Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Gugu
Muntii Godeanu
#269  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare Cort 3 Sezoane, 2 Persoane (269)

odin
odin
Rucsac

Cine pune un tunel sa aiba vant din lateral? Carpati.org
Cert este ca practica arata ca pe furtuna sau vant puternic, cei din tunel dorm si abia aud vantul, pe cand cei din igloo tin afara de cort sa nu il ia vantul sau cauta la bursa apoi bete noi Carpati.org
https://www.youtube.com/watch?v=kHoMQDpD3Pg

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 20:13

florin75
florin75

Poti lua in considerare si corturile Vango, gen Halo 200 dar si celellalte modele, unele tip tunel.

Robens Lodge nu este cort de campat in creasta, eu l-am folosit doar in padure, unde mi-a oferit confort si spatiu pentru depozitat echipamentul.

Nu ne-ai spus ce inaltime ai, majoritatea corturilor pentru expeditie sunt minuscule.
Conteaza daca vine si jumatatea ta feminina, eu am cumparat Robens Lodge si pentru ca mie colega de camera si de cort mi-a cerut sa cumpar ceva suficient de spatios ca sa se poata schimba intr-o pozitie cat de cat comoda.

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 20:08

zentai
zentai
Coarda

Mi -am dat cu părerea strict in baza a ceea ce folosesc.A se vedea postarea lui cipicernat cu privire la iglu versus tunel.Am întâlnit-o atât de des incat nu m-a mai tentat s-o experimentez si eu si am luat un cort tip iglu.
Pe de altă parte,Conrad le si vinde,unele din corturi,si experiența lui poate bate fără greșeală părerea mea,bazată pe două corturi pe care le folosesc!Însă eu as avea reticente in privința unui cort cu bete care se intersectează in doar doua puncte.Poate ca e o chestie pur subiectiva pe care nu mi-o pot corecta!Până la urmă,cortul e o alegere de anticipație.Un cort de camping e pentru relaxare si confort,iar un cort de expeditie(creastă,vânt,variații de temperarura si condiții meteo)e un cort de supraviețuire,fără sa dramatizăm chestia asta.Pana la urma,baza eficientei e sacul de dormit.

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 18:17

conrad
conrad
(admin)

Corturile pot avea doua puncte de intersectare si daca au doar doua bete si asta le creste rezistenta la vant, spre deosebire de clasicul iglu cu 2 bete si un singur punct de intersectare. Salewa Micra e primul care imi vine in minte in acest moment dar nu neaparat cel mai bun, cu doua bete intersectate in doua puncte.

Cortul Robens Lodge 2 are 3 bete, nu doua, numai ca al treilea nu atinge pamantul, sustine doar tenda cortului pentru mai mult spatiu si pentru o intindere buna desupra spatiului pentru bagaje.
Tipul acesta de cort ofera confort pt camping, prin iesiri separate si loc de bagaje pt fiecare persoana, plus ca e spatios si aerisit (cand e cald pot fi lasate deschise amblele iesiri, doar cu plasa impotriva insectelor, pt o buna aerisire), dar are dezavantajul unei rezistente mai mici la vant si a greutatii in plus (material in plus). Deci, trebuie ales intre confort vs. rezistenta vs. greutate redusa.
Cortul Husky Bret, adus in discutie, are avantajul greutatii reduse (cu 20% mai usor), dar are un singur spatiu pt bagaje. Are o structura clasica iglu care poate fi mai stabila decat 2+1 care nu atinge pamantul. Insa, si acest tip de cort cu 2 bete + 1 care nu atinge pamantul pot fi stabile, acum depinde cine le face. Pentru camping (adica mare, delta, poieni unde ajungi cu masina) eu folsesc un husky Burton care are acelasi sitem de bete 2+1. Este cel mai confortabil cort in care am dormit, dar nu l-as recomanda pt creasta pt ca e greu (3,4 kg) si nu sunt convins ca ar face fata unei vijelii in camp deschis.
Dar, poate ca modeluld e la Robens e mai bun, utilizatori ai cortului am vazut ca il recomanda. Eu am vazut acel cort doar in poze.
3,3 kg m-ar speria si pe mine pt un cort de carat in spate pe creste (eu am unul de 2,2 kg - cu dezavantajele aferenta in privinta confortului, dar de incredere, Jamet Dolomite, dar nu ma hazardez sa-l recomand, ca nu e cel mai spatios cort), insa, trecand peste partea asta, marturisesc ca am o afinitate pentru tipul acesta de corturi cu bete 2+1 cum e si modelul Robens, pentru confortul si spatiul interior oferit. Dar, atentie, am folosit un cort cu aceeasi structura de la Cavery si pe ala nici pt pescuit nu l-as fi recomandat Carpati.org. Prin asta vreau sa spun ca rezistenta acestui tip de cort va fi direct proportionala cu calitatea lucraturii. Nu stiu nimic despre brand-ul Robens, nu ma pronunt in acest sens, ii las pe cai care au folosit sa-si dea cu parerea.

Si in final, o mentiune: pentru conditiile meteo din muntii din Romania, vara, adica umiditate care uneori ajunge si la 98% si cum ai scos cortul din rucsac s-a si umezit si e deja plin de roua inclusiv pe interior de cum l-ai intins, fara sa intri in el, nici nu se pune problema unui cort dintr-o singura foaie. Asta doar daca nu vrei sa dormi in barca, inauntru.

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 16:55

cipicernat
cipicernat
(admin)

De o gramada de ani tot vad ca se propaga ideea asta ca ar fi mai rezistente la vant corturile tunel fata de cele tip igloo.

Desi fiecare tip are avantajele sale si e chiar bine sa le punem in evidenta, hai sa ne gandim un pic la ceea ce spunem. Vantul se "agata" de cortul de tip igloo? Pai, daca se agata de acesta, cum e cu vantul din lateral intr-un tunel?

Mie unuia imi place sa arunc o privire pe net daca tot s-a dezvoltat atat de mult aceasta sursa de informatie si inainte sa imi exprim o opinie, mi-o verific. Uite ce spune un producator (nordic) de corturi:
"Tunnel tents:
...
– more sensitive to strong side winds, which push down the tent"

vs.

"Dome tents:
+ can withstand changes in direction of wind"

Voilà: http://www.fjallraven.com/tunnel-vs-dome

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 16:52

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

Zentai: ma refeream strict la forma. cel pe care i l-am recomandat lui e de 3 sezoane si indeplineste toate cerintele pe care le are el. de fapt toate 3 le indeplinesc dar repet, ma refeream strict la forma. Stiu ce poate flame 2.

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 16:23

zentai
zentai
Coarda

Uite, am găsit cortul luat de mine:

https://maiaoutdoor.ro/cort-pinguin-summit-2

După cum observi, are patru puncte de intersectare a bețelor, o tentă generoasă, două puncte de aerisire, două intrări (în antreu), tenta și punctul opus al tentei sunt protejate de încrucișarea bețelor. Pe lateral, are ancorări contra vântului, cu sfoară. Mie mi s-a părut ingenios, ca geometrie. E un cort foarte spațios. Cred că astea ar trebui să fie și reperele tale. Dacă găsești o marcă mai bună ca Pinguin, dar un model asemănător, eu zic c-ai dat lovitura! Deși nu sunt fan, vara asta am stat mult în acest cort, căci știi cum e...de ce te ferești, de aia nu scapi! Carpati.org
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 15:48

zentai
zentai
Coarda

*două puncte de intersectare- adică trei bețe

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 15:36

zentai
zentai
Coarda

@alsakian - părerea mea poate fi greșită. Mai de folos ți-ar fi cineva care îl folosește.din privit, pare un cort ok la comoditate. Am și eu unul asemănător, ca formă, Pinguin (nu mai știu exact modelul, doar că era la secțiunea "corturi montane", la Mormota Land, cu două puncte de intersectare a bețelorl, pentru două persoane). Dacă e din două foi, poate fi împărțit în două, la cărat! Dacă e dintr-o singră foaie, nu merită achiziționat pentru că între cele două foi se creează un strat de aer care atenuează condensul.
Părerea mea, care poate că e greșită dar o spun, e că un cort iglu rezistă mai bine la vânt și ploaie, față de un cort tunel, având mai multe puncte de sprijin (trei), față de două, la cel tunel. Problema cortului prezentat de tine, este că are doar două bețe și un singur punct de intersectare a bețelor, cel puțin așa pare, ceea ce-l face foarte instabil. Până să-mi iau încă un cort de vară, mi-am mușcat și eu mâinile citind review-uri și varianta asta, cu un singur punct de intersectare, pare cea mai proastă variantă, după părerea celor mai mulți.
Astfel, eu mi-am format următoarele repere:
-să aibă măcar două puncte de intersectare a bețelor,
- să fie din două foi,
- să fie cât mai ușor
- a contat și prețul...până la un punct.

Mă simt dator să adaug că nu sunt un fan al cortului și mereu l-am evitat. Adică, dacă există posiblitatea cabană/pensiune/stână, socoteala cortului cade!

Sper să-ți fi fost de folos!
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 15:31

eminence
eminence

Uita-te si la Trimm Delta D. Il am de aproape 3 ani, e usor, compact, se monteaza usor, e aerodinamic, rezista bine la vant/ploi.

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 15:21

alaskian
alaskian

zentai esti amabil sa oferi o parere si in cazul Robens Lodge 2 pentru folosirea pe timpul verii in trasee de creasta?

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 15:08

zentai
zentai
Coarda

Husky Flame 2 e un cort de iarnă!Socoteala că las' să-mi iau un cort de iarnă ca să-mi fie bine și vara e greșită.În Husky, efectiv, ești la saună,vara!Și am stat în el la peste 3000 m, vara, cu fusta strânsă, cu aerisirea deschisă, cu ușa de antreu strânsă (lăsând doar plasa).Și e păcat de acest cort care e unul foarte fain, însă trebuie folosit pentru ceea ce e făcut:iarna!

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 15:00

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

nu e mai rezistent cortul iglu. forma cea mai ok, pentru a fi cat mai rezistent e forma cortului Husky pe care ti l-am propus.
SAU, daca vrei sa te mai documentezi despre asta, cauta pe net review-uri despre cortul Husky Flame 2.

Miercuri, 18 noiembrie 2015 - 13:43

lukis
lukis
Caraba

Eu am Trimm Xtrim DSL. Ancorare foarte buna, bete exterioare Al (montare intr-un singur pas) si suprafata mare (l = 140cm). De mentionat ca partea interioara are multa plasa, deci vei simti vantul si nu izoleaza termic, dar nu face condens. Trebuie sa ai grija la Trimm la greutatea reala. Al meu are 2,7kg in loc de 2,3kg (site). Bafta.

Marți, 17 noiembrie 2015 - 22:48

alaskian
alaskian

sfaturi venite direct din valhala...Carpati.org

ok, iti inteleg punctele de vedere si da...ma descurajeaza un pic Carpati.org

eu nu inteleg, totusi, prin foarte multe locuri vad ca se spune despre corturile de tip iglu ca ar fi cele mai rezistente...si totusi tu...nu prea pari sa fii de aceeasi parere.

iar referitor la parte cu sugestiile de corturi...poti sa imi dai si niste nume pe care le sugerezi?

Marți, 17 noiembrie 2015 - 22:31

odin
odin
Rucsac

Alaskian: deci nu vrei sa stai numai in paduri.
Despre cortul tau Cort Robens Lodge 2 pot spune urmatoarele, citind caracteristicile:

- Este un cort format din doua componente, cortul interior si tenda. Genul acesta de cort nu l-as folosi acum, in tinerete am avut acest ,,sistem''. Dezavantaje mari, se monteaza greu, in timp destul, indeajuns de lung sa il ai inutilizabil pe timp de ploaie, burnita, nori la altitudine. O sa fie instant fleasca. Pe timp de vant o sa fie extrem de greu sa il montezi, tenda o sa fluture ca steagul in vant.

- Suprafata foarte mare de contact cu solul iti va pune probleme, rareori gasesti la locurile de campare teren atat de plat, cu anumite exceptii.

- Forma cortului este igloo. Ancora de vant. De oriunde bate vantul, se va ,,agata'' de cort. Referitor la faptul ca tine la 102 km/h, era sa ma prapadesc de ras.

- Greutatea: 3 kile 300? Pe bune? Unul Husky are 2.700. Si are forma aerodinamira si caracteristici superioare.

Faci cum vrei, eu iti recomand unul cu forma aerodinamica, daca se poate de tip tunel
Scuze ca poate nu ti-am spus exact ceea ce doreai sa auzi Carpati.org

Marți, 17 noiembrie 2015 - 21:24

rovid
rovid
Caraba

Detin un Salewa Sierra Leone de peste 15 ani(model foarte vechi) si pot spune ca sunt foarte multumit de el.

Marți, 17 noiembrie 2015 - 21:02

florin75
florin75

Salewa da, face corturi de calitate, cel putin modelele anterioare, acum pare ca au mai scazut calitatea. Husky nu face lucruri proaste, sunt probabil cele mai bune corturi dintre cele cehesti, dar tot la categoria entry-level le-as trece.
Husky Bret este probabil de aceeasi calitate cu Robens Lodge, dar pare a avea antreuri mai mici. Fiecare utilizator va realiza ce e important pentru el numai din practica, din teste in teren, pe forumuri e mai greu sa discearna intre pareri diferite.

Marți, 17 noiembrie 2015 - 20:45

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

Da, inteleg unde-ti da tie cu virgula dar repet, m-am uitat la caracteristici, review si stiu ce inseamna Husky,Salewa in materie de corturi

Marți, 17 noiembrie 2015 - 19:21

alaskian
alaskian

si totusi ceva nu iese: nu ai folosit cortul adus in discutie de mine...si de asta nu iti poti da cu parerea...dar esti totusi sigur ca cele spuse de tine sunt mult peste cel adus din discutie de mine? nu neg ca ar fi asa...e posibil...dar..intelegi unde e paradoxul, nu?

Marți, 17 noiembrie 2015 - 19:08

Afisari: 42,078

#269  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0783 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org