Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Vanturarita
Muntii Capatinii
#35  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Termos sugesti si metode de alegere (35)

ratza
ratza
Busola

Posibil. Tot ce pot spune e că după o noapte foarte lungă, dimineața ne-am opărit cu ceaiul din el. Termosul l-am lăsat pe masă, la -7C. Nu mă interesează să țină 24 de ore, fiindcă nu rezist atîta fără să beau ceva.

Luni, 27 ianuarie 2014 - 20:30

yo6ial
yo6ial
Coarda

Hai că m-am lămurit: http://www.montagne-expedition.fr/bouteille-isotherme-c-h-thermos-0-75l-primus,fr,4,V
BOTI7PR.cfm#.UuabfWuxVTs
Oricum nu poate fi lafel de eficient ca un termos de sticlă. Nu prea înpiedică pierderile prin radiație și conducție. Dar e proiectat să fie mai solid și rezistent la abuzuri.

Luni, 27 ianuarie 2014 - 19:53

yo6ial
yo6ial
Coarda

Nu te pot contrazice... e un pic ciudat. Metalul conduce mult prea bine căldura. Probabil au implementat al tip de izolație.

Luni, 27 ianuarie 2014 - 19:38

ratza
ratza
Busola

Tocmai ce m-am uitat în interiorul lui și se vede o sudură de sus pînă jos. Clar nu e sticlă, ci inox.

Luni, 27 ianuarie 2014 - 19:09

yo6ial
yo6ial
Coarda

Nu l-am văzut la față și nici pe interior... O să mă străduiesc să-l studiez un pic.
M-aș mira să nu fie cu balon de sticlă, vidat. Carcasa n-are de ce să nu fie metalică dar Primus nu cred că-și permite să-și pună marca pe un termos ce se sparge dacă râgâi mai tare.

O cămașă de spumă de poliuretan între termosul propriuzis și carcasa metalică poate salva sticla de micile accidente.
Plus extra izolație termică.
Termosurile mai ieftine au doar o carcasă de plastic și vreo două distanțiere de cauciuc.
Nici ălea nu se sparg dacă-ți alunecă din mână, pe covor sau pe iarbă.
Sticla metalizată, cu argint sau aluminiu, ar putea fi confundată ușor cu un metal.

Luni, 27 ianuarie 2014 - 18:18

ratza
ratza
Busola

Modelul de la Primus este complet metalic și rezistent la șocuri. Spun asta pentru că l-am testat involuntar, căzînd pe jos de pe o masă. Cine vrea ceaiul asezonat cu cioburi...

Luni, 27 ianuarie 2014 - 17:45

yoyoul
yoyoul
Cort

Citisem ceva mai sus despre modelul de la Primus, il recomand cu toata increderea. Personal am varianta de 1 litru, sunt foarte multumit de el, dupa un traseu in conditii de iarna, dupa 9 ore ceaiul din el inca era foarte fierbinte (asta in conditiile in care termosul a fost preincalzit inainte de alimentare).

Luni, 27 ianuarie 2014 - 15:18

yo6ial
yo6ial
Coarda

Indiferent de ce marcă de termos vă atrage, dacă este construit dintr-o incintă de sticlă cu pereți dublii, metalizați și vidați, este un termos ce poate ține lichidele calde multă vreme, foarte eficient.
Toate termosurile construite astfel sunt bune la menținerea temperaturii.
Diferă, poate, lejeritatea în utilizare, diversele accesorii, culoarea carcasei exterioare și materialul din care este confecționată.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vacuum_flask

Sunt ușor de deosebit, privind înăuntru: Aspectul metalic strălucitor și neted ca oglinda sunt imposibil de replicat de către bidoanele metalice de inox.
Așa zisele termosuri ieftine de supermarket sunt, din câte am observat, simple bidoane metalice cu pereți dublii.
Chiar dacă au pereți dublii... căldura se pierde prin metal. Un bidon de suc învelit într-un prosop ține mai bine.

Au dezavantajul că sunt fragile. Sticla e ușor de spart și termosul devine inutil.

Luni, 27 ianuarie 2014 - 14:32

cosmin2685
cosmin2685

Primul meu termos este tot ceva de genu de la Kaufland dar ca sa fac o comparatie, lichidul meu era rece de iti picau dintii iau cel al colegului care avea termos primus, trebuia sa completez cu zapada ca sa pot sa beau. Dupa ce am ajuns acasa din tura mi-am comandat si eu un termos Primus.

Luni, 27 ianuarie 2014 - 13:28

midan
midan
Rucsac

Inainte de Primus am avut si eu unul din Kaufland, prima chestie ar fi ca il ala de la kaufland nu mai am curaj sa tin lichide Carpati.org. Cedeaza destul de repede dopul si nu mai este etans.

Luni, 27 ianuarie 2014 - 12:49

jadeasp
jadeasp

O varianta low-budget cu care imi fac treaba este un termos de la Kaufland. La cam 0 grade era ceaiul caldut pana la 10 ore dupa ce l-am pus. Am dat 35 de lei pe unul de 1l, aveau mai multe marimi. Cantareste vreo 400g.

Luni, 27 ianuarie 2014 - 12:04

midan
midan
Rucsac

Am si eu un primus de 1l, nu stiu daca e cel mai bun dar eu sunt multumit de el.

Luni, 27 ianuarie 2014 - 11:38

cosmin2685
cosmin2685

Primus fara nici o indoiala, varianta de 1L. Tine bautura calda foarte mult timp, nu vreau sa mint dar daca nu ma insel si dupa 24 de ore ceaiul era inca destul de cald. Intradevar isi merita toti banii.

Luni, 27 ianuarie 2014 - 08:52

ratza
ratza
Busola

Salut. Eu îți recomand Primusul fără să stau pe gînduri. Ia totuși varianta de 1l, ăla de 0,5 nu o să-ți ajungă pentru prea multe înghițituri. Am unul ca ăsta din ăsta din link, termos de care nu sînt mulțumit, ci realmente încîntat! Chiar dacă nu e ieftin, te asigur că-și merită banii cu vîrf și îndesat.
http://www.sportvirus.ro/produse/camping/vesela/primus-termos-1l-termos.html

Duminică, 26 ianuarie 2014 - 18:45

sekarel
sekarel
Busola

Salutare
Chiar daca nu sunt un mare iubitor de ceaiuri a venit momentul sa investesc intr-un termos. Pana acum am avut un termos chinezesc vechi de sticla care in ciuda greutatii isi facea treaba foarte bine. Am si un termos de aluminiu pe care am dat 30 de lei dar nu mentine bauturile prea mult timp calde.
Asa ca va rog sa imi dati niste sfaturi pentru a putea alege un termos bun.
Mie mi-au atras atentia urmatoarele:
https://www.mormota.ro/termos-esbit-1000-ml-oliv.html
http://www.nootkasport.ro/1335,termos-primus-0.5l.html
Multumesc anticipat.

Duminică, 26 ianuarie 2014 - 13:11

Afisari: 8,621

#35  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0509 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org