Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Scara
Muntii Bucegi
#21  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare pufoaica (21)

eminence
eminence

Revin cu un feedback dupa ce am folosit 2 luni pufoaica de la Decathlon. Cel mai frig am prins -24 grade in Ceahlau, nu mi-a fost frig (cu bluza corp, pufoaica, hardshell), am stat la pozat in conditiile astea. Am folosit-o si doar cu o bluza sub ea, la -10 a fost ok. Buzunarele si fermoarele sunt ok, compresibilitatea la fel, chiar nu am ce sa ii bag de vina. Am folosit-o si in Norvegia, acolo nu era asa frig dar era vant puternic, mi-a fost de folos. Si in oras as purta-o dar mi-e sa n-o uzez prea tare, poate imi mai iau una in scopul asta. Chiar o recomand, avand in vedere pretul. Multumesc celor ce mi-au recomandat-o Carpati.org

Vineri, 26 februarie 2016 - 12:12

robertl
robertl

Grammy, asta nu ar fi o problema mai ales daca luam in calcul perspectivele etice. Alternative exista si aici as aminti cateva: Primaloft, Primaloft Thermoball, Polarguard, Thermolite, Thinsulate, Thermoloft, Climashield si probabil mai sunt si altele.. Puful de gasca si cel de rata reprezinta materialul suprem cand vorbim de izolatia termica dar, dupa cum am precizat, avem si alte alternative. Avand in vedere "dragostea fata de natura" trebuie sa ne raportam si la aspecte etice. Un ex: nu poti sa ucizi ceea ce iubesti si ar trebui sa protejezi si sa respecti Carpati.org Dragostea fata de natura nu poate fi interpretabila ( orice interpretare ducand automat la distrugerea a ceea ce unii dintre noi iubesc ) si nu ma raportez doar la puful de gasca ci si la altele..Natura nu reprezinta doar sol sau flora ci si fauna. Asa ca din perspectiva mea poate sa se scumpeasca si cu 100% .
Iti las un link ca sa intelegi mai bine la ce anume m-am referit: http://www.peta.org/features/down-investigation/

Duminică, 13 decembrie 2015 - 15:48

grammy
grammy

Salut, eu o am pe asta
http://himalaya.ro/ro/produs/jacheta-broad-peak-is-hooded-men--5502/
dai un ban dar stai in fata, greutate redusa, confort maxim, pusa doar pe tricuo stai si la -10 afara fara probleme, eu fara caciula doar cu gluga cam transpiram...deci recomand....
Atentie, de la 1 ianuarie s evor dcumpi cu 30% toate gecile de puf de gasca
facute prin china...cam totul se face acuma acolo...asa ca daca vrei sa iei ceva ia acuma

Duminică, 13 decembrie 2015 - 10:38

lukis
lukis
Caraba

Robert, ai dreptate. Greutatea conteaza.
Se poate obtine acest deziderat si din ceea ce am sugerat eu. Pentru ca tot suntem la capitolul "Recomandare pufoaica" si am mentionat anterior ca am inceput cu una Weedze, ea a fost inlocuita cu o Peak Performance Frost Down Jacket de 710g si 700CUIN (mult mai calduroasa si are si gluga). Costul a fost: 60 achizitie (ultimul model), 10 lei reparat snur talie, 1 leu petic la culoare impermeabil (avea 2 arsuri mici pe spate, peticul "de pe Oser") si un spalat profesional la 35 lei. Total 106 lei fata de 170 lei Weedze acum 6 ani (model mediu spre gros al lor). Ca un sumum al "chestiilor" usoare pe care le poti gasi din surse alternative, rucsacul meu pentru 2 nopti la Lacul Urlea, in august, a avut 15kg fara apa (tot cortul la mine si mancarea pentru 2, eram cu "ala micu'").
Bafta.

Vineri, 11 decembrie 2015 - 11:24

eminence
eminence

Am luat pufoaica de la Quechua. E usoara, imi sta bine... Sa vina frigul si revin cu o concluzie Carpati.org
Oricum, la cat de ieftina a fost, e buna si de purtat in oras in caz ca nu sunt multumit de ea pe munte.
@Robert, nu m-am gandit niciodata sa impart trepiedul cu prietena Carpati.org Buna ideea (desi nu cred ca ar fi de acord).

Vineri, 11 decembrie 2015 - 10:16

robertl
robertl

Intr-adevar "lukis", costurile nu sunt deloc neglijabile mai ales cand trebuie sa iti cumperi tot echipamentul deodata sau sa ti-l reinnoiesti (tot) chiar daca industria producatorilor de echipament montan devine tot mai "colorata" de la un an la altul, preturile raman ridicate. O explicatie ar fi cercetarea si tehnologia folosita desi acestea sunt tertipuri folosite in general de producatori ( indiferent de industria din care provin) de-a lungul anilor am folosit echipament de la mai multi producatori cu tehnologii si specificatii cat mai pompoase si de multe ori am fost dezamagit .. O gramada de bani aruncati pe design si cromatica ...si cam atat.. Pretul nu reflecta mereu corectitudinea specificatiilor tehnice.. De ex. la softshell-uri.. specificatiile tehnice nu corespund situatiei din teren... desi unele au niste cifre "astronomice" in ceea ce priveste rezistenta hidrofoba situatia sta altfel...ori eu mereu ma uit la specificatii si la tehnologiile folosite pentru ca pe alea dau banii..multi nu o fac sau dupa, uita sa compare valorile cu rezultatele din teren.. Mai conteaza si conditiile si climatul in care este folosit echipamentul insa aici fiecare ar trebui sa aleaga in functie de nevoile proprii. Pe echipament sh nu merg vorba aia " sunt prea sarac incat sa-mi permit acest lucru" Exista cateva marci care nu m-au dezamagit .. cat despre cort, sac de dormit , protectie sau footprint-uri inca nu am intampinat probleme chiar daca sunt adeptul dormitului la cort sau uneori stane parasite. Fara cabane si alte chichite consumeriste, comerciale sau de alta natura ... Pentru mine conteaza foarte mult si greutatea avand in vedere ca fac ture destul de lungi, peste 5 zile in general plus mai car si echipamentul foto, desi ma limitez la 1-2 obiective body, filtre, trepiedul il impart cu femeia, acumulatori etc etc.. Fiecare avem necesitati diferite in functie de zona in care mergem insa consider ca ceea ce scrie pe eticheta ar trebui sa corespunda cu situatia din teren.. altfel te poti multumi si cu echipament mai ieftin sau folosit. Este singurul tip de comfort pe care nu il neglijez atunci cand merg pe munte, pentru ca de multe ori te poate scoate/salva din situatii foarte delicate..

Vineri, 11 decembrie 2015 - 01:41

lukis
lukis
Caraba

Pentru Luci si Iulian, in special, dar si pentru restul este valabil.
In Romania nu avem puterea financiara de a ne cumpara tot echipamentul necesar din magazinele de specialitate. In Cluj avem doua alternative: Oser, targul de vechituri, si magazinele second-hand. Si eu am inceput cu o jacheta de puf Weedze (800g, CUIN "mai putin decat" 550) si cu polarul lui Iulian (din poza), am continuat cu un polar MH de la MM.. Dar atat. M-am "reprofilat" catre sursele de mai sus si catre binecunoscutul eBay. In acest fel mi-am terminat echiparea cu 2000EUR (cu cort nou, doi saci noi, etc). Daca as fi continuat numai cu chestii noi, as fi ajuns pe la 4 - 6000. Ca idee, am 5 "chestii" de puf si 3 cu Primaloft (scuze daca nu suna bine).
Deci... mai cautati.

Joi, 10 decembrie 2015 - 20:24

eminence
eminence

Si eu am fost ieri, aveau un model fain, dar e fara gluga. Maine ajunge comanda Carpati.org

Marți, 8 decembrie 2015 - 23:09

yoyoul
yoyoul
Cort

@Luci, am fost alaltaieri la Decathlon de mi-am luat niste pantaloni de vara si un polar, era modelul asta in magazin printre multe altele, chiar m-am uitat ca inca nu au actualizat stocul online insa magazinul di9n cluj e full cu marfa noua din toate marimile cum vine sezonul sarbatorilor. Mi-a tras si mie cu ochiul modelul ala de geaca dar no, deocamdata eu am, nu m-o mancat prea tare Carpati.org

Marți, 8 decembrie 2015 - 18:10

eminence
eminence

Va multumesc tuturor pentru sugestii, foarte utile!
Deocamdata am comandat la Decathlon o pufoaica:
www.decathlon.ro/jacheta-calduroasa-drumetii-arpenaz-300-negru-barbati-id_8344417.htm
l

Ajunge in doua saptamani, o probez, daca e ok ramane, daca nu continua cautarile. Carpati.org
La pretul asta nu risc prea mult, in cel mai rau caz ramane pentru oras.

Vineri, 4 decembrie 2015 - 17:33

crissie
crissie

Sustin si eu cele spuse de Laura si Cassian. Si eu am o pufoaica luata din Decathlon, e modelul Wed'ze, dar sunt foarte multumita de raportul calitate-pret. Inca e perfect functionala dupa 2 ani de purtat. Recomand!

Iar legat de marimea stocului, nu-i bai, faci comanda si iti aduc in maxim doua saptamani orice produs din oferta, chiar daca apare stoc 0.
Mesaj modificat de autor!

Joi, 3 decembrie 2015 - 17:07

robertl
robertl

Despre produsele Karrimor si QUECHUA ... nu am pareri tocmai bune.
Tind sa cred ca sunt marci care se adreseaza mai degraba segmentului casual sau in cel mai bun caz, outdoor-casual... Am folosit si vorbesc din experienta...
Totusi considerati-o doar o parere personala..

Joi, 3 decembrie 2015 - 16:16

robertl
robertl

Eu o detin pe aceasta http://www.mountainwarehouse.com/henry-mens-down-padded-jacket--p13135.aspx?cl=RED
Luata la pret intreg Carpati.org
Este proiectata sa reziste la -20 desi am testat-o si la -32 si nu au fost probleme.
Greutatea.. momentan nu pot sa o cantaresc Carpati.org insa poti pune o intrebare magazinului.. ( cu siguranta este varianta medium light deci umplutura este undeva la 450 500 g puf )
Marimea- am inteles ca vrei sa o folosesti pe sub un hardshell.. deci..depinde
Plata- accepta si Paypal
Transportul - mie mi-a ajuns in 8 zile
Plata transportului 13 lire

Joi, 3 decembrie 2015 - 15:59

mad
mad
Caraba

Daca nu e mare graba, vin si eu cu un review dupa ce primesc asta, mai ales ca am de gand s-o probez imediat dupa sosirea coletului: http://www.sportsdirect.com/karrimor-sub-zero-down-jacket-ladies-447798?colcode=44779
869

Joi, 3 decembrie 2015 - 15:35

andrei.st
andrei.st
(admin)

Salve,
Eu si sotia am mers pe varianta:
http://www.sportvirus.ro/produse/imbracaminte/geci-impermeabile-veste/jack-wolfskin-h
elium-down-geaca-puf-barbati.html

Dar nu la acel pret, la reducerea din ianuarie-februarie am prins-o pe la 380 lei, au reduceri mari la puf atunci. E buna exact pt ce spui, in rest la efort sustinut se uda si daca e cazul ingheata. La spalat s-a comportat ok. Am un prieten bun care este foarte multumit de varianta Inuit de la QUECHUA dar vad ca nu mai este la vanzare (cea cu patratele in loc de dungi).

Am si jacheta de la Nahanny dar nu este valabila varianta de purtat sub hardshell, e destul de voluminoasa. Mi-a fost de mare ajutor de revelion pe vf. Piatra Mica la -30 grade, cabane neincalzite, iarna la foto Carpati.org. Este valabil pentru amandoua variantele: cand ajungi sa vezi ce usoare si comode sunt iarna si la oras...Carpati.org

Bafta si spor!

Miercuri, 2 decembrie 2015 - 21:00

eminence
eminence

Din cate vad e foarte subtire stocul la pufoaicele Quechua in general Carpati.org

Miercuri, 2 decembrie 2015 - 17:00

yo6pnc
yo6pnc
Caraba

Eu mi-am luat in toamna din Decathlon jacheta asta http://www.decathlon.ro/jacheta-drumetii-barbati-forclaz-500-xx-light-verde-quechua-i
d_8318547.html
E mai subtire, are puf doar pe piept si spate, si in rest vatelina. Dar imi place foarte foarte mult. Initial l-am luat cu gandul la munte, dar apoi m-am gandit ca pentru munte am destule pollare si nu are rost sa o stric, asa ca o port la oras, primavara-toamna. Doar pe un tricou, si daca e mai rece, mai bag un pollar sub el. I-am luat si prietenei Carpati.org
Are un saculet atasat, ca sa inghesui jacheta in saculet si o bagi in rucsac. Devine ca o minge mica.

Insa nu stiu daca mai gasesti pe stoc, au fost bagate in toamna, cand s-a racit vremea. Am mai vazut cateva bucati, in special marimile mari.

Miercuri, 2 decembrie 2015 - 12:08

eminence
eminence

Mi-au mai recomandat si altii pufoaicele din Decathlon, sa vad daca gasesc pe stoc, multumesc! Carpati.org

Miercuri, 2 decembrie 2015 - 10:25

lauramatei
lauramatei
(admin)

Zic si eu cum spune casian. Eu am achizitionat varianta de dama si da, da, da! Pentru ce spui tu, este exact ce trebuie.

Miercuri, 2 decembrie 2015 - 09:38

casian
casian

Salutare, poți lua în considerare și oferta Decathlon ------ http://www.decathlon.ro/jacheta-calduroasa-drumetii-arpenaz-300-negru-barbati-id_8344
417.html
Un raport preț-calitate excelent !

Miercuri, 2 decembrie 2015 - 07:26

Afisari: 4,902

#21  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0541 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org