Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Online

Vremea
Varful Mutu
Muntii Valcan
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Echipament montan Sac hidratant (16)
 
codrinx
codrinx

 
Faptul ca ti se termina apa din recipient fara sa sti este numai dovada ca nu iti cunosti corpul. Nu e o solutie sa dozezi consumul de apa astfel incat sa iti ajunga cat mai mult timp; solutia este sa iei suficienta apa cu tine. Nimeni nu te opreste ca langa camelbak sa pui si un bidon de apa. Eu consum 4 l vara si 3 l iarna
Daca pun un isostar in punga, chiar nu mai conteaza ce chimicale mai degaja punga.
Oricine s-a ocupat de acvaristica, chiar la nivel amator, stie ca acvariul tinut in soare face alge. E valabil si pentru camelbak; nu trebuie tinut in soare.


Marți, 19 ianuarie 2016 - 19:41

danmih
danmih

 
Eu folosesc o sticlă mică de 0.5l pe care o țin în buzunarul lateral de jos al rucsacului și din care beau fără probleme în timp ce merg. Mai am și o sticlă de 1.5-2l pe care o țin în rucsac.
Sticla mică o aleg mereu să aibe gura mare în diametru (vezi aqua carpatica) ca să pot lua ușor apă și să intre ușor pastila de isostar sau vitamine.
Am un camelback, dar nu îl folosesc pt că mă deranjează să nu știu exact câtă apă mai am.


Marți, 19 ianuarie 2016 - 13:13

bogdan.t
bogdan.t
Coarda
 
Am avut si eu un camelbak dar am renuntat la el dupa 2-3 ture dupa ce am patit sa raman fara apa, nestiind cata mai am in el (cum a dat ca exemplu si @vestale).
Am mai vazut la o ruda de a mea ca foloseste o sticla de 2 - 2,5 L la care ataseaza un furtunas asemanator celui de camelbak (cum s-a pomenit), dupa care pune sticla in rucsac cu gura in jos. La fel de bine poti sa ajungi in aceeasi situatie si cu aceasta varianta sau si mai aiurea, sa-ti picure din sticla si sa te trezesti cu lucrurile ude.
Eu m-am intors la varianta sticla agata de rucsac printr-o chinga sau 2 sticle de 0.5 L puse in buzunarele exteroare laterale de la rucsac.


Marți, 19 ianuarie 2016 - 09:16

mad
mad
Caraba
 
Mie mi se pare extrem de util. Pentru ca nu las bautul apei pentru "cand m-oi opri sa dau jos rucsacul", ci beau cate o gura inainte sa-mi fie sete, am constatat ca termin mult mai greu apa din camelback. N-am mai avut de ani de zile senzatia de dezhidratare si nici n-am mai galgait cand am dat de vreun izvor. E drept, uneori e mai greu de umplut, de obicei duc cu mine un pet gol de 0.5l sau mai mic daca gasesc.

O varianta, am si d-aia dar n-am probat inca, este cum zice @odin: furtun cu adaptor la peturi. Eu am pe trei dimensiuni de dop, inclusiv unul pentru bidon de 5l - sa fie. Carpati.org

Pentru curatat folosec perie la furtun, ca uneori mai prinde o culoare dubioasa. Punga nu mi s-a inverzit niciodata. In schimb a cedat mustiucul la un moment dat.

Apropo, Victor, tine si izolantul ala cat tine. Dar de revelion prin Apuseni s-a facut furtunul bocna cu tot cu izolant si cu tot cu impinsul apei inapoi. Ce-i drept, si apa altora era ca la cocktail, cu multe cuburi. Carpati.org


Marți, 19 ianuarie 2016 - 07:58

nemophilist
nemophilist

 
Un mic secret pentru curatare vazut pe forumul biciclistilor:TABLETE pt CURATAT PROTEZA DENTARA,se pune rezervorul/furtunul intr-un vas cu apa in care au fost dizolvate tabletele respective si se lasa peste noapte.


Marți, 19 ianuarie 2016 - 00:15

jadeasp
jadeasp

 
Eu nu am pus niciodata altceva decat apa in sac si nu s-au format mirosuri. Cei de la firma producatoare recomanda sa il clatesti cu apa si bicarbonat de sodiu in caz ca se impute. Eu doar il clatesc cu apa fierbinte si il las la uscat dupa fiecare utilizare si e de ajuns.

In afara de bacterii mai poate fi o problema cu mirosul capatat de apa de la materialele din care e facut sacul. Eu cand mi l-am luat am citit cateva reviews si cel mai lipsit de miros dupa recomandarile de pe net, pe care mi l-am si luat, era MSR Platypus. Chiar si la acesta, prinde miros de cauciuc apa care sta pe furtun asa ca dupa ce beau suflu apa inapoi in rezervor ca sa nu ramana pe furtun.

Daca iti iei rucsac si ai de gand sa il folosesti cu un sac de hidratare, e bine sa aiba un buzunar rigid pentru acesta. Altfel trebuie sa scoti tot din rucsac de fiecare data cand vrei sa bagi sacul de hidratare.


Luni, 18 ianuarie 2016 - 23:12

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
@Mihai, un sistem imunitar trebuie educat și întreținut. Ca orice parte sau funcție a organismului. Pentru că dacă nu e folosită... se usucă și cade. Carpati.org

Verdeața e de la alge și cianobacterii, cel mai adesea comestibile și chiar benefice. Spirulina și diverse eucariote.

Desigur, umplerea camel-back-ului cu apă contaminată e altă poveste.
Eu mi-aș face griji de altceva. Plosca e din PVC. Nu?
PVC-ul e un plastic tare și casant. Pentru a-l face moale, flexibil, este amestecat cu phtalați... care nu ne fac bine.
Pot fi eliberați din plastic în apă (sau alimente/lichide) când plasticul este încălzit sau expus la lumină solară.
Nu comemtez ce fac phtalații decât că nu ne fac bine.


Luni, 18 ianuarie 2016 - 21:03

fanqueen
fanqueen

 
oricum odin, desi iti aprezciez parerea, eu nu fac exces de igiena..daca il clatest o data cu apa cred ca ar fi de ajuns.


Luni, 18 ianuarie 2016 - 19:13

fanqueen
fanqueen

 
si care sunt celelalte piese de echipament de la care nu trebuie sa fac rabat, vestale? sa vad daca le am sau daca nu, sa mi le iau


Luni, 18 ianuarie 2016 - 19:10

odin
odin
Rucsac
 
Ba da, ar trebui cat de cat mediu steril.
Din aceasta cauza probabil, ca se inverzeste punga pe dinauntru, producatorii au scos si un furtun adaptor de camelbak care se potriveste la pet-uri.


Luni, 18 ianuarie 2016 - 19:08

fanqueen
fanqueen

 
ei, bacteriile fac parte tot din natura, nu putem avea un mediu steril...


Luni, 18 ianuarie 2016 - 19:05

vestale
vestale
Caraba
 
Fata de sticla de plastic are dezavantajul ca nu iti este usor sa vezi cata apa mai ai. Iti este sete, asa ca tot tragi cu incredere din furtun ! dar de unde? ca nu mai e nimic, ca tot ai baut din el.
Dupa o pauza de hidratare, iti da seama ca mai ai doar jumate din sticla cu apa, dar si jumatate de Creasta Craiului de parcurs.
Trebuie intretinute cu grija, altfel apa din camelbak capata gust, dupa cum s-a scris si nu toate sunt usor de umplut de la izvorul care abia picura.
Daca alergi pe la maratoane montane, stii sa iti dozezi cantintate de apa necesara si timpul este foarte important cred ca ti-ar fi util. Sunt insa alte piese de echipament, la care nu trebuie facut rabat, de care poate depinde sanatatea sau chiar viata ta.


Luni, 18 ianuarie 2016 - 19:04

odin
odin
Rucsac
 
Nu stiu daca e chiar atat de util.
Intr-adevar, bei apa din mers dar personal, mi se pare mult mai buna varianta ,,dai rucsacul jos si bei din sticla'' decat varianta ,,trebuie curatat constant camelbak-ul sa nu ma umplu de bacterii''...


Luni, 18 ianuarie 2016 - 18:59

fanqueen
fanqueen

 
Carpati.org multumesc pentru raspunsul promt si avizat. la rucsac am intr-adevar un orificiu pt camelback chiar sub capac si de asemnea doua chingi tot in zona la interior, dar nu imi dau seama cum se agata sacul hidrant. oricum, nu mi-am luat inca unul ca sa vad cum se agata de acele chingi...daca are si el vrreun sistem de prindere. oricum , intelge insa ca e util un camelback si nu un moft, deci o sa-mi iau unul termoizolant


Luni, 18 ianuarie 2016 - 17:22

victoranica
victoranica
Coarda
 
Salut,

Te referi la un camelbak (sistem de hidratare) si este foarte util pentru ca te poti hidrata usor in timpul mersului, fara sa mai fie nevoie sa te opresti si sa scoti recipientul din rucsac.

In principiu, majoritatea rucsacurilor sunt prevazute cu chingi / compartiment pentru camelbak, precum si cu o iesire speciala pentru furtun (la unele modele, ea este semnalizata printr-un "H2O"), undeva in partea superioara a rucsacului, sub capac.

Eu folosesc un camelbak de 2 L primit cadou. Capacitatea poate varia, din ce am vazut, de la 1 la 3L. Iarna, daca e ger, de obicei furtunul ingheata, asa ca pentru unele dintre ele exista tuburi si huse termoizolante (pe timp de canicula, acestea mentin lichidul la o temperatura mai scazuta). Alte accesorii includ kitul de curatare (perii pentru curatarea tubului si a rezervorului si suporturi pentru depozitare) sau valve magnetice. De obicei, accesoriile ajung sa dubleze pretul camelbakului, acesta singur variind de pe la 40-50 RON la ~ 150 RON.

Lesne de inteles, poate fi umplut nu doar cu apa Carpati.org
Mesaj modificat de autor!

Luni, 18 ianuarie 2016 - 17:06

fanqueen
fanqueen

 
foloseste cineva sac hidratant la rucsac? din ala gonflabil de plastic cu furtun care iese prin rucsac pe la ceafa ca sa nu iti mai dia jos rucsacul? e eficient? are un sistem de prindere special?


Luni, 18 ianuarie 2016 - 16:44

Afisari: 1,562


Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,1871 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org