Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2023
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Varful Santilia Mare
Muntii Leaota
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Reparatii incaltaminte montana (6)

adibolb
adibolb

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Cusatura nu este pe zona de gore-tex, in zona de jos, ci este in zona care imbraca glezna, dintr-un material semi-impermeabil, moale, care tine glezna bine cu un burete in interior.

Sugestiile sunt foarte utile si o sa incerc sa le pun in aplicare, mai ales ca nu am probleme de impermeabilitate pe zona respectiva.

Ture faine tuturor si spor la reparatii Carpati.org

Vineri, 5 octombrie 2018 - 14:42

dxxx
dxxx
Caraba

Daca nu gasesti o solutie profesionala adevarata eu te sfatuiesc sa eviti cizmarii, pentru ca poti face tu reparatia mult mai bine.

Conditia este ca fetele bocancului sa fie intacte, sa se fi rupt numai ata de cusut si sa nu fi taiat pe linia cusaturii pielea.

Pe scurt:

Iti trebuie un cleste fin cu cioc drept sau indoit sau un patent foarte mic. Daca ai acces o pensa-port-ac este perfecta.
Cumperi ata de pielarie in nuanta / cateva ace de cusut minim de 3cm lungime, cat mai bune (tija cat mai subtire dar ochiul cat mai mare) / cateva ace de seringa cu teava sub 1mm diametru (de intramusculara).

- afrontezi zona descusuta, dar cu solicitare minima, incat sa ai sansa sa se alinieze toate straturile, inclusiv membrana semipermeabila Goretex sau ce este.
- cosi neglijand captuseala interioara, adica cusatura ta sa fie vizibila pe interior. Asa este mai simplu si nu vei simti nimic in purtare.
- ATENTIE de la exterior spre interior cosi normal, cu acul, dar pe masura ce impungi misti varful (pe engleza se zice jiggle, pe romana nu prea avem expresie: sa agiti, sa scuturi) incat el sa gaseasca vechea gaura prin toate straturile.
DECI COASEREA SE VA FACE STRICT PE GAURILE DEJA EXISTENTE. DACA ATA ESTE LA NUANTA DIN EXTERIOR NICI NU SE VEDE CA A FOST REPARAT.
- DE LA INTERIOR SPRE EXTERIOR ESTE IMPOSIBIL SA NIMERESTI CU ACUL GAURA.
De aceea (prin gaura care urmeaza) introduci acul de seringa tot de la exterior spre interior.
La interior gasesti bizoul acului de seringa, introduci varful acului de cusut in el si impingi in acul de cusut de la interior spre exterior.
In acest fel acul de seringa va ghida acul de cusut pe fiecare cursa din interior spre exterior.
- va dura ceva tmp, dar cu rabdare refaci cusaturi oricat de lungi.
- odata ce ai termnat este bine sa impregnezi in exces cusatura cu ceea ce folosesti uzual pentru impreganrea bocancilor.

Clestele sau pensa port-ac te ajuta ca sa faci sa traverseze acul prin materiale.
Tine cont ca interesul tau este sa nimeresti vechile gauri pe toata grosimea, deci introducerea pentru prima parte a aculu o faci fin, manual, jiggling(eng.) si folosesti clestele doar dupa ce varful a trecut pe partea opusa.
Dupa fiecare trecere a acului trebuie sa tensionezi cat mai bine firul (si sa mentii asa) pentru ca asta va forta straturile sa se alinieze.

Pentru ca asta poate sa intereseze si pe altii, voi pune acest continut si ca un topic nou.

Miercuri, 3 octombrie 2018 - 15:21

lauramatei
lauramatei
(admin)

Daca sunt fabricati in Romania, eu m-as adresa producatorilor, indiferent daca sunt in garantie sau nu. O intrebare politicoasa nu doare. As fi dispusa sa platesc reparatia. Am purtat foarte multa vreme Scarpa (si mai port inca) si au gasit solutii foarte convenabile pentru mine, ori de cate ori am avut probleme cu bocancii de la ei. Nu stiu daca si alti producatori ar proceda la fel de amabil, dar merita incercat.

Pe de alta parte, nu prea inteleg despre ce cusatura vorbesti, dar nefiind in adancimea bocancului si in zonele intarite, nu e una dificil de executat, s-ar putea sa scapi cu mai putina chinuiala a bocancului in timpul reparatiei. Cat despre impermeabilitate, aceeasi idee: nu e jos, unde bocancul este expus la udare maxima prin frecarea cu iarba uda.

Sper sa se repare bine. Cele bune!

Miercuri, 3 octombrie 2018 - 09:08

mariusct
mariusct

Greu de cusut, mare lucru daca accepta cineva. Dar da, adio impermeabilitate. Poate mai au garantie bocancii?

Miercuri, 3 octombrie 2018 - 08:34

yo6ial
yo6ial
Coarda

Fiecare cu norocul lui dar din experiența mea cu cizmarii poți spune adio impermeabilității după ce-i ridici de la cizmar.

Ți-i coase, peticește, schimbă tălpi dar ți-i ciuruie dintr-o parte în alta, ne având mijloacele de refacere a "șosetei" de *tex.

Duminică, 19 august 2018 - 20:37

adibolb
adibolb

Am niste bocanci care s-au rupt pe cusatura de deasupra gleznei. Ati fost vreodata la un cizmar cu asemenea defecte? Stiti cum as repara cel mai bine defectiunea?

Multumesc!

Sâmbătă, 18 august 2018 - 12:16

Afisari: 1,329

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0565 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org