Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Iulie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Gutai
Muntii Oas-Gutai
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare Ghete Mid Usoare (17)

machitza
machitza

aia de la decathlon nus buni nici in oras Carpati.org am si eu

Vineri, 7 iunie 2024 - 13:34

paul_o_s
paul_o_s

Asa cum ziceam (recunosc ca m-am incapatanat un pic contra TX4, pe care nici nu am avut pe unde sa-l probez 47), am comandat un Salewa Alp Mate Mid WP 47.
L-am tot purtat/probat prin casa, nu am reusit sa ies cu el (am mai fost la munte dar fiind zapada mare am mers cu bocancii inalti). Pare foarte OK si la calapod.
Revin dupa prima iesire mai lunga.

Vineri, 15 martie 2024 - 22:42

yo6pnc
yo6pnc
Caraba

Salut. Sustin si eu votul pentru La Sportiva TX4.
Ani de zile mi-am dorit niste pantofi in care sa pot face orice. Nu imi place ideea sa am un pantof pentru fiecare activitate in parte.
Cand am aflat de acest model, am citit o gramada pe forumuri, inclusiv straine, apoi i-am luat, si sunt exact ceea ce mi-am dorit mereu.
Merg cu ei pe munte, stancarie, via-ferrata, padureala, bicicleta, uneori si alergat daca nu e chiar asfalt, si merg cu ei chiar si in oras si excursii. Foarte comozi la mers mult pe jos in oras, imi sustine bine piciorul pe munte, si mi se potriveste bine si calapodul, fiind si eu cu picior mai lat in fata.
Acum, de pe acest topic, am aflat ca exista si varianta mid. O sa imi cumpar si din aceia.
Deci, ii recomand!

Vineri, 15 martie 2024 - 17:26

edy
edy
Coarda

Sunt puține locurile în care ajungi la stâncă „fără intermediari”. Indiferent de ce traseu marcat aș căuta, câtă vreme nu e zăpadă (prea mare), TX4 îmi este companion. Pe nemarcate și bălăureli, aceeași echipă. Acolo au văzut de toate. Dar e important să pice bine pe picior. Pentru mine au fost comozi din prima, a fost necesar doar să învăț cât de tare să-i strâng. Am alergat în ei cu mare plăcere. Dacă e să găsesc ceva ce am avut la o pereche de semighete Garmont și nu am la TX4: nu am reușit, încă, să prind pe ei colțarii automați aflați în dotare.

Vineri, 23 februarie 2024 - 18:13

paul_o_s
paul_o_s

Revin.
Am probat X Ultra 4 Mid 47 1/3... acesta pare a fi numarul. Totusi, chestia de plastic nou aparuta ma jeneaza in continuare...
Sunt foarte flexibili, desi ceva mai putin decat X ultra Pioneer sau 360. Sustinerea la glezna mi s.a parut inexistenta. Aceste 2 aspecte + alura de "Adidas" (termen generic, nu marca) m.au facut sa.i scot de pe lista.

Am comandat un Salewa Alp Mate Mid WP 47, astept sa vina si vad daca.l pastrez (ca marime, si cum se simte pe glezna).

TX4 pare prea ptr stanca, cum merge prin padure, frunze si iarba umeda ?

Joi, 22 februarie 2024 - 17:06

cipicernat
cipicernat
(admin)

Florin - nu stiu daca pot sa iti raspund la intrebare intr-un mod care sa te lamureasca. Vazusem de ieri intrebarea si am stat un pic sa ma gandesc.

Prin urmare, iti spun ca eu folosesc Utra-urile (atat varianta joasa, cat si mid-ul) cam pe orice traseu marcat - atat timp cat nu am rucsac mai greu. Mai ies si pe "langa", ma mai duc sa studiez locuri mai agatate, mai o fotografie la vreo floare de colt, dar nu un traseu intreg (cu alte cuvinte, daca stiu de-acasa ca ma duc aiurea, plec cu Mountain Trainer-ul de la Salewa). Parca fata de Fagaras si Crai sau nemarcatele din Bucegi mai am asa... un respect ramas din alte vremuri si ma duc direct in Salewa.

Cat despre durabilitate - inca nu stiu, ai mei sunt pre-pandemici si mai duc.

‐----

Intr-o cu totul si cu totul alta arie de discurs si directie - din pacate/fericire nu avem picioare cu aceeasi forma. Cand incercati o gheata, daca va place si nu vi se potriveste din start, ii puteti da si o sansa cu branturi 3rd party (ex.: mie nu mi se potrivesc branturile Salewa, am dat o mini-caruta de bani pe Silas la recomandarea vanzatorului, e drept, eram intr-un magazin din Alpi si omul chiar stia isi vanda marfa - s-a asigurat ca plec de acolo fericit). Ar putea sa transforme modul va simtiti in gheata. Poate mai deschide un pic aria de cautare.

Joi, 22 februarie 2024 - 09:23

meliton1982
meliton1982
Caraba

Salutare.
Deși foarte comozi, bocancii de la Salomon par sa aibă probleme de durabilitate în ultima perioada. La sportiva tx4 recomand și eu. Am varianta low, fără Goretex, de vreo 4 ani și încă arată bine. Talpa e puțin uzată, dar mai merg purtati. Am făcut cu ei și trasee în Crai, și în Bucegi, am făcut și via ferata. Sunt perfecți în ture scurte cu stancarie și vreme bună. Pentru ture mai lungi, cu rucsac ceva mai greu, am cumpărat recent o pereche identică, varianta mid cu Goretex. I-am găsit la nootka reduși la 500 RON și nu m-am putut abține. La calapod /mărime as zice ca sunt " true to size", la 295 mondo am luat 45.5.
Mesaj modificat de autor!

Joi, 22 februarie 2024 - 08:51

florin.ciobanu
florin.cioba..

@cipicernat
Vreau să știu dacă Salomon x ultra sunt suficient de rigizi. Pe panta înierbată se simte cel mai mult lipsa unui bocanc semirigid. Cu Lowa Zephyr am suduit strajnic decizia de ai cumpăra. Cica-s excelenți bocanci de... deșert.

Miercuri, 21 februarie 2024 - 08:20

edy
edy
Coarda

Mondo Point-ul la TX4 este foarte autentic, cel puțin în ceea ce mă privește. Piciorul măsurat fără șosetă, la perete, după o zi de umblat, să fie la dimensiuni maxime. Se găsește mărimea dorită, dacă modelul este agreat.

Joi, 15 februarie 2024 - 18:52

andras
andras
Caraba

Raman la propunerea de TX4. Sportguru au marimi mari pe varianta Low pe care-l poti testa, iar 8a au marimi mari. Pretul insa e mult mai mare comparativ cu Columbia/Merell si putin mai mare decat acel Salewa.
Tabelul de marimi La Sportiva gasesti de exemplu aici: https://www.nootka.ro/tabele-de-marimi-pentru-incaltaminte-si-imbracaminte/
Se pare ca iti trebuie un 47 sau 47 1/2. Singura problema ar fi daca ai piciorul foarte lat. La prima utilizare TX4 se simte stramt, lucru pe care nu-l mai simt dupa cateva minute. Piciorul meu are 26cm si am luat un TX4 marimea 42 (care corespunde pentru 27cm).

Joi, 15 februarie 2024 - 14:45

cipicernat
cipicernat
(admin)

Traiesti pe picior mare! Ceea ce pentru magazinele de la noi pare de neconceput (nu esti primul care se plange de asta).

Singura masura fiabila este lungimea talpicului, altfel toata lumea pune ce vrea. La Salomon trebuie sa adaugi binisor la marimea pe care sa o stii ca sa ajungi la marimea lor (eu adaug cam doua numere).

Joi, 15 februarie 2024 - 07:03

paul_o_s
paul_o_s

Dragi colegi,
Multumesc pentru raspunsurile date.
Am uitat insa sa mentionez ceva foarte important: lungimea talpii este 29.7 cm, fix cat un A4 si port 47 la ghete (ma rog, 46 la Columbia, la altele 47 este la limita). Recunosc ca nu m-am uitat anterior si la marimi, ci doar la modele...

Am bantuit prin cam toate magazinele on-line din tara si mag fizice din Bucuresti... si singurul lucru purtabil (ca marime) gasit a fost

https://dockyard.ro/columbia-crestwood-mid-waterproof-pantofi-de-drumetie-barbati-mar
o-1765381-ad-231.html
marime 46 (1 sg bucata). Nu stiu aderenta cum este... voi cauta review-uri pe net

La Salomon am incercat X Ultra 4 Mid, imi trebuie 47si1/3 (exista unul singur pe galben la un alt magazin), am incercat 46si2/3 si imi este fix. In plus, chestia laterala de plastic pentru stabilitate (nou introdusa) ma jeneaza si nu prea imi place nici forma de "adidas". Nu am gasit alte modele "X" la aceasta marime.

Am gasit pe un site din afara Merrell Moab 3, cea mai mare marime 47. Dar... am incercat cateva modele 46.5 intr-un magazin de la noi si erau fixe... nu stiu daca 47

Mi-a mai placut Salewa Alp Mate Mid WP, fizic am vazut doar 45.

Deci... greu...

Miercuri, 14 februarie 2024 - 23:39

edy
edy
Coarda

Dau și eu un vot de încredere pentru TX4. La prima pereche acele cerculețe din talpă sunt mai roase, dar încă se comportă bine. I-am și umblat de zor. Sunt o plăcere în trasee mai tehnice. A doua pereche sunt mai noi, nu am vrut să mă trezesc în situația de a mă lipsi de acest model. Un plus care mă încântă este zona de acomodare a degetelor, ceva mai lată. Cine e învățat cu încălțări axate pe edging, trebuie să știe că TX4 câștigă la smearing astfel încât nu simți nici o lipsă la ei. Și TX top este un model ușor, plăcut, cu ceva protecție în plus la mărunțișurile care au tendința să se adune în papuci. Au modelul din talpă diferit, dar sunt plăcuți la drum. Puțin prea calzi în mijlocul verii.

Duminică, 11 februarie 2024 - 21:14

andras
andras
Caraba

De vreo doua veri folosesc La Sportiva TX4, varianta Low. Exista si varianta Mid. E foarte buna pe stanca. Nu stiu inca cat va tine, dar chiar daca talpa se toceste mai rapid cred ca voi lua inca una fara sa ma gandesc prea mult.

Duminică, 11 februarie 2024 - 20:43

cipicernat
cipicernat
(admin)

Folosesc de ani de zile Salomon (gama X Ultra / pantofi si varianta Mid - ghete light). Sunt ok pentru trekking, sunt impermeabili si au aderenta surprinzator de buna (atentie! vorbesc de talpa de la X Ultra, mai folosesc si alte game de la Salomon si nu as zice ca sunt identice).

La ture de o zi, i-am luat si pe trasee mai "pietroase", dar pentru trasee mai dure si cu greutate in spate, prefer ghetele de genul Lowa-ului pe care il ai deja (de ceva vreme folosesc Salewa).

Pe de alta parte, am facut in pantofi de alergare montana si in pantoful de la Salomon trasee pe care odinioara nici nu ma gandeam sa bag altceva decat bocanci...
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 9 februarie 2024 - 15:40

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Nu recomand chestii cu talpa moale gen Salomon pt stancareala. Poti incerca cu ceva gen un pantof de approach mid si cu gtex care sa mearga pe calapodu tau (aici greu sa ti se recomande chestii, avem picioare diferite). Doar, daca chiar vrei impermeabilitate-impermeabilitate si nu doar sa nu se ude cand treci prin balti, verifica sa fie waterline-ul membranei cat de cat sus. Astea de approach se mai intampla sa n-aiba membrana extinsa pe limba

Joi, 8 februarie 2024 - 18:06

paul_o_s
paul_o_s

Sunt interesat de niste ghete mid impermeabile si aderente, pentru sezonul cald.

Ceva de genul:
https://www.salomon.ro/salomon-ghete-drumetie-barbati-x-braze-mid-gore-tex-negru.html

sau
Scarpa Maverick MID GTX

Aveti ceva recomandari?

Vreau sa le folosesc si pentru trasee stancoase (creasta Piatra Craiului, Fagaras, Mytikas - pe care vreau sa-l fac la vara intr-o zi, creasta Koncheto).

In momentul de fata am ceva 3 sezoane de care sunt f multumit, dar sunt destul de inalti, rigizi si grei (~900 g bucata, marime 47): Lowa Vantage Mid GTX
Pentru trasee usoare cu familia am
https://www.decathlon.ro/p/bocanci-mid-impermeabili-drumetie-la-munte-mh100-negru-bar
bati/_/R-p-307814?mc=8553119&c=NEGRU_ALBASTRU_GRI
dar care au o varsta, nu prea au aderenta

Joi, 8 februarie 2024 - 13:48

Afisari: 985

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9177 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org