Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Retezat
Muntii Retezat
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Sfaturi bocanci piele box vs. nubuck + gore-tex (14)

jadeasp
jadeasp

Am vazut mai multe tipuri de piele la bocancii fara membrana. Vad ca majoritatea marcilor de calitate nici nu au in oferta bocanci din piele box (full grain). E intr-adevar o diferenta de durabilitate intre nubuck si box? Eu asa am constatat, dar e posibil sa fi avut doar eu ghinion?

In afara de asta, am mai vazut bocanci din piele de iac (Hanwag Kharta) si din "sil-nubuck" (nubuck tratat cu silicon - la bocanci Meindl). Despre nici una dintre astea nu am gasit informatii de la utilizatori pe internet. Voi ati auzit ceva de ele?

Sâmbătă, 1 octombrie 2011 - 19:21

bubus8
bubus8
Caraba

iarna?

Vineri, 9 septembrie 2011 - 23:28

africanu06
africanu06
Caraba

da...asta era intrebarea...in ce perioada vor fi reduceri la bocancii de 3 sezoane...

Vineri, 9 septembrie 2011 - 18:33

florinbalan
florinbalan
Rucsac

In al 4-lea sezon?

Vineri, 9 septembrie 2011 - 09:10

jadeasp
jadeasp

In ce perioada sunt reduceri la bocancii de trei sezoane? Nu neaparat la noi in tara.

Vineri, 9 septembrie 2011 - 09:08

africanu06
africanu06
Caraba

Multumesc frumos. ma gandesc ca se vor reduce preturile dar vreau sa imi stabilesc niste prioritati la cumpararea echipamentului si vroiam sa stiu aproximativ cand se ieftinesc ca sa nu cheltui banii pe alte lucruri.

Duminică, 4 septembrie 2011 - 13:33

aussiearu
aussiearu

Folosesc și eu kailash, sunt mulțumit, dacă nu ai nevoie acum așteaptă, sigur găsești cu 100 ron mai puțin.

Duminică, 4 septembrie 2011 - 13:07

africanu06
africanu06
Caraba

am si eu o intrebare putin cam off-topic: as dori sa achizitionez o pereche de bocanci de 3 sezoane Scarpa Kailash pentru turele probabil de anul viitor (primavara - vara) pentru ca sunt incepator si nu prea am experienta. Intrebarea mea ar fi daca exista posibilitatea ca acessti bocanci ( la pretul de 420) sa ii gasesc la reducere....ar putea fi redusi acum in toamna sau in primavara...fiind student nu prea dispun de atatia bani de aia intreb.

Va multumesc!!

Duminică, 4 septembrie 2011 - 12:36

jadeasp
jadeasp

Deci, tratamentul DWR, care ofera o respirabilitate mai mare, poate substitui doar acele creme care tin cateva zile, sau si tratamentul de intretinere care se face la cateva luni?

Miercuri, 31 august 2011 - 19:09

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Nu se deterioreaza asa de repede. Tratamentul de intretinere se face la cateva luni, sau o data pe an, depinde de cat de mult ii porti.
DWR-ul functioneaza bine cam o zi de ploaie, crema mai multe. Creme bune testate de mine sunt ouraline (chasse et sports) si Storm. DWR - Nikwax

Luni, 29 august 2011 - 11:38

jadeasp
jadeasp

Multumesc, Florin. Deci, ar fi o solutie sa imi iau bocanci din piele box si sa nu ii tratez deloc cand e vreme frumoasa (sau sa ii tratez doar cu DWR), ca sa fie mai respirabili, si sa ii dau cu ceara in perioadele ploioase? Sau trebuie dati cu ceara tot timpul ca sa nu se deterioreze?

Luni, 29 august 2011 - 11:08

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Membrana tip Gore impiedica respirabilitatea naturala a pielii reducand-o la mai putin de jumatate. In timp destul de scurt membrana incaltamintei se infunda cu grasimi provenite din transpiratie, si e practic imposibil de curatat. Avantajul ei este motivul pentru care a fost realizata: impermeabilizeaza perfect cand este noua (adica nerupta in locurile de uzura), astfel pielea nemaiavand nevoie sa fie perfect impermeabila, iar ghetele pot fi colorate si realizate cu multe cusaturi, dand un aspect "modern".

Anumite tipuri de ceara pentru impermeabilizarea pielii box lasa pielea sa respire.
Deci ideal este un bocanc din piele box fara membrana. Numai ca nu tot timpul gasesti ghete din piele box dintr-o bucata (fara multe cusaturi) la preturi decente, unele fiind realizate din piele metraj (piele de calitate proasta tocata marunt si relaminata folosind drept liant niste rasini, rezultand un material foarte asemenator cu pielea, dar mai putin rezistent si cu respirabilitate scazuta.)
In plus, pielea box trebuie intretinuta cu grija, cu creme/ceara de buna calitate. O solutie de scurta durata este folosirea sprayurilor DWR, apa nemaiasezandu-se pe piele, deci impermeabilitate mare si respirabilitate mai mare decat la pielea imbibata cu uleiuri sau rasini.

Sâmbătă, 27 august 2011 - 10:40

aussiearu
aussiearu

Goretex + Suede, piciorul respira mai bine.

Vineri, 26 august 2011 - 15:14

jadeasp
jadeasp

Scuze daca s-a mai vorbit pe acest subiect. Am vazut niste referinte cum ca s-ar mai fi discutat dar nu am reusit sa gasesc topicul. Daca mai e, va rog sa-mi dati un link.

Vine vremea sa imi schimb bocancii si am citit ca pielea box ar fi mai durabila. Insa eu folosesc bocancii predominant vara, desi vreau sa fie de trei sezoane. Asa ca respirabilitatea este un criteriu important, si despre asta am citit lucruri contradictorii. Deci, care e experienta voastra? E comparabila respirabilitatea unui bocanc din piele full grain (box?) fara membrana cu cea a unui bocanc din nubuck cu Gore-Tex?

Luni, 22 august 2011 - 19:06

Afisari: 7,121

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0670 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org