Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ianuarie 2024
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Dara
Muntii Fagarasului
#21  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Rucsaci cu sistem de hidratare (21)

cornlel999
cornlel999
Caraba

cam tardiv comentariul meu, dar am achizitionat de curand un deuter 25l pt tura 1-2 zile.sistemul de hidratare sincer il voi folosi doar ca depozitarea rezervorului de apa, nu voi bea folosind furtunul. tot plosca/bidonul va fi baza...in felul asta pot care cel putin 3l apa(2l rezervor+1l plosca) si nici nu ocupa spatiul in rucsac ca o sticla de 2l de exemplu....in rest rucsacul este comod si frumos....pentru chestii serioase(cort , sac dormit, etc) folosesc unul de 60l....toate bune dragilor...

Miercuri, 18 mai 2011 - 12:38

mariusfm
mariusfm
Caraba

Cand te uiti la rucsac, sa ai in vedere si greutatea lui specifica. Un rucsac ce-l folosesc cu placere este Mountain Hardwear Koa 55 litri, spatele este integral de plasa (creaza un spatiu intre spate si rucsac), are 2 buzunare pt sistemul de hidratare (lateral si spate), greutate 1,6 kg. Inca 2 prieteni au achizitionat acest rucsac si sunt multumiti.

Cat despre apa inghetata...prima data va ingheta pe furtun si in mustiucul pt gura, asta cu toata protectia unei huse de neopren Carpati.org, a se lua in considerare temperatura, vantul, timpul de expunere, nu doar ca este iarna.

Marți, 5 aprilie 2011 - 09:55

dolphy
dolphy

Multumesc pentru sugestie Stevenson.

In Bucuresti nu prea se gaseste Lowe alpine. Si la acestea pretul este mare. In plus am observat ca le lipseste canalul de aer.

Vazand filmulete cu Deuter am observat ca compartimentul pentru sistemul de hidratare este intr-un buzunar lateral, ceea ce duce la avantaje si dezavantaje:
+: daca cedeaza CamelBak-ul apa nu va curge toata in rucsac (doar o parte Carpati.org)
-: daca folosim un CamelBak mare (3l) vei fi oarecum dezechilibrat daca nu aranjezi bine lucrurile in rucsac
-: iarna apa din CamelBak va ingheta mult mai repede decat cea din rucsacul care are buzunarul pt sistemul de hidratare in interior, langa coloana.

Cand o sa tec pe la magazin o sa studiez cu atentie produsele Deuter.

Marți, 5 aprilie 2011 - 00:45

stevenson
stevenson

Uitate la Lowe Alpine TFX 55+10 sau mai mare daca vrei. Eu am Appalachian si fata de ce am avut pana acum e un vis Carpati.org Are compartimentul pentru sistemul de hidratare destul de mare. Eu il folosesc cu 2L.

Luni, 4 aprilie 2011 - 23:22

dolphy
dolphy

Mie imi trebuie un rucsac mare pentru ca l-am vandut pe cel vechi (un Solitaire 60l).

Ma gandeam la Deuter Aircontact PRO 60+15, dar e foarte scump si nu stiu daca isi merita banii http://www.deutergb.co.uk/products/all/trekking_+_travel/aircontact_pro_deuter_backpa
cks/deuter_Aircontact_PRO_60+15/88/

Eu am 1,75 inaltime. Turele pe care le fac eu de obicei sunt de 2-3 zile dar vreau sa car timp de 10ore/zi si un cort + sacul + salteaua + apa + mancare si haine de iarna prin zapada fara sa ma desele chiar daca asta se va intampla doar de 2 ori pe an.

Luni, 4 aprilie 2011 - 19:35

conrad
conrad
(admin)

Depinde la ce model te referi. Eu am un Deuter Futura 32 si sunt FOARTE multumit de el. Sistemul de aerisire al spatelui este foarte eficient si este foarte comod. Imi place si faptul ca are 2 compartimente, desi are doar 32 l. Materiale de calitate, lucratuira fara cusur... e un model rezistent si comod.
Il am din august 2010 si, pana in prezent, nu am ce sa-i reprosez. Insa, modelul de 32 l nu e recomandat pentru persoanele inalte (peste 1,80 m), deoarece nu are spatele reglabil pe inaltime. Futura 38 e un compromis bun pentru persoanele mai inalte.
A nu se intelege ca dintre toate modelele Deuter, eu as recomanda doar modelul Futura. Am vorbit despre acesta, ca pe acesta il detin eu.
Si e si frumos rau! Carpati.org

Luni, 4 aprilie 2011 - 16:30

dolphy
dolphy

Multumesc pentru informatii

La sistemul de hidratare cel mai fericit PARE a fi CAMELBAK Omega HydroTanium cu garantie pe viata. Dai ceva mai multi bani dar nu va trebui sa cumpei unul nou la cateva ture sau sa bei apa cu gust de plastic. Sper Carpati.org

Legat de rucsac, din putinele modele care se gasesc in magazinele noastre (rusine sa le fie!), cel mai interesant pare a fi DEUTER. Are cineva un astfel de rucsac? E multumit de el?

Duminică, 3 aprilie 2011 - 02:18

zentai
zentai
Coarda

@dolphy- daca doi oameni zic (si-s deja trei) ca un lucru e rau...atunci sunt f.mari sanse ca el sa fie asa aieveaCarpati.org.Pe mine m-a incantat Aquarius- Markill pt. ca pot compartimenta volumul insa nu l-am folosit decat in 3 ture.Macar acum stiu la ce sa ma astept.Tin doar sa nu crezi ca am vrut sa induc in eroare cu parerea mea. De-asta sunt bune intrebarile astea pe forum, ca mai afli lucruri despre care nu te-ai dumiri decat prin prisma experientei personale...care nu poate fi atotcuprinzatoareCarpati.org

Cu respect pentru toti interlocutoriiCarpati.org

Vineri, 1 aprilie 2011 - 09:58

albinutzathc
albinutzathc..

Markill am avut si eu. Si cum nu am avut rabdarea si indemanarea lui mariusfm, dupa 2 ture l-am aruncat, ca beam apa direct din rucsac Carpati.org
Dolphy, rucsacul trebuie sa stea bine in spate, asta e cel mai important; camelbak-uri gasesti peste tot Carpati.org

Vineri, 1 aprilie 2011 - 09:14

mariusfm
mariusfm
Caraba

Acea taietura la Markill o am si eu, folosit des si fara menajamente ...a nu se intelege ca mi-am batut joc de el Carpati.org. A doua buba la sistem este furtunul putin mai mare in diametru fata de mustucul ce se prinde in piesa pungii, reparata in stil romanesc cu sarma de cupru (pe post de colier) si izolir band. Buba aceasta o cunosc la inca o persoana.

Joi, 31 martie 2011 - 19:37

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Daca s-ar fi intamplat doar la al meu n ar fi mare lucru, ca nu-s prea bland din fire. Dar si celelate 2 achizitionate de mine si trimise unor amici din alta localitate au patit acelasi lucru dupa un anumit timp. Ce-i drept, toti 3 le-am folosit intens, aproape zilnic, la pedalat.
Eu il folosesc in continuare pe munte cu un PET normal, fiind mult mai comod de umplut si reimprospatat apa, iarna avand si un adaptor pentru un termos de 2 litri Carpati.org, iar la turele de pedalat am un Platypus Big zip de 3 litri.

In ceea ce priveste rucsacul, cum majoritatea sunt compatibile cu majoritatea, singurul lucru care poate conteaza ar fi in ce parte este lasata gaura pentru furtun si ce sisteme de prindere a furtunului are pe bareta, in cazul in care besica nu este prevazuta cu asa ceva.

Joi, 31 martie 2011 - 18:35

jacson
jacson

http://sourceoutdoor.com/ Dupa mine nr1

Joi, 31 martie 2011 - 18:33

zentai
zentai
Coarda

@florin- nu te contrazic, ca nici eu nu-l am de multa vreme( un an si ceva).M-a incantat ca pot compartimenta la ce cantitate vreau, astfel ca pot folosi sistemul si la rucsac mai mare si la rucsac mai mic.Poate ca asta s-a datorat si unei depozitari neinspirate?...zic si io.Zic pentru ca mi-e greu sa cred ca nemtii ar putea face ceva de proasta calitate...

Mie materialul din care e facut Aquarius mi s-a parut onest...dar eu nu vreau sa induc in eroare pe nimeni...

Joi, 31 martie 2011 - 17:40

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Sistemela Markill Aquarius sunt foarte atragatoare ca design si poate si ca pret. Singura lor problema este faptul ca, fiind realizate dintr-o polietilena ordinara (ei justificand asta prin faptul ca apa nu capata gust de plastic "ca in cazul camelbak de ex"), la imbinarea cu elementul filetat pe care vine furtunul, punga se fisureaza in timp indoindu-se in acelasi loc. Cel putin asa s-a intamplat cu 3 sisteme de astea cumparate in aceeasi perioada din Iasi. Un avantaj ar fi compatibilitatea sistemului cu clasicele PET-uri din comert Carpati.org

Joi, 31 martie 2011 - 17:17

zentai
zentai
Coarda

PS- rucsacii cu sistem de ventilatie sunt pana in 35 l si nu cred sa fie compatibil cu un sistem de hidratare de 3 l, acesta din urma fiind prea mare pentru rucsac..Se socoteste ca un rucsac de peste 40 l devine prea greu pentru sistemul de ventilare cu plasa, daca la asta te referi cand spui de ventilare.Dar mai sunt si alte moduri de ventilare (doua perne care tin rucsacul un pic mai departe de spate si permit o oarescare ventilatie....).Am rucsaci cu ambele sisteme de ventilare si-ti spun, cu mana pe inima, ca tot iti transpira spatele.Cred ca mai importanta e imbracamintea (tricou, bluza polartec etc ).Un criteriu mai eficient, in alegerea rucsacului, e sa aiba baretele f.bune, sa poata fi adaptat la inaltimea ta si sa te simti bine cand il iei in spate, sa fie ca o haina perfect croita, sa nu te bata pe nicaieri, sa nu te "tina" pe nicaieri, desi astea se rezolva, in mare parte, prin ajustarea baretelor.Deasemenea, sa aiba sistem de prindere la piept.E mai odihnitor cand rucsacul sta nemiscat pe tine, mai ales prin pasaje mai tehnice...

Toate cele bune!

Joi, 31 martie 2011 - 16:53

zentai
zentai
Coarda

Poti sa-ti iei un rucsac, orice rucsac, care are incorporat compartimentul pentru sistemul de hidratare.Si-n felul asta iti iei ce rucsac vrei si ce sistem de hidratare vrei.

Un sistemt f.fain facut, cu cap, eficient, este cel de la Markill (componenta a grupului Vaude) care are un sistem de compartimentare, mastfel incat poti sa faci saculetul pt lichid de 0,5 l 1,l, 1,5 si 2 l.Poti sa detasezi fundul saculetului si sa-l speli pe interior, iti da periuta de curatare si sistem de prindere a furtunasului la bareta rucsacului, cu capacel, in care se baga pipa din care bei, sa nu prinda praf.Magazinul Vaude il gasesti pe Blanari, in Bucuresti.

Joi, 31 martie 2011 - 16:41

dolphy
dolphy

Am comparat sistemele de hiratare si cel mai bun pare a fi CAMELBAK care l-am gasit doar la un magazinul MountainBear din Constanta. Sistem 3l = 149ron

La un rucsac, pentru ture de 2-3 zile, compatibil cu sistemul de hidratare nu m-am hotarit. Daca are cineva un astfel de rucsac care sa aiba si canale pentru ventilare si e multumit de el va rog sa postati. Multumesc.

Joi, 31 martie 2011 - 01:50

drumetu71
drumetu71
Busola

Eu am hidrobag de la Decathlon http://www.decathlon.ro/RO/rezervor-apa-forclaz-2-l-149083665/ si sunt multumit la banii care i-am dat. Merge cu orice rucsac care are buzunarul acela special si chiar si daca nu are acel buzunar poti improviza ceva cum am facut eu intr-un caz.

Miercuri, 30 martie 2011 - 16:17

midan
midan
Rucsac

Sunt o gramada de rucsaci compatibili cu sistemele de hidratare si o gramada de "perfuzii" d-astea disponibile pe piata.
Eu zic sa-ti iei un rucsac pe care sa-l incerci, sa vezi ca-ti vine bine si p-orma iei si sistem de hidratare la el.

Miercuri, 30 martie 2011 - 14:38

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Ce diferenta ar putea fi?

Miercuri, 30 martie 2011 - 09:31

Afisari: 4,679

#21  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0582 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org