Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Piatra Mica
Muntii Piatra Craiului
#269  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare Cort 3 Sezoane, 2 Persoane (269)

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

@Florin:Are si Husky da nu asa variate modelele si cred ca nici asa multe.
La Husky nu spune exact ce material e folosit:
spune numarul de fibre pe unitatea de suprafata da nu spune grosimea fibrei,cum spune de exemplu la Vaude.Numarul de fire pe unitatea de suprafata - ca o fi numar de fibre pe inch patrat sau pe 10 cm patrati e ce zice acolo 210 T - adica 210 threads (fire) pe unitatea de suprafata (inchi patrat sau 10 cm patrati,ce s-o folosi in UE) ca e pe engleza.
Grosimea e data de ce zice cu D de exemplu de zice 70D.
Daca te uiti la Vaude vezi ca sunt foarte diverse materialele folosite la diverse modele,la Husky nu prea stiu ca dau informatii foarte putine.

Eu la toate corturile Husky din gama extreme si gama extreme lite am vazut zis ca prelata e facuta din poliester 210T ripstop,interiorul din nylon 190 T si podeaua din poliester 190T.Impermeabilizarea pentru apa e aceeasi valoare pentru cele din gama extreme lite si un pic mai mare pentru cele din gama extreme asa ca am impresia ca e cam acelasi material peste tot,da difera forma,accesorile,cate bate au si ce o mai fi.

De Marmot nu am idee ca nu am cautat (de Vaude si Husky am cautat cand mi-am luat cort).

Miercuri, 14 aprilie 2010 - 16:17

drumetu71
drumetu71
Busola

Apropo de greutatea declarata/reala ,la Coleman Avior X2 scrie 2,45 si are 2,45 pe cantarite cu toate componentele si sunt multumit si de dimensiuni,la 1.3m latime incapem comod 2 pers ,inaltimea acceptabila ,2 intrari ,absida.Pe ansamblu bun ,inca nu l-am probat la vant putenic dar sper sa nu fie probleme avand tijele de duraluminiu

Miercuri, 14 aprilie 2010 - 15:48

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Repet intrebarea: Celelalte firme nu au multe modele cu multe tipuri de materiale? Doar Vaude si Marmot? Husky, de exemplu nu? Ca sa aiba sens replica ta.

In ceea ce priveste podeaua cortului, de cativa ani incoace nu prea se mai foloseste rafia impregnata care este grea si voluminoasa, ci materiale textile sintetice, mai bine sau mai prost impregnate/laminate. (Sub 1m rezistenta coloana de apa ganditi-va la un sant daca ploua mult timp). De aceea, in functie de suprafata de montare a cortului, pentu a-i prelungi perioada in care podeaua ramane impermeabila, se pot folosi folii de protectie. O folie de plastic sau de fas subtire croita pe dimensiunea talpii cortului este destul, pretul fiind mult mai mic decat ofertele "generoase" ale producatorilor.
Atentie, la unele corturi, cum este si husky flame, cortul interior nu se ancoreaza de pamant (o alta problema serioasa a cortului, nu stiu sa o fi remediat la cele mai noi), asa ca folia de protectie e bine sa fie folosita doar pe teren plan, sau sa se improvizeze ancore/antiderapante.

Miercuri, 14 aprilie 2010 - 15:23

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

@Florin:
Uite aci toate modelele de corturi de la Vaude:
-de munte
http://www.vaude.com/epages/Vaude-de.sf/?ObjectPath=/Shops/Vaude/Categories/ausruestu
ng/zelte/mountain&Locale=en_IN&NavSignature=5,5&PageSize=99
-pentru conditii extreme:
http://www.vaude.com/epages/Vaude-de.sf/en_IN/?ObjectPath=/Shops/Vaude/Categories/aus
ruestung/zelte/argon&PageSize=99
-care se pot folosi si la munte (majoritatea de acolo) sunt din categoria foarte usoare:
http://www.vaude.com/epages/Vaude-de.sf/en_IN/?ObjectPath=/Shops/Vaude/Categories/aus
ruestung/zelte/ultralight&PageSize=99
Daca te uiti vezi ca sunt diferite materiale,siliconate sau nesiliconate pentru prelata,cu diverse rezistente la apa,laminate sau nelaminate pentru podea etc.
La Vaude e recomandat sa folosesti protectii pentru podea:
http://www.vaude.com/epages/Vaude-de.sf/en_IN/?ViewAction=ViewSearchResults&ObjectID=
5132

Nu stiu nimic de Marmot da pentru Husky nu exista protectii de podea de vanzare.
Pentru Trimm am vazut ca exista protectie pentru podea.

Miercuri, 14 aprilie 2010 - 14:59

florinbalan
florinbalan
Rucsac

"Marmot si Vaude folosesc materialele in functie de tipul de cort.
Ca exista foarte multe modele de corturi si la Marmot si la Vaude."

Cum nu se intampla la celelalte firme, nu?

"Vaude sunt mai grele,ca la greutatea pe care o vedeti trebuie sa mai adaugati si folia protectoare pentru podea care se cumpara separat pe la 100 ron."

Trebuie? La marmot nu trebuie? La cele cehesti nu trebuie?

Miercuri, 14 aprilie 2010 - 14:30

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Marmot si Vaude folosesc materialele in functie de tipul de cort.
Ca exista foarte multe modele de corturi si la Marmot si la Vaude.

Vaude sunt mai grele,ca la greutatea pe care o vedeti trebuie sa mai adaugati si folia protectoare pentru podea care se cumpara separat pe la 100 ron.
(care mai are cam 400g.)
Oricum daca poti sa iei Vaude de pe inet il gasesti la preturi foarte bune.

Mai sunt si alte corturi cehesti la care poti sa te uiti:
De exemplu Trimm (foarte bun din ce mi-au zis multi oameni care au diverse modele.).
Uita-te de exemplu la Trimm X3MM DSL,cand o veni pe stoc in Romania.
(nici Husky Flame nu e pe stoc deocamdata).

Miercuri, 14 aprilie 2010 - 13:56

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Exact Carpati.org

Miercuri, 14 aprilie 2010 - 11:54

altfell
altfell

@florin
Dar daca ar folosi materialele de la vaude sau marmot atunci nici pretul nu ar mai fi acelasi.

Miercuri, 14 aprilie 2010 - 11:52

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Problema ventilatiei apare iarna mai ales daca folositi saci de puf, care isi vor pierde repede din proprietati in mediu plin de vapori. Asta pe langa faptul ca dimineata tenda exterioara va fi ingreunata de o pojghita de gheata.

La husky flame mai este o problema de constructie, care apare cand ninge mult cu vant putin sau pe vreme mai calda. In triunghiul format de bete in partea superioara se poate aduna zapada multa, care trebuie data jos din cand in cand, altfel existand riscul aparitiei unor tensiuni nedorite pe tenda cortului, si strat de gheata pe interior in acea zona. In rest este stabil (profilul jos inseamna rezistenta crescuta la vant dar disconfort la perioade prelungite de stat inauntru, pe viscol de exemplu), impermeabilitate acceptabila (iarna nu prea se pune problema asta).
Dupa mine, daca ar fi realizat cu materialele pe care le folosesc vaude sau marmot, si pretul ar fi acceptabil. Carpati.org

Miercuri, 14 aprilie 2010 - 01:11

altfell
altfell

Mersi tuturor de idei si sfaturi.

Probabil ca o sa imi iau un Husky Flame pana la urma.

E un compromis, deoarece imi doresc destul de mult rezistenta la vant. Iar un cort sub 2 kile nu prea pare sa aiba structura necesara ca sa reziste. Cel mai rezistent de sub 2 kile mi se pare Eureka Spitfire deoarece e tunel.

La 3 kile mi se pare acceptabil pt un cort de iarna/creasta.
Cu spatiul nu e pb.. avem 2 pers indragostite Carpati.org Iar la 145 latime la cap e cel mai lat de 2 persoane cred. Deci putin probabil sentimentul de claustrofobie. Rucsacii daca-s mari stau afara. Spitfire ofera mai mult spatiu inauntru, dar n-are absida.

Problema mare ar fi ventilatia. Dar cred ca per total e un compromis bun. Si daca-i stii punctele slabe incerci sa te adaptezi.

Pe langa acest cort, probabil o sa-mi iau mai spre vara (tocmai din cauza greutatii si a ventilatiei proaste) unul light.
Spitfire mi s-a parut cel mai ok pentru ture de 2 zile vara, inclusiv creasta. Iar Ferrino Spectre cel mai avantajos pret/calitati. E f usor si daca campezi jos e ok.

PS: atentie la greutatea afisata pe site-uri. Importatorii afiseaza greutatea minima.. aia in care nu iei cuie sau maxim 3 cuie. Fabricantul o spune si pe cea maxima (incluzand greutatea husei etc). Urat din partea lor.

PS2: Eureka Spitfire are 1.95kg fara supratenta cred si cu vreo 2 cuie. Greutatea totala e de 2.40.

Marți, 13 aprilie 2010 - 20:18

midan
midan
Rucsac

Pentru ca e vorba de 3 sezoane 2 persoane o sa "carcotesc" un pic.
Flame, chiar daca e un cort bun:
- are o singura intrare, se ventileaza greu
- ca sa citez un posesor de Flame, "e pt 2 persoane indragostite", adica e cam inghesuit
- un pic cam greu pentru cat spatiu ofera.

In rest, calitatea e buna, stabil, etc.

Pentru zone/prioade mai racoroase si mai expuse la vant e minunat.

Luni, 12 aprilie 2010 - 21:11

vasile.popescu
vasile.popes..
Caraba

Husky Flame au adus la Ascent si au pe stoc. Cei de acolo mi-au zis ca au mai multe bucati.

Spor la cautat si gasit varianta convenabila pret/calitate!

Luni, 12 aprilie 2010 - 20:23

silviuj
silviuj

au adus la outdoorshop.ro mai multe modele de la mountain hardwear poate te intereseaza unul dintre ele

Luni, 12 aprilie 2010 - 07:53

b3b3
b3b3

spitfire am vazut si am povestit cu tipul ce il avea,era doar de o persoana,dar zicea ca suporta bine vantul,si era foarte usor.
forma e destul de aerodinamica,si baietii astia fac corturi serioase
asta e doar o parere

Miercuri, 7 aprilie 2010 - 22:44

binox
binox

Varianta 5) il am eu. Am fost cu el pe MontBlanc si am dormit pe zapada la Gouter. E foarte mic si foarte usor , se monteaza usor si pare a fi destul de rezistent la vant. Totusi n-am apucat sa-l testez pe vreme rea, peste tot pe unde am fost am avut noroc de vreme buna.
Avantaje: - foarte usor, usor de montat, compact cand e strans
Dezavantaje: - cam inghesuit, pe langa cele 2 persoane nu prea mai incap si bagajele
- nu are izolatie termica buna

La al meu dupa a 2-a sau a 3-a montare au aparut in plasa niste mici defecte ca si cum ar fi fost ars cu tigarea desi nu am avut fumatori in grup . Am vrut sa-l duc la garantie dar am pierdut certificatul Carpati.org

Miercuri, 7 aprilie 2010 - 21:43

mihaiburo
mihaiburo
Busola

7) varianta Solo a rezistat cu brio unui vant naprasnic in Baiului in tura din 20-21 martie 2010 ... ancorat fiind in zapada.

Poti intreba si citi comentarii si despre Hannah Lighter (http://www.hannahromania.ro/cort-montan-lighter-hannah.html). Ofera un spatiu generos de cazare la numai 2 kg greutate (la nevoie pot incapea 3 persoane mai subtirele cu tot cu rucsaci). A rezistat unui vant crancen in Parang si eu am facut creasta Fagarasului cu el anul trecut.

Un cort de 3 sezoane care sa cantareasca mai mult de 2 kg, la ofertele actuale si pt Romania nu cred ca merita sa achizitionezi (parere personala).

Succes in cautari, la achizitionare si mai ales in ture cu el.

Miercuri, 7 aprilie 2010 - 21:31

conrad
conrad
(admin)

Referitor la variante, Husky Flame 2 se mai gasesti. Vezi aici: http://craimont.ro/corturi_de_expeditie_husky_cort_de_expeditie_flame_2.html
Pret: 686 lei. Se poate comanda si on-line.

PS: acest mesaj al meu nu e neaparat o recomandare pt Husky Flame 2, referitor la lista ta de optiuni. Doar am vrut sa tii cont de faptul ca se gaseste si acest model. Din ce am auzit, raportul calitate-pret e rezonabil la acest cort. Se monteaza intai folia exterioara. Oarecare dezavantaj ar fi ca in "x"-ul de unire al betelor se strange multa zapada daca e folosit iarna, caci nu are cum sa se scurga de pe tenta datorita imbinarii betelor. Vezi pozele si vei intelege ce zic.
Bafta la alegere.

Imi cer scuze, trebuia sa deschid bine ochii inainte de a posta. Saptamana trecuta inca mai era pe stoc la Craimont. Acum vad ca scrie "Stoc epuizat".

Referitor la Ferrino Spectre, materialul interior este format doar dintr-o plasa de insecte. In intregime. E bun vara pt aerisire, daca e cald. Insa daca se lasa racoare, pe creste, ori bate vantul si temperatura e scazuta, cortul acesta nu prea ofera deloc confort termic (izlolare). Plus ca simti vantul in fata.
Atuuri insa are destule: materiale bune, rezistente, structura stabila, contructie solida si este foarte usor, un lucru care merita apreciat. Stabilitatea la vant este ok, problema e ca, dupa cum am zis, uneori "simti vantul in fata".

Miercuri, 7 aprilie 2010 - 18:29

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

eu as opta pt. un ferrino syncro 2.e de 4 sezoane,destul de usor(3,4 kg)are fusta de zapada si bete exterioare.mi se pare ca la bursa am vazut ca vindea cineva unul(alexus parca).eu am folosit unul vreo 4 zile iarna asta si mi s-a parut foarte vbunCarpati.org

Miercuri, 7 aprilie 2010 - 16:43

altfell
altfell

Variante:

0) Husky Flame. Toata lumea l-a laudat. Nu se mai gaseste, are sens sa ma strofoc sa fac rost de el?

1) Hannah Attack
http://mormota.ro/?tart=101&alm=4&produs=1555&cont=hattack
Pare rezistent, nush cat e de fiabil in timp, caci Hannah nu sunt renumiti la capitolul asta. Betele sunt interne, deci se uda pana-l intinzi.

2) Vaude Taurus
http://mormota.ro/?tart=101&alm=4&produs=560&cont=vtaurus
E Vaude, betele sunt exterioare, nu stiu daca rezista la vant, desi imi place cum e ancorat.

3) Pinguin Summit
http://mormota.ro/?tart=101&alm=4&produs=1288&cont=psummit2
E umpic mai greut, dar pare foarte rezistent, are antreul mare. Problema e legata de fiabilitatea Pinguin.

4) Marmot Earlylight
http://mmsport.ro/1_15_1_1.htm
Cica marmot ar trebui sa fie faini.. dar ca structura nu-mi place deloc cortu asta. Cred ca se indoaie usor la vant.

Din categoria ultra light:
5) Trimm Himlite Dsl
http://www.himalaya.ro/catalog/product_info.php?cPath=24&products_id=590
E foarte usor. Bete Interioare, se uda pana il pui. Nush cat rezista la vant.

6) Ferrino Spectre
http://www.sportvirus.ro/produse/corturi/3-sezoane/Ferrino-Spectre-2-Cort-2-persoane.
html
Varianta Mult mai ieftina a lu trimm. La fel de usor, 2 iesiri. Pare fain exceptand probabil rezistenta la vant.

7) Eureka Spitfire Duo
http://mmsport.ro/1_15_4_1.htm
Iarasi, foarte usor, fara antreu de data asta. Nush cat rezista la vant.

8,9,10) Alte variante Vaude, Eureka, Ferrino?

Miercuri, 7 aprilie 2010 - 12:12

fulgerica
fulgerica

eu am un husky; nu imi aduc aminte modelul acum, voi verifica acasa

ce pot sa-ti zic e ca rezista bine si la vant si la ploaie; anul trecut am fost de 2x la caltun unde bate vantu' ca turbat, m-a si plouat si nu am avut pb

dpdv a greutatii(sub 3kg) si a pretului (460 de lei) mi s-a parut f bun

are 2 intrari si o absida; in el am avut loc 3 persoane cu tot cu bagaje

referitor la rila...pe acolo nu bate vantul asa de tare, plus ca gasesti cabane la care sa te cazezi in conditii decente (eu am stat la 7 lacuri)

Miercuri, 7 aprilie 2010 - 11:23

Afisari: 42,028

#269  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0750 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org