Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2023
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Varful La Om (Piscul Baciului
Muntii Piatra Craiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare Cort usor/compact 2 pers (10)

dxxx
dxxx
Caraba

Cortul "outer first" caruia ii zici tu cu betele pe dinafara este superior ca functionalitate fata de celalalt, si daca este bine/corect realizat nu aduce nici un dezavantaj vizavi de avantajele oferite.

Eu in mod clar prefer tipul "outer first", si am avut asa ceva in ultimii 40 de ani.
Daca esti obisnuit cu el , atat la montare cat si la demontare ti se pare firesc modul de operare.
In afara de avantajul pe care il observa toata lumea, si pe care l-ai descris - mie imi convine si faptul ca la demontare scot initial cortul interior si pe el las la uscare tot echipamentul in zilele insorite, timp in care cortul exterior se usuca in pozitia functionala.

Cine se pricepe monteaza/demonteaza intotdeauna cortul intern... chestia cu care diversi producatori bat campii, adica ca se pot lasa cele doua montate impreuna si sa le montezi de-o-data - este o prostie, mai ales ca montarea/demontarea nu necesita timp semnificativ.
A le demonta impreunate inseamna in majoritatea cazurilor ca exista macar zone neuscate perfect.
Mesaj modificat de autor!

Sâmbătă, 18 august 2018 - 22:13

rovid
rovid
Caraba

Va salut.Ce avantaje respectiv dezavantaje ar fi la corturile cu betele pe "dinafara' fata de cele clasice cu betele pe "dinauntru"?Alt avantaj ca se poate monta pe ploaie fara sa uzi interiorul ce ar mai fi ?In special m-ar interesa daca ar fi ceva dezavantaje.Multumesc.

Sâmbătă, 18 august 2018 - 12:44

ivic
ivic

Mersi pentru link alek. Interesant blog, am sa mai citesc din articole.
Se pare ca Quechua a trecut toate testele, dar deocamdata prima optiune inca ramane recomandarea lui dxxx cu Vango Soul 200, principala diferenta fiind pretul la jumatate. Cele 200g in plus cred ca se justifica prin faptul ca are 2 randuri de bete.

Vineri, 20 aprilie 2018 - 19:25

alek
alek

Salut! Mic Quechua Quickhiker mi se pare un model reusit, sta intins frumos, e spatios pt un cort de categoria lui. Un mare plus nu e numai greutatea redusa, dar si volumul redus, cand se strange ai un sac foarte mic.
Ca si minus ar fi faptul ca trebuie sa il pui pe un teren unde poti infige cuiele, altfel nu prea sta. Nu stiu daca conteaza si aspectul asta pentru tine, dar cortul interior e facut din foarte multa plasa. In rest, are materiale de calitate, betele si cuiele par rezistente.
Sper sa te ajute in alegerea unei decizii si articolul asta http://www.diaconescuradu.com/casa-de-parte-de-casa-quechua-ultralight-2

Vineri, 20 aprilie 2018 - 11:29

dxxx
dxxx
Caraba

Pai din ce spui incep sa cred ca ti se potriveste bine Vango Soul 200.
Asta in conditiile in care mai ai un cort mare si vei merge majoritar cum spui "singur + rucsac"

1.
Cum spuneam in articol, intre punctele cele mai departate fundul chiar are 220cm.
Daca esti singur poti sa stai pe mijlocul cortului, si atunci la picioare folosesti "triunghiul" vizibil in schita din linkul de la MaiaOutdoor (schita cu vederea de sus, unde se vede latimea de 120cm).
In cazul respectiv cred ca sta bine si cineva de 2m inaltime, pentru ca din 2,20m se pierd numai vreo 20cm la cap.

Mai mult:
Mergand solo rucsacul are loc la interior, deci nu pui bagaje in intrare / similar si in cazul ca mergi in doi fara bagaj nu vei avea nimic in spatiul de la intrare.
Oricum acolo nu incape mare lucru.
Insa daca este liber spatiul respectiv poti sa te "impingi" lejer cu capul inspre intrare, pentru ca spatiul este protejat de mica absida de vreo 30cm - nici nu atingi cortul exterior nici nu te uzi... ceea ce inseamna ca poti recupera macar 10cm si de la cap... adica ajungi la cel putin 2,10 solo si 1,90 in doi.

2.
Calitatea este buna, chiar daca este un cort ieftin.
Decat sa iei ceva de la o firma obscura, oricand este preferabil un produs "de firma" si Vango este firma de profil cu destula istorie.
In mod clar este cel putin cu o liga in fata lui Decathlon spre exemplu.

3.
Greutatea declarata este 2,2kg.
In realitate greutatea cum vine el este mai apropiata de 2,1kg.
Renuntand la chestiile inutile, saci, ceva cuie si trusa de reparatii si aruncand o droaie de etichete poti sa ajungi spre 2kg fara inlocuiri de piese.

4.
Pretul este foarte OK la 320 lei.
Desigur ca este disponibil si al meu, dar tot ce am scris aici este ca ajutor pentru tine, nu ca reclama ca sa-l vand pe al meu.
Vezi ca exista si varianta Vango Soul 100, destinat pentru o persoana si evident mai usor si mai ieftin... dar este cu 10cm mai scurt si cred ca deja este exagerat de mic.

Joi, 19 aprilie 2018 - 23:36

ivic
ivic

Salut,

In primul rand, multumesc pentru pareri. Au venit mai prompt decat ma asteptam.
Am omis faptul ca High-Peak are un singur strat, deci probabil ma re-orientez.
Este tentanta oferta ta, dxxx. Am citit articolul si singura "ingrijorare" ar fi ca eu am 195cm/83kg.
Ma gandesc sa dau o vizita si la decathlon zilele astea si sa vad daca pot "proba" modelul de la Quechua(care din specificatii este chiar mai scurt decat Vango Soul: 210cm)

In general nu sunt pretentios la confort si pentru ture mai lungi planuiesc sa il folosesc singur+Rucsac; ocazional 2 persoane pentru 1-2nopti (probabil fara bagaje).

Momentan mai am si un Hannah Serak de 3-4pers ca alternativa pentru cand nu trebuie sa-l car prea mult in spate.

Joi, 19 aprilie 2018 - 21:29

dxxx
dxxx
Caraba

M-a mentionat colegul Zentai, asa ca ma bag si eu in discutie.

On topic:

- daca il folosesti o noapte la un pescuit sau la un festival poti merge pe HighPeak. Tine cont ca este un cort cu un singur strat, condensul curge tot inauntru si nici nu te protejeaza ca lumea de exterior. Daca exista sansa sa te blocheze vremea rea in cort o zi intreaga te sfatuiesc sa fugi ca de naiba de o astfel de solutie...
Eu il incadrez in categoria "adapost relativ" impreuna cu alte variante de cort incomplet, ca si alte solutii tip "tarp" (prelata) unde nu ai deloc etanseitate si fund sau corturi care folosesc bete de trekking ca sustinere.

- in schimb Quechua este un cort complet, are si o absida suficient de mare. Va face fata la situatii la care HighPeak nu are nici o sansa si va oferi confortul minim necesar.
Mai departe putem insa discuta despre geometria lui pe care o gasesc cam incomoda.
Intrarile mari din lateral sunt excelente ca prezentare sau pe vreme buna, dar daca ploua... cred ca preferi de departe varianta mai clasica.
In plus la astfel de corturi ai panza foarte jos in zona picioarelor / dar ceea ce este deranjant este ca e la fel de jos si in zona capului.

Poate nu este rau ca sa te uiti la corturi clasice tip tunel, unde in general usa este unde trebuie - dar la 2kg si pretul tau va fi greu de gasit ceva. Vei depasi fie pe una fie pe cealalta.
Dar sunt corturi full, pe care te poti baza. Uite niste linkuri:
https://www.proalpin.ro/cort-easy-camp-spirit-200-2-persoane.html
https://www.lalimitasupravietuirii.ro/corturi-extrememontane/1848-cort-robens-voyager
-2-2-persoane.html

Ar mai exista un cort, (ca cel amintit de Zentai ca il vand eu):
https://maiaoutdoor.ro/cort-vango-soul-200
In realitate are doar 2kg - dar este foarte mic, cele doua persoane incap corect insa nu mai este mult loc pentru bagaj.
In rest corespunde cerintelor tale si este foarte bine facut desi nu este scump... Dar mult mai multe amanunte si comentarii gasesti in articolul meu, unde este si un exemplu cum poate fi imbunatatit:
http://www.carpati.org/articol/atelier_-_ep.1_imbunatatire_cort_vango_soul_de_la_basi
c_spre_premium_/1238/

Joi, 19 aprilie 2018 - 18:52

zentai
zentai
Coarda

Este unul aici, pe bursă, al lui dxxx, abgradat. La secțiunea "articole" descrie și facerea lui de bine...

Joi, 19 aprilie 2018 - 13:43

meliton1982
meliton1982
Caraba

Si eu am cautat ceva asemanator, dar nu m-a multumit nimic din ce era sub 500 RON.
High Peak-ul e foarte tentant pentru ca e ultrausor, super ieftin dar din ce specificatii vad ca are, sigur doua persoane cu bagaje ( cel putin ca mine la 190cm si 85 kg) nu pot sa stea confortabil. Vara ar putea fi o alternativa, desi nu cred sa faca fata condensului sau unei ploi mai serioase.
Eu as face un compromis fie la greutate, fie la pret si as lua altceva.
Chestia ca nu planuiesti sa-l folosesti in conditii vitrege pe munte este imposibil de anticipat.

Joi, 19 aprilie 2018 - 09:46

ivic
ivic

Salut,

Sunt in cautare de un cort usor pentru 2 persoane si as fi recunoscator pentru cateva pareri.

Cateva criterii care ma intereseaza:
- sub 2kg
- buget ~500RON
- nu planuiesc sa il folosesc in conditii vitrege, mai mult de vara.
- as vrea sa il port si prin alte tari, intr-un rucsac pe care il pot lua in avion.

Am gasit 2 optiuni:
https://www.sportisimo.ro/high-peak/siskin/166201/
Pareri despre brand-ul high-peak?

https://www.decathlon.ro/cort-quickhiker-ultralight-2p--id_8245650.html
Are review-uri bune, dar nu stiu daca "merita" pretul dublu fata de high-peak

Apreciez orice alte sugestii.

Mersi Carpati.org

Miercuri, 18 aprilie 2018 - 23:48

Afisari: 2,292

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0527 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org