Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Pasec
Muntii Aninei
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Sfaturi piei de foca (14)

energy
energy

Exista la Himalaya sau Explorer Sport in Sibiu folie la metru....improvizatia nu te ajuta prea mult

Joi, 21 noiembrie 2013 - 09:12

tarnoky
tarnoky

daca nu mai am folia originala? sa fac ceva improvizatie? benzi de folie de la saci PP

Miercuri, 20 noiembrie 2013 - 22:46

energy
energy

salut, ptr binele tau si al focilor" foloseste folia si punct, sper ca ai inteles tot.

Miercuri, 20 noiembrie 2013 - 21:52

tarnoky
tarnoky

Buna, imi spune cineva cum se depoziteaza CORECT pieile de foca? se pot lasa lipite pe skiuri? se pot lipi una de altele (in doua) ? sau este nevoie sa fie lipite pe ele o folie de protectie ?

Multumesc

Miercuri, 20 noiembrie 2013 - 21:35

omarc
omarc

Le vroiam pe cele de la mormota pentru ca sunt singurele la 200 de lei perechea. Toate celelalte incep de la 300 si ceva. Daca iau la metru cel mai ieftin e la 100 de lei metru. Pentru schiuri de 1.60 mi-ar trebui 3,5 metri ca ma gandesc ca nu da la centimetru plus accesoriile de prindere.Multumesc pentru sfaturi.

Luni, 26 noiembrie 2012 - 20:40

energy
energy

.....lipiciul ala nu se pune peste cel vechi, exista un sistem la cald cu care se indeparteaza cel vechi si apoi se adauga cel nou, din experienta iti spun ca nu va tine la fel de bine sau va tine da pana le dai o data jos, pe urma PA, te gandesti daca esti in post si rugaciune.........daca nu gasesti foci" pe dimensiunea schiului ia drepte la metru si le tai pe dimensiunea care iti trebuie....se poate pune si modelu mai scurt fara sa ai dispozitivul de prindere ( in concursuri se face si asa, pt viteza....) http://www.explorersport.ro/scripts/?o=products&id=39&

Luni, 26 noiembrie 2012 - 19:06

zentai
zentai
Coarda

mai adaug si eu ca tot la mormota gasesti si lipici de reconditionare, zic ei, a lipiciului de la pieile de foca, de la aceeasi firma din Austria cu care sunt pieile de foca amintite de mike, deci compatibile.Adica mai adaugi lipici de ala cand nu te mai multumeste felul cum stau focile pe talpa schiului

Luni, 26 noiembrie 2012 - 13:57

mike
mike
Rucsac

Lipiciul se poate reface de-a lungul sezonului daca este nevoie.
In timpul unei ture, in functie de conditiile meteo se poate intampla sa nu ti se mai lipeasca cum trebuie focile de talpile schiurilor insa acest lucru se poate remedia/preveni:
- daca este soare afara poti lasa putin focile la soare si problema se remediaza usor
- daca faci coborari mai lungi, poti pune focile undeva la cald (la piept sau in jurul braului) si nu ar trebui sa ai probleme cu ele ulterior si sa nu se lipeasca atunci cand vrei sa iti pregatesti schiurile pentru o noua portiune de urcat.

Cat despre ce piei alegi, modelul de care vorbesti cred ca este "Piele de foca Tour Sport Carve Mohair (150-155cm)". Primele mele piei au fost chiar acest model (mix-mohair +sintetic) si pot spune ca au fost decente. Prelungirile de la Geco de care vorbeste Zentai sunt acestea: http://www.mormota.ro/sporturi-de-iarna-ski/piele-foca/gecko-sistem-fixare-spate.html

Pe site oamenii spun ca sunt compatibile cu orice piele de foca si ca te ajut sa mai castigi 15 cm. Din pacate nu le-am incercat, asa ca nu pot sa iti dau un feedack.

Luni, 26 noiembrie 2012 - 13:48

zentai
zentai
Coarda

tot la mormota gasesti un sistem de prelungire/adaptare a pielor de foca mai scurte decat schiul , 30 de lei si ceva...parca

Luni, 26 noiembrie 2012 - 12:15

omarc
omarc

Mike asta vroiam sa stiu si eu. Ma gandeam ca tot punand si luand pieile de foca nici lipiciul nu va mai avea aceeasi eficienta.
Pentru nevasta mea am gasit schuri de tura cu lungmea de 1,60 cm. La mormota am gasit singurele piei de foca la un pret acceptabil, dar erau pentru 150-155 cm. Am vreo sansa sa le adaptez pentru ceste schiuri, sau mai bine sa caut cu lungimea potrivita.

Luni, 26 noiembrie 2012 - 11:43

mike
mike
Rucsac

Salut Omarc...ce te-ar interesa mai exact legat de schiul de tura si de pieile de foca? Tipuri de piei de foca, materiale, prinderile pe talpa schiului etc?

Momentan, iti raspund strict la intrebare.
Daca panta este mica/lina sau coborarea este scurta si dupa aceea urmeaza o alta portiune de plat sau urcare, nu are sens sa iti dai jos pieile de foca de pe schiuri. Pierzi timp si nici "terenul de joaca" nu este foarte tentant ca sa te bucuri de coborare.
Totusi daca panta e lunga sau sustinuta, cu pieile pe schiuri nu vei avea acelasi control si te vei chinui ceva sa le strunesti. In plus, schiul inseamna si placerea coborarii si nu are sens sa te privezi de asa ceva daca ai conditii bune.

Luni, 26 noiembrie 2012 - 11:21

zentai
zentai
Coarda

ca veni vorba...a cumparat careva schiuri hok? M-ar interesa sa stiu cum a facut.Am incercat direct de pe site-ul de profil...dar limba finlandeza imi da niste probleme de adaptareCarpati.org si n-am gasit nimic pe site-uri uk.
Multumesc anticipat.Orice sfat imi poate fi de folos )bineinteles, in afara de ala ca sa dau o fuga pana in Finlanda)

Cu stima

Duminică, 25 noiembrie 2012 - 20:51

odin
odin
Rucsac

http://www.carpati.org/articol/hok_din_altai/1034/

Duminică, 25 noiembrie 2012 - 17:04

omarc
omarc

Ma ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi legate de schiul de tura si pieile de foca. La fiecare coborare se dau jos pieile de foca, sau daca panta este mai lunga si mai sustinuta?

Duminică, 25 noiembrie 2012 - 16:43

Afisari: 4,118

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0516 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org