Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Pietrosul
Muntii Calimani
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Simomd makalu 3 pareri (19)

mishu_dark
mishu_dark

sacul se prezintă bine si are destul loc la picioare... eu imi bag iarna bocancii in ceva punga si in sacul de dormit la picioare eventual o sticla de apa sa nu inghete
singurul punct negativ ar fi ca nu are guler la gat. hmm nu ma asteptam nu stiu daca se strecoara pe acolo frig sau nu. altfel e gros bine si se mulează bine pe langa corp
asta are confort termic la - 12... eh poate nu e chiar asa.
oricum o singura data am prins - 20 in cort in Retezat
Cred ca e suficient pentru muntii nostrii
pt poze si alte detalii cine e interesat ma poate contacta
nu stiu cum încarc poze aici

Joi, 18 octombrie 2018 - 20:42

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

Era vorba de o exemplificare ceruta de cineva care nu stia ca exista si saci de dormit impermeabili. Motivele sunt diferite pentru fiecare. Eu am suficiente motive sa nu raspund unor oameni care modereaza cu expresii "a dat cu mucii in fasole". Jalnic!

https://dexonline.ro/definitie/A%20da%20cu%20mucii%20%C3%AEn%20fasole

dxx@ "Daca cineva "a facut o analiza lunga" / si mai este si din categoria profesionista care nu prea observa locurile de campare de pe poteca crestei Fagarasului / si mai "este" si noaptea pe poteca respectiva..."

Nu exista un stil unic de mers pe munte. Eu merg zi lumina. Intr-un an eram pe o curba de nivel la cateva ore de Refugiul Vistea Mare din Fagaras. Intram in noapte si nu putem sa risc pe o poteca cam ingusta. Am scos cortul si fara sa il montez am intrat in el pana dimineata. Am avut noroc ca nu m-am miscat semnificativ, ca nu plouat si nu era foarte frig. Asa am petrecut sfarsitul unei zile de nastere.

Joi, 18 octombrie 2018 - 19:29

maestrultau
maestrultau

La mesajul meu anterior, vreau sa mai completez cu:

Daca se alege optiunea cu dormitul iarna in zapada, trebuie avut grija ca bocancii vor ingheta bine, asemeni unei bucati de carne in congelator si se dezgheata greu, fortand piciorul in bocanc/ tinut deasupra primusului sa se inmoaie cat de cat.

Nu am incercat sa dorm incaltat, insa am stat dupa oameni care au vrut sa testeze dormitul in zapada, si le-a luat 20-25 poate chiar 30 pana se poata incalta, chiar daca au avut sireturille desfacute mult.
Mesaj modificat de autor!

Joi, 18 octombrie 2018 - 18:14

dxxx
dxxx
Caraba

Daca cineva "a facut o analiza lunga" / si mai este si din categoria profesionista care nu prea observa locurile de campare de pe poteca crestei Fagarasului / si mai "este" si noaptea pe poteca respectiva...
- atunci eu zic ca trebuie sa ne luam cu totii saci de dormit impermeabili.
- as zice si sa aruncam ceva bocanci cu Goretex si sa luam cizme de cauciuc, din alea negre, ca daca le poarta ciobanii, probabil stiu ei ceva.

La naiba cu toate materialele cu permeabilitate la vapori (asa-zise respirabile).

Si ce daca puful este sensibil la umiditate - daca sacul este impermeabil de unde sa ajunga vapori in el?
... aaa ... uitasem sa spun, mai trebuie si o punga de polietilena, noua ca sa nu aiba nici o fisura si suficient de mare. Intri in punga si apoi te bagi in sac.
In felul asta nici un vapor de apa nu ajunge la puf, ca spre exterior este sacul impermeabil iar spre interior am rezolvat.
Noapte buna!

Joi, 18 octombrie 2018 - 17:20

maestrultau
maestrultau

Servus, fara sa starnesc polemici inutile, pentru ca pana la urma fiecare merge cu ce are, insa un sac de -35, chiar si extrem, la noi, in Alpi, Tatra, mi se pare inutil, ba chiar daunator: la noi sunt -29 adevarate 4-5 zile, in ianuarie, dupa zapezi, cand oricum nu iesi pe creasta din cauza zapezii, ci astepti sa o inghete gerul. Nici macar nu sunt dezapezite bine drumurile Carpati.org .

Sacul de bivuac, iarna, trebuie folosit cu grija, mai ales in combinatie cu un sac de dormit din puf: din cauza condensului, sacul de dormit ingheata si devine putin utilizabil, necesitand un refugiu/ cabana sa il incalzesti & usuci (testat, vazut, patit - este o diferenta intre clipurile de supravietuire de pe youtube si realitate). La sacul de bivuac cred trebuie apelat iarna doar in caz de nevoie fortata, nu doar pt ca mi-e lene sa trag pana la refugiu inca doua ore, sau ca vreau sa vad stelele.
Tine-ti cont ca mergem pe munte de placere, nu dintr-o cautare masochista sa ne testam in permanenta limitele, iar un refugiu ofera un confort infinit, sansa de socializare si starea de siguranta pentru tot grupul (nu mai trebuie sa ma gandesc daca lui X ii este bine, doarme ok, sau nu). Mai mult, un sac cu o tempertura de confort mult scazuta, poate fi periculos, oferind o falsa senzatie de siguranta, ca poti dormi oriunde: cum te vei imbraca dimineata, cum vei face un ceai, o mancare, cum te vei misca dimineata dupa ce ai dormit in poteca -pentru ca alea -x grade sunt de confort extrem, in care dardai. Si si daca ai sansa sa il folosesti la o temperatura de +10+15 fata de extrem, cum te vei descurca transpirat dimineata? Ce vei vace daca bate vantul si iti fura respiratia (nu stiu cum sa scriu mai exact, dar la mine e "iti ia maul"). Pt ca un sac de dormit de iarna, nu cred ca trebuie cumparat doar sa putem dormi in doar in chiloti, iarna, in refugiu Carpati.org .

Mai mult, intr-un sac cu nivelul temperatura extrema scazuta (-35-40) in februarie, martie, voi transpira in el, necesitand deschiderea-inchiderea fermoarului de mai multe ori noaptea (incercat, nu e confortabil deloc sa ma trezesc dardaind degeaba)

Eu am unul de -17/ - 20 si imi este perfect: nu transpir in el, in ianuarie dorm bine imbracat, iar dimineata doar imi dau jos un polar si trec in geaca, pe care am incalzit-o tot in sac.

Toate cele bune,
Stefan P.

Joi, 18 octombrie 2018 - 17:14

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

Am facut si eu o analiza destul de lunga. In cele din urma am cumparat un sac de dormit impermeabil pentru -35 grade Celsius, la 2 kg. goo.gl/G4qv5x.

De vreo doua saptamani a crescut pretul cu vreo 5 dolari usd.

Sunt si alte variante. Am ales unul impermeabil mai ales pentru situatiile cand:

- esti noaptea pe o poteca unde nu prea ai unde sa pui cortul (gen creasta Fagarasului)
- camparea este interzisa
- cand ajungi intr-o zona unde rucsacul trebuie sa fie cat mai usor, iar cortul este prea greu....

Evident poti sa folosesti si un sac bivuac, dar cred ca este mai simplu sa ai un produs cu doua functii.

Joi, 18 octombrie 2018 - 15:32

rovid
rovid
Caraba

Adrian te rog da ceva exemple de sac mai bun si macar la acelasi pret, daca nu mai ieftin.Multumesc.Sunt in cautare de un sac de dormit de puf pt. iarna.

Joi, 18 octombrie 2018 - 14:36

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

Ce se taie nu se fluiera. Nu scrie nicaieri ca sacul este impermeabil. Scrie ca poti sa-l bagi la masina de spalat. Eu nu as cumpara un produs care a devenit uzat moral. Adica exista o nou generatie de saci dormit impermeabili cu performante mai bune si preturi mai mici.

Joi, 18 octombrie 2018 - 12:18

mishu_dark
mishu_dark

cam 1700zic ei nu l-am cântărit.. da e mai pe siluetă
personal mi-ar di plăcut fermuarul sa fie putin mai lung cu vreo 10-20 cm.. imi place ideea de fermoar central
el vine xu sac de compresie de 27l parca zic ei.. dar se compacteaza mai mult.. cred ca si la jumătate
personal îmi place.

Joi, 18 octombrie 2018 - 08:47

rovid
rovid
Caraba

1775 gr. ar trebui sa aiba,poti sa il cantaresti?Cat a durat pana a venit?Are o forma mai pe "silueta",cum te simiti in el?

Marți, 16 octombrie 2018 - 20:43

mishu_dark
mishu_dark

cumpărat.. primele pareri sunt pozitive. materiale de calitate.. inca nu l-am scos la zapada evident
ciudat e ca fata de alti saci nu are guler
ce e mișto e ca e usor... foarte usor
cand a venit împachetat am avut o mica idee de teapa😂😂😂
era prea usor coletul

Marți, 16 octombrie 2018 - 20:33

rovid
rovid
Caraba

Ai cumparat sacul?Daca da, cum este?

Duminică, 14 octombrie 2018 - 17:46

dxxx
dxxx
Caraba

Pai inteleg ca ai experienta necesara, deci eu zic ca (in lipsa unor date care sa arate defectiuni evidente) merita sa achizitionezi produsul, ce vine de la Simond are toate sansele sa fie OK, oricum prost nu este.
Nu te mai gandi la producatori autohtoni, tocmai pentru ca nu ai certitudinea calitatii pufului. Daca mai ai si voucher Decathlon, atunci nu mai ai dubii.

Vineri, 21 septembrie 2018 - 16:55

mar1us
mar1us
Caraba

Nu am materiale cumparate din comerț umplute cu puf....dar mi-am fabricat singur toate materialele (sac/pufoaica/picior de elefant/etc) și de aia poți sa-ți spun ca contează calitatea pufului precum și modul in care acesta sta între straturile de material din exterior/interior.Degeaba ai 1000 g de puf dacă acesta nu este compartimentat corect și cusaturile nu sunt decalate adică protecția termică este diminuată.

Vineri, 21 septembrie 2018 - 13:02

mishu_dark
mishu_dark

am comparat 1000gr puf 800 cu specificatiile Nahhany la aceeasi marime si gramaj de puf si tot pe acolo au valorile la confort termic
as fi luat de la Nahhany preferam sa iau un produs autohton dar am deja un voucher cadou la Decathlon

Vineri, 21 septembrie 2018 - 12:24

mishu_dark
mishu_dark

ma interesa pareri exclusiv de acest sac de dormit daca il mai are cineva
mai am de la Simond o pufoaica si ppt sa spun ca la prețul respectiv e absolut minunata
Momentan am un Mountain Hardware lamina - 5 . sintetic
confort folosit cu succes pana la -11..dormit in cort in zapada dar vreau un upgrade evident ceva mai usor si mai calduros... si clar mai compact

Vineri, 21 septembrie 2018 - 12:20

mar1us
mar1us
Caraba

Produsele care au ca material de izolatie puf/pene necesita o intretinere speciala si o utilizare atenta....altfel sunt cele mai bune pentru protectia termica in mediu uscat.

Vineri, 21 septembrie 2018 - 11:12

dxxx
dxxx
Caraba

Parere
Daca ai folosit ceva asemanator, cu umplutura de puf, plus ca ai nevoie de ceva 4 sezoane ar trebui sa vezi ce spun cei care il au, cauta astfel de pareri pe net, putin probabil sa gasesti multi utilizatori aici.
Si cumpara-l si ai sa vezi dupa aia daca este o buna alegere sau nu.
Daca esti "nou" in a folosi asa ceva, poate mai bine sa mergi pe ceva mai "clasic" si mai ieftin Vango sau Millet, ca inventiile frantuzesti sunt in unele cazuri ... mai putin nemaipomenite.

Vineri, 21 septembrie 2018 - 10:55

mishu_dark
mishu_dark

https://www.decathlon.ro/sac-de-dormit-makalu-iii-l-id_8495193.html
ma interesează sa achiziționez acest sac de dormit
pareri?? detine cineva??
multumesc

Vineri, 21 septembrie 2018 - 09:01

Afisari: 1,785

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0662 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org