Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Carja
Muntii Parang
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Reparatie cort (15)

dxxx
dxxx
Caraba

Daca banda s-a dezlipit cu tot cu PU solutia cea mai buna este sa renunti la cort - asta deoarece si in restul suprafetei impregnajul nu mai adera bine, deci panza la distanta de cusatura este afectata.
Daca totusi doresti sa experimentezi trebuie sa impregnezi toata zona care nu mai are impregnaj PU - dupa reimpregnare nu mai trebuie sa poti sufla prin panza.

Eu am experimentat doua tehnici:
- cum zice Florin, dar dozarea este foarte grea si se preteaza la rebuturi.
- mult mai laborios, dar am o panza perfect impregnata si dupa 20 ani: folosesti silicon nediluat INSA aplicarea o faci cu o manusa, pe suprafete mici si intinzi extrem de bine pelicula. Trebuie sa ramana silicon NUMAI in capilaritatea panzei dar sa nu ramana nici o pelicula pe nici una din fete... fetele sa fie uscate. Cu multa munca asa poti impregna un cort intreg, insa daca lucrezi corect nu consumi nici 100ml silicon.

Siliconul cel mai bun este cel PUR, fara nici un adaus.
Asta inseamna TRANSPARENT.
Cel mai bun este cel cu intarire NEUTRA (nu acetica) desi intarirea dureaza mai mult - defapt exact din aceasta cauza ai timp de prelucrare mai lung si se poate sa-ti iasa mai bine.
Nu te sfatuiesc sa iei decat tuburi normale 280ml.
Iti trebuie un pistol de aplicare din gama profesionala, ca idee nu exista asa ceva sub 40 lei, uzual dublu.
Ce ramane isi gaseste suficiente aplicatii casnice plus ca nu costa o avere, spre exemplu de la Ceresit gasesti sub 20 lei prin magazinele tip bricolaj.

Miercuri, 14 august 2019 - 22:36

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Chiar nu are importanta. Ca sa nu iei un tub mare si sa se usuce de pomana poti folosi tuburile mici den Braven transparent.

Miercuri, 14 august 2019 - 16:48

vestale
vestale
Caraba

@FlorinBalan: Silicon sanitar, dar de care? de la care producator, nu ma astept sa fie fomulele identice la fiecare si sunt mai multe variante chiar si pentru cel sanitar la acelasi producator.
Am si eu problema la cord cu benzile un pic dezlipite si as incerca.

Miercuri, 14 august 2019 - 13:50

yo6ial
yo6ial
Coarda

La prima situație, primul paragraf din ultimul comentariu al lui Florin și pentru a doua situație, al trei-lea paragraf din același comentariu. Carpati.org

Miercuri, 14 august 2019 - 11:45

gabi007
gabi007

Care sunt cele 2 solutii pt. cele 2 cazuri:

1. banda se dezlipeste din lipitura, adica ce se dezlipeste este transparent. Dedesubt panza cortului are aspectul nemodificat si impregnajul ramane la locul lui. (varianta norocoasa)

2. banda se dezlipeste cu tot cu stratul de PU (poliuretan) de impregnaj. Panza care ramane nu are impregnaj si este permeabila la tot, poti sa sufli cu gura prin zona respectiva.

???????

Merci .

Miercuri, 14 august 2019 - 11:38

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Banda termo-adeziva (daca o gasesti) necesita mana sigura, rabdare si temperatura exacta a fierului de calcat.

Poti dezlipi banda in zonele unde este desprinsa, si dai in schimb cu o solutie de izolare a cusaturilor (seam sealant). Mult mai usor de aplicat si mult mai sigura.

Eu folosesc cu succes silicon sanitar transparent diluat. Intr-un pet de 500ml, amesteci putin silicon cu diluant universal, pui capacul, agiti pana se omogenizeaza si apoi aplici cu pensula pe cusatura. Daca nimeresti consistenta potrivita (adaugi treptat diluantul pana solutia devine foarte putin vascoasa) se imbiba in cusatura/textil si nu se mai desprinde. Am mai multe corturi si prelate DIY pe care le-am sigilat in felul acesta si functioneaza de ani de zile fara a fi necesara reaplicarea periodica, cum este in cazul seam sealant-ului din comert.
Atentie, siliconul nu prea prinde pe PU, deci daca nu stii cu ce e tratat textilul, mai bine izolezi cusatura pe exterior. Daca iti "tremura" mana poti pune pe marginile cusaturii banda adeziva de hartie ca sa nu manjesti tot cortul.

Duminică, 6 ianuarie 2019 - 09:21

yo6ial
yo6ial
Coarda

Marea majoritate a tendelor corturilor din comerț sunt din poliester iar firul de cusut este la fel.
Materiale față de care cauciucurile siliconice din comerț (mono-component și bi-component) au o aderență foarte slabă.
Cusăturile în gore-tex nu pot fi etanșate decât cu bandă de poliuretan pe care e și adezivul ăsta LDPE.

Asta o știu și eu din experiență, am încercat să impermeabilizez cusături cu silicon, am constatat că se desprinde rapid. În schimb, polietilena de joasă densitate (baghetele de adeziv cald) aderă mult mai bine.
Rășinile poliuretanice de asemenea dar cele flexibile și cu aplicare lichidă sunt greu de obținut în cantități atât de mici cât trebuie pentru peticit un cort.

Că nu țin o veșnicie nici unele nici altele este o chestiune de viață: Nimic nu e veșnic.
Unele merg reparate, altele tre' îngropate.
Sau reciclate. Mai degrabă.

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019 - 21:56

dxxx
dxxx
Caraba

Banda termolipita peste cusaturile din panza cortului este una dintre CELE MAI PROASTE INVENTII.

Asta este ceva impus in "constiinta publica" de marketing, in multe cazuri banda respectiva aduce beneficii zero.
Desigur ca nu fac afirmatia in mod neconditionat, si ca efectul depinde de calitatea panzei cortului (chimic, grosime, rigiditate).
Banda respectiva este cu atat mai putin nociva cu cat este mai fina.
Daca este mai groasa si mai rigida atunci produce dezastrul mai repede - dezastrul fiind dezlipirea de care vorbesti tu.
Corturile destepte si scumpe nu au asa ceva si la ele, daca resimti vreo problema, poti impregna cu silicon tu - deci o impregnare elastica, fara folie, se face cu pensula - care nu strica nimic.

Am incheiat paranteza justificativa.

Nu pot sa-ti dau o solutie decat daca imi spui in care situatie te incadrezi:

1. banda se dezlipeste din lipitura, adica ce se dezlipeste este transparent. Dedesubt panza cortului are aspectul nemodificat si impregnajul ramane la locul lui. (varianta norocoasa)

2. banda se dezlipeste cu tot cu stratul de PU (poliuretan) de impregnaj. Panza care ramane nu are impregnaj si este permeabila la tot, poti sa sufli cu gura prin zona respectiva.

Oricum, sa refaci/repui banda, sau sa o inlocuiesti cu alta banda noua este frectie la piciorul de lemn - si nu faci decat sa strici si mai tare cortul.

Imi spui in ce situatie esti si continuam.

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019 - 20:27

rovid
rovid
Caraba

Multumesc.

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019 - 20:02

yo6ial
yo6ial
Coarda

https://m.aliexpress.com/item/32253595806.html?pid=808_0000_0101&spm=a2g0n.search-amp
.list.32253595806&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=6029amp-Wkpv8TgbrnSyVW5
z3Gbf3A1546688213243

Dar dacă ai îndemânarea și experiența necesară să pui fierul de călcat pe cort fără să decupezi triunghiuri topite, banda aia e lipită din fabrică cu asta:
https://www.steinelshop.ro/bagheta-lipire-o-7mm-96-g-transparent-16-buc-baton-adeziv-
pentru-lipire-cu-pistol-de-lipit.html
...care se găsesc și în librării ori alte magazine cu papetărie/birotică.

Spor. Și nu uita că e necesar să aplici un strat foarte subțire, sub 1mm.

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019 - 13:43

rovid
rovid
Caraba

Va salut.Am un cort putin mai vechi la care incepe sa se desprinda banda care sigileaza cusaturile.Ma puteti ajuta cu ceva linkuri de unde pot pot cumpara o banda care poate fi lipita acasa cu fierul de calcat sau altfel..Multumesc.

Sâmbătă, 5 ianuarie 2019 - 12:12

arpit13
arpit13

Cateva accesorii pentru repararea corturilor cum ar fi bete fibra, duraluminiu, cuie cort, cuie speciale, folie pentru protectia cortului se gasesc si pe www.incort.ro. Daca exista chestii speciale poate se pot aduce si pe comanda.

Folia de protetie ajuta mult la pastrarea in timp a cortului, dar atentie la intindere. Sa nu iasa de sub prelata cortului altfel balteste apa si intra in cort. Cel mai bine e sa se stranga fix cat este suprafata de dormit.

Miercuri, 25 aprilie 2012 - 14:25

razvan_daniel85
razvan_danie..

Folia de rafie se gaseste si la Metro pe la raioanele de scule. Una de 3x2 m era acum un an 8 RON. Se gasesc si dimensiuni mai mari dar aceasta cred ca este potrivita. Eu o folosesc pe post de talpa sub cort ca sa evit uzura acestuia si sa nu se mai murdareasca. Materialul este identic cu cel folosit la fundul corturilor ce se gasesc in magazinele gen Carrefour, Cora etc.

Miercuri, 9 iulie 2008 - 23:41

midan
midan
Rucsac

Am vazut prin piete, la tarabe, niste folii mari de rafie asemanatoare cu folia de fund de la unele corturi, astia le foloseau pe post de umbrar/aparatoare de ploaie. Nu stiu de unde se pot cumpara, eventual din "supermarketuri" gen "Europa"/ "Dragonul Rosu"

Daca poti sa faci de rost de material incearca la un croitor, numai ca ramane problema cusaturilor care trebuiesc impermeabilizate.

www.ascent.ro/product--Seam_Sure_Water_Based_ Seam_Sealer_with_Brush_Top--1415.html

Nu stiu cat te-ar costa reparatia dar se gasesc corturi noi de o calitate decenta la preturi decente.

Cea mai viabila varianta cred ca ar fi cumpararea unuia nou, daca nu a fost pastrat in conditii corespunzatoare cine stie ce s-a mai deteriorat la el si decat sa ai surprize pe munte departe de alte adaposturi ... mai dai un ban in plus si dormi linistit.

Miercuri, 9 iulie 2008 - 12:12

danielturcu
danielturcu

Unde as putea schimba partea de jos a unui cort, un atelier ceva, prin Bucuresti? din cauza conditiilor unde a fost pastrat s-a cam "copt". Nu as vrea sa achizitionez alt cort deoarece sunt foarte multumit de acesta. Exista vreo posibilitate de a procura material si a face acest lucru de unul singur ? (asta ca ultima varianta daca nu gasesc vre-un loc unde sa mi-l repare cineva care chiar stie)

Multumesc anticipat,
Daniel-Lucian Turcu

Miercuri, 9 iulie 2008 - 10:35

Afisari: 3,537

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0614 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org