Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vremea
Varful lui Stan
Muntii Cernei-Mehedinti
#38  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Supradimensionarea echipamentelor (38)

olaf
olaf

Da, tip tunel. Si daca esti pregatit sa scoti banu' poti avea chiar perete dublu la un cort de mai putin de un kil (vezi Laser Competition, de la Terra Nova).

Miercuri, 6 februarie 2008 - 10:43

cristi_dav
cristi_dav
Busola

iti spun eu: orice firma atat timp cat iei un cort de 1 +1/2 persoane tip tunel Carpati.org

Miercuri, 6 februarie 2008 - 10:39

cibotarum
cibotarum
Coarda

Care-i firma pt cortul de 1,5 kg, ca parca-i prea usor ... Carpati.org Imi iau si eu!!!

Marți, 5 februarie 2008 - 19:56

wolf46
wolf46

RED, am incercat sa calculez cam ce greutate cari cu tot cu rucsac, fara haine si mi-a iesit 15,8 kg Carpati.org Depinde ce greutate corporala ai, dar cred ca te incadrezi in limita de 20% mentionata de domnul Tanase.

Marți, 5 februarie 2008 - 19:49

red
red

Cat despre prostii: Am carat si eu o data o coarda (50m)cu mine. Printre primele ture experimentale am avut statii walkye talkye, un cutit prea mare, un spectiv, si mancare de am dat si altora Carpati.org Haideti sa facem o lista cu ce este absolut necesar pe munte, sau trucurile voastre de a economisii greutate. Cum am auzit pe cineva(salvamont sibiu) taie coada de la lingura si de la periuta de dinti, lasa numai 2-3 cm cat sa ajunge cu doua degete pe ea.
Eu iau cu mine:
rucsac 3,5kg ;
cort 1,5kg ;
sac dormit 1,1kg; (vara) iarna 2,5kg
cateva borcane cu o pasta ce arde ( 80g bucata ajunge 8 ore)
O cana de 500ml din aluminiu (150g)
cutit 300g
un camelbak fara husa de izolare termica (200g gol) 3,2kg plin
4 perechi de sosete ( le folosesc si pe post de manusi)
ingrijire corporala (500g)
Prim ajutor (500g)
o coarda de 15m ( 1kg)
o lanterna 200g (mini maglite)
o pelerina 350g
izopren 200-300g
mancare minim 700g zilnic mai degraba 1kg pe zi ( ce iau eu cu mine, salam in mare marte, batoane energizante sau cu proteine pt ca satura mai bine) supa la plic, ceai, maine uscata si prajita la cuptor, fructe uscate in special banane uscate, alune in special migdale pentru procendul ridicat de proteine, ciocolata cu procentaj mare de cacao( 60-70%) Zahar din struguri pentru ca este asimilat imediat. O bluza , 2 tricouri de schimb , caciula , ochelari de soare, cam atat. Daca ma poate ajuta cineva sa imi fac "curatenie" il rog frumos sa ma atentioneze ce prostii iau cu mine.

Luni, 21 ianuarie 2008 - 02:57

cmc29
cmc29

poate in cazul mancarii trebuie avut in vedere un mic calcul al energiei care o contine. groso modo. chiar si apa, nu trebuie cart 2 l cand sti ca la o juma de ceas ai izvor

Miercuri, 4 iulie 2007 - 14:07

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Mai cristi, hai nu ma mai lasa in dubiu : ia spune-mi ce cari tu in acel rucsac de 3 zile, sa vedem, poate reusim sa facem ceva ordine in el !

Miercuri, 4 iulie 2007 - 13:59

cristi_dav
cristi_dav
Busola

olaf "trebuie sa fii atent la mancare" asta ce vrea sa insemn ? explica'mi ?! sa nu'mi duc pita? mor de foame Carpati.org)

Miercuri, 4 iulie 2007 - 13:07

quijote
quijote
Caraba

Si eu cred ca cele 20% sunt ceva relativ. Cred ca depinde mai mult de raportul greutate-inaltime, si de ce "fel" de greutate ai. Daca esti scund si mai grasutz nu stiu cum te descurci cu 20%.

Miercuri, 4 iulie 2007 - 12:44

olaf
olaf

In cazul asta trebuie sa fii atent la mancare. Carpati.org Oricum, cred ca cei 20% sunt o valoare aproximativa. Daca ma gandesc, mie cele 18 kile (cat ar merge la mine) mi se par cam mult. Carpati.org

Miercuri, 4 iulie 2007 - 12:37

cristi_dav
cristi_dav
Busola

ok...eu doar am vrut sa fiu cu bun simt Carpati.org
da oricum, am dreptate o ba? Carpati.org

Duminică, 1 iulie 2007 - 12:19

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Mihai, ca domnu' e plecat :-))

Duminică, 1 iulie 2007 - 09:50

cristi_dav
cristi_dav
Busola

domnu mihai, aveti dreptate.....am calculat 20 la suta din cele 60 kg ale mele si daca as merge cu un rucsac de 12 kg ar fi raiul pe pamant....sau pe munte Carpati.org ...insa cand merg pe 3 zile si am mancare pe cele 3 zile, sac gros ca doar nu merg vara ci in extrasezon ca atunci e frumos la munte Carpati.org ...haine adecvate (iarna bineinteles...) mai am si cortu care e destul de usor....2 kg juma, insa e un plus...mai am un primus, o trusa cu ceva spirt si cele cele de prim ajutor....se face in jur de 15...daca merg pe 4-5 zile e clar....mancarea trage la greu....unde sunt alea 12 kg ? ...in vis Carpati.org
toate cele bune !
ps: acel procent ar fi idealul....nu a zis nimeni ca reprezinta si realitatea, nu?

Sâmbătă, 30 iunie 2007 - 22:45

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

20% din greutatea persoanei este maximul rezonabil de carat in spinare. Cand un rucsac gol face peste 2 kg - pe motiv ca are o armatura evoluata care-ti usureaza...caratul - gandeste-te bine CE bagi in el. Restul vorbelor sunt gogoase !

Vineri, 29 iunie 2007 - 21:28

rafaela
rafaela

Sunt in cautarea unui echipament adecvat pentru munte si voi tine cont de sfaturile voastre cand voi merge sa-l achizitionez.
Pana acum am avut o gramada de rucsaci, care mai de care mai mare si mai incapator, dar cand vine vorba sa-l cad e jale.
Am patit-o acum cativa ani cand am fost la Sighisoara cu rucsacul in spate si am bagat in el o gramada de haine si mancare, dar la carat m-a omorat (eu avand 47 KG, rucsacul fiind de 65L plin ochi). Am decis sa terminam prima data alimentele mele ca sa ma pot deplasa, pentru ca altfel nu asi fi putum merge prea mult.

Vineri, 29 iunie 2007 - 21:11

alexy
alexy

Atunci cand a trebuit sa imi aleg echipamentul si in general, trebuie sa te gandesti in primul rand la utilitatea lucrului respectiv si mai apoi la greutate. Este extrem de important ca pe munte sa nu cari lucruri inutile, nefolositoare, prea multa imbracaminte sau prea multa mancare. Eu am patit-o intr-o tura in piatra mare, printre primele ture pe care le-am facut. Aveam rucsacul mult prea greu si abea am putut urca, desi in principiu nu aveam lucruri in plus.

Ideea e ca trebuie sa tineti cont permanent de greutatea rucsacului, respectiv a echipamentului, fie ca este vorba despre cort sau sac de dormit.

Sper ca sfaturile mele v-au fost de ajutor.

Miercuri, 27 iunie 2007 - 17:31

omul_simplu
omul_simplu

da cunosc cum sta treaba....cam asa este .In orice caz la oricare magazin te-ai duce vanzatorul iti spune ca marfa lui e cea mai buna..etc etc. de multe ori iti vand gogosi.Parerea mea este ca trebuie ca in rucsac sa ai minimul necesar ptr a fi cat mai usor ...sa ai un rucsac cu o aerisire buna la spate sau sa fie confortabil.Recunosc sunt incepator ...am cautat de ex de mi-am luat un rucsac marca deuter la 38+6 litri cu o aerisire buna la spate si compartimentat ....un rucsac bun zic eu si ptr turele istovitoare e f bun ptr ca nu e f greu

Marți, 26 iunie 2007 - 17:32

olaf
olaf

Mi se intampla in ultima vreme sa ma trezesc din ceea ce imi sopteste la ureche vanzatorul sau (mult mai rar) vre-un "montaniard" si sa imi dau seama "Stai bai nene! La ce naiba imi trebuie mie cort cu fusta de zapada sau cum s-o chema? Dar rucsac de 80 de litri?"

Sa luam exemplul rucsacului. Am inceput sa merg pe munte de cand eram mic, dar la inceput aveau parintii grija ce trebuie si ce nu trebuie luat. Apoi, am trecut la rucsacii aceia cu cadru si a inceput calvarul. Tin minte, la prima tura facuta singur am carat pentru o noapte cu cortul vreo douaj' de kile. Nu mai tin minte acum ce era in rucsac. Apoi, am trecut la un rucsac mai modern, si la prima tura am avut doua perechi de bocanci de schimb, cartofi, carne cruda, ceaun (de fonta, nu asa!) si tot felul de prostii. Aveam un rucsac de 75 de litri, ultra plin, si inca un sac mai mic, purtat pe burta. Asta pentru 5 zile. Apoi, pe masura ce trecea vremea, rucsacul a inceput sa se goleasca, iar acum sunt foarte multumit de noul meu rucsac de 50+10 litri.
La fel si cu cortul. Tin minte ca un vanzator a incercat sa imi vanda o chestie care probabil si plutea, daca ma hotaram ca vreau sa dorm pe suprafata lacului Bucura. A fost foarte dezamagit cand i-am zis ca eu nu dau banii pe asa ceva pentru ca pur si simplu nu am nevoie.

Aveti si voi astfel de alegeri la activ? Probabil ca da. Voi cum va alegeti echipamentele?

Marți, 26 iunie 2007 - 14:17

Afisari: 3,312

#38  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0552 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org