Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Vremea
Varful Vanatoarea lui Buteanu
Muntii Fagarasului
#38  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Supradimensionarea echipamentelor (38)

luna
luna
Busola

@mike Cei drept am fost doar in ture de o zi, insa nu neaparat pe trasee necunoscute, fara echipa de cele mai multe ori singur, am fost si fara acele batoane (mancare acasa inainte sa plec si apoi acasa cand m-am intors), sticla cu apa/suc doar la terase/cabane daca aveam timp, frontala/lanterna deloc sau brelocul de la chei cu led Carpati.org . Toate astea si iarna.

P.S. Nu recomand sa se mearga in halul asta la munte chiar si pentru o zi sau pe trasee usoare. Eu am facut-o pe risc si pentru a nu stii ai mei daca merg intr-un oras invecinat sau la munte.

Joi, 19 iunie 2008 - 15:49

odin
odin
Rucsac

Lasa Mike...ar avea cine sa te ajute cu germana Carpati.org
Cu greutatea rucsacului se lupta toti. Atata timp cat nu cari ca elevii mei(i-am lasat sa vada cum e) foen si fier de calcat...
Ar trebui sa nu mai fim mofturosi la mancare.Asta cantareste cel mai mult. Mai multe supe la pliculet si mai putine conserve. Lasa ca mancam bine acasa cand ajungem,oricum nu putem merge cu stomacul plin.
Greutatea mai poate scadea folosind pantaloni din aceia "sub genunchi" (tirolezi). In loc sa caram 2-3 perechi de pantaloni de schimb, caram 10 perechi de ciorapi 3/4 si vom fi permanent uscati. Mai economisim si volum.

Joi, 19 iunie 2008 - 10:24

mike
mike
Rucsac

De ce sa nu te creada...la ture de o zi, pe un traseu cunoscut, intr-o echipa cunoscuta poti merge linistit cu o simpla borseta, 2 batoane in buzunar, o sticla de jumate de apa unde mai gasesti loc sa o pui, geaca pe tine si frontala in buzunar...totusi decat sa imi burdusesc buzunarele cu asta mai bine imi iau un rucsacel mic mic mic....oricum daca din start nu stii ce sa pui in el si il indesi pana la refuz si te spetesti la deal cu timpul toata lumea invata cam care este strictul necesar

Joi, 19 iunie 2008 - 09:58

luna
luna
Busola

Ma crede cineva ca eu (incepator as zice, voi detaila cat de incepator sunt intr-un jurnal despre ce am facut in trecut), deregula am rucsacul prea usor si am facut si cateva ture (singur) fara rucsac, ma credeti ? Recunosc insa si ca am cam incalcat regulile muntelui.

Joi, 19 iunie 2008 - 07:26

octavian67
octavian67
Caraba

arigato Carpati.org

Vineri, 8 februarie 2008 - 11:25

darkhriss
darkhriss
Coarda

eu stiu putina japoneza Carpati.org

Vineri, 8 februarie 2008 - 04:42

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Caut si-n japoneza daca vrea careva !

Joi, 7 februarie 2008 - 23:41

mike
mike
Rucsac

Eu sunt multumita cu franceza...M-ai nimerit cu limba asta....Ma nenoroceai daca era in germana olandeza sau alte cele

Joi, 7 februarie 2008 - 23:23

cipicernat
cipicernat
(admin)

Carpati.org Pai bine, Mihai... Lenesilor din noi le oferi un link care... dar mai bine sa savureze fiecare invatatura de minte pe care a oferit-o Telemark-ul... Carpati.org

Joi, 7 februarie 2008 - 22:53

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

In atentia puturosilor Carpati.org uita o prima trimitere - pardon linc pe romaneste Carpati.org - despre cum sa drumetesti usor http://randonner-leger.org/wiki/doku.php?id=liens_de_la_randonnee_legere&DokuWiki=bcd
16000422771a08eaf9f4f654469ba

Doar ca este in franceza, asa ca urez succes celor care au chiulit la acele cursuri ca sa traga dintr-o tigara ascunsi la veceu Carpati.org

Joi, 7 februarie 2008 - 22:17

mike
mike
Rucsac

Problema mare nu e vara parearea mea ci iarna pe trasee lungi si tehnice cand tre sa cari multe fiare: coltari pioleti semicoarda lopata haine mai groase deci mai grele, echip de alpinism; btw: periuta de dinti se inlocuieste cu orbit, avem o singura linguro-furcultia pt amandoi; nu caram cana ci doar o oala a carui capac se face farfurie Carpati.org;

Joi, 7 februarie 2008 - 20:13

cristi_dav
cristi_dav
Busola

vai rea ai putut fi mike Carpati.org radu o vazut ce ai scris? Carpati.org
olaf zice bine, inafara de mancare care difera, e mai mult, mare diferente nu sunt...acuma depinde si de ea Carpati.org

in faga vara asta moni a mea avea 15 kg in spate, eu 18, cand ea are 48 si eu 60 ... deci, unde's alea 20% ? ...si nu am avut baliverne in rucsac, ci doar ce trebuie pt 7 zile de munte, 9 de calatorit...

Joi, 7 februarie 2008 - 19:57

olaf
olaf

Eu, unul, nu vad de ce ar fi diferit echipamentul pentru 20 de zile fata de cel pentru 4-5. Poate un sapun de rufe in plus Carpati.org

Joi, 7 februarie 2008 - 17:08

red
red

Da merci Mike, tu fata desteapta ti-ai luat barbat, eu acum sunt fraierul care isi ia femeie, adica sa car cateceva si pt ea. Eu planuiesc o tura prin August de peste 20 de zile, si ma ingrozesc cand ma gandesc cat va trebuii sa car. Mancarea voi mai lua de pe drum, dar oricum... Deci cine mai are idei cum se reduce greutate??? Orice gram conteaza pana la urma. Eu nu voi lua gel de dush ci putin sapun, la pasta de dinti ma mai gandesc daca este necesara, lingurei precum si periutei de dinti le voi taia cozile, degetele tin locul furculitei. La mancare evident ca nu voi lua nimic cu mine ce contine apa, spre exemplu conservele (care multi le au pe munte) eu nu iau nici macar una. Mai bine carne usacata, dar nici dasta prea multa ca oricum e greu de digerat. Orez in schimb voi lua destul, nu imi voi lua haine groase, si nici geaca de ploaie, un simplu poncho va ajunge. nici pantaloni de schimb sau sandale nu iau(evtl niste flip-flop). Paine sub forma unor crutoane uscate si prajite la cuptor.

Joi, 7 februarie 2008 - 15:34

mike
mike
Rucsac

Putin offtopic ca sa zic asa...legat de greutatea din rucsac (de fapt ca sa scap de ea) eu mi-am luat barbat...ca sa care...Carpati.org; numai dupa performanta asta am ajuns cu rucsacul la sub 20% Carpati.org; Dar asta vara am avut o luna de haladuit prin tara si am avut bagaje serioase, eu vreo 20 kg si el vre 30 pe care le-am tarat prin Retezat , Cheile Turzii etc
Dar redevenind seriosi uite presupunand ca plecam 2 oameni in Fagaras pe creasta 4-5 zile ruscacii o sa sara rau de 20%. Nu stiu cum fac dar tot sar caci lista e lunga, deci ma bag la ceva consiliere legata la cum sa diminuez greutatea rucsacului.

Joi, 7 februarie 2008 - 14:58

red
red

Asa este cu cortul ala hilleberg Akto... si ai dreptate cu cele doua corturi cuplate, insa 1. nu prea se gasesc acele ecotat(doar niste imitatii prin sua) iar 2. impreunate chiar ma tem ca nu ar rezista la vant puternic.
Pt cibotarum: corturi usoare am mai gasit de la jack wolf. chiar sub 1,5 si la pretz de 90€
Cat despre cele 20% din greutatea persoanei, sincer ma tem ca este foarte greu de realizat pentru o dura de peste 4 zile.O tura deasupra granitei de copaci. Spre ex o tipa de 50kg ar avea voie numai 10kg ceea ce este putin daca isi ia macar 2 l de apa, mancare, cort, sac dormit etc. Sau astea nu se pun?

Joi, 7 februarie 2008 - 14:57

olaf
olaf

Pai si asta e tot un fel de supradimensionare, daca ma gandesc bine. Cel putin pentru unu' ca mine, care merge ocazional si care nu doarme in cort iarna, mi s-ar parea o barbarie sa scot din buzunar mai mult de 150 de euroi pentru un cort, iar un cort de o singura persoana pur si simplu nu ar avea sens. Himalaya e departe. Carpati.org Si pe bune ca 2,5kg nu mi se pare mult pentru doua persoane. Gandeste-te la cortul tau: daca ar fi fost doua, ar fi insumat 3 kile.

Joi, 7 februarie 2008 - 11:17

red
red

Olaf, cortul este un Ecotat freedom shelter ( MUlti purpoose ) folosit de catre cateva trupe americane. Este considerat cort de 4 sezoane. L-am folosit in fagarash, e bun!!! Betele sunt din duraluminiu deja arcuite sa zic asa. pentru fixare este nevoie doar de 4 cuie. Ce este interesant la le..cum spune si numele, este multifunctional, il folosesti ca pelerina lunga sau scurta, in doi timpi il pui peste tine cand sati in sezut, daca ai ramas fara bete(sau din diferinte motive nu le iei cu tine, se poate folosii excelent si ca sac bivac, aa si pe post de targa(mai trebuie doua bäte lungi) , este si comfortabil la intrat si iesit, deoarece poate fi deschis la 180grade. Din pacate al meu este ca si vandut, deoarece va veni mandra cu mine si acesta nu ofera chiar atata loc pentru doi, desii are cam 110cm latime. A inca ceva, 2 corturi dastea pot fi impreunate si dau un cort de 3 pers. Acum sunt in cautare de altul, si sub 2 kg corturi am gasit Eureka solo si duo , si ceva la superlativ de o sig pers 1300g net si 1,5kg brut insa este o vila de 5 stele pt o pers. este folosit si prin himalaya de catre unii, deci e bun la noi. Hilleberg Akto (este unul momentan pe ebay.de ...dar va puteti astepta la un pretz final in jur de 350€

Joi, 7 februarie 2008 - 00:59

olaf
olaf

Oricum, omu' obisnuit probabil ca nu ajunge sa scada sub doua kile la cort. Adica daca sunt doua persoane si vrei un minim de confort, iti poti lua un cort de doua kile jumate sau chiar mai mult si il imparti in doua.

Miercuri, 6 februarie 2008 - 10:54

cristi_dav
cristi_dav
Busola

eu am vazut doar un Camp Minima cum a stat la rafale de vant si mi-au cazut plombele Carpati.org
la sensul figurat bineinteles...

Miercuri, 6 februarie 2008 - 10:47

Afisari: 3,293

#38  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0761 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org