Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Costila
Muntii Bucegi
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Sac de dormit iarna Ajungilak Tyin / Denali - extrem -50 ° C (6)

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Brr.. curatatorie...
Sa se intoarca sanatos si sa ai somn cald in el.

Vineri, 14 decembrie 2012 - 22:40

sososs
sososs

Gata, l am luat ... Mersi de sfaturi ...

Pe langa ca este greu, este si voluminos, nu a incaput in masina de spalat ... L am dus la curatatorie ...

Din ce am vazut pe net, toate sinteticele cu extrem pe la 40 grade au peste 3 kg

Vineri, 14 decembrie 2012 - 22:36

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Stai linistit ca nu-i pentru oameni de 210cm. Asta-i lungimea sacului, un om mai lung de 210 nu va intra in el.

Daca il vei folosi la -25 de grade iti vei dori sa fie si mai mare.
Unele minti crete de pe net au "descoperit" ca un volum mai mare de aer trebuie incalzit si el. Dar o faci doar o data, la inceput. Indiferent de volumul de aer din sac, acesta va pierde tot atata caldura, proportionala cu grosimea izolatiei. Pierderea de caldura pe suprafata suplimentara (deci marimea mai mare) poti nici sa n-o iei in calcul. E doar un mit, din aceeasi colectie cu cel care spune ca izolatie mai multa la picioare inseamna picioare calde.

Pe langa libertatea de miscare si, cum spunea si yo6ial lipsa disconfortului termic in punctele reci unde se comprima daca sta mulat, mai ai 2 avantaje: poti la nevoie sa te infofolesti cu toate hainele (cam improbabil sa fie necesar totusi cu sacul asta in Carpatii nostri), dar cel mai important lucru daca dormi in cort pe astfel de temperaturi, ai loc la picioare sa-ti usuci hainele ude, chiar bocancii. Lucru vital in expeditiile pentru care a fost chipurile conceput acest sac.

Totusi greutatea mi se pare fantastica. In 4 kile (cat e probabil greutatea reala) intra 2 saci de puf cu aceste specificatii, si mai bagi o pufoaica, niste manusi, poate si o caciula, ceva Carpati.org
Unul din efectele economiei de piata moderne: cea mai cunoscuta firma, practic inventatoarea sacului de dormit, dupa ce, fiind in groapa e achizitionata de unii care nu intrau in faliment caci au stiut sa exploateze piata de munca asiatica, nu-si permite sa foloseasca materiale moderne, bagand in anul 2012 un kil de material textil intr-un sac de dormit. Jenant. Din pacate nu-s singurii. Asta-i metoda la care recurg multe firme europene, pentru a mentine un pret decent.

Vineri, 14 decembrie 2012 - 15:07

yo6ial
yo6ial
Coarda

Mie-mi pare ok pentru -50 extrem la un sac umplut cu fibre sintetice.
Saci ce se pretează la campatul prin Siberia și Antarctica nu au cum să fie ușori.
Dacă vrei ceva mai ușor... puf.
Nahanny Extrem, zic băieții că ține sufletul în om păn la -40. O căruță de bani dar numai vreo 2kilograme.

Iar 200-210cm e o lungime relativ standard, gândită să acomodeze oameni de toate... înălțimile.
Eu zică să te bucuri de spațiul suplimentar, nu să te plângi, pentru că un sac „mai mulat” poate ajunge, când dormi în el, să aibă umplutura comprimată, pe alocuri, pe unde împingi cu genunchii, cu umerii, cu tălpile.

Vineri, 14 decembrie 2012 - 14:07

sososs
sososs

mai citind pe net am vazut ca este o mare dezbatere intre a-ti lua un sac "mulat" pe tine si unul in care sa ai libertate de miscare ....

Vineri, 14 decembrie 2012 - 13:37

sososs
sososs

mi-am cumparat un sac de iarna Ajungilak Tyin Winter; eu fiind friguros pot sa dorm in el pana la -10 grade, desi acest sac merge extrem pana pe la -30 grade parca - din cate am citit pe net.

sunt in curs de cautare a unui sac mai gros, sintetic sau puf.

am primit acuma un Ajungilak Denali Arctic - cu extrem pana la - 50 grade. problema este ca sacul este ptr persoane de 210 cm - vad ca modelul asta doar asa s-a facut, iar eu am 180 ...

nu stiu ce impact va avea diferenta de inaltime .... am citi pareri pro si contra ....

in rest sacul imi place, doar ca este f mare si greu - 3,8 kg ....

va rog ajutati-ma cu sfaturi, sa il cumpar sau nu .....

Vineri, 14 decembrie 2012 - 11:59

Afisari: 2,092

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0710 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org