Nu mai am ce risca pentru că dacă nu reușesc reparația oricum nu se mai pot purta bocancii. Au denivelări care mă rod.
Bandă argintie am avut de mai multe feluri. Una pe care am cumpărat o din Belgia și era într adevăr foarte rezistenta și cea din România abia se lipea. De asta am cerut o recomandare specifică de marcă, să fiu sigur că e ceva de calitate.
Acum am cam renunțat la ideea cu banda pentru că nu știu dacă poate fi destul de rezistenta să țină la o zi de mers în bocanci. Așa că aș prefera să netezesc pur și simplu suprafața de Freesole. Iar pentru ăsta am nevoie de un biax.
Eu zic ca risti foarte mult dar in fine.
Iti pot dar o idee doar de banda adeziva de care pomeneai. E modelul ala de banza adeziva gri lucios extrem de rezistenta si putin elastica asa cum cauti tu. E extrem de rezistenta si nici nu costa mult. nu are o denumire anume dar e singurul model de culoare gri lucios, rola destul de mare si groasa. O gasesti la orice mag cu materiale de constructii (eu am luat-o din Dedeman daca nu ma insel ca sa impachetez un colet destul de fragil).
(Ca sa-ti faci o idee de rezistenta, niste amici i-au facut o farsa unui omulet lipindu-i usa de la intrare cu banda respectiva (usa se deschidea in exterior). Nu a fost nevoie de foarte multe randuri de banda ca omuletul sa se chinuie peste un sfert de ora sa incerce sa o deschida pana a renuntat si cerut, razand, sa-i dezlipeasca usa.)
Am acoperit gaurile din captuseala cu Freesole dar acum trebuie sa netezesc suprafata altfel ma vor roade la mers. Cu smirghel sau pila nu merge pentru ca e destul de tare materialul si nici nu am acces usor in zona calcaiului. Cred ca ar merge cu un Dremel sau ceva similar. Stiti de unde as putea sa inchiriez asa ceva in Bucuresti? Freza potrivita pot sa o cumpar eu.
Nu am reusit nimic nici La Sportiva nici cu cizmarii din Bucuresti. Zic ca nu se poate coase fiind pe interiorul bocancului. Asa ca incerc sa mi-i repar singur. Am acoperit gaurile din pielea de la interior cu McNett Freesole. Suprafata rezultata este neteda in cea mai mare parte dar cu niste protuberante ramase acolo unde marginile pielii ies putin in afara.
Ma gandesc ca atunci cand voi merge cu bocancii sa mai pun pe deasupra stratului de Freesole si niste banda adeziva pe care sa o inlocuiesc periodic, ca sa creez o suprafata perfect neteda si sa protejez zona reparata de frecare. Am nevoie de o banda cu suprafata lucioasa, rezistenta si la frecare si la umezeala si putin elastica ca sa se muleze pe neregularitatile suprafetei. Aveti idee pe unde as putea sa gasesc asa ceva sau ce gen de banda ar trebui sa caut?
Cu Freesole si cu banda cred ca se rezolva problema. E pacat de ei, in afara de gaurile din captuseala sunt in stare aproape perfecta si au o constructie si niste materiale de calitate excelenta. A fost vina mea ca nu am respectat instructiunile de intretinere a pielii interioare. Daca reusesc sa ii repar cred ca mai tin inca 5 ani.
nu stiu sigur daca se poate si la cei de la LaSportiva, stiu sigur ca la Lowa da. Eu fiind un adept al bocancilor marca Lowa.Ma simt foarte bine in ei si ma inteleg foarte bine cu ei,cu ambele perechi de le am.Deci,se pot trimite tot la ei sa ti-i repare.indiferent daca sunt inca in garantie sau nu. bineinteles cu costurile de rigoare. La un cizmar mergi cam pe risc...avand in vedere ca e vorba de bocanc de munte si conteaza f mult bocancul pe munte. dar nu zic ca nu sunt si oameni care lucreaza f bine ...
Am niște bocanci La Sportiva Pamir captusiti cu piele pe interior. Această piele a început să se perforeze în locurile în care se freacă mai mult de picior, după 3 sezoane de purtat. Au apărut găuri la călcâi și în partea interioară a tălpii.
Ați avut această problemă? Știți cum s ar putea repara mai bine sau puteți recomanda un cizmar în București care ar face o treabă bună?
Bocancii mei Raichle cărora le am făcut o galosare pe bot cu McNett Freesole acum 4 ani se comportă perfect în continuare. Îi port iarna acum și sunt impermeabili iar galosarea pe care am făcut o peste piele crăpată și talpă care începea să se dezlipească ține ca nouă.
Talpa flexibila, cusaturi multe, material doar tratat anti-apa. Sunt bocanci de vara. Trage de ei cat poti, la primavara/vara vei avea nevoie de altii.
Chiar mai bine decat parc, in turele facute iarna aceasta nu am avut probleme decat pe geata unde cu siguranta foarte multi avem probleme. Am avut parte de zapada inghetata, zapada de 20 cm, zapada de 80 cm si s-au descurcat. E adevarat, nu am incercat coltari.
Voi incerca sa-i lipesc, poate ma tin sezonul acesta
poti da linistit cu bison kit pe ei...sau mai bine, in combinatie cu ac si ata, cusatura adica.
Partea proasta la bocancii de tip nou e ca sunt facuti special sa se rupa. Galosarea, materialul de umplere intre talpa si piele si fata bocancului, se unesc toate intr-un singur punct. La utilizare, materialul de umplere se taseaza si apar gauri, rupturi , pe unde iei apa la bord. Tare neplacut. Si pe cuvantul meu ca sunt facuti in asa fel sa nu poata fi reparati eficient. Societate de consum, va trebui sa iti iei altii.
Da, se pot comporta bine la zapada, dar in parc. Daca ai pus coltari cu chinga sau ai prins o zloata apoi ger...vii descult acasa.
Am pus 2 poze, modelul este Trex (model nu scrie nicaieri, nici pe eticheta, deci nu cred ca sunt ceva ”de firma”. Talpa e cea care m-a impresionat placut, Vibram, se comporta foarte bine pe zapada.
Sau ne spui mai precis cum ii cheama si ce model sunt ori le faci o poza mai indeaproape pe care o pui undeva pe picasa si ne lasi link-ul.
Nu de alta dar eu nu vad din poza ta de profil decat ca esti incaltat...
Din cate vad eu in poza lui de profil e bocanc de vara. Daca e de iarna, poata da linistit cu rasina epox care nu incomodeaza , bocancul fiin rigid si el.
Daca nimic nu e bun, nu ii ramane decat varianta de a cumpara altii, ceea ce nu il sfatuiesc sa o faca in tara.
Sunt bocancii din imaginea de la profil, i-am folosit de 4 ori, doar iarna (o data prin oras dupa care i-am pastrat doar pentru ture). Fiind relativ noi (au 1 an) cauciucul nu a crapat. Este vorba doar de dezlipire (probabil nu au fost lipiti corespunzator).
@odin, Bisonul de care vorbesti, are vreo caracteristica speciala? Cand spun asta ma refer la vreun model sau special pentru incaltari (cum este cazul Momentului de care am vorbit)?
@yo6ial, am alcool izopropilic, voi spala zona si voi incerca sa lipesc ca la carte. Totul e sa ma decid cu ce
Bandă argintie am avut de mai multe feluri. Una pe care am cumpărat o din Belgia și era într adevăr foarte rezistenta și cea din România abia se lipea. De asta am cerut o recomandare specifică de marcă, să fiu sigur că e ceva de calitate.
Acum am cam renunțat la ideea cu banda pentru că nu știu dacă poate fi destul de rezistenta să țină la o zi de mers în bocanci. Așa că aș prefera să netezesc pur și simplu suprafața de Freesole. Iar pentru ăsta am nevoie de un biax.
Vineri, 22 ianuarie 2016 - 23:02