Cautare:
De actualitate

Calendar

Ianuarie 2026
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Februarie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

#49  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Sfat achizitionare cort munte (49)

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Da Odin ai putea sa te apuci sa faci traducerile alea.

Miercuri, 27 august 2008 - 15:56

odin
odin
Rucsac

FURY MSR Fury HP - Winterzelt incearca asta...

E vorba numai de review-uri. Spune clar ca face condens mult de tot si ca nu e impermeabil. Cel putin cortul pe care l-a cumparat el. Din cate vad, acel cort are o cusatura in mijlocul fundului prin care zice el ca intra apa cu veselie...
La drept vorbind, as dori sa fie postate si review-uri care sa laude cortul. Nu gasesc din pacate. Asta-i necazul.
Nu cunosc firmele care ce premiu au luat, nu aduc acuze nici uneia.
Un cort e un cort. A daramat vantul si ploaia case...Chiar sunt curios cum ar trebui sa arate ujn cort ca sa ne multumeasca pe noi. Poate cerem prea mult de la un cort.

Miercuri, 27 august 2008 - 15:01

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

De nenumarate ori, corturile din seria Nallo si Nallo GT ( exista in versiune 2, 3 sau 4 locuri ) au fost premiate de diverse publicatii specializate din Germania, Norvegia, Marea Britanie, SUA.
La Hilleberg, care exista din 1973, cel mai ieftin cort costa peste 400 de euro. Nu cred ca reputatia si calitatea produselor poate fi pusa la îndoiala cu o asemenea experienta.

E foarte adevart ca Islanda este o tara unde daca astepti 10 minute schimbi de sezon. Sunt extrem de prudent când citesc asemenea observatii radicale.

Miercuri, 27 august 2008 - 14:41

odin
odin
Rucsac

Schimbi pozitia cortului...Carpati.org

Asta e un review in germana despre Hilleberg :
--------------------------------------------------------------
"Hilleberg Nallo III
Datum: 22.08.03 (338 Lesungen)
Bewertung:

Vorteile: leicht, kleines Packmass

Nachteile: undicht, feucht

Für unseren Island-Urlaub (mitten in der Wildnis) hatten wir uns ein Nallo III gekauft. Es ist superleicht, kann sehr klein gepackt werden und hat bis in die Details eine sehr gute Verarbeitung ? dafür ist es auch entsprechend teuer.

Es hat allerdings zwei gravierende Schönheitsfehler:

1. Der Boden ist nicht durchgängig, d.h. er hat in der Mitte eine lange Naht. Diese Naht ist nicht abgeklebt und kann ?laut Hilleberg ? auch nicht abgeklebt werden aufgrund der Silikonbeschichtung. Während eines recht massiven Regentages auf Island drang nun durch diese Naht munter Wasser in unser Zelt. Das Zelt war wohlgemerkt 2 Wochen alt! Ich finde das völlig inakzeptabel. Natürlich kann man eine Zeltunterlage nehmen oder mit Nahtdichter herumlaborieren. Unser vergleichsweise billiges Vaude-Zelt hat uns aber in den letzten Jahren diesbezüglich bessere Dienste geleistet.

2. Die Aussenhülle ist extrem dünn. Dies hat den Vorteil einer extremen Gewichtsersparnis. Dies hat den Nachteil einer sehr starken Kondenswasserbildung. Sofern die Außentemperatur nur geringfügig absinkt, schlägt sich stärker als bei anderen, billigeren Zelten das Wasser auf der Innenseite der Hülle nieder. Auf Island hatten wir auch an den knochentrockenen Tagen daher immer ein nass eingepacktes Zelt. Beim Zeltaufbau durften wir dann das Zelt zunächst von innen trocken wischen.

Aus diesen Gründen versuche ich gerade das Zelt bei Globetrotter wieder los zu werden. Schade!"
--------------------------------------------------------------

Despre ce e vorba? Si-a luat unul cort Hilleberg Nallo III pt concediu in Islanda. Spune de condens, chiar in zilele foarte uscate trebuia sa stearga cortul pe dinauntru. Era nemultumit de cort si vrea sa-l dea inapoi !!!

Ma gandeam sa fac niste traduceri despre asemenea review-uri, numai sa stiu ca merita!

Miercuri, 27 august 2008 - 14:21

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Jurek par niste corturi exceptionale.
Modelul de vroiam sa mi-l iau avea nu mai putin de 10 puncte de ancorare!
Il gasisem la un magazin cehesc la ceva promotie si costa pana in 700 ron modelul ala gen "dome" cu 3 bete de dural si mai putin de 500 ron ala cu 2 bete de forma normala.
Acum sunt mai scumpe ca nu mai e promotie.
(pe la 10 mil ala de era mai putin de 7 mil si pe la la 7 mil ala de era la mai putin de 5 mil....)

Sunt curios cum o sa tina "exceptionalul" vaude taurus II-III la vant pe creasta cu 10 cuie si 2 puncte de ancorare.
Carpati.org
Vaude recomanda sa il montezi asa fel incat partea din spate sa fie contra vantului.
Si daca se schimba vantu peste noapte ce fac?

Miercuri, 27 august 2008 - 13:58

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Fabricatie 100% Norvegia http://www.helsport.com/helsport/
mai accesibile la pret decât Hilleberg.

Jostedal 3, o afacere în aur, doar 250 euro :

http://cgi.ebay.fr/Helsport-Zelt-tent-Tunnelzelt-Jostedal-3-Neu_W0QQ
itemZ310076243919QQcmdZViewItem?hash=item310076243919&_
trksid=p3286.m63.l1177

Miercuri, 27 august 2008 - 13:24

frg
frg

e din suedia si se numeste hilleberg
Http://www.hilleberg.com/

intersante corturi, dar scumpe. si nu stiu dc livreaza in romania

Miercuri, 27 august 2008 - 13:19

trecarul
trecarul

Toate corturile vindute in tara si in Europa sunt made in China. Exceptia o face o firma din Scandinavia care face corturi made in Europe si sunt scumpe de mori. Stie careva cum o cheama ?

Miercuri, 27 august 2008 - 12:57

trecarul
trecarul

Voua va merge www.i-outdoor.eu ? Mie, pe Vista si IE7, nu. www.i-outdoor.eu vinde Jurek (www.jurek,cz). Corturile lor sunt scumpe, comparativ cu cele de pe piata romaneasca. Cehii care vin la noi in munti recomanda Jurek ca fiind brandul cel mai tare de la ei. Fac corturi, saci de dormit si imbracaminte. Cred ca saci au cei de la craimont (sacul acela cu "furtunul de pompieri") !

Miercuri, 27 august 2008 - 12:56

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

M-am mai uitat pe internet si am vazut cortul asta: www.scoutdoor.cz/husky-flare/

Este adevarat ca are 1000g mai mult si betele sunt de 8.5 mm in loc de 10 mm ca la Vaude dar sunt 3, cortul e mult mult mai spatios,are fustita de zapada si normal se monteaza mult mai usor.
Astia vand si in romania dar mie mi-a venit mailu de la ei in spam si abia azi am observat...
(ieseam si un pic mai ieftin ca expedierea ma costa aprox 90 ron).
A pretul pentru Husky flare este pe acel site 700 ron.
Daca o sa il aduca ascent in Romania cred ca o sa fie max 600 ron.
Nu recomand nimanui sa isi ia Vaude Taurus e prea scump pentru ce ofera si stilul de bete e prea avangardist. 2 puncte de ancorare la un cort de creasta iar un mare minus avand in vedere ca un cort normal are 4 puncte. 10 puncte de fixare cu tot cu cort si prelata iar prea putin...

Joi, 21 august 2008 - 23:07

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Mie sincer sa fiu nu prea imi place.
Are 2 bete si sistemu de montare presupune aplicarea de forta serioasa.
(Nu stiam ca are sistemu de bete asa aiurea).
Este destul de larg la intrare - 165 cm si la picioare 140 cm.
Insa daca nu il intinzi calumea nu prea are spatiu cum trebuie.
Ce m-a deranjat cel mai rau este ca numai un bat sta pe cu ambele capete pe pamant celalat sta cu un capat pe pamant,unul in aer.(cel lung).
E ciudat cum un cort de creasta are numai 10 puncte de fixare pentru cuie si 2 puncte de ancorare.
Sunt foarte curios sa il vad cum tine la vant.
Avand in vedere pretul platit pe respectivul cort - 870 ron- nu il recomand nimanui.
Am platit firma.

Joi, 21 august 2008 - 22:49

truegenesis
truegenesis

si mie imi place cum arata Vaude Taurus II. cat spatiu are? (interior-nr.persoane, comfort; antreu-spatiu rucsaci)

Joi, 21 august 2008 - 22:44

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Mi-am luat pana la urma un Taurus 2 ca Husky Flame nu am gasit decat rosu si era cam stramt la zona picioarelor.
E adevarat ca Taurus 2 are numai 2 bete dar sunt de 10 mm diametru .
Ramane sa vad cum se comporta pe munte.
A pretul a fost 870 ron...cam scump da asta e.

Joi, 14 august 2008 - 18:25

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

A chestiile alea la care ma refeream se numesc "puncte de ancorare".
Am vazut ca la unele corturi sunt mai mult decat cele 8 puncte de ancorare standard - 4 pe fiecare fata si 4 pe fiecare colt.
Banuiesc ca un cort cu mai multe puncte de ancorare e mult mai rezistent la vant si i se intinde si mai bine prelata.

Joi, 14 august 2008 - 15:37

midan
midan
Rucsac

As zice sa sunt cehi totusi, exista si http://www.huskycz.cz
si http://www.huskysk.sk
Husky Flame e destul de apreciat din cate am auzit eu. E un fel de best seller.

Eu am vazut si am pus mana pe Flame si nu mi s-a parut nimic dubios la prelata ...

Joi, 14 august 2008 - 02:20

midan
midan
Rucsac

Carpati.org pai daca tot esti din Bucuresti poti sa treci pe la Ascent sa vezi cate "chestii de alea de fixat" are si sa mai ceri informatii de la vanzatori ( iti recomand magazinul de pe V. Lascar )

Joi, 14 august 2008 - 02:14

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

M-am uitat acum si la Husky Falcon si Husky Flame.
Se pare ca sunt la mare discount la ascent ca vad ca pe site pretul recomandat pentru ele este de 200E.
Este adevarat ca materialul prelatei arata un pic dubios dar la 520 ron cort cu 3 bete de dural exterioare,fustita de zapada si 2.8kg e cam pomana.
O sa ma duc maine sa ma uit la Husky Flame sa vad ce si cum.

A vad ca firma Husky sunt din Slovacia si nu din Cehia.

Joi, 14 august 2008 - 02:13

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

E ziceam sa imi iau de ala ca are foarte multe chestii de alea de fixat (cred ca ancore le zice) si bete de dural de alea mai bunisoare.
Din poza aia a lui husky Falcon nu vad cate de alea de fixare are (nu ma refer la locurile unde se baga cuiele ci la cele de unde se prinde ata in care se prind cuiele).
Asa ca dimensiuni si caracteristici Husky Falcon pare misto pentru cat costa.

Joi, 14 august 2008 - 02:02

midan
midan
Rucsac

Adica tot un cort facut de cehi, din categoaria Trimm, Husky, Hannah.
Nu vad de ce te-ai chinui sa iei de acolo cand gasesti ceva comparabil si in magazinle de aici.

Nu stiu ceha dar cred ca astea sunt pe aproape

www.ascent.ro/product--Falcon_2.html
www.ascent.ro/product--Burton_2-3.html

www.mormota.ro/index.php?tart=101&alm=4&produs=847&cont=htargetsiii

www.mormota.ro/index.php?tart=101&alm=4&produs=835&cont=hcovertsii

eu am un Husky Bizam, cu niste caracteristici apropiate de modelul pomenit de Andrei, doar ca nu asa de incercat de vreme Carpati.org

Joi, 14 august 2008 - 00:00

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Am gasit pe internet firma asta , m-am uitat la ce corturi fac si mi s-a parut ok - in special dimensiunile si materialele.

www.scoutdoor.cz/jurek-midi-2/

Asta ar fi unu care mi-a placut. Ce credeti de el?
(nu stiu daca livreaza in Romania da oricum materialele par super ok.)

Miercuri, 13 august 2008 - 22:14

Afisari: 7,188

#49  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0.0540 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2026) www.carpati.org