Cautare:
De actualitate

Calendar

Ianuarie 2026
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Februarie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

#49  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Sfat achizitionare cort munte (49)

andrei
andrei
Busola

Eu am un Hannah Troll S. Nu e Hannah recunoscuta ca firma de top, precum mult mai celebrele Vaude, MSR, insa ca si Kya, eu il recomand pentru ca sunt multumit de el.

Il am de vreo 5 ani, sa tot fie, si a prins saracu si soare si ploaie si viscol si zapada si vijelii de mai ca mi-l puneau la pamant. Si inca arata aproape nou, nu are nicio cusatura/lipitura desfacuta, nu ploua in el.

Nu e el un cort prea viteaz, dar a luptat eroic de cand l-am luat. Si inca e in putere Carpati.org

Legat de ce vrei tu sa iti iei, parerea mea e ca pentru 3 sezoane nu trebuie sa te duci pana la 1200 de lei... Exista corturi care isi fac treaba f bine si la jumate din banii astia.

Miercuri, 13 august 2008 - 03:58

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Multumesc de informatii.
Chiar nu stiam ca fustita de zapada este utila si pentru ploaie si pentru vant.
Astept si sfaturile altor membri.

Miercuri, 13 august 2008 - 01:03

stefalexe
stefalexe
Busola

Salut! Sa stii ca existe discutii pe Forum din care te poti informa despre corturi foarte bine!

Eu cunosc corturile de la Vaude, sunt cam scumpe, insa depinde si de modul in care ai de gand sa folosesti cortul. Pentru cate zile ai nevoie si ce fel de ture? Ce greutate maxima sa aiba?

Fratele meu are un Space Explorer si un Space K2, de care e foarte multumit. A mers cu el si prin afara. Eu folosesc de ceva ani acel Explorer, insa astea sunt de 4 anotimpuri, asta inseamna ca vara te prajesti in ele, nu sunt corturi de plaja!!!

Daca vrei mai usor si mai ieftin, exista Space 2 (precum Explorer, fara fustita, dar cu veranda in plus la cap) si Space 3 (fratele lui K2, fara fustita). Astea cred ca ti s-ar potrivi.

Un prieten isi vinde K2-ul pentru ca si-a luat deja Explorer. Batul in plus de la K2 si ceva material ingreunau prea mult rucsacul. K2 e prea mult pentru 2 persoane, el fiind pentru 3, si echipate de iarna!

Alt prieten are de ceva timp un Taurus II. La asta e putin deranjant faptul ca latimea nu e aceeasi la umeri ca la picioare. De asemenea, lipsa fustitei pe unii ii deranjeaza. Parca altfel iti sta cortul cand nu bate vantul si de jos, parca altfel ti se ciordeste de sub supratenta cand nu ai fustita aceea de zapada intinsa, altfel se scurge ploaia, altfel bate vantul, daca ai fustita la cort, iar daca e prea cald, nu o intinzi, o lasi legata.

Alte corturi in care as avea incredere in caz de furtuna sau frig ar fi unele modele de la Salewa, dra nu se gasesc la noi in tara, si oricum sunt cu galben/rosu/portocaliu majoritatea.

Poti incerca un Hannah Vertigo (greutate ridicata, dar stabilitate asemenea), sau un Husky Flame sau Falcon (oarece probleme cu spatiul, dar ieftine). De fapt, cam toate corturile fac cat costa!

Miercuri, 13 august 2008 - 00:42

kya
kya
Coarda

Eu folosesc un Trimm. Deci pot sa-ti spun despre el este ca are un raport bun pret/calitate. De asemenea, multi dintre prietenii mei au Trimm si sunt multumiti. Face cate putin din toate: e spatios, tine si la vant si la ploaie...
Il recomand nu pentru ca nu ar fi altul ca el, ci pentru ca eu sunt multumita. L-am folosit si iarna si vara, si la munte si la mare, si se comporta bine.
Hannah e un fel de Trimm, dar putin mai scump.

Daca insa doresti ceva mai bun atunci recomand un MSR, un Vaude.

Conteaza foarte mult ce "pretentii" ai tu de la un cort.

Miercuri, 13 august 2008 - 00:42

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Niciun sfat?
E atunci macar spuneti-mi ce corturi folositi voi si cum se descurca.
A am renuntat la ideea sa nu fie cortul facut in China.

Miercuri, 13 august 2008 - 00:31

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

M-am uitat la corturile acelea de pe siteul spaniol (quechua) si am gasit unul destul de interesant ; problema este ca are numai 1500 izolatie la podea contra apei...

Marți, 12 august 2008 - 14:53

madalinamorariu
madalinamora..

Ciao
cauta pe sait la www.decathlon.es sunt corturi incepandu cu 29 de euro, ti le trimit din ce stiu eu si acasa.Sunt unele care se monteaza super repede si rezistente...eu am stat cu cele ce sunt acuma la 29 de euro si la 40 de grade si la minus 5 si a fost bine.Daca iti cumperi un astfel de cort, din experienta proprie este sa nu arunci hartia cu instructiuni, caci de strans se strange la fel de usor, dar cu un mic truc, si daca nu il prinzi din prima.....

Marți, 12 august 2008 - 05:32

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

E bugetul sa zicem ca ar fi asa pana pe la vreo 1200-1300 Ron max daca cortu e foarte misto.

Dar nu sunt decis la buget - eu de mers la munte merg destul de des da pana acum stateam la pensiuni/cabane si nu prea imi place ca sunt limitat la facut trasee.

In legatura cu bugetul astept sfaturile altora daca merita sa iti iei un cort mai scump si mai misto sau unu mai ieftin.

Am zis ca vreau de 2 persoane dar un pic mai spatios.
(adica sa aiba macar 150 cm latime in zona umerilor).

As dori unul de 3 sezoane .

Sincer sa fiu nu am nicio idee despre cum se comporta marcile de se gasesc in Romania pe creasta - hannah, trimm, husky, ferrino, MSR, Vaude, eureka
(cam astea se gasesc la magazinele din Bucuresti or mai fi si altele nu stiu).

Si as dori sa il iau in max 1 sapt ca vreau sa plec la munte in concediu.

Marți, 12 august 2008 - 02:26

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Salut
As dori sa imi iau un cort de munte.
Ce caut la cort:
-sa fie stabil la vant (vreau sa il folosesc si pe creasta)
-sa reziste bine la ploaie
-sa aiba o aerisire buna (vreau sa il folosesc si pe la 800-1000 m)
-sa fie destul de spatios
-numar de persoane : 2 persoane

Pana acum singurele corturi care mi-au placut au fost cele facute de Vaude.
Problema e ca as fi dorit un Vaude Mark II Long si nu prea se gaseste in Romania asa ceva.
Ce am gasit in Romania:
-Taurus II
-Hogan Ultralight (asta nu imi place ca are 120 cm latime)
-Space II (sau III) nu stiu exact - la un pret cam mare 1250 Ron.

M-am uitat la corturile facute de Eureka dar nu prea mi s-a parut niciunul prea extraordinar.

Ideea este ca as dori sa mi-l iau cat mai curand ...
Daca mai stiti ceva marci de fac corturi de calitate (as prefera sa nu fie fabricate in China si sa fie albastre sau verzi nu rosii sau galbene) ziceti-mi si mie de ele.

Pana la urma are cineva Taurus II?
Problema majora pentru mine e ca are numai 95 cm inaltime...

Marți, 12 august 2008 - 02:16

Afisari: 7,187

#49  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0.0342 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2026) www.carpati.org