Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Octombrie 2023
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Ciucas
Muntii Ciucas
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Fotografii Obiective pt peisaje (6)

misterul
misterul

Un obiectiv cu adevarat wide pentru A6000 ar fi asta: Sony SEL1018 10-18mm F4 OSS E-mount. Cel de 19mm ales de tine nu este tocmai wide.
Pe montura Sony-E recomandarea mea este Sony Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm f/4 ZA OSS.
Legat de obiective fotografice in general, sfatul meu este sa folosesti un obiectiv de genul 16-70mm(sau clasicele zoom-uri 18-55, 16-50) si dupa aceia daca vei constata ca ai nevoie, in mod constant, de un obiectiv ceva mai wide, mai tele sau mai luminos sa incepi sa cauti acel obiectiv specific.
Altii mai priceputi ca mine au afirmat ca de cele mai multe ori cauza pozelor nereusite nu este aparatul/obiectivul ci fiinta umana care il manuieste. Din aceasta afirmatie se poate trage concluzia ca este necesara o minima educatie specifica(adica sa urmezi un curs de fotografie sau sa ai prieteni care sa te invete ce si cum).
Fara aceasta minima educatie si fara exercitiu practic iti vei cumpara scule de fotografiat scumpe fara a obtine rezultatul pe care ti-l doresti.

Pace!

Marți, 29 noiembrie 2016 - 11:02

thymothey
thymothey

m-am uitat si eu la cele de la Sigma, si mi s-au parut ok, asa ca in prima faza mi-am comandat cel de 19mm. Sa vedem cum merge!
Ms de idei!

Luni, 28 noiembrie 2016 - 13:20

baumwolle
baumwolle
(admin)

Salut, Timotei,

Poți încerca fixele din gama Sigma Art - 19mm și 30mm ar fi potrivite pentru fotografii de natură de aproape. Pentru subiecte îndepărtate, Sony-ul 55-210mm ar fi o alegere potrivită.

Luni, 28 noiembrie 2016 - 06:14

thymothey
thymothey

ms de sfaturi cristi. Astept si pe cei care au model aprox ca al meu

Duminică, 27 noiembrie 2016 - 22:02

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

Salut!

În primul rând îți recomand obiectivele cu montura dedicată, deși ai avea posibilitatea cumpărării unui obiectiv Canon spre exemplu și montarea lui pe aparat cu ajutorul unui inel adaptor.

Apoi, depinde ce fel de natură vrei să surprinzi. Pentru peisaje sunt potrivite obiectivele wide sau all-around (dacă nu mă înșel, obiectivul de kit al aparatului este 16-50 mm și cuprinde o plajă focală rezonabilă pentru peisaj). Pentru wildlife ai nevoie de un teleobiectiv, adică de la 70 mm în sus (70-300 mm să zicem, dar acestea sunt inutile în multe cazuri la peisaj). Un all-around ar putea fi 16-250 mm de exemplu sau oricum unul cu o plajă focală foarte mare, avantajul său fiind acela că nu trebuie să cari cu tine două obiective (16-50 și 70-300) și pe care să le schimbi mereu când ai nevoie pentru un cadru anume.

În ceea ce privește dubiul între focala fixă și cea variabilă, decizia trebuie luată după ce pui în balanță toate aspectele. Obiectivele cu focală fixă sunt mult mai bine calibrate, mai luminoase, avantaje care le fac însă mai scumpe. Pentru zoom însă, cu acestea trebuie să te miști înainte și înapoi Carpati.org La cele cu zoom (distanță focală variabilă) e posibil să observi deformări în colțul imaginilor la anumite distanțe focale, dar acestea sunt în mare parte controlate și insesizabile la o privire de ansamblu, iar producătorii aduc în mod constant îmbunătățiri la sistemele optice. Deci obiectivele cu focală fixă au optica superioară, dar cele cu zoom (cu minusurile lor cu tot) se pliază mai bine pe ceea ce îți trebuie ție.

Acum, eu nu știu ce obiective dedicate acestui aparat sunt în piață dintre ceea ce am enumerat mai sus, dar cred că poți să verifici și tu. Cunosc câțiva munțomani de pe aici care au modelul acesta de aparat, poate îți dau ei mai multe informații.
Spor!

Vineri, 25 noiembrie 2016 - 11:04

thymothey
thymothey

Salutare,

De curand mi-am luat un mirrorless Sony A6000doar body si doresc sa imi iau un obiectiv(montura Sony-E) care sa-l folosesc si pe munte. Aveti idee de vre-un obiectiv bun? Merita unul cu focala fixa sau mai degraba variabila? Si la cati mm?
Multumesc,
Timo

Vineri, 25 noiembrie 2016 - 09:58

Afisari: 2,169

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0750 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org