Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Vremea
Varful Mutu
Muntii Valcan
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Reparare suprapantaloni Gore-Tex (13)

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Eu folosesc cu succes lipici Bison pentru incaltaminte (5,5 RON tubul), care rezista bine la umezeala, este rezistent pastrandu-si elasticitatea. Petice cu colturi rotunjite dintr-o gluga de la un hanorac vechi. Lipesc membrana pe membrana si tine foarte bine. Daca nu-i bagi in apa clocotita (ceea ce oricum nu e indicat) tin pana devine piesa de echipament numai petice. Iarna port si la mine vreo 2 petice caci e neplacut sa-ti intre zapada pe unde tocmai a trecut coltarul. Sau pioletul Carpati.org. Plus ca seara, la frontala, e o placere sa mesteresti cate ceva. Carpati.org

Duminică, 11 ianuarie 2009 - 22:55

horatiu_iorgovan
horatiu_iorg..

Acum mai bine de un an si jumatate am cumparat un astfel de kit Gore-Tex pentru un supra. Dupa citeva iesiri in zapada si o spalare, peticul s-a dezlipit o parte si a trebuit sa-l indepartez. Dezamagire maxima. Imi aduc aminte ca am mers la MMSPORT (ei aduc solutii d-astea) le-am spus ca peticul nu si-a facut treaba. M-au intrebat daca am curatat suprafata cu o solutie speciala. Evident ca nu. Mi-au spus "pe incredere" sa mai fac o incercare, acelasi petic, de data asta curatand cu o solutie de la ei suprafata. Dupa ce m-au instruit si mi-au aratat cum arata reparatii cu un soi de lipici super performant Grip nu stiu mai cum am plecat pentru a face o noua incercare. Vreau sa spun ca peticul si-a facut treaba si inca "zace" pe suprapantalonii mei. Am urmat si sfatul de folosirea a lipiciului miraculos pe marginea peticului pentru a-l "suda" de material. Din chestia asta am tras concluzii. Primul petic nu-l cumparasem de MMSPORT si la vanzare nu am fost informat cum trebuie. Cind cumparati mai intrebati si cum urmeaza sa folositi ce ati cumparat. Lipiciul miraculos mi-a reparat o multime de echipament precum o sfasietura la rucsac, pielea la un bocanc, o cusatura desprinsa la sacul de dormit. Folositi fie petice, fie solutia de lipit, fie ambele impreuna

Luni, 29 septembrie 2008 - 22:28

mike
mike
Rucsac

@ionutz . Petecul nu a tinut la tarsaiala prin zapada desi i-am rotunjit colturile cum era recomandat in cateva ture era complet dezlipit. Banda de tevi e negra si am pus o bucata cam tripla fata de ruptura , la fel rotunjita la colturi. Ruptura era chiar in spatele genunchiului deci e un motiv in plus de uzura caci de fiecare data cand pasesti se solicita acea suprafata. Eu nu tin mult la aspect, si am niste mammuti portocalii cu albastru pe care i-am peticit fara jena Carpati.org

Marți, 23 septembrie 2008 - 22:45

ionutz
ionutz
Caraba

yo6ial, sunt total de acord cu tine in special la imbracaminte si incaltaminte, dar strategia asta se aplica cand ai magazine cu specific montan la tine in oras. Cand nu ai, te deplasezi iar atunci se intampla (cel putin mie) daca am timp nu am bani, si viceversa.

Dar daca un prieten isi cumpara ceva si mie imi place acel ceva dupa ce l-am supus unei atente examinari, imi cumpar si eu online, avantajul fiind ca produsul este mai ieftin ca in show room fiindca oamenii aia nu platesc chirie, femeie de servici, spatiu, etc.

Mai exista si varianta sa-ti comanzi ceva din afara si atunci chiar nu ai posibilitatea sa sucesti respectivul produs pe toate partile, Intr-un astfel de caz ar fi binevenite fotografii suplimentare cu produsul vazut si din alte unghiuri decat cele prezentate pe site-ul respectiv (cort, rucsac,bete etc), plus ceva comentarii ale posesorului atat despre partile bune cat si despre cele slabe.

Ideal ar fi si un top al produselor montane pe categorii: rucsaci, corturi, piloeti s.a.m.d. in care sa se voteze produsele si sa isi scrie fiecare posesor parerea, o singura parere nefiind suficient de concludenta. De exemplu, cand mi-am schimbat cortul mi-am luat un eureka wabakimi2, dupa ce i-am studiat atent caracteristicile si am cerut pareri si pe forum. Una din caracteristici care ma incanta era ca aceste cort de 2 persoane are o latime de 155cm, ceea ce dupa calculele mele insemnau fix 3 izoprene unul langa celalalt.

Cineva de pe forum mi-a spus ca au dormit si 5 persoane in acest model. Foarte incantat de produs il cumpar si observ ca nu incap 3 izoprene, doar 2 jumatate. Cam asta era ideea cu galeria foto pentru echipament.

Plus ca se mai pot aduga fotografii cu reparatii ale echipamentului, fiindca fiecare are propria experienta vis-a-vis de asta imbogatita de imaginatie si spirit inovativ.

Marți, 23 septembrie 2008 - 16:48

intel450
intel450
Busola

Candva, am patit si eu un pocinog asemanator la o salopeta speo ce se dorea impermeabila, soluta - cea mai rapida - a fost un petec vulcanizat pe interior.

Marți, 23 septembrie 2008 - 15:58

yo6ial
yo6ial
Coarda

OffTopic @Ionutz: De aia e mult mai bine sa mergi personal in magazinul cu pricina sa poti pune mana si sa simti materialul si sa vezi cu ochii tai cusaturile si detaliile ce nu sunt prezentate pe internet.
Sunt de parere ca hainele si incaltamintea de munte, cel putin aia de calitate (dorita) superioara este prea importanta si scumpa sa imi permit sa cumpar pe "incredere" intr-un site. Plus ca e mai usor sa probezi ad-hoc ce e de cumparat. Circul si nervii returnarii marfii nu-mi surad...

Marți, 23 septembrie 2008 - 15:45

ionutz
ionutz
Caraba

Mike, ce inseamna ca petecul din kit nu a tinut la uzura? Mai exact cat a tinut, ca ma cam inteapa inima sa trec la masuri radicale cum sunt astea descrise de tine cu banda de izolat tevi sau ale lui yo6ial.

Si ca o curiozitate personala, ai infasurat banda pe diametrul pantalonului, pe exterior sau pe interior? Si cum tine cu banda, si-au pastrat impermeabilitatea, din punct de vedere estetic efectual vizual este devastator?

Off topic: am propus mai demult sa se faca o rubrica foto in care sa se prezinte echipament, ar fi de mare ajutor pt cei care vor sa-si cumpere. De multe ori fotografiile de pe site-uri nu prea corespund cu realitatea sau sunt prezentate din unghiuri care le avantajeaza.Mie mi-ar fi fost de mare ajutor acum sa vad "exemplarele" cu "up-date" Carpati.org

Multam de sfaturi tuturor!

Marți, 23 septembrie 2008 - 13:57

yo6ial
yo6ial
Coarda

Daca nu tineti la estetica (prea mult) merge cusut, cu ac si ata (fir de nylon gen SintROM) apoi gaurile se pot impermeabiliza cu prenadez incolor de genul Bison.
O sa apara o pata pe material, de culoare mai inchisa dar nu o sa teaca apa pe acolo.
Dupa coasere, aplica direct din tub o pelicula subtire, fara sa atingi cu mana sau cu tubul, si lasai la uscat vre-o doua zile in pozitie orizontala.
Adezivul intra intesatura si va rezista la multe.
Adezivul tebuie aplicat pe exterior, chiar daca arata urat. De membrana Gore nu sunt sanse sa se lipeasca nimic. nici mcacar cianacrilate ca SuperGlue.
Asa impermeabilizez si intaresc cusaturile la cort sau rucsac... dar nu si tesaturi gore/sympa. Pe astea am reusit sa le crut de asa masuri Carpati.org
Sal'tare.

Marți, 23 septembrie 2008 - 12:44

mike
mike
Rucsac

Eu mi-am intepat suprapantalonii si parazapezile si fiindca peticul din kit nu a tinut la uzura am trecut pe banda de izolat tevi Carpati.org
Care rotunjita la capat functioneaza cu succes Carpati.org

Luni, 22 septembrie 2008 - 19:01

stefalexe
stefalexe
Busola

Si eu am vazut kit de acest gen in magazinul Everest (reprezentanta Vaude, str.Blanari din centrul Bucurestiului) dar pretul era mai mare!

Reparatia o faci pe interior, cu putina dibacie ai sanse mari sa nu se vada urmele! Astfel, nu-si pierde calitatile impermeabile. Succes! Carpati.org

Sâmbătă, 20 septembrie 2008 - 17:58

ionutz
ionutz
Caraba

Merci mult ggaza, chiar am cautat si eu asa ceva pe la magazinele on-line mioritice negasind nimic. Se pare ca tocmai acest site l-am omis, din pacate.

Sâmbătă, 20 septembrie 2008 - 17:03

ggaza
ggaza

Ai dreptate, cusutul nu este o solutie. Poate nu sunt cel mai in masura sa raspund la aceste intrebari dar din cate stiu eu exista kituri speciale de repatat gore-tex. Cauta si tu pe google, intreaba pe la magazinele cu echipament monta, sunt sigur ca te pot ajuta. Ai aici un exemplu: "http://www.mmsport.ro/page.php?content=1_12_2_1". Numai bine

Sâmbătă, 20 septembrie 2008 - 16:51

ionutz
ionutz
Caraba

Salut tuturor!

Am reusit "perforamanta" sa-mi rup o pereche de suprapantaloni de Gore-Tex, nu foarte tare, o ruptura in forma de L cam de un cm pe un cm jumatate.

Habar nu am cum sa-i repar ca de cusut nu mi se pare o idee prea stralucita. Rog oamenii de bine sa ma ajute!

Sâmbătă, 20 septembrie 2008 - 16:22

Afisari: 3,051

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9479 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org