Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful cu Dor
Muntii Bucegi
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Rucsac 3-5 zile (11)

andras
andras
Caraba

Adaugare: cortul de 2 persoane era la mine. Carpati.org Acum pentru 3+ zile nu stiu, depinde de felul mancarii, daca e iarna sau vara, daca iti trebuie echipament de catarare. Inclin sa cred ca se poate folosi si pentru 3-5 zile.

Vineri, 24 mai 2024 - 20:43

andras
andras
Caraba

Cum recomandam si pe un alt topic, eu pentru 2-3 zile folosesc un Deuter Gravity Expedition 45+. Super usor, confortabil. E minimalist, dar nu ma deranjeaza, faptul ca e usor era mai important pentru mine decat compartimentarea, buzunarele, etc..
Singurul lucru minus e ca centura aluneca pe cureau de pe sold, ori dintile nu sunt bune ori cureaua e prea alunecoasa. Trebuie s-o schimb, dar pana acum n-am facut-o.
Acum daca e de ajuns depinde si de marimea restului echipamentului, eu in timp am incercat sa iau lucuri usoare si mici.

Ultima data am fost in Alpi cu el, doua nopti dormite pe ghetar, carat echipament pentru aceasta (cramponi, pioleti, ham, casca, etc), plus sac de dormit, saltea gonflabila, haine, ceva mancare, apa. Acum nu mai tin minte daca eu am carat cortul complet si prietenul coarda sau invers. Unele lucruri erau evident agatate pe afara.

De la cort pana la varf tot pe aceasta am folosit. E la fel usor cat ruscacul obisnuit de 30l pe care-l folosesc pentru turele de iarna.

Vineri, 24 mai 2024 - 20:32

dorudragan
dorudragan

Are 7 fermoare, si implicit 7 compartimente depozitare izolate si bine gandite, par multe, dar la backpacking ai nevoie de diferentiere in depozitare. Ergonomie si acces sunt ok.

Vineri, 24 mai 2024 - 13:18

zentai
zentai
Coarda

Mulțumesc Doru. Am zis că să întreb pe cineva care a folosit un rucsac nouă ani. M-a îndemnat să întreb în exces și pentru că am văzut că e plin de fermoare, lucru care m-a speriat întotdeauna la un rucsac.

Vineri, 24 mai 2024 - 13:04

dorudragan
dorudragan

Rucsacul il am inca, il folosesc de 9 ani - de cateva ori pe an, incap toate, mai putin izopren - atasat evident doar, si rachete la fel, doar atasate. Cat despre snowblades nu stiu, nu am folosit, dar cred ca se poate improviza ceva de atasare.

Vineri, 24 mai 2024 - 12:45

zentai
zentai
Coarda

Salutare.
Doru, tu ai avut rucascul recomandat. Încap în el cort, sac de dormit, izopren, mâncare, haine, termos, colțari, snowblade-uri? Se pot prinde pe el rachete de zăpadă?

Mă refer, mai ales pentru ture de iarnă, unde rucascul meu începe să se ceară la pensie...Și sunt și eu în căutarea unui rucsac impecabil pentru ture mai lungi, care să includă și echipament necesar pentru ture de iarnă...
Mulțumesc!
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 24 mai 2024 - 11:14

militaru
militaru

Va mulțumesc frumos pentru raspunsurile clare și detaliate.
Ture frumoase sa aveți.

Vineri, 24 mai 2024 - 08:13

baumwolle
baumwolle
(admin)

Salutare! Din punctul meu de vedere, primul pas este să îți evaluezi volumul și greutatea echipamentului personal (sac de dormit, cort, haine, saltea/izolir, sistem de gătit, trusă de prim-ajutor etc.) cât și stilul de mers, care implicit dictează hainele, mâncarea, apa etc.

Pentru o drumeție la cort de 3-5 zile te poți descurca cu rucsacuri între 35-50 litri fără probleme, dacă echipamentul este chibzuit. Spre exemplu, am fost recent într-o drumeție de trei zile, la cort, cu bere, cu un rucsac de 34 de litri, și pot spune că am luat și chestii care au rămas nefolosite.

Abia apoi vine alegerea rucsacului în sine. Este foarte important ca rucsacul să fie comod de purtat și să nu îți rupă șalele chiar dacă este încărcat. Greutatea proprie este, de asemenea, importantă; rucsacurile Deuter sunt faimoase pentru confort, însă sunt ele însele grele, deci este o alegere între cele două. Prețul este pe ultimul loc în lista criteriilor, mai ales dacă dorești să faci asta des și cauți calitate.

Ture frumoase!

Vineri, 24 mai 2024 - 09:45

militaru
militaru

Super, mulțumesc.

La modelul OSPREY ATMOS 65 AG, m am gândit și eu, din toate căutările pe care le am făcut, acest model îl voi cumpăra.
L-am găsit pe la 12/13mil..

Vineri, 24 mai 2024 - 09:43

dorudragan
dorudragan

Eu am folosit, în ordine cronologică:
- DEUTER AIRCONTACT PRO 50+15;
- ARCTERYX BORA 65;
- OSPREY AETHER 60;
- OSPREY ATMOS 65 AG;

Îți recomand pe ultimul, cu care am rămas, are 9 ani de folosință și nu are uzură semnificativă. Și celelalte m-au satisfăcut, dar ultimul m-a convins mai mult.

Ca regulă prioritară, rucsacul de min. 3 zile trebuie sa fie de min. 60 litri capacitate.
Dacă prețul este mare, ține cont că faci o investiție pe termen lung, socotește bine deci. Un rucsac bun poate contribui și el la longevitatea turei - prin confortul și spatiul de depozitare oferit.

Vineri, 24 mai 2024 - 09:42

militaru
militaru

Buna ziua.

Ce rucsac folositi/recomandati pentru ture lungi de drumeție la cort (3-5 zile)?

Mulțumesc.

Vineri, 24 mai 2024 - 09:40

Afisari: 232

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0575 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org