Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Vremea
Varful Vraju
Muntii Macinului
#21  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Evenimente Intalnirea Carpati.org, 24-25 septembrie 2010, Piatra Craiului (21)

oleg
oleg
Caraba

Carpati.org este un site de munte. Aici in acest spatiu virtual, iubitorii de munte se intalnesc, isi spun povestile despre aventurile lor, si/sau posteaza poze pe care le considera potrivite pentru a fi admirate si de altii. Se pun si note, care dupa parerea mea nu ar trebui sa afecteze pe nimeni, deoarece aceste poze tot frumoase raman, atat pentru cel ce le posteaza cat si pentru multi altii care le privesc. Lucrurile aici sunt simple, daca nu-ti place cum organizeaza cineva vreo tura sau nu te primeste in tura lui, nu te duci. Organizeaza tu alta. Daca nu-ti place vre-un comentariu pe forum, te retragi si lasi pe altii sa se faca de rusine. Daca nu gasesti toate informatiile de care ai nevoie poti sa le cauti in alta parte. Trebuie totusi sa stiti ca toate informatiile provin tocmai de la membrii carpati.org care imbogatesc astfel patrimoniul informational. Apoi citandu-l pe @gigicepoi “acesta este un site viu” deoarece permite ca membrii acestuia sa intre in legatura unul cu altul si sa-si faca prieteni printre cei ce au aceasi pasiune, muntele.
Citesc comentarii kilometrice despre nu stiu ce regulamente paragrafe etc. etc. Totul ar trebui sa se rezume la lucruri simple si toate legate de munte. Acesta este rolul site-ului.
Daca citesti cu atentie regulamentul vei vedea ca totul se bazeaza pe bunul simt si pe modul civilizat de a te comporta atat pe site cat si pe munte. Sa nu uitam de onoare si politete, lucruri foarte importante pe munte, dar si pe site. Consider ca pe carpati.org exista o masa important de iubitori ai muntelui care vor sustine in continuare acest site, oameni cu mare experienta, chiar daca unii nu s-au facut prea vizibili (mai ales pentru multi dintre cei ce trancanesc continuu si inutil) si de la care intr-adevar avem ce invata cu totii. Inchei cu un citat din Gabriel García Márquez “Am invatat ca toata lumea vrea să traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf”.
Despre asta este vorba.

Joi, 23 septembrie 2010 - 19:07

alexcom2003
alexcom2003

Chiar daca nu particip la intalnirea Carpati, prin mesajul meu ulterior inactivat am vrut sa sustin ideeile lui afl despre site si despre ce se intampla pe aici si sa trag un semnal de alarma adminilor.
Se pare ca cei care nu participa nu pot ridica diverse probleme care sa fie discutate in cadrul "intalnirii".
As avea mai multe de spus dar ma abtin pt ca NU are rost.

Joi, 23 septembrie 2010 - 13:10

varverica
varverica
(admin)

Singurul comentariu pe care il voi face pe tema asta.

Ceea ce se vede pe site este INTOTDEAUNA parerea celui care pleaca. Cel care pleaca arunca INTOTDEAUNA cu noroi in cei care "raman". Iar noua ni se pare mult prea de prost gust sa ne apucam sa scriem pe site despre discutiile si atacurile care in mod normal au loc in particular. Adica, asa cum spune si vorba aia cu "unde se spala lucurile murdare".

De aceea, noi picam INTOTDEAUNA prost, orice ar fi. Pentru ca tacem din gura.

Daca insistati atat de tare, ma pot apuca sa scriu cate un articol despre fiecare membru care a plecat luand totul dupa sine.

Dar - ia ganditi-va bine - carpati.org ar mai fi un site despre munte? Eu zic ca ar deveni exact ce este Romania acum, adica o mare tiganie.

Eu pot posta orice comentariu pe acest site, fara sa-mi fie frica de "cenzura". Despre ORICINE. Ia ganditi-va de ce nu am facut-o.

Si inca o tema de gandire pentru lectia urmatoare: de ce cei care pleaca stergand tot nu pleaca NICIODATA in liniste? De ce simt nevoia sa faca un mare scandal si sa fie considerati drept victime? De ce nu pleaca frumos, pentru a lasa ceva frumos in urma?

Joi, 23 septembrie 2010 - 12:56

kya
kya
Coarda

Stimati colegi participanti la Intalnire!

Sper ca nu ati inteles ca discutiile de la Intalnire le vom purta aici si acum pe forum. Pastrati-va ideile si sugestiile pentru momentul potrivit.
Eu am intentionat sa va aduc doar cateva amanunte despre cum vor decurge "atelierele"

Acum, fara legatura cu afirmatiile de mai sus, dar cu legatura directa cu site-ul si membrii lui.

Este o echipa de admini, este un Regulament, acceptam parerile celor carora le pasa ce se intampla pe aici, chiar ne intereseaza si vor avea intotdeauna parte de respectul nostru.

Nu avem cum sa procedam la fel cu cei care ne ataca in permanenta, care acceseaza site-ul, dar nu le convine nimic, nimic nu este pe gustul lor, cei care pretind mereu fara a ridica niciun deget pentru a urni ceva in bine pe aici.

Chiar nu inteleg de ce au acest comportament si de ce ar trebui sa tinem de cont de astfel de opinii rauvoitoare si generatoare de tensiuni. Cred ca problema este la ei si nu la noi.

Joi, 23 septembrie 2010 - 12:36

siriso21
siriso21
Rucsac

Din ce am inteles eu, cu referire la ture.. din discutiile pe care le-am purtat cu 2 organizatori care sunt si admini pe acest site, acest planificator de ture este un instrument care ajuta oamenii sa formeze un grup care pleaca pe munte in diferite trasee propuse initial, dar in acelasi timp este si un element benefic pentru restul de acasa care privesc pe margine daca ceea ce respectivii si-au propus au dus la capat, daca au intampinat probleme, cum s-au descurcat, etc.

Asta este ceea ce eu am inteles...si ce am folosit eu din acest planificator de ture care pe mine personal m-a ajutat.

Insa, se pare ca nu s-a inteles deloc ideea site-ului. Multi considera ca este un forum, considera ca regulamentul este kilometric si plin de reguli greu de citit, considera ca daca exista aceasta rubrica de planificare a turelor pot posta cum vor si face asa cum cred, iar atunci cand cineva cere detalii se simt frustrati si considera ca ce a fost in ture ramane doar intre ei si nu trebuie sa priveasca pe altii..si este pacat...

Eu as propune o schimbare in ceea ce privesc organizarile turelor...in sensul ca ar trebui sa fie un anunt mare cu ideea turelor, in care sa se explice ca acest instrument este atat in folosul organizatorului si grupului care va merge in tura cat si celorlati membri carpati, iar la revenirea din tura este necesar un scurt rezumat in care sa se spuna daca planul de acasa s-a potrivit cu cel de pe munte, ce dificultati au intampinat, care a fost ora de plecare, care a fost starea participantilor, care a fost starea marcajelor, ritmul de mers, cat a durat traseul, probleme in randul participantilor, decizii de moment si factorii care au determinat luarea deciziilor. Ar trebui facuta o pagina exact cum sunt conditiile care trebuie bifate ca le accepti atunci cand instalezi un program in calculator.

Apoi tura ar trebui compusa printr-un forumular cu casute unde sa se completeze clar cu toate informatiile cerute in regulament pentru a nu mai exista cazuri in care turele sunt descrise prin fraze lungi si de neinteles in care stai si citesti de 7 ori pana intelegi ce vrea respectivul organizator sa spuna...am intalnit si cazuri din acestea in care am renuntat ptr ca mi se parea mult prea incalcita descrierea unei ture.

Apoi, cand un membru doreste sa se inscrie la tura, din nou ar trebui sa apara o fereastra cu un avertisment in legatura cu obligatiile si regulile cu privire la tura.

Pana la urma, nimic nu e gratis. Chiar daca nu se iau bani ptr acest site si e facut din bunavointa unor oameni, totusi trebuie sa se inteleaga ca nu totul este permis...si nu e corect doar sa folosesti fara sa te intereseze de restul.

Mi se pare ca regulamentul este pus prea la coada...prea lung pentru a fi citit in totalitate. Dupa cum am spus ar fi mult mai bine sa apara macar cateva idei principale din regulament pe fiecare categorie in parte ( postari, ghid, galerie...etc)...ceva sa sara in ochi pentru a nu mai exista cuvintele "n-am stiut", "n-am vazut"

In acelasi timp, nu se intelege ideea site-ului. Observ in Regulament la prezentare un singur paragraf despre ideea site-ului si 5 reguli. Nu comentez regulile. Ele clar trebuie sa existe...insa trebuie facuta o prezentare pe intelesul tuturor a scopului acestui site, cat mai clara.

Cel care se inscrie prima data pe site nu va citi regulamentul, ii este lene si sa isi completeze profilul. In cel mai sigur caz se inscrie ptr ca altfel nu poate participa la ture. Si deci tot la ture ajungem. Apoi vin nemultumiti cand se intorc din ture de ce sunt luati la raspundere...de ce sa spuna cum a fost..ca doar e tura lor si o pastreaza ptr ei. M-am lovit de multi care n-au inteles de ce sa spuna la comentarii mai mult decat " vai ce frumos a fost", sa spuna parerea lor despre organizare, traseu si problemele cu care s-au confruntat. Oamenii nu inteleg ca traind intr-o comunitate ar trebui sa lasam egoismul la o parte si sa impartasim din experientele noastre.

Cu referire le turele inchise...ar putea exista un semn dinstictiv in pagina turelor, un semn ptr tura inchisa si un semn ptr tura deschisa, pe care organizatorul sa il puna in functie de starea turei. Cineva care este interesat de o tura nu va sta sa citeasca chiar toate comentariile sa vada daca tura mai este sau nu deschisa, si ma gandesc ca un semn rosu ptr tura inchisa si verde pentru deschisa ar aduce o contributie la rezolvarea acestei probleme.

Observ ca site-ul permite abonarea la comentariile oricarei pagini. Eu consider daca s-ar introduce si abonarea la rubrici, cel putin la ture ar fi un mare beneficiu. Ar fi un fel de newsletter la ture. Astfel s-ar mai diminua discutiile de genul „eu am aflat prea tarziu de tura”. Nu toata lumea sta online in fiecare zi pe site sa urmareasca la orice ora cand se mai posteaza o noua tura. Eu recunosc ca urmaresc foarte des site-ul si vad cand se posteaza ceva nou si dau stirea mai departe prin mesageria instant pentru ca timpul imi permite. Dar nu toata lumea poate tine deschisa pagina site-ului si sa dea refresh mereu ca sa vada ce e nou.

Asa cum pe un blog exista o pagina in care persoana care detine blogul se prezinta, mie personal mi s-ar parea normal ca si adminii sa se prezinte mai in detaliu decat un simplu membru. Eu cand am intrat prima oara pe site...nu am stat sa analizez in detaliu ... dar cu timpul am inceput sa imi pun intrebari...cum s-a infiintat site-ul, a cui a fost ideea, cine sunt cei din spatele lui, cine modereaza totul. Este pacat ca nu exista nici un fel de prezentare a adminilor, , nu doar cu ce rubrici se ocupa. Este pacat sa se lase sa se afle prin viu grai cine este cutare admin si cum a devenit el admin. Intr-adevar, eu imi dau seama ca voi (adminii) sunteti si membri..dar sunteti si cu o treapta mai sus ca noi pentru ca purtati o responsabilitate, iar noi dorim sa aflam mai multe despre voi. Nu m-am referit la viata personala, ci doar la pasiunea care ne uneste pe toti: muntele. Ca de exemplu: de ce ati ales sa va ocupati de anumita rubrica?

Probabil ca as avea mai multe de spus...initial nu am vrut sa scriu pe forum ci sa discutam pe indelete sambata. Idei probabil ca vor fi multe...nu stiu cate se vor rezolva. Eu nu astept un raspuns la cele scrise mai sus aici pe forum. Vom discuta in detaliu fata in fata, dar am considerat ca daca tot s-a deschis acest topic sa imi exprim si eu parerea inaintea intalnirii.

Eu sper doar ca acest site sa mai continue mult timp de acum in colo si fara incidente, pentru ca este pacat. Iar voi adminii sa aveti puterea si sa nu renuntati la el, pentru ca ati creat ceva frumos si folositor multora dintre noi.

Sa ne revedem cu bine sambata.

Cu drag,
Criss

Joi, 23 septembrie 2010 - 12:20

conrad
conrad
(admin)

Majoritatea celor care au plecat de pe site, au decis acest lucru din prea mult orgoliu.
Exista un singur motiv care duce la inactivarea mesajelor - limbajul vulgar, jignirile si atacurile la persoana (chestii de bun simt), iar avertismentele se primesc in cazul in care se face exces de aceste lucruri, sau daca se aduc prejudicii de o anumita natura celorlalti membri.
Teoretic, administratorii care se ocupa cu moderarea comentariilor ar trebui sa fie cei frustrati - adica, oameni buni, conform regulamentului in ceea ce priveste comentariile, trebuie sa respectati doar un minim de decenta in exprimare, anume sa nu injurati, sa nu jigniti, si sa nu atacati direct persoana cuiva. E o chestie de minima decenta si minim bun-simt. Si multi montaniarzi "cu experienta" nu sunt in stare sa respecte acest minim criteriu!

Eu nu cred ca acest site ar arata mai bine daca ar fi plin cu comentarii jignitoare, cu injurii si pareri voit rautacioase la adresa cuiva. Doar asa, de dragul de a ne da in spectacol!

Drept urmare, in loc sa comenteze aici cei carora li se adreseaza acest topic, tot cei care n-au legatura "se implica", precum si cei care nu au nicio contributie pe site. Adica "off-topic".
Aici se asteapta opiniile si parerile CELOR CE VOR PARTICIPA LA INTALNIREA CARPATI.ORG SI CARE AU CEVA DE SPUS, din dorinta de a imbunatati acest site si interactiunea cu si intre membrii sai.
Pt alte pareri "off-topic", e recomandat sa deschideti un topic nou, bineinteles pastrand decenta in exprimare.
Cei care au ceva de zis, precum si cei care doresc sa faca noi cunostinte, in continuare sunteti asteptati la intalnirea membrilor carpati.org din acest weekend.
Din spatele tastaturii, e simplu sa avem pareri si opinii, mai ales cand ne plictisim acasa.

Pentru cei care vor veni sambata in Piatra Craiului - sa ne vedem cu bine!

Joi, 23 septembrie 2010 - 11:05

kya
kya
Coarda

Dragi participanti la Intalnire!

In acest an va propunem putin alt format al micii noastre reuniuni menit sa raspunda mai bine solicitarilor si propunerilor voastre.

Prin urmare, vom initia o serie de discutii libere sub numele de "Atelierele Carpati.org", unde va asteptam in numar cat mai mare sa va spuneti parerile pe cateva teme pe care le-am identificat ca fiind de interes pentru voi si anume:
1. Ce asteptari aveti de la Carpati.org? (moderator Mike)
2. Notarea fotografiilor (moderator Varverica)
3. Organizarea de ture (moderator Conrad)
4. "Cenzura" si inactivarile (moderator Kya)

Ce va propunem?
Vor fi 4 grupuri de participanti. Ele se vor roti, pe rand, la fiecare tema propusa astfel incat toata lumea va putea sa-si aduca contributia. Se va stationa la fiecare tema maxim 20-30 min.
La sfarsit moderatorii vor sintetiza toate propunerile primite si vor face o scurta prezentare a lor in fata tuturor. Ceea ce intruneste acordul vostru si putinta noastra de realizare va fi aplicat pe site.

Dar mai bine sa ne intalnim si veti vedea ca, pe langa partea practica va fi si o parte distractiva si interactiva. Va asteptam cu sugestii utile astfel incat site-ul sa va placa si sa va foloseasca din ce in ce mai mult.

Ne rezervam dreptul sa mai operam mici modificari in functie de situatia concreta de sambata.

Joi, 23 septembrie 2010 - 09:36

mihaiburo
mihaiburo
Busola

off-topic
afl - "Muieți îs posmegii ?"
http://www.carpati.org/forum/sugestii_si_impresii-11/noi_despre_noi-1908/1/

Miercuri, 22 septembrie 2010 - 22:16

kya
kya
Coarda

Nici unul dintre cei care se ocupa de acest site nu are nimic de justificat la nimeni. Pe mine ma mira tupeul cu care SUBIT pretinzi diverse de la acest site si de la cei care muncesc pentru el. Daca nu iti convine ceva pe aici esti liber sa te exprimi acolo unde te simti bine.

Te sfatuiesc sa te abtii sa ne mai "bucuri" cu diverse sfaturi, pentru ca te vei stradui degeaba. Le voi inactiva. Nu e cenzura, e un anunt public pe care vad ca l-ai ignorat pana acum.

Miercuri, 22 septembrie 2010 - 21:54

afl
afl

Din pacate, nu am cum sa ajung pe 25-26 desi, de dragul discutiei, chiar as fi venit. Poate data viitoare. Pe de alta parte, ma mira aceasta preferinta, pentru ca intr-o discutie fata in fata instrumentul cenzurii nu mai functioneaza si va trebui sa ne comportam ca egali in drepturi.

La subiect: cred ca e relativ simplu de vazut ca nu am pretins nimic de la comunitate (care nu e datoare nimanui) ci, din contra, de la managerii acestui site, sa lase comunitatea sa se exprime, sa incurajeze diversitatea si iesirea din comun si din banal.

Chiar, poate se infiinteaza o rubrica "Despre noi", in care proprietarul acestui site sa precizeze care sint obiectivele si planurile sale.

Miercuri, 22 septembrie 2010 - 21:42

dorubv
dorubv
Caraba

Pentru ca tot se apropie iarna poate ar fi interesant ca cineva cu experienta sa expuna cateva idei despre mersul pe munte iarna.

Miercuri, 22 septembrie 2010 - 21:39

kya
kya
Coarda

"Problema principala" este ca ar trebui sa pretindem de la aceasta comunitate abia dupa ce oferim.

Multumim afl pentru idei, le vom discuta atunci cand le vei prezenta intr-o Intalnire carpati.org

Am specificat foarte clar pentru cine este creat acest topic.

Miercuri, 22 septembrie 2010 - 19:45

afl
afl

Nu particip la intalnire, dar as fi curios in legatura cu directia in care vrea sa mearga acest site. Pe mine personal m-ar interesa mai mult (sau in primul rand) o colectie de informatii tehnice, decat de impresii artistice.

Se pare insa ca, dintr-un motiv sau altul, utilizatori care aveau de oferit informatii valoroase, bazate pe experienta directa, au decis sa paraseasca acest site, unii cu tot cu informatiile publicate. Daca am vedea site-ul ca pe o societate comerciala, atunci actionarii ar trebui sa ceara niste explicatii managerilor. Si sa nu uitam ca este vorba de un site de tip "web 2.0", unde continutul e produs de utilizatori, nu de proprietar.

Deci problema principala e ca, daca vreau sa gasesc informatii despre Valea Jepilor "cel mai greu traseu din tara Carpati.org ", probabil gasesc 100 de jurnale. Nu-i nimic rau in asta. Dar cand cineva ajunge totusi pe Valea Urzicii, sau in general face un lucru deosebit, atunci prefera sa posteze pe blogul propriu, desi de cele mai multe ori nu zice nimic, cu toate ca efortul sau (si de parcurgere, si de documentare) ar merita o audienta la nivelul acestui site.

Dar in fine, nu stiu care sint motoarele din spatele site-ului, poate e chiar "business oriented" si e preferabil sa ai zece mii de cautatori de jepi, decat zece cautatori de urzici, si atunci ii atragem pe primii si ii trimitem la plimbare pe cei din urma (evident, mai aroganti si mai dificili, deci motive se gasesc).

Miercuri, 22 septembrie 2010 - 19:38

gigicepoiu
gigicepoiu
Rucsac

Intalnirea noastra din Piatra Craiului se suprapune pe Sarbatoarea Recoltei. Deci pe langa o buna ,,recolta" de prieteni noi si revederea cu cei mai vechi, eu mai am urmatoarele asteptari: tulburel de toate culorile, pastrama, mult fum, struguri si lubenite galbele agatate de stresinile corturilor. In loc de stuf, accept si cetina... Si-n loc de tambal, muzica la muzicute.
La buna vedere!

Miercuri, 22 septembrie 2010 - 18:37

claudiuiasi
claudiuiasi
Coarda

Credeam ca le stii:

- Piatra Craiului si minunile de acolo, ceva trasee
-oameni care ne cunoastem din scris sau din vorbite,
intalniri noi sau reintalniri;
-un meci de fotbal printre corturi cu echipe mixte masculin feminin (echipa adminilor vs membrilor, cine aduce mingea?)
-un sah, o tabla, un trombon o spetica (sau oricare alt joc din inalta societate, stiu un joc boltz , cred ca ar fi interesant)
-un coltunas, o cafea in zori de zi, un rasarit sau un apus impreuna
-discutii in grupuri mari sau in grupuri mici
-un foc de tabara

si cel mai important aceasta reteta sa fie asortata cu Prietenie si impodobita cu Sinceritate.

Mai am pe lista vreo 20 de asteptari pe langa cele anuntate dar mai las si pe altii sa le spuna. Foarte bine ca ai insistat pentru ca unii dintre noi suntem mai timizi si nu indrazneam.

Carpati.org Nu-i asa ca nu avem mari pretentii? Glumesc, Claudiu, astept doar un lucru: sa aflam impreuna prietenia si sinceritatea in imparatia Craiului, asa cum o fost si la alte intalniri carpati.org

Miercuri, 22 septembrie 2010 - 17:13

conrad
conrad
(admin)

Observ ca nimeni n-a dat curs invitatiei facuta de kya, aceea de a va face cunoscute asteptarile pe care le aveti de la acest eveniment.
Sa venim fara asteptari poate fi un lucru pozitiv (astfel nu vom avea dezamagiri Carpati.org ), insa nu cred ca e si un lucru contructiv.
Sper doar ca la final sa nu existe dezamagiri pe marginea unor asteptari neimplinite, care insa n-au fost mentionate.

Vom fi pe munte, un grup de oameni iubitori de munte si ne vom cunoaste (in limita timpului disponibil si, poate, a preferintelor) si ne vom simti bine, fara astepari Carpati.org. Asa sa fie!

Miercuri, 22 septembrie 2010 - 16:04

bubus8
bubus8
Caraba

cu mare parere de rau va anunt ca eu trebuie sa sar peste aceasta intalnire,in seara aceasta mi-am sucit glezna la un meci de fotbal, asadar nici o sansa sa ma pot recupera pana sambata Carpati.org

Marți, 21 septembrie 2010 - 22:05

luna
luna
Busola

Eu voi venii vineri cu personalul Teius - Brasov.

Marți, 14 septembrie 2010 - 19:58

bubus8
bubus8
Caraba

multumim de info comisarul, as vrea sa intreb daca vor mai fii doritori care vin dinspre cluj, poate ne putem cupla cumva.

Marți, 14 septembrie 2010 - 13:30

comisarul
comisarul
Rucsac

Recomand pe timp de urat (mai ales pe ploaie puternica) sau si restului participantilor care vor sa mearga pe traseu ca in parc pana in poiana, in momentul cand ajung in Prapastiile Zarnestiului la confluenta Raului Mare cu Valea Vladusca (langa o troita) unde este marcajul spre stanga cu cruce rosie (spre La Table, Grind si Vf. La Om) sa nu intre pe acolo in Cheile Pisicii ci sa urmeze drumul forestier in continuare ! La un moment dat drumul se bifurca in trei si trebuie urmat in partea stanga (la deal) ! Ve ti reintalni marcajul mai sus . Varianta este mai lunga cu 30 min si va fereste de eventualele ape care inunda valea la ploile torentiale.
Pe timp frumos acea vale este foarte faina de parcurs !

Marți, 31 august 2010 - 12:38

Afisari: 4,903

#21  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0829 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org