de tip NiMH.
Iar ne spui ca tu sti mai bine ? Esti incredbil de cunoscator, nu exista subiect care sa aiba vre-un secret.
Pune mâna pe manual, informeaza-te si apoi comenteaza la subiect.
Felicitari Eduard ai facut o alegere foarte buna. Am doua seturi si le folosesc la blitz-uri in cadrul evenimentelor. Pot spune ca duc cu succes la cel putin 300-400 de flash-uri. Acum ti-ar trebui si un incarcator profesional: http://www.f64.ro/incarcator-profesional-maha-mh-c800s-pt-8-acumulatori.html pe care eu il utilizez de cativa ani cu mare succes. Stie foarte multe incluziv refacerea acumulatorilor. Despre indicatiile date de producator sunt de acord ca trebuie respectate si de obicei acestea sunt date in cartea tehnica al oricarui produs.
Că veni vorba de sfaturi rupte de realitate: condițiile pentru garanție se specifică în certificatul de garanție, nu în manualul de utilizare. Cel mai sigur, poți lua legătura cu producătorul camerei.
am un obicei prost de verifica inainte orice "exotic". nu am cumparat NiZn, stiind deja de preferintele celor de la Fuji care sunt destul de stricti...
am cumparat acumulatorii din link(2) din doua motive :
Manualul de folosire al aparatului - 149 de pagini totusi - mentioneaza folosirea bateriilor sau acumulatorilor de tip NiMH (pp. IV-VI). Ceea ce presupune valabilitatea garantiei în acest, si NUMAI în acest context.
Nu am sa înteleg nicoiodata aceasta tendinta bolnavicioasa de a da sfaturi rupte de realitate...
Apropos de bateriile NiZn, eu as avea agrija unde le folosesti, unii si-au prajit flash-ul:
"The greatest selling feature of NiZn cell is its higher terminal voltage. The nominal operating voltage of NiZn is 1.65V, which is very close to alkaline and 30% higher than NiMH (1.25V nominal). However, when freshly charged, the NiZn terminal voltage is around 1.85V, which is dangerously high for most battery-operated appliances. So if you like to try those cells in your digital camera, make sure that the latter is still covered by warranty"
Sa-l stapanesti sanatos, la cat mai multe poze frumoase. In legatura cu acumulatorii iti recomand sanyo eneloop (sau similar http://en.wikipedia.org/wiki/Low_self-discharge_NiMH_battery ) ce se descarca foarte greu daca nu sunt utilizati.
Pana la urma am achizitionat un HS 10, din toate cele vizionate a fost cea mai buna alegere.
Camera este second insa in stare foarte buna si a venit cu o oferta ok, singurul lucru pe care il pot
reprosa este autonomia.. consuma mult insa se poate rezolva cu un set de schimb de acumulatori care oricum trebuie avut in husa ... . Pt o camera folosita la munte si in situatii diverse unde nu necesita calitati profesionale ale imaginilor isi indeplineste saricinile foarte bine, desi sunt convins ca mai am de invatat la setari . Are avantajele si dejavantajele unui Fuji... niciodata nu au fost foarte buni la interior insa aceasta are o setare specifica, predefinita, pt situatia expusa. Din review- urile internationale citite deocamdata nici un defect descris nu am gasit( blocare a procesorului sau latenta foarte mare).
Concluzia finala: este o camera foarte buna ce poate fi folosita si de un incepator dar care trage de tine sa te perfectionezi pt a putea sa scoti tot ce poate da .
Pe scurt cantaritiva bine nevoile camerele bridge(high end) pot satisface pe foarte multi din noi.
toate drumurile duc la gabi pana la "probe" se poate un feedback asupra aparatului asa ca de la utilizator montan la altul? si ce parere ai despre hs 10 varianta mai veche.( poate mai devin si altii interesati iar experienta ta poate deveni un argument altor cititori.
Din cate am inteles de la andrey lucrurile sunt ok si acolo, apropo andrey : mersi
mihnea: propunerile tale pot fi o solutie insa din ce intuiai si tu nu este solutia potrivita pt mine, am nevoie de un aparat cu calitati bune( sa le faca pe toate ) insa fara artificii mari iar bugetul este important.
Intradevar, marile dezavantaje sunt lipsa blitzului si a vizorului. Acum depinde si edics ce vrea sa fotografieze, pentru 80-90% din cazuri obiectivul kit este de ajuns. Daca vrea insa telephoto sau zoom 30x e clar ca nu poate sa il realizeze nici cu dslr si bridge-ul ramane varianta de ales.
Pe langa faptul ca ii lipseste vizorul (care poate fi atasat si costa cam atat: http://www.f64.ro/products/description/Olympus_VF_2_negru-Vizor_digital_pentru_Olympu
s_E_PL1-E_P2/index.html)
gama de aparate mirrorless ii incanta la prima vedere pe cei dornici de aparate usoare si transportabile insa acestia uita sa isi puna problema obiectivelor care costa sesibil la fel de mult ca cele destinate DSLR-urilor si nu cred ca iti doresti sa te afli pe munte cu o geanta plina de obiective cand tu ai vrut ceva mic si usor. Plus calitatea nu este la fel ca la un DSLR. La ora actuala cea mai buna varianta DSLR ( asta daca iti mai vine sa cari bagaje ) este un FF SH de la Canon sau Nikon care iti ofera calitate de neimaginat la preturi ridicol de mici.
Parerea mea ar fi un Olympus PEN E-P1, intradevar nu este un bridge cu megazoom cum iti doresti tu, dar senzorul este comparativ cu dslr (incomparabila calitatea cu senzorii mici din camerele compacte/bridge, mai ales in lumina slaba -> ISO mare), iar pretul mi se pare competitiv. Ca marime mi se pare compact.
http://www.f64.ro/olympus-pen-e-p1-silver-kit-zuiko-14-42mm-f-3-5-5-6-silver.html
Sau aici
http://www.emag.ro/aparate-foto-mirrorless/aparat-foto-mirrorless-olympus-pen-e-p1-si
lver-1442-silver-kit--pN3602492
Aici ai un review http://www.dpreview.com/reviews/olympusep1/ inclusiv cu poze comparative de la pagina 25 in sus.
Pentru camere bridge, uite aici niste comparatii:
http://www.dpreview.com/reviews/Q110superzoomgroup/
http://www.cameralabs.com/buyers_guide/superzoom/best_superzoom_camera.shtml
Sâmbătă, 14 iulie 2012 - 10:24