Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Gugu
Muntii Godeanu
#34  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Un sfat pe achizitionarea unei jachete (34)

edics
edics
Busola

as dori sa mut atentia despre alegerea unei jachete catre un anume nume si totodata propun doua modele spre discutie:

http://www.jack-wolfskin.com/jw_catalog/Details.aspx?sk=e8104c8c-7384-4301-a0d3-6ecc4
e6769fe&baseUrl=%2fjw_catalog%2fdetailsearch.aspx%3fcategories%3d1%26gender%3d%2527m%
2527%26activities%3d%26properties%3d%26prices%3d%26productlines%3d%26results%3dtrue&p
roductId=11792&colorCode=442

http://www.jack-wolfskin.com/jw_catalog/Details.aspx?sk=e8104c8c-7384-4301-a0d3-6ecc4
e6769fe&baseUrl=%2fjw_catalog%2fdetailsearch.aspx%3fcategories%3d1%26gender%3d%2527m%
2527%26activities%3d%26properties%3d%26prices%3d%26productlines%3d%26results%3dtrue%2
6baseUrl%3d%252fjw_catalog%252fdetailsearch.aspx%253fcategories%253d1%2526gender%253d
%252527m%252527%2526activities%253d%2526properties%253d%2526prices%253d%2526productli
nes%253d%2526results%253dtrue%26page%3d2%26sk%3de8104c8c-7384-4301-a0d3-6ecc4e6769fe%
26perPage%3d15%26sortBy%3dabc&productId=11901&colorCode=442

despre Mammut, Millet, Salewa,North Face samd am tot auzit citit vazut..insa despre Brand-ul Gheorghe PieleDeLup(Jack Wolfskin) prea putine iar pe mine ma bate capul la una dintre cele doua modele. Nu avea rost sa incep un topic nou pt ca tot despre asta e vb.
Astept pareri pro si contra

Edi

Vineri, 20 martie 2009 - 21:34

zen
zen

cauta o geaca cu membrana, gluga care sa se inchida bine in fata si musai aerisiri sub maneci, e un basic pt orice geaca.

la jackete parerile sunt impartite, oricum e bine sa mergi pe ceva facut cu materiale polartec in functie de necesitati... (daca transpiri mult evita soft-shell-urile gen wind block si mergi pe polare clasice care respira mult mai bine ( classic 200, thermal pro etc)

jacheta tip wind stopp + geaca cu membrana din punctul meu de vedere e o prostie pt ca n-o sa respire in veci cum trebuie.

din experienta proprie combinatia ideala este>

1 bluza polartec power dry
2 jacheta polartec classic 200/thermal pro ( in f de anotimp)
3 geaca gore-tex sau orice alta membrana de calitate.

spor la cumparaturi!

Miercuri, 18 martie 2009 - 10:36

floryna
floryna

multumesc tuturor pentru sfaturi si informatii! mi-am cumparat o jacheta husky cu membrana aquablock si abia astept sa o port pe munte... Carpati.org

Sâmbătă, 14 februarie 2009 - 22:43

sasser
sasser

Dupa atatea mesaje s-au strans multe info.. nu mai pierde timp pe net si shoppuieste prin magazine Carpati.org
La Ascent sunt reduceri de ceva timp. La Himalaya cred ca ai putea gasi ceva in buget, dar multi au o parare proasta despre Mammut-urile comercializate acolo. Ai putea incerca si la SportVirus au reduceri la unele geci Millet acum, nu stiu cat de mari sunt reducerile si daca se incadreaza in bugetul tau.
La HySport au unele chestii cu raport bun pret-calitate, go there too.

Putin offtopic.. vara nu e ca iarna.. so.. polar-ul 200 o sa treaca in curand la dulapior iar geaca probabil vrei sa o folosesti si vara. La sportvirus au niste body-uri tricou de lana subtire de la Millet, f eficiente si chiar dragute la un pret f bun (~90).

-ice-

Joi, 5 februarie 2009 - 11:27

floryna
floryna

am un polar 200, deci mai ramane geaca de luat Carpati.org

Miercuri, 4 februarie 2009 - 18:22

jacson
jacson

jachetele "gen folie (cat mai subtire) cu membrana gore-tex" nu prea sunt construite pt ture montane iarna. Sau daca te refereai la cele tehnice cu intarituri etc atunci da...recomand si eu, in nici un caz cea de la hannah. Cele gen folie cat mai subtire sunt facute de power tex sau gore-tex paclite, f usoare, si mulate pe corp, mai mult de 1 polar nu poti sa bagi sub ea. Eu sustin varianta windstopper+pufoaica sau polar+geaca din gore-tex proshell

Miercuri, 4 februarie 2009 - 16:07

sasser
sasser

In speranta ca inca nu te-au ametit toate sfaturile de pana acum... Nu o sa iti recomand ceva anume, ci iti propun niste sfaturi generale.

As recomanda o geaca gen folie (cat mai subtire) cu membrana gore-tex, astfel o poti folosi si vara si iarna.. cu diferente la ce pui pe sub ea.
Ceea ce porti pe sub geaca e la fel de important ca geaca, poate chiar mai important de multe ori. So.. gandeste-te si la asta atunci cand iti iei geaca. Daca ce ai pe dedesupt retine umezeala degeaba ai super geaca, pt ca nu o sa poata elimina eficient vaporii de la transpiratie. Investeste si in chestii de purtat pe dedesupt in caz ca nu ai inca (bluza de corp, bluza powerstrech, polar 100/200, dupa caz).

Ca experienta personala, eu prefer sa merg cu windstoper si sa pun hardshell-ul de gore-tex doar daca ploua sau ninge.

Shopping placut, sa ne spui ce ti-ai luat Carpati.org
-ice-

Miercuri, 4 februarie 2009 - 15:55

floryna
floryna

@cipicernat
Am citit si eu acel topic dar din cate am inteles, vertical trading (adica ascent) nu mai aduc aceasta marca iar pe site-ul celor de la gipo nu arata ca ar avea decat bocanci marca salewa. O sa ma duc totusi intr-o zi pana acolo, asa de curiozitate.

Miercuri, 4 februarie 2009 - 14:03

c3po
c3po

Pe bursa este un tip care isi vinde haina Mammut cu 400 de lei. Spune ca e marimea "S". Si e si din Bucuresti, deci poti s-o vezi, s-o probezi. Din descriere pare ok.
http://www.carpati.org/bursa_oferte/vand_jacheta_mammut_gore-tex_lhotse_xcr_marimea_s
_culoare_carbon_black._am_purtat-o_putin_in_3_ture_insa_n-am_prins_cu_ea_ploi_torenti
ale_sau_viscole_puternice_deci_starea_e_impecabila_pot_trim/1664/

Miercuri, 4 februarie 2009 - 01:08

aaron21
aaron21
Coarda

http://www.mormota.ro/?tart=101&alm=4&produs=1003&cont=hnoresund ...

sunt si alte modele pe site..

Sunt ieftine si bune !

Radu

Miercuri, 4 februarie 2009 - 00:19

cipicernat
cipicernat
(admin)

@floryana: Magazine care vand produse Salewa in Bucuresti:

http://www.carpati.org/forum/echipament_montan-4/echipament_salewa_in_bucuresti-1857/
1/

Miercuri, 4 februarie 2009 - 00:16

coyote
coyote

eu zic sa iti cumperi patagonia... mai tii minte la 350 RON. Eu ma duc poimaine sa imi cumpar Carpati.org . celelalte geci sunt ori scumpe si nu isi merita banii pentru ca dai bani pentru mana de lucru nu si pe calitate sau altele care sunt cat de cat ieftine insa sunt cu tot felul de membrane dubioase. Iti zic insa sigur ca in materie de munte ce este facut in SUA, in mare parte este numai calitate.

Marți, 3 februarie 2009 - 23:58

floryna
floryna

cam departe Tg Mures totusi, si din cate am citit nu au un magazin un Bucuresti Carpati.org

Marți, 3 februarie 2009 - 23:48

jacson
jacson

ti-as recomanda si eu ceva: http://www.salewa.com/it/5/239/17691-ICE_GTX_W_JACKET.html?
Aceasta geaca o gasesti la salewa in Tg-Mures la pretul de putin peste 500ron. E o geaca tehnica f bine construita. Ceva similar doar ca din power tex gasesti la 250ron aprox, tot la salewa. Preturile sunt asa mici pt ca e perioasa de reducere

Marți, 3 februarie 2009 - 19:43

c3po
c3po

JACHETA HANNAH NORESUND - 225 de lei pe www.mormota.ro
Cu un polar pe dedesubt merge si la ger. Oricum vara nu-ti foloseste decat polarul si de luat in seama o pelerina de ploaie! La pretul asta gasesti doar o pereche de manusi... The North Face de exemplu. Craciunul asta am dat o tura in Rodnei si pe ninsoare si la sub -10 grade cu un fals Salomon. N-am suferit nici de frig si nici de umezeala, inclusiv condens interior de la transpiratie. Apoi nu cred eu ca ai sa te apuci tu de escaladari pe viscol sau ascensiuni la +4000 prea curand. Ai tot timpul de pe lume sa-ti iei si hainute mai scumpe daca simti nevoia. Diferenta de pana la 400 de lei poate reprezenta un drum dus-intors pana la urmatoarea ta plimbare prin munti. Si deja ai castigat mai mult.
In alta ordine de idei n-ar trebui sa ai vreo reticenta fata de comenzile online. Magazinele in general n-au produse tocmai ieftine. In Bucuresti nu stiu decat unul aproape de Gara de Nord, pe Bulevardul Gheorghe Duca, dreapta cum mergi spre Bulevardul Al.I.Cuza. In tot cazul nu te lasa influentata de marca sau de performante. Muntele nu-i nici parada modei si nici poligon de tragere.
Carari insorite!

Marți, 3 februarie 2009 - 16:34

alex_buru
alex_buru
Caraba

Buna!
Recomandarile mele s-ar referi in special la produsele de la Hannah. Din proprie experienta pot spune ca produsele lor sunt destul de potrivite pentru tipul de ascensiuni montane ce le poti practica in Romania( nu ma refer la ture mai grele de iarna ce pot pune probleme precum Creasta Fagarasului).
Hannah este o firma de nivel mediu insa raportul calitate pret mi se pare ok. De asemenea pot garanta si eu pentru firme precum Mammut ce isi merita statutul de lideri(proprie experienta).

Vreme buna si ture faine!

Sâmbătă, 31 ianuarie 2009 - 19:10

floryna
floryna

vreau sa o iau pentru diverse ture, o zi, doua, mai multe. Pana acum am folosit o chestie care se numeste geaca, i-am vazut neajunsurile (e impermeabila, oricum nu e pentru munte), si vreau ceva mai "tehnic" daca se poate spune asa. Nici eu nu vreau sa ma arunc la lucruri scumpe pentru ca momentan chiar nu-mi permit dar acum sunt in faza de documentare, intreb, ma interesez, pentru ca nu stiu foarte bine ce sa caut.

Vineri, 30 ianuarie 2009 - 23:11

jacson
jacson

Salutari, n-am mai activat de ceva vreme pe acest site dar ma bucur sa o fac din nou. Interesanta discutia voastra despre jachete. In primul rand depinde f mult pt ce vrei sa folosesti acea jacheta. Este bine pt inceput sa mergi pe niste producatori mai ieftini, nu trebuie sa sari direct la salewa, millet, the north face etc pt ca te usuca de bani. Vad ca se vorbea si de gravity...ca si carbondale-ul ambele se produc la mine in oras, Tg-Mures...niste baieti faini care au crescut incet si produc niste imbracaminte de calitate. Dupa ce incepi sa iesi mai des in ture experienta te va ajuta sa iti cauti mai corect echipamentul, vei vedea care sunt neajunsurile. De exemplu iarna eu f rar folosesc jacheta de gore-tex, windstopperul isi face treaba de minune, care e si el destul de impermeabil. spune-ne pt ce vrei geaca si incercam sa te ajutam mai concret

Vineri, 30 ianuarie 2009 - 22:49

floryna
floryna

nu prea stiu ce sa cred despre comenzile astea on-line. Din punctul asta de vedere sunt mia "traditionalista". Imi place sa merg in magazin, sa probez, sa ma uit la haine...

Vineri, 30 ianuarie 2009 - 21:41

zdz
zdz

sau poti da o raita la www.emont.ro/imbracaminte/jachete/ au cateva la reducere

Joi, 29 ianuarie 2009 - 14:37

Afisari: 9,293

#34  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0622 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org