Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Decembrie 2025
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Urlea
Muntii Fagarasului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Sfaturi pt intretinere bocanci (7)

arcarius
arcarius

Apa+sapun, spalat cu o perie de dim. medii si asprime idem.
Pe toata fata exterioara.
Evident, curatata si talpa.
Apoi tratament, daca este cazul ; functie de tipul pielii.
Depozitare cu sireturile legate; se mentine forma.

Luni, 17 august 2009 - 13:21

odin
odin
Rucsac

Mai fa 2 ture, apoi nu o sa te mai intereseze subiectul asta prea multCarpati.org

Luni, 17 august 2009 - 11:38

cipry_balea
cipry_balea

Noroiul il indepartezi cu apa si eventual o perie moale.

Pielea e tratata pt impermeabilizare din fabrica. Insa, substantele de tratament se spala dupa un anumit timp de folosire; si atunci trebuie sa folosesti de gasesti in magazine.

Personal prefer sa folosesc solutii pe baza de ceara. Ce am cumparat eu mai de mult e intr-un recipient ca si cremele de pantofi lichide, cu burete in varf, dar mai are si un fel de plasa din plastic mai tare peste burete. Umezesc putin bocancul pe exterior, il dau bine cu solutia aia si il las la uscat. Dupa ce se usuca, se formeaza o pojghita pe care apa nu adera. Insa dupa o ploaie buna se spala si tratamentul asta, asa ca eu il fac de fiecare data cand plec in tura.

Luni, 17 august 2009 - 11:10

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Deloc recent dar totusi de actualitate si extrem de interesant un test al modelului Mustang :

http://www.backpackgeartest.org/reviews/Footwear/Boots/Scarpa%20Mustang%20Boots/Test%
20Report%20by%20James%20E.%20Triplett/

Luni, 17 august 2009 - 10:39

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Apai sa ma ierte Cel de sus, astea numa' a sfaturi de întretinere nu seamana (:

" CORDURA/SUEDE - example - Peak
These boots are made from more supple and thinner materials than full grain leather. Generally, they will not offer the waterproof performance, resistance or durability of a quality leather. They do require regular care and we recommend use of Nikwax Fabric & Leather or Graingers G-Sport."

Noroiul nu se poate îndeparta, în totalitate, decât prin spalare si apoi uscare la adpost de soare sau surse de caldura directe. Asa cum scrie mai sus, pielea "suede" nu este impermeabila, de aceea este aproape mereu captusita cu membrane...

Aspectul plusat se va duce cu timpul, inevitabil. Asa ca eu îsi suggerez sa le dai pe de acum cu crema si nu cu spray. Îsi vos schimba culoarea, vor devenii luciosi, dar cum nu i-ai luat pentru plimbare pe Corso, nu cred ca va fi o problema.
Carpati.org

Luni, 17 august 2009 - 09:21

andy79
andy79
Busola

In general pe site-ul producatorului gasesti toate informatiile necesare pentru intretinerea produsului.

http://www.scarpa.co.uk/Technical/care.asp

Luni, 17 august 2009 - 08:53

pepsi
pepsi

Recent am achiziotionat o pereche de bocanci Scarpa Mustang (piele suede, membrana goretex). Dupa o tura prin bucegi s-au cam murdarit... intrebarea mea, cum e mai corect curatarea acestora? cu apa? fara? Majoritatea noroiului si murdariei l-am curatat cu o periuta uscata, dar tot o mai ramas. Ce solutii/creme/spray-uri sunt pentru intretinerea acestei tip de pieli? Cum e recomandat sa fie "stocat" in timpul in carea nu o folosesti (de ex la costumele de piele pt moto se recomanda tinerea intr-un loc racoros si uscat FARA sa fie inpachetate in punga/plasa... , se aplica si aici?)?

Luni, 17 august 2009 - 01:07

Afisari: 1,648

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0643 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org