Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Octombrie 2023
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Pietros
Muntii Rodnei
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Evenimente Actiune de curatare/ecologizare trasee din Bucegi ( locatie/tabara Busteni) sau Ciucas ( locatie/tabara Statiunea Cheia) (4)

sergabi28
sergabi28

Pana la urma am reusit singur sa strang atat cat am putut sa car pet-uri ,ambalaje, pungi de plastic si alte dracovenii aruncate de pantofari pe Bucegi.
Traseul a fost triunghi albastru : Busteni---Canton Jepi----Cab Babele!Totodata am refacut pe alocuri marcajul acolo unde era degradata vopseaua desi se vedea clar ca erau portiuni ( zona poalelor) proaspat refacute! Si la cabana Piatra-Arsa, era un indicator care era foarte sters si nu se distingea marcajul. Avand sticla de vopsea albastra, m-am apucat de lucru si am refacut semnul marcajului( triunghi albastru) si directia aratata de sageata: Canton Jepi !
Cam atat am reusit! De remarcat ca pe baietii de la Nationala de Rugby ( ,,stejareii") i-am intalnit pe traseu( platoul Babele) in drum catre Cab. Piatra Arsa! Cinste lor!!!

Marți, 19 august 2008 - 01:13

sergabi28
sergabi28

Va salut cu respect!
Da domnule, stiu ce inseamna pe ROMANESTE cuvantul ecologizare si actiunea ei, conform DEX! Ecologizare fac zilnic la compania unde lucres( ,,Arcelor-MITTAL" Galati sau Combinatul Siderurgic )! Ecologizarea din cate stiu, este un program menit sa proteje mediul inconjurator iar prin actiunea de ecologizare efectuata la timp ,se pot si stopa efectele negative pe viitor! Asta am spus-o asa intr-o ,,definitie" neoficiala! Deci stiu cu ce se mananca aceasta actiune! Iar ca montaniard de la 7 ani si pana in prezent ( am 32 ani peste) poate inca nu am invatat anumite chestii, dar in a pastra curatenia si respectul fata de mediul inconjurator ( in care includ si oamenii) mi-a ramas intiparita inca de pe vremea cand mama mea era ghid turistic in statiunea Cheia ( Prahova) in anii '70! Si de la ea am invatat cataratul pe munte si mai ales importanta naturii si modul de pastrare si mai ales de OCROTIRE a ei!! Stiu ca dv sunteti plecat de f timp in Franta! Eu in schimb si daca Romania ar fi invadata de ,,manelisti" si alte specii de ,,civilizatii" viitoare-disparute, eu nu voi pleca de aici, si voi cauta sa vizitez si sa protejez asa cat pot si eu ca simplu...si neinsemnat ins, NATURA! Indiferent ca prin definitie se cheama ECOLOGIZARE sau...curatare!!!
Si stati Dvs linistit ca pentru mine cuvintele: nervi, suparare, draci, enervare, invidie, iritare,etc. NU EXISTA !!!
Ca montaniard nu stiu nimic, dar am destul timp sa invat! Si Einstein, inainte de amuri a grait cu ultimele puteri: ,,Mor,...dar tot nu stiu nimic!!!"
Nu stiu daca oficial acestea sunt cuvintele exacte...!Dar nu are importanta cum folosim din punct de vedere gramatical, sintactic sau morfologic anumite cuvinte, cat actiunea lor in PRACTICA!!!
Eu m-am nascut ROMAN, sunt Roman, si voi muri Roman in...Romania, dar vreau ca roman ce sunt sa mentin MACAR patria mea care mi-a oferit, imi ofera si-mi va oferi multe lucruri frumoase, asa cum le-a lasat Dumnezeu!!! Fara a fi intinate de ...turisti-inchipuiti!
Va multumesc din suflet!
Cu deosebit respect, Sergiu-Gabriel/ Galati!

Duminică, 10 august 2008 - 17:10

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Revin cu aceleasi antice vechi si de de mult observatii : actiunile voastra au ca scop curatarea, igienizarea sau salubrizarea unor locuri. Ecologizarea, daca acest cuvân exista, are legatura cu ecologia nu cu curatenia.

Locatie se refera la chirie, închiriere. In româneste se spune localizare.

Si ca sa te linistesc, pentru a-ti evita crizele de nervi, periodic sunt organizate asemenea actiuni pe optmiarii din Himalaya si Karakorum. Se aduna acolo zeci de tone de corturi, corzi butelii de oxigen, baterii, acumulatori, conserve, etc, etc. Acolo nu ajung turisti ci alpinisti, adica mari iubitori ai muntelui în fata Domnului.

Duminică, 10 august 2008 - 16:49

sergabi28
sergabi28

In perioada 12-13 si 14 August-a.c. avand liber dupa tura de noapte mi-am propus aceasta actiune fie pe cont propriu fie impreuna cu alti doritori care prin voluntariat, sa incercam pe cat posibil sa readucem varii trasee la starea initiala pe care NATURA le-a lasat si care dupa trecerea acelor asa-zisi ,,turisti" care confunda bodega/cartierul/mahalaua/ghetoul cu ...muntele !
Cei interesati de aceasta actiune ,ma pot contacta pe messenger la ID-ul: kampari_29

Ca paranteza....ce mi-a fost dat sa vad pe Custura-Saratii( Fagaras)...intrece limita oricarui bun simt chiar si in cantitate de ordinul miligramelor: butelie de primus aruncata intre stanci chiar pe traseu.
Asadar, cine doreste o iesire pentru o actiune de voluntariat in una din locatiile propuse de mine...ma poate contacta la ID-ul sus- numit!
Stiu ca e cam tarziu,...dar am serviciul de asa natura incat nu pot anticipa din timp liberele pe care le am sau le voi avea!Multumesc pentru intelegere!!!

Duminică, 10 august 2008 - 16:25

Afisari: 1,766

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0438 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org