Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Rusu
Muntii Baiului
#269  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare Cort 3 Sezoane, 2 Persoane (269)

altfell
altfell

Hello.

Am nevoie de un cort de 3 sezoane pt 2 persoane cu care sa putem dormi langa refugiul Grind par ex, sau sa facem creasta Fagarasului sau a Rilei. Am citit vreo 4 topicuri pe aceasta tema dar nu m-am lamurit.

Am avut un Hannah Troll care s-a indoit si la Curmatura, nici nu ma gandesc la creasta.

Trebuie sa fie in primul rand rezistent la vant. Apoi fiabil in timp (cusaturi/fermoare). La Troll s-au rupt cusaturile.. Apoi usor. Mai bine mai mic si inconfortabil zic decat mare si greu.
Preferabil cu betele pe exterior, sa poata fi montat pe ploaie fara sa fie fleasca inauntru.
Preferabil 2 intrari, dar nu-i obligatoriu.
Posibil si de 4 sezoane.. dar asta inseamna greutate mai mare (fusta trebuie neaparat).

Astept sugestiile voastre si intre timp o sa notez si eu ce am gasit cu plusuri si minusuri.

Mersi

Miercuri, 7 aprilie 2010 - 10:57

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Pai daca ai cort cu fusta detasabila nu prea are sens sa o cari vara dupa tine. Iar cele cu fusta nedetasabila au de regula sistem care permite strangerea.

off topic. In ordinea comiterii: "fi", "lamuri", "folosi". Ce-i prea mult strica Carpati.org

Luni, 24 august 2009 - 21:37

luna
luna
Busola

Am inteles. Din poze nu pare sa fie vorba de pro fermoare, ci de jur imprejur cum zici tu. Cu asta m-am lamurit.

Mai am insa o intrebare insa, e obligatorie punerea gulerului/fustei de zapada ? In caz ca nu ninge/e zapada, nu se poate folosii fara pentru a facilita ventilatia ?

Luni, 24 august 2009 - 21:26

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Nu cred ca este vreo diferenta intre fusta si guler. Doar daca se refera la protectia fermoarelor?

Majoritatea corturilor de expeditie au fusta de zapada pentru prodectia la viscol si (poate?) cresterea stabilitatii. Practic fusta se acopera cu zapada, realizandu-se astfel un spatiu izolat, cu 2 straturi ale cortului, asigurand o eficienta termica mai buna.
Avand in vedere faptul ca de la 3000 de metri in sus temperatura aerului e in medie de -4,5 grade si norii sunt formati din cristale si particule de zapada, este o metoda eficienta de a te proteja.

Pe de alta parte, micsorandu-se drastic ventilatia, creste proportional si condensul, ceea ce poate fi o problema mult mai mare decat eventuala acumulare de zapada intre foile cortului.
Te poti trezi dupa 2 zile ca sacul de puf nu mai face treaba decat pe jumatate. Probabil de asta exista multe corturi de expeditie care au fusta doar in zona antreului sau deloc. Vezi the North Face de exemplu.

Eu iarna folosesc cort fara fusta si in caz ca prevad o furtuna si imi permite zapada ridic un zid de zapade de 30 de cm de jur imprejur (de obicei oricum este deja ingropat in zapada cu totul), lasand o distanta de vreo 10 cm pana la tenda pentu ventilatie. Daca zapada nu este foarte afanata efortul este cvasi-identic cu cel al acoperirii fustei cu zapada.

Luni, 24 august 2009 - 19:57

luna
luna
Busola

Care e diferenta dintre fusta de zapada si guler ? Si poate fii bun de folosit iarna un cort ce nu are nici fusta nici guler pentru zapada ? Am vazut ca exista corturi de 4 sezoane sau chiar extreme fara astfel de dotari. Exemplu: http://www.mormota.ro/?tart=101&alm=4&produs=1222&cont=pgemini http://www.mormota.ro/?tart=101&alm=4&produs=838&cont=hlighteriii Ma poate lamurii cineva ?

Luni, 24 august 2009 - 19:29

florinbalan
florinbalan
Rucsac

In cazul asta nu ar fi rau sa te uiti la unul fara fusta sau cu fusta detasabila. Vei vedea ca vara, pe langa ca te incurca si se uda/murdareste, impiedica si ventilatia, transformand cortul intr-o sauna ziua si in "salon" de condens noaptea. Iar dace le strangi le cari degeaba.

In ceea ce priveste stabilitatea, toate modelele despre care am vorbit tin foarte bine la vant, cu conditia sa le ancorezi bine, si sa le mai intinzi din cand in cand daca s-au slabit.

La apa, desigur ca tin cel mai bine cele cu coloana mai mare la specificatii. Cu conditia sa fie asa cum zic ei Carpati.org

Marți, 11 august 2009 - 13:43

dante28
dante28
Caraba

@florinbalan ... salut ..vreau un cort de 4 sezoane sa-l folosesc daca se poate in fiecare anotimp.. nu numai iarna .... multumesc ptr sfat.

Marți, 11 august 2009 - 13:30

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Dupa ce linkuri ai pus banuiesc ca vrei un cort de iarna.

Ferrino este cel mai usor de montat si rezistent la vant datorita sistemului de ancorare, dar un pic cam zgomotos pe vant puternic, suiera si zornaie. Carpati.org

Flame cred ca este cam cea mai buna alegere tinand cont de raportul calitate/pret, insa are o mica problema constructiva: tinde sa adune zapada in partea superioara. Are amprenta mica, tine foarte bine la vant datorita profilului jos si a structurii.

Falcon 2 e un cort foarte bun, mai ales pentru 3 persoane. Carpati.org Est cel mai spatios dintre cele 3.

Daca ar fi sa aleg strict dintre ele, eu as merge pe Ferrino, pentru a-l folosi numai iarna.

Mai vezi trimm xt3mm, pinguin mercury, vaude taurus 2. Chiar daca nu au fusta de zapada, iarna se comporta bine, ventilatia fiind mult mai eficienta.

Marți, 11 august 2009 - 12:58

dante28
dante28
Caraba

Salut ,vreau sa-mi cumpar un cort si nu sunt hotarat care dintre aceste corturi sa-l iau ..
1. http://www.mountainbear.ro/pv-2952-ferrino_syncro_2.html
2. http://www.ascent.ro/product--_Husky_Falcon_2--416.html
3. http://www.ascent.ro/product--_Husky_Flame_2.html
un sfat sau chiar mia multe sau poate imi dati alte sugestii....va multumesc anticipat.

Marți, 11 august 2009 - 12:09

Afisari: 42,024

#269  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0615 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org