Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful lui Stan
Muntii Cernei-Mehedinti
#269  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare Cort 3 Sezoane, 2 Persoane (269)

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

Nu am folosit cortul adus in discutie de tine deci foarte mult nu-mi pot da cu parerea. in schimb am folosit acel husky si acel salewa. privind caracteristicile pot afirma cu tarie ca ce ti-am recomandat eu e mult peste cortul ochit de tine. fiind in bugetul alocat de tine merita sa dai niste leuti in plus! Si e calitate ... crede-ma!

Marți, 17 noiembrie 2015 - 19:05

alaskian
alaskian

multumesc bogdan de sugestii. cel de la pinguin l-am vazut si eu dar am ezitat din cauza ca ar avea betele din fibra de sticla. dar..ai putea sa imi spui ce parere ai de Robens Lodge 2 in comparatie cu cele spuse de tine?

Marți, 17 noiembrie 2015 - 18:14

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

eu iti mai dau niste idei, tot in acelasi buget stabilit de tine. eu zic sa le iei in calcul Carpati.org

1. http://www.craimont.ro/cort-husky-bret

2. http://www.himalaya.ro/ro/produs/cort-denali-ii--4104/

3. http://www.proalpin.ro/cort-pinguin-tornado-2-2-3-persoane.html

P.S: ce e la nr.1 e sfant! nu ca celelalte doua variante nu ar fi super ok dar ptr ce vrei tu e ideal!
P.S 2: nu uita ca si sacul de dormit e important Carpati.org
Mesaj modificat de autor!

Marți, 17 noiembrie 2015 - 18:06

alaskian
alaskian

ok florin, m-ai convins Carpati.org, o sa vad daca mai iau ceva de pe acel site si zilele astea fac o comanda. daca imi place...momentan am sa pot sa aflu in sufragerie, mai este mult pana la prima tura cu el (dar vorba aia...iarna car...vara sanie). am sa revin cu o parere dupa ce il am in mana si eventual un review mai amanuntit in primavara dupa prima tura Carpati.org multumesc inca o data Carpati.org

Marți, 17 noiembrie 2015 - 11:19

florin75
florin75

Un cort care urmeaza a fi carat in spate ar trebui sa fie cat mai usor cu putinta, dar scazand greutate scad si performantele, sau creste pretul. La 3,3 kg eu zic ca este destul de greu, dar macar seara vei sta in conditii de confort, nu vei simti vantul trecandu-ti pe la nas, cum se intampla de obicei in corturile mai usoare.
Din cate stiu eu, DAC este firma care produce betele. Posibil sa aiba vreun patent pentru aliajul din care sunt fabricate, nu cred ca este vreo inventie care sa ne duca in alta era, greutatea este similara cu a altora dar ma rog, calitatea betelor fabricate de ei este foarte buna, am mai avut un cort cu astfel de bete si am fost foarte multumit.
Nu cred ca trebuie sa-ti bati capul foarte mult cu betele, care sunt foarte bune, se vede calitate pe ele, la sistemele de prindere si nici cu greutatea, la pretul asta este un cort cat se poate de bun, nu vei regreta ca l-ai cumparat, este un cort care iese in evidenta fata de altele. Nu este cel mai bun, recunosc, eu personal am fost cel mai multumit de un Ferrino Makalu pe care regret ca l-am vandut, desi si acela era un cort greu.
Deci cumpara-l ca este un pret bun, este un cort de 3 sezoane excelent, care face fata cu brio conditiilor din tara noastra pentru cele 3 sezoane si chiar si iarna la o adica, daca nu este viscol. Eu nu am ce defect sa-i gasesc din niciun punct de vedere, e confortabil, impermeabil, rezistent la vant, am precizat ca nu stiu cum face fata pe furtuna ca nu am avut parte de asa ceva. Imi place chiar si combinatia de culori, desi tenta exterioara are o culoare mai ciudata, tenta interioara este galbena, iar eu unul nu suport tenta interioara alba pe care se vede murdaria mai usor. Cuiele sut si ele tot din aluminiu, sunt ascutite si intra bine in sol.
Eu l-am cumparat in februarie anul acesta si pretul a fost mai mare cu peste 200 de lei, asa ca eu zic ca e o alegere foarte buna la pretul actual.
Cumpara-l si nu o sa regreti, eu zic ca Robens e cu o treapta peste corturile "cehesti". Sa ne spui si noua daca iti place sau nu!

Marți, 17 noiembrie 2015 - 10:54

alaskian
alaskian

florin75 multumesc pentru raspunsuri.

totusi as avea urmatoarele nelamuriri:

-vad foarte mult pe aici aproape la orice cort...ca "este un cort greu". acest cort de care am zis eu are 3.3 KG, ce greutate ar trebuii sa aiba un cort pentru a se considera ok totusi? adica pentru un cort de 2 persoane, care sa aiba impermiabilitate buna si rezistenta la vant..cam care ar fi greutatea considerata cea mai ok? si eventual daca puteti sa imi sugerati si modele..ar fi si mai bine.

- peste tot am vazut ca se sugereaza bete din duraluminiu. puteti sa imi spuneti ceva despre calitatea acestul "aliaj DAC" in raport cu duraluminiu? google nu e prea darnic la informatii in privinta asta...

Marți, 17 noiembrie 2015 - 10:36

florin75
florin75

Poate fi folosit cu succes in Fagaras, spatios, rezistenta buna la vant, desi eu nu am prins furtuna cu el, calitate buna, nu are probleme cu impermeabilitatea. Bete din aluminiu. Se monteaza usor. Este cam greu insa! Robens este o firma daneza daca nu ma insel, serioasa, dar cortul este fabricat in China.

Marți, 17 noiembrie 2015 - 10:10

florin75
florin75

Este foarte bun cortul, cort de 3 sezoane, eu am Lodge 3 si sunt multumit. Daca il recomand sau nu depinde de ceea ce vrei tu sa faci cu el!

Marți, 17 noiembrie 2015 - 10:00

alaskian
alaskian

la proalpin l-am vazut si eu si ma gandeam tocmai din cauza ca ar fi ..oarecum la oferta (nu stiu daca nu cumva e mereu la oferta). dar am zis sa intreb. "Robens Lodge" e o firma serioasa? oferta aia mai e valabila cateva zile si as prefera sa imi mai spuna ceva persoane daca e ok acest cort pentru mine inainte sa il achizitionez Carpati.org

Luni, 16 noiembrie 2015 - 21:08

rovid
rovid
Caraba

627 lei la proalpin,merita luat.

Luni, 16 noiembrie 2015 - 21:01

alaskian
alaskian

Salutare, asta e prima mea postare asa ca daca fac ceva rau va rog sa nu dati cu parul.

Dupa mai multi ani umbland dupa altii am hotarat sa ma apuc de umblat cu cortul impreuna cu prietena fara sa mai depindem de altii sau..de cabane. Asa ca de ceva timp tot ma uit dupa corturi pe diverse site-uri dar nu reusesc sa ma hotarasc, asa ca sper sa ma puteti voi ajuta.

Ce vreau sa fac: diverse ture pe munte, din primavara pana in toamna, iarna (cel putin pe moment) nu ma atrage de mers la cort (si cred ca e mai bine sa fiu si mai experimentat pentru asta). fiind atras de inaltimi mai mari vrand sa ajung poate chiar in vara la o tura cu cortul si in fagaras. buget alocat: de preferabil pana in 800 lei. poate unii or sa zica faptul ca ar fi putini bani dar pentru unii...astia sunt totusi o gramada de bani deci va rog sa fiti intelegatori Carpati.org

Ce inteleg eu ca mi-ar trebuii:
-un cort rezistent la vant (tinand cont ca nu planuiesc sa stau numai prin paduri).
-un cort rezistent la ploaie.
-un cort rezistent la timp (nu planuiesc sa il schimb anual)
-un cort nu foarte greu.
-un cort de 2 persoane, eventual pentru a fi si ceva spatiu de bagaj, poate de 3 persoane.

Eu ma uit de vreo 2 zile la cortul "Cort Robens Lodge 2" (nu sunt sigur inca daca am voie sa pun linkuri spre site-uri externe). credeti ca e un cort bun pentru ce am eu nevoie? eventual daca aveti si alte sugestii...le astept cu cel mai mare drag.

Luni, 16 noiembrie 2015 - 20:25

odin
odin
Rucsac

Roamer, ziceai de Padina...o sa iti spun ceva acum de vor sari multi colegi la mine Carpati.org

Daca ai de gand ture gen Padina si numai atat, renunta la corturile astea, te duci in Cora, Carrefour, etc si gasesti corturi la 150 - 200 lei.

Ieftine si usoare, caratul nu face placere nicicand si daca vine vreo vijelie, te bagi in cabana. De restul de bani mai faci 2 ture cu prietena Carpati.org

Vineri, 17 iulie 2015 - 20:51

eminence
eminence

Daca e la acelasi pret, eu zic ca da. E usor, rezistent, pentru mine a fost compromisul perfect.

Vineri, 17 iulie 2015 - 12:11

roamer
roamer

Am dat o cautare mai avansata si am gasit si Trimm Delta D (exact ca si Husky Flame 2) de la 900+ la 750lei
http://www.alpinexpe.ro/camping-si-drumetii/corturi/cort-trimm-delta-d-tdd.html.

La exact acelasi pret, recomandati Trimm Delta D in detrimentul Flame 2ului?

Vineri, 17 iulie 2015 - 11:13

eminence
eminence

Incearca si Trimm Delta D. L-au mai scumpit din pacate... Il am de 2 ani, are 2.2kg, 4000/10000 impermeabilitate, a facut cunostinta cu ceva vanturi puternice pe creste.

Vineri, 17 iulie 2015 - 10:03

roamer
roamer

Ok, atunci daca renunt la varianta extrema, nu vreau ceva mai slab ca si rezistenta la ploi, vant , samd.
In afara de spatiu (eu cu prietena sigur am incapea, eu am 1.84 in rest suntem atletici Carpati.org ai mai gasit vreun dezavantaj la husky flame 2? vara nu ar merge gen la un padina, etc?
Sa ma bag pe ferrino lightent 2?

Vineri, 17 iulie 2015 - 09:40

casian
casian

...pentru colegul Roamer, renunță la varianta Husky Flame 2, am folosit cu succes acest model doar în ture extreme de iarnă, pentru supraviețuire în viscol ! Este neîncăpător chiar și pe timp de vară , pentru două persoane adulte de talie medie. Fantele de aerisire sunt insuficiente, chiar și cu fusta de zăpadă strânsă ! Recomand corturile cu 2 intrări laterale !

Vineri, 17 iulie 2015 - 09:09

roamer
roamer

Salutari!
Sunt indecis intre acestea 3, pentru 2(oare merg si 3 persoane, 3 saci de dormit unu langa altul fara sa ne "suprapunem"?
1. Gelert track 2. 3000mm, intrare pe laterala ca la corturi mult mai scumpe, usor si compact. (2.4kg), parca montarea pe exterior a betelor, ok pe ploaie. http://www.gelert.com/gelert-track-2-tent-783105
2. Ferrino Lightent 2 - 3000mm, ultra light, 1.7kg, nu stiu de rezistenta la vant, spatiu,samd. http://www.sportvirus.ro/produse/corturi/3-sezoane/ferrino-lightent-2-cort-2-persoane
.html
3. Husky flame 2 - 6000mm,10000podea, cort extrem,rezistent la vant,zapada,precipitatii,samd, cu un mare downsize - condensul, nu vreau sa pice apa pe sac de dormit samd... si 2. greutatea 3.1kg, care ar fi un compromis intre calitate si greutate. cortul il iau si pentru festivaluri, si pentru munte usor, si pentru omu,podragu, creste, si alti munti, posibil sa incerc daca chiar merge, si iarna. vreau ceva rezistent, sa ma tina. si pe cat posibil cat mai usor.
http://www.sport-mall.ro/ro-cort-husky-flame-2/?utm_source=price-ro&utm_medium=produc
t&utm_campaign=ro-corturi

Vineri, 17 iulie 2015 - 01:52

lukis
lukis
Caraba

Vezi in Bursa. Este un Trimm Himlite DSL la vanzare.

Luni, 16 februarie 2015 - 14:39

victoranica
victoranica
Coarda

Realizez acum ca cele trei linkuri postate de mine nu au fost prea explicite. Recomandasem Vango Soul 200 pentru ca este un cort foarte usor (2.15 kg), cu un pret extraordinar si destul de rezistent (are o forma de tunel, ceea ce il face sa se comporte bine la vant si in niciun caz nu trece ploaia prin el). Spun aceste lucruri in calitate de posesor, nu doar pentru ca am citit despre el pe net. Betele, daca nu tii cu tot dinadinsul sa le testezi rezistenta la indoire, rezista ca oricare alte bete.

Daca totusi cauti ceva mai sofisticat, te-ai putea orienta mai degraba spre un Husky Flame - http://www.craimont.ro/cort-husky-flame-2 . Desi este un cort de expeditie ce poate fi folosit in conditii extreme indiferent de anotimp, vei vedea ca designul si calitatea superioara il recomanda chiar si intr-o tura usoara de vara. Eu am prins o noapte cu rafale de vant in jur de 100km/h prin Penteleu intr-un Flame si nu am avut vreo problema cu adapostul exceptand, desigur, zgomotul.

O varianta mai ieftina si mai putin pretentioasa la Flame ar fi aceasta - http://www.craimont.ro/cort-husky-bret , aici insa nu iti pot spune nimic din experienta.

Cu bine,
Victor

Luni, 16 februarie 2015 - 11:55

Afisari: 42,023

#269  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0661 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org