|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com Regulament carpati.org © copyright (2004 - 2025) www.carpati.org |
Hm...ciudat...Eu am primit acest email de la Fedex:
----------------------------
Stimate Domn / Stimata Doamna,
Pentru efectuarea formalitatilor vamale aferente acestui transport, va rugam sa ne transmiteti pe email, mentionand numarul de AWB, urmatoarele documente:
- imputernicirea din atasament completata si semnata in functie de valoarea bunurilor importate (in cazul in care detineti numar EORI tipul de reprezentare va fi DIRECT indiferent de valoarea bunurilor-va rugam sa completati imputernicire valoare mai mare de 150 EUR ).Va rog sa faceti descrierea bunurilor in limba romana, materialul din care sunt confectionate bunurile si la ce se folosesc + cantitatea bunurilor comandate
- copia de pe actul de identitate
- comanda de la furnizor
- dovada platii catre furnizor (extras de cont, OP , print screen cu tranzactia paypal,revolut )
- notificarea EORI (detalii despre obtinerea acestuia veti gasi accesand linkul https://www.customs.ro/e-customs/eori; https://www.customs.ro/e-customs/eori/sistem-informatic
EORI este necesar doar daca valoarea bunurilor depaseste pragul de 150 EUR! (FedEx isi rezerva dreptul de a solicita EORI in situatii exceptionale cum ar fi operatiuni repetitive, cantitati care depasesc uzul propriu, produse care sunt supuse restrictiilor si al caror import este conditionat de prezentarea unor documente/autorizatii suplimentare
In functie de operatiunea vamala solicitata si de natura marfii, daca vom avea nevoie de acte suplimentare va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.
Va aducem la cunostinta ca in cazul in care nu vom receptiona actele necesare formalitatilor vamale de import in termen de 3 zile de la data sosirii transportului, marfurile se vor returna la furnizor.
Incepand de la 1 ianuarie 2024, pentru transporturile receptionate in magazia noastra, se vor aplica urmatoarele taxe:
Formalitati vamale standard
Fara costuri suplimentare
Declaratie vamala complementara
25 RON / pozitie tarifara, incepand de la a 6-a pozitie
Comision plată datorie vamala*
30% sau minim 40 RON daca valoarea datoriei vamale este mai mica de 246,70 RON
Comision fix de 74 RON daca valoarea datoriei vamale este intre 246,70 RON si 2.960 RON
Comision de 2.5% daca valoarea datoriei vamale este mai mare de 2.960 RON
Comision pentru plata datoriilor vamale de catre o terta parte, situata in afara tarii sau teritoriului de destinatie
90 de RON pe expediere sau 2,5% din suma datoriei vamale, oricare dintre acestea este mai mare.
Declaratie vamala de tranzit**
220 RON
Taxa depozitare marfa aplicabila din a 3-a zi
25 RON / zi
Taxa depozitare marfa, aplicabila din prima zi, in cazul transporturilor a caror vamuire se face de catre alti comisionari vamali.
29 RON
*Comision aplicat in cazul efectuarii unei plați in avans a taxelor aferente unei expedieri, de FedEx catre autoritatile vamale, pentru acordarea liberului de vamă. Aceasta taxa se aplica ca valoare fixa sau procent din valoarea creditata. Daca nu doriti sa beneficiati de acest serviciu si preferati sa efectuati plata datoriei vamale direct in contul vamii, va rugam sa ne anuntati.
Important: alegerea acestei optiuni implica procesarea manuala a platii de cate autoritatile vamale, ceea ce poate cauza intarzieri in procesul de vamuire.
** Operatiunile de tranzit vamal sunt disponibile pentru importatorii care detin autorizatie de vamuire la domiciliu. Pentru aceste operatiuni se pot adauga alte taxe suplimentare, in functie de detaliile aferente transportului (e.g. volum, tip de masina solicitat, etc). Costurile aditionale se comunica anticipat, iar procesarea are loc dupa acceptul clientului.
Alternativ, se poate apela la un broker extern agreat de catre importator, care poate efectua formalitatile vamale de tranzit si livrarea, in locul FedEx Express Romania (in acest caz, FedEx Express Romania nu aplica nicio taxa).
Va stam la dispozitie pentru orice informatii aditionale.
Cu stima,
---------------------------------
Eu am transmis toate documentele solicitate (si nr. EORI, avand inca din 2014) si nici vorba sa-mi trimita asa simplu.... mi-au facut calculul si pana ce nu am achitat taxele vamale nu au eliberat coletul. Sunt extrem de curios cum au reusit sa faca altfel in cazul tau :-) .... Tot Fedex?!
Marți, 1 iulie 2025 - 23:32