Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Cailor
Muntii Cernei-Mehedinti
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare rucsac ~40l (15)

alekstar
alekstar

@buryck:

Dacă vrei să pui mâna pe un Pinguin, cred că cel mai aproape o vei putea face la Ploiești (www.echipmont.ro). Carpati.org

Luni, 27 mai 2013 - 08:58

buryck
buryck

Am fost azi prin Dechatlon, eram in trecere si n-am avut prea mult timp...
M-am uitat sa vad cum imi sta in spate un rucsac de 40l si e perfect ca marime, ar merge si unul de 50l, dar deocamdata vreau sa iau unul de 40l.
Rucsacul recomandat de Dl. Cristake nu mai era pe stoc, era modelul 2012 pentru Forclaz 40 Air, dar aveau modelul nou, 2013 la 260 lei. http://www.decathlon.fr/sac-a-dos-forclaz-40-air-id_8243262.html
Nu e mare diferenta intre cele doua modele... mai mult la cum arata. Ce nu mi-a placut la modelul 2013:
1. are fermoaru de la buzunarele laterale spre exterior si trebuie dat jos din spate sa umblii in ele...
2. fermoarul principal nu pare foarte rezistent... daca indesi ceva mai tare nu cred ca tine.
In rest e bun, sistemul de aerisire pare eficient, are placa rigida ce-l tine drept, 2 buzunare pe capac, 4 laterale, unul mic pe centura, cusaturile par rezistente...

Vreau neaaparat sa pun mana si pe Pinguin Boulder 38L... Stiti magazine prin Bucuresti unde au expuse echipamente montane?

Luni, 27 mai 2013 - 00:52

iulianasb
iulianasb
Caraba

Eu nu am sa spun nici ce sa iei, nici care este cel mai bun. pentru fiecare exista un rucsac care i se potriveste si unul care si carat gol te face sa te doara tot si toate - am trait ac. experienta cu un ATTA Rupal - bun si laudat rucsac, dar nu pentru mine ! Carpati.org.

Pot spune din experienta ultimelor mele ture, ca un sac de dormit mic (de puf intr-adevar) si o saltea autogonflabila mica, incap pe langa oala pentru primus, toale subtiri si cate ceva de mancare intr-un rucsac mic de 25 de la decatlon - chestii necesare pentru 2 zile ! Am invatat astfel sa nu mai imi iau o groaza de chestii inutile in ideea ca poate vine pototpul. Nu recomand totusi atarnarea de rucsac a sacului de dormit sau a saltelutei - oricat de impermeabile ar fi husele lor, daca ploua, sa fim seriosi pana la urma se uda, asa ca mai bine in 10 pungi in rucsac si chestii mai neimportante legate de rucsac !

Luni, 20 mai 2013 - 12:39

alekstar
alekstar

@cristake

Dacă ești mulțumit, e tot ce contează. Vezi însă cu "sacul-de-dormit-foarte-mic-de-la-Decathlon" Carpati.org. Au și saci foarte mici, într-adevăr însă dpdv al comfortului termic îl vei putea folosi doar în cabană sau pe vreme foarte caldă, ceea ce la munte (mai ales undeva, mai sus) chiar și vara, nu e tocmai o constantă, iar dacă mai bate și vântul, se schimbă radical ecuația. Mai bine i-ați unul ceva mai mare, dar care să aibă și un confort termic mai ridicat. Salteaua autogonflabilă se comprimă foarte mult și-o vei putea atașa de exteriorul rucsacului fără probleme, de va fi cazul.

Luni, 20 mai 2013 - 11:55

cristake
cristake

Cel de la Decathlon are cadru, sau o placa rigida - ca nu m-am uitat, altfel nu putea sa stea plasa air-mesh intinsa. Am fost cu el intr-o tura si m-am simtit bine cu el.
Acum sper sa-mi iau un sac de dormit foarte mic tot de la Decathlon, o saltea gonflabila usoara si un cort de 1 pers care strans sa fie cat mai mic si usor sa le pot cara pe toate in interior.
Cortul inca il mai caut chiar daca am gasit parca ceva potrivit pe military-line. Ideea e ca vreau ceva colorat si pe acela nu pot sa il vad decat cand imi ajunge acasa cu posta si daca nu imi place ...

Luni, 20 mai 2013 - 11:42

alekstar
alekstar

De acord cu ratza. În ideea că se merge mai mult de 3 zile cu cortul, un volum de 40 de litri este puțin. Însă, în limitele a 3 zile, părerea mea este că un volum de 40 de litri plus (eventual) încă 4 sub forma a două buzunare laterale exterioare atașabile, este suficient, avându-se în vedere și următorii factori:

- traseu, mai precis camparea în vecinătatea unei surse de apă sau, mai mult, a unei cabane - aceasta presupunând, de obicei, existența în plus a unei surse de hrană;

- căratul cortului (împărțirea acestuia între ocupanți pentru distribuția egală a greutății și volumului);

- poziționarea obiectelor în rucsac - un sac de dormit pentru vară poate fi anexat și pe exteriorul rucsacului; la fel și bețele de cort;

- adăugarea de buzunare exterioare laterale;

- planificarea atentă a resurselor de hrană și apă.

Duminică, 19 mai 2013 - 15:01

ratza
ratza
Busola

40 de litri nu înseamnă foarte mult spațiu dacă mergi cu cortul. Bagă în rucsac un cort și un sac de dormit atunci cînd te duci la cumpărături, ca să vezi cît loc rămîne. Nu de alta, dar să nu regreți pe urmă.

Sâmbătă, 18 mai 2013 - 19:41

buryck
buryck

Adevarat, depinde de multi factori daca-ti ajunge sau nu spatiul dintr-un rucsac. Eu ma duc doar cat e frumos, n-am destul echipament deocamdata sa urc pe munte cand e zapada.

Cu siguranta nu iau ceva ieftin, de aceea am zis un buget de 300 lei, am vazut ca gasesti lucruri bune la pretul asta pentru 40l. Am de gand sa iau si un cort si mai multe lucruri... si daca ma intind mi-e ca nu-mi ajung banii.

La Dechatlon ma duc deocamdata sa-mi fac o idee de marime si de calitate. Am observat ca la ei majoritatea produselor pentru drumetii sunt de la Quecha.

Vineri, 17 mai 2013 - 20:21

alekstar
alekstar

Mai ușor sau mai greu, va depinde întotdeauna și de durata excursiei, tipul de traseu și nu în ultimul rând anotimpul/vremea în momentul turei.

Este adevărat că sunt multe beri de la 200 până la 270, dar mai bine mai puține și un rucsac cu care să te împaci bine în cât mai multe situații, decât să faci rabat la preț și să te trezești că n-ai ce face cu el. Carpati.org

Oricum, verifică la cel de la Decathlon să aibă cadru. Ajută foarte mult la distribuția uniformă a greutății pe șolduri și spate. De preferat, probează-l băgând în el niște chestii mai grele (e.g. un cort).

Aici (http://www.deuter.com/en_US/pack-backpacks.php) găsești ceva info despre cum să-ți poziționezi lucrurile în rucsac astfel încât centrul de greutate al său să fie aproape de corpul tău și de centrul tău de greutate astfel încât forța gravitațională ce acționează asupra lui să nu te dezechilibreze/exercite greșit presiune asupra unor părți ale sistemului osos.

Vineri, 17 mai 2013 - 18:10

buryck
buryck

Multumesc mult pentru comentari,
Chiar maine aveam in plan sa trec si pe la Dechatlon, sa vad ce au pe acolo si cu siguranta am sa verific rucsacul recomandat de tine.

Rucsacul Pinguin Boulder 38 l-am gasit si eu la 270 d lei. Nu ma grabesc, mai am timp pana la sfarsitul lunii mai sa ma hotarasc ce rucsac imi iau, de aceea am intrat aici, mai astept sa primesc sfaturi, recomandari Carpati.org

M-am hotarat sa iau unul de 40l pentru ca imi place sa calatoresc light, si nu sunt nici prea mare 170 si 55kg Carpati.org. Am citit un articol in care autorul zicea ca a ajuns sa mearga cu rucsac mai mic, desi o lunga perioada de vreme a mers cu unul mare, pentru ca avea tendinta sa i-a multe lucruri cu el doar pt ca mai avea loc in rucsac, chiar daca nu-i erau de folos. Asta e oarecum pe langa subiect, dar mi s-a parut interesant.

Vineri, 17 mai 2013 - 17:12

alekstar
alekstar

O mențiune la postarea-mi anterioară. Rucsacul ar fi bun și la 'tracking' dar eu mă refeream la trekking, în special. Carpati.org

În fine, nu știu unde te-ai uitat după Pinguin-ul ăla dar la magazinul ăsta e la 273 de ron: http://www.proalpin.ro/rucsac-pinguin-boulder-38l.html.

Succes!

Vineri, 17 mai 2013 - 14:53

alekstar
alekstar

Dacă ai găsit rucsacul Pinguin în bugetul de 300, ia-l.

Îl vei putea folosi și la ture de tracking, unde datorită suportului de aluminiu pentru spate vei putea duce greutate mai mare (cort, sac de dormit, primus, etc pentru o tură de 2 zile) dar și la ture de o zi/două (cu dormit la cabană) pe văi de abrupt unde poți scoate cadrul de aluminiu.

Pune la socoteală buzunarele laterale integrate, chingile pentru schiuri și pioleți, centura groasă dar și detașabilă, husă de ploaie inclusă...

Dacă n-aș avea rucsac, cu siguranță ăsta ar fi o alegere pe care aș merge.

Un singur inconvenient va fi, din câte-mi dau seama din imagine și descriere, și anume că nu vei putea regla capacul rucsacului pe înălțime, asta însemnând că trebuie să ai grijă cum îți faci bagajul, că mai mult de 38 de litri volum nu vei putea ocupa în rucsac. Carpati.org

Vineri, 17 mai 2013 - 14:44

cristake
cristake

La Decathlon au un rucsac la 40l cu air mesh rosu cu negru sau albastru cu gri, pret in jur de 200 lei.
Are incorporata husa de ploaie, prinderi pentru piolet/bete telescopice, loc pentru sistem de hidratare, doua intrari ...
Vezi aici: http://fadfay.com/index.php?route=product/product&product_id=126
Pe pagina Decathlon Romania nu mai este afisat, dar il gasesti in magazin.
Crezi ca merita incercat?

Vineri, 17 mai 2013 - 14:27

buryck
buryck

Salut, caut un rucsac de ~40l pentru ture scurte. Buget maxim 300 lei. Am gasit doua modele si nu stiu pe care sa-l iau, ori daca sa caut ceva mai bun:
http://www.pinguincz.cz/en/product/boulder-38/p-41
http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?language=en&idarticles=25

M-ar ajuta cateva sfaturi sau alte propuneri de rucsaci, multumesc Carpati.org

Vineri, 17 mai 2013 - 13:59

buryck
buryck

Salut, caut un rucsac de ~40l pentru ture scurte. Buget maxim 300 lei. Am gasit doua modele si nu stiu pe care sa-l iau, ori daca sa caut ceva mai bun:
http://www.pinguincz.cz/en/product/boulder-38/p-41
http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?language=en&idarticles=25

M-ar ajuta cateva sfaturi sau alte propuneri de rucsaci, multumesc Carpati.org

Vineri, 17 mai 2013 - 12:30

Afisari: 4,093

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0560 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org