Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Cosana
Muntii Capatinii
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Rucsac bicicleta (5)

pauless
pauless

Multumesc tuturor de sfaturi.

yo6ial, e vorba de o cursiera, nu prea as vrea sa o incarc. Oricum am retinut portbagajul, imi place ideea si cred ca e destul de usurel.

cosminandrei, cred ca ai dreptate pentru turele de o singura zi sa nu te incarci prea tare. Eu rucsacul il caut doar pentru ture de mai multe zile, cu dormit la vreo pensiune, sa nu am nevoie de cort.

csuporj, sunt faine Osprey, le vazusem si eu, dar sare pretul de bugetul meu.

Luni, 20 mai 2013 - 10:34

cosminandrei
cosminandrei..
Busola

inca o alternativa : http://www.mmsport.ro/oferte-rucsacuri-alergare-bicicleta-p1.htm

insa eu sunt de parerea ca cel mai bine faci daca pui cat mai multe pe bicicleta (si nu cu portbagaj daca tura-i doar de-o zi).

Daca ai hard-tail, nu e nicio problema sa pui doua bidoane pe ea, trusa de scule sub sa, camera de rezerva stransa pe vre-undeva (prinsa pe tija seii / infasurata pe butucul rotii de fata etc. )

pentru o foita de ploaie / bluza cu maneca lunga / ceva mancare/ batoane, te poti folosi de buzunarele din spate ale tricoului de ciclism sau daca simti nevoia de mai mult spatiu, o borseta / rucsac lombar ... mie mi se pare mult mai comod asa si coborarile vor curge mult mai usor Carpati.org

Sâmbătă, 18 mai 2013 - 13:22

csuporj
csuporj
Coarda

Daca bagi sticla de apa si alte lucruri "tari" e bine ca spatele sa fie ori tare (din plastic), ori departat (ex. deuter airstripes). Eu am un Deuter Speed Lite 20 cu care simt toate lucrurile tari din rucsac, asa ca nu recomand (probabil ar fi bun daca as avea punga cu apa la spate).

Pentru ture de o zi cu bicicleta mi-am luat azi Osprey Talon 22, are spatele din plastic (cu canale triunghiulare pentru transpiratie).

Intre varianta cu plasa si cea fara, nu stiu ce as alege. La urcare e buna plasa, ca cu airstripes transpiri calumea (trebuie vant sa se miste aerul in locul ala stramt), dar cele cu plasa sunt mai grele si nu stau pe spate asa fix (aici ajuta si sa fie bretelele de brau mai late pe bucata de la sold).

Vineri, 17 mai 2013 - 23:49

yo6ial
yo6ial
Coarda

Eu îți recomand să fi atent la spate mai mult decât la bretele.
Pe umeri, dacă nu cari 20kg, nu prea deranjează transpirația. Dar pe spate... îi de la neplăcut la foarte neplăcut.

De exemplu, mai pedalez cu un rucsac de duzină de la decathlon. E complet lipsit de impermeabilizare si panza de pe spate imi lasă spinarea să respire acceptabil.Avea și un cadru mai ciudat de oțel (totuși ușor) ce ținea, foarte întinsă, o piesă de plasă. Astfel, spinarea, rar atingea pânza rucsacului. Cadru la care am renunțat din motive de vamă.
Și așa e acceptabil. Umezeala trece prin pânza aia și se usucă prin rucsac.

Alt rucsac folosit e cu pânza laminată cu poliuretan, pentru plimbăreli ușoare, și nu mă pot plânge decât de faptul că 3d-mesh-ul se îmbibă cu transpirație.

Ca altă idee, îți recomand un portbagaj pe tija șeii. După ~100km, în toiul verii, îmi doream tare mult unul :đ
http://www.playbike.ro/produs.php?id_produs=3251 ca idee. (Mai demult am văzut unul asemănăto de la Bike Positive, la ~100lei)
Depinde de bicicleta ta și diametrul tijei de șa.
Și pe astfel de portbagaj poti pune orice rucsacel dau chiar paniere.

Eu am presupus că tu vorbești de XC/Mtb. Dacă e vorba de rutieră... caută unul expre pentru bike.
Drumuri faine.

Vineri, 17 mai 2013 - 22:29

pauless
pauless

Salutare,

Caut un rucsac de bicicleta, de vreo 15 litri maxim. Nu camelbak, nu folosesc. Astea au bretelele doar din plasa fara burete, pentru o aerisire mai buna, cred ca e marea diferenta fata de rucsacurile mici pentru ture de o zi. Ce recomandati? Ati pedalat peste 50 km in soare cu rucsac obisnuit (de ture scurte) si a fost ok? Ma gandesc ca poate nu merita sa-mi iau strict pentru bicicleta, ci mai degraba unul universal.

Am vazut asta:
http://craimont.ro/rucsaci_10__40l_deuter_rucsac_bicicleta_race_x_air_15_l.html

Cu varianta ceva mai ieftina:
https://www.mormota.ro/rucsaci-genti/rucsacuri-bicicleta/rucsac-deuter-race-x.html

Sper ca nu e total deplasat topicul, bicicleta face casa buna cu mersul pe munte.

Vineri, 17 mai 2013 - 14:54

Afisari: 2,505

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0642 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org