Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Brusturu
Muntii Tarcu-Muntele Mic
#269  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare Cort 3 Sezoane, 2 Persoane (269)

midan
midan
Rucsac

N-ai specificat bugetul

poti sa incerci la Decathlon seria 2 seconds
http://www.decathlon.ro/RO/2-seconds-iii-albastru-147363393/#
sau mai mare
http://www.decathlon.ro/RO/cort-2-secunde-xxl-iiii-234466863/

sau din seria family http://www.decathlon.ro/RO/cort-t4-1-175317392/

Marți, 7 mai 2013 - 17:41

ultraviolet
ultraviolet

Buna ziua, bine v-am gasit si Hristos a-nviat!

Sunt o iubitoare de drumetie si imi place sa admir natura din fata unui cort si nu de la balconul unei pensiuni de lux. Sunt mandra posesoare a unui cort de 4 persoane (desi incap lejer inca 2 daca e sa se foloseasca si antreul) luat de pe un site nemtesc (nu stiu daca e voie sa dau numele), cort bun, durabil, dar recunosc ca ma ia cu fiori reci pe sira spinarii cand e vorba de montat. Nu ca s-ar monta super-sofisticat dar dureaza si daca nu intinzi bine matahala... poti avea surprize neplacute in sensul ca ori nu se inchid bine "usile" la cele 2 camere, ori sta intr-o rana de ti-e mila si sa il privesti...
A facut botezul unei ploi torentiale de o noapte si jumatate la munte, la Cheia, dar nimeni nu a fost atins de vreo picatura cat a stat in el. Mi-e tare drag de el si este super-bun cu conditia sa stai locului cateva zile, macar sa stii de ce te chinui pana il instalezi.
Problema e ca am niste nasi tare plimbareti si ei vor sa stam o zi intr-un loc, o zi in altul... Prin urmare, mi-as dori mult sa am si un cort de rezerva, unul gen "pop up" pe care sa il arunci precum buzduganul lui Greuceanu si sa aterizeze sub forma de cort deja deschis..
Prin urmare, v-as ramane indatorata daca cineva mi-ar putea recomanda un cort de 3 persoane, cu automontare. Spun 3 persoane fiindca peste un an, maxim doi, feciorul meu nu ne va mai insoti in drumetii fiindca va pleca cu tineretul, ce sa mai caute cu babacii si mi-ar placea sa am spatiu de depozitat bagaje si de rostogolit fara sa ne trezim, eu si sotul, cu cortul in cap sau inghiontandu-ne in somn. Mentionez ca va fi luat mai mult pentru mers pe plaja, intr-un camping sau vara, la munte, fara fecior. Nu iarna, nu pe varf de munte, nu in barlogul ursului.
Va multumesc si astept cu mare drag recomandarile dvs.ca sa pot pune deja in functiune ciorapul de strans banuti.

Marți, 7 mai 2013 - 14:53

rododendron
rododendron
Caraba

Bune informatii .multumim!

Duminică, 21 aprilie 2013 - 13:56

gabris
gabris

Hannah Compact 2 , Husky Sawaj 2 ,Trimm xtrimm, Alfa D sau Largo sau ceva asemanator. Sunt corturi iglu (spatioase) cu bete dural si au cam 2,5-3kg.Orice cort ai lua recomand bete de dural, chiar daca sunt mai scumpe merita . Trimm xtrimm are betele pe afara, se monteaza mai repede , chiar si pe ploaie si pe un teren stincos ai putea monta doar supratenta, izopren sac si somn usor.E un avantaj mic dar foarte folositor uneori daca solul risca sa-ti intepe cortul. Daca vei face ture iarna alege un cort cu fusta de zapada rezistent la vant si cu bete pa afara.ideal ar fi sa imprumuti pentru o tura de la cineva daca poti modelul care-ti place, sa vezi daca te simti ok. Eu am un Husky Flame 2 si un Hannah Compact 2 .Husky l-am scos la vanzare tocmai pentru ca mi se pare strimt. E foarte rezistent la vint, are fusta de zapada, are 2,9kg uneori mai face condens, e impregnat la 6000. E cortul care mi-a placut cel mai mult dar nu pot sta turceste decat cocosat .L-am luat pentru ture de creasta iarna si nu l-am folosit la asa ceva.Am gasit apoi Compact 2 ul si corespunde mai bine nevoilor actuale, parca m-am mutat din garsoniera in apartament. Pana la urma alegi un model in functie de ce vei face mai mult. Daca te misti mult poate vei renunta la confort si te vei orienta la ceva gen Trimm Delta D sau Pinguin Arris sau chiar un tunel , modele cu volum mic la impachetare dar atentie la corturile tunel,stau ridicate doar daca sunt prinse in cuie. Un compromis bun ramane un iglu cu bete de dural pe afara gen Trimm Xtrimm, Pinguin Astra. Alegerea e a ta. Daca mai ai alte intrebari ma poti suna la 0745047068, Gabriel. Zile frumoase pe carari de munte.

Duminică, 21 aprilie 2013 - 00:22

karlo01
karlo01

Salut.
Vreau sa imi schimb cortul vechi de 4 persoane ... cu unul de 2-3 persoane ... sau 2persoane cu spatiu pt bagaje . Imi puteti recomanda ceva usor , spatios si rezistent ? Carpati.org

Sâmbătă, 20 aprilie 2013 - 13:19

razvi9
razvi9

Ce cort mi-ati recomanda pentru 3 sezoane (ii okay si daca ar fi de 4)?
In mare parte din timp as avea nevoie de el pentru 2 persoane (sa fie comod ca spatiu disponibil), si in unele cazuri ar fi okay daca ar incapea si 3.
As vrea sa il folosesc in drumetii in timpul veri, poate toamna la inceput si primavara: gen mers cu bicicleta, campinguri, poate pe munte, etc.

M-am uitat la urmatoarele:

* http://www.sportsworld.ro/echipament/corturi/cort-trekker-3.html
* http://www.sportsworld.ro/echipament/corturi/cort-compact-3.html
* Sau un Hannah Covert (varianta cu bete de duraluminiu)
* Husky Flame - dar mi se pare cam mic, cat de comod ar sta 2 persoane in el?

Cum vi se pare astea / care vi se pare mai okay? Sau ce alte sugestii ati avea? As vrea sa dau intre 500 si 1000 de RON daca este ceva care merita (as prefera sa fie pana in 700-800 RON).

Sâmbătă, 28 iulie 2012 - 16:40

ionutp
ionutp

Ce parere aveti de spce 2 de la Vaude? Are cineva?Multumesc

Luni, 31 octombrie 2011 - 00:43

enderb
enderb

Intentionez sa imi cumpar un cort cat mai usor si rapid de montat - 2 persoane / 3 sezoane.
Principalul candidat este MSR Hubba Hubba. Are cineva acest cort? Review-urile online sunt destul de bune.
Ce alte variante merita luate in calcul ? Vaude Hogan (Ultralight), Vaude Taurus Ultralight , Marmot Aura - are cineva experienta - feedback in legatura cu ele?

Luni, 4 iulie 2011 - 14:05

altfell
altfell

Nu am avut nici Hannah Compact 3 nici MH Drifter 3.
Am incercat in schimb sa dorm intr-un Hannah Troll 3 in poiana de la curmatura pe vant mediu. Cum il intindeam cum se turtea, zici ca mergeai cu buldozerul peste el. Am ajuns sa il infigem sub terasa cabanei si sa dormim pe o panta de 30'. In vreun an s-au rupt si cusaturile de la supratenta (acolo unde pui cuiele). Deci nu pot sa recomand Hannah, si cum Compactul seamana destul de mult cu Trollul nu-l vad bine.

Referitor la suprafata. Am dormit in husky flame2 care e 225Lx145lx110h +75 antreu si este mult mai mic decat un trimm himlite dsl de 215Lx130lx95h + 65 antreu. Am 1.85, si huskyul mi se pare suficient la limita, dar incomod. Conteaza unghiurile.

Evident fiecare resimte nevoia de spatiu altfel si conteaza foarte mult ce vrei sa faci in el. Pentru a dormi la munte un cort igloo de 150cm latime e suficient chit ca esti XXL. Daca vrei sa gatesti, atunci mai util decat o extra persoana ar fi o extra iesire. Un cort cu 2 antreuri ajuta si la ventilatie si la foiala. Pentru jocuri de carti/nunti si alte paranghelii, corturile nu mai pot fi folosite eficient pe munte ci mai degraba pe langa munte (la marginea raului).

Deci depinde foarte mult si de conditiile in care ai de gand sa il folosesti. Am inteles ca nu te incanta camp, dar parerea mea e ca nu poti sa ai si confort si rezistenta si greutate scazuta si pret scazut.

In final, pot sa iti recomand sa te uiti si pe gama Trimm. Au niste produse 2+1 pers, care la 150cm latime cred ca sunt confortabile (Alfa D, Ohio, Frontier D de ex). Frontier are si avantajul celor 2 antreuri, dar e mai scump. Ohio e greu, dar mai ieftin. In Trimm am incredere mai mult decat in Husky sau Hannah.

Mai sunt aspecte la care trebuie sa te uiti. Grosimea beteleor (8.5 sunt subtiri pt vant puternic), din ce sunt facute (se indoaie sau se rup), forma, inaltimea, are betele pe deasupra supratentei (adica se poate monta pe ploaie fara sa se ude in interior), cum se face aerisirea, cusaturi, materiale. Asta pe langa coloana de apa, marimea si numarul de intrari.
Dar deja sunt prea multe informatii. Si in final orice cort ai lua trebuie sa faci niste compromisuri. Asta pentru incurajare.

Luni, 23 mai 2011 - 19:51

poe
poe

Bun.. daca referitor la saci de dormit m-am lamurit, as dori sa va intreb si cate ceva cu privire la un cort de 3 persoane, de folosit de primavara pana spre inceputul iernii (vor fi 2 persoane, dar ambele mai degraba L decat XS, deci ar fi de preferat un cort cu latimea mai mare de 150cm, in jur de 170-180 am estimat eu ca ar fi suficient). De asemenea, as dori ca greutatea sa nu depaseasca 3kg si nici pretul sa nu fie mai mare de ~500 ron.

La ce m-am oprit ar fi cam asa:
- Hannah Compact 3: o intrare, bete de Al, 2x2.2m, 2.96kg, imperbeabilitate laudata: 4.000/10.000mm - in jur de 500 ron

- am mai vazut un Mountain Hardwear Drifter3: 2 intrari, bete de Al, 2.4 x 1.68m, 2.7kg, impermeabilitate: 1.500/3.000, ~550 ron (daca acesto cort ar fi o optiunea mai buna, inca vreo 50 de rom nu ar fi o problema, tinand cont ca un cort nu il iau pentru un an, doi).

Acum sunt curios daca cei 1500mm garantati de un producator mai de renume decat cehul ar fi suficienti chiar si in cazul unor precipitatii serioase, chiar si de cateva zile (in conditiile in care este bine intins si fixat, bineinteles), fata de cifra de 4000 al lui hannah. Mai ales ca pe site-ul producatorului, cortul Drifter3 este la categoria "camp", nu la "backpacking", corturi ce se invart la cu totul alte preturi.

De asemenea, daca aveti alte optiuni tinand cont de aceste considerente, va multumesc daca le-ati impartasi.

Multumesc mult pentru orice sugestie!

Sâmbătă, 21 mai 2011 - 19:36

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Dupa cate stiu eu, Sierra Leone a fost unul dintre cele mai bine vazute corturi "intermediare" foarte multi ani, pana cand a fost stopata productia lor (impreuna cu renuntarea la multe alte articole, inclusiv unele produse celebre care inca mai apar in manuale mai vechi de alpinism), pana anul trecut cand au reinceput sa le faca. Recomandabil ar fi ca inainte de achizitionare sa cautati review-ri ale modelelor noi, fabricate de-acum in tarile mai ieftine, cum este si Romania.

Duminică, 31 octombrie 2010 - 22:14

ionutp
ionutp

mersi

Duminică, 31 octombrie 2010 - 19:29

rovid
rovid
Caraba

A fost cumparat cu ceva vreme in urma(peste 10 ani) a fost o okazie cort complet+interior de iarna+inca un interior de vara.Betele parca sunt de 10,5 aluminiu,bineinteles.La ultima iesire in Rodnei am prins ceva ploaie si a intrat putin pe sus unde se imbina toate cele trei bete si vine o chinga cu scai.Inca nu am aplicat nici un tratament contra apei dar o sa aplic cu proxima okazie.Am dormit si trei in el dar in doi e foarte spatios.Fiecare cu intrarea lui (are doua abside)+loc de bagaje.Mai vezi ce zice google.

Duminică, 31 octombrie 2010 - 16:09

ionutp
ionutp

Daca ai putea te rog sa-mi dai mai multe detalii.Interiorul se cumpara separat? Ce diametru au betele si care este rezistenta la apa. multumesc

Duminică, 31 octombrie 2010 - 14:19

rovid
rovid
Caraba

Eu am un Sierra Leone de la Salewa si sunt multumit de el.Am dormit si iarna si a fost ok.Mentionez ca pt. iarna am un interior de ...iarna(ceva bumbac mai dens) iar pt. cele 3 sezoane am un alt interior mai subtire.

Duminică, 31 octombrie 2010 - 12:07

ionutp
ionutp

Dragi colegi ,vreau si eu o parere despre corturile Saleva. Multumesc

Duminică, 31 octombrie 2010 - 04:48

uigres
uigres

Are cineva cort Hannah Compact 2? M-ar fi interesat si pe mine o parere fiindca atat greutatea cat si pretul sunt foarte tentante.

Luni, 18 octombrie 2010 - 00:00

sorincrtr
sorincrtr

Eu am un Trimm delda d si sunt f. multumit de el, s-a comportat peste asteptari, asa ca il recomand cu caldura !
http://www.craimont.ro/corturi_montane_trimm_cort_montan_delta_d.html

Duminică, 26 septembrie 2010 - 10:17

ionutp
ionutp

Din cite am citit pe forumam observat ca toata lumea lauda EUREKA in materie de corturi si cred ca o sa ramin si eu la Eureka!® Totokon 2 .Astept idei in continuatre.Le multumesc celor care mi-au dat un sfat.

Duminică, 26 septembrie 2010 - 01:12

nebunu_r
nebunu_r

Daca nu-l folosesti iarna nu are rost sa-ti iei cort cu fusta de zapada pt ca te va omori condensul. Eu folosesc un Eureka! Autumn Wind 2XD, pe care il recomand. Contra vantului n-are nici o problema. Are rezistenta la apa ceva mai scazuta, dar mie mi-a rezistat o noapte intreaga (mai mult de 10 ore de fapt) pe o ploaie ce biciuia tenta asa de tare ca n-am putut sa dorm de zgomot, iar la un moment dat apa siruia pe sub cort (stateam un pic in panta). Spatiu ai din belsug, eu am 1,83 si prietena mea 1,78 si stam chiar lejer in el; tenda e destul de mare.

Vineri, 24 septembrie 2010 - 05:46

Afisari: 42,035

#269  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0793 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org