Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Piscul Negru
Muntii Fagarasului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare cort 3 sezoane 2 pers (9)

andy79
andy79
Busola

https://www.carpati.org/articol/_imi_cumpar_cort_divagatii_despre_corturi_-_episodul_
1_/1284/
vezi aici un articol complet despre corturi. Din lista ta (pentru elimin din prima corturile care nu sunt "outer-first") ramane doar Ferrino cu Grit (apropos, dxxx, ce parere ai despre el, mie imi pare ca este ceea ce mi s-ar portrivi, desi si ce scrie sebasto ma pune un pic pe ganduri, ideea contra fiind doar cu importul) sau Sintesi (cu mai putin spatiu in Sintesi dar relativ mai usor) sau cu aceeasi greutate/mai greu un pic Lightent Pro 2 sau 3 asta ca sa ramai in gama de buget. Despre cortul lui sebasto am aceleasi pareri ca si dxxx.

Luni, 31 iulie 2023 - 09:51

sebasto
sebasto

De luat in calcul la X MID, varianta PRO, ca podeaua este de 120~ cm (48 inch) si nu acomodeaza 2 saltele de 25 inch (wide), ci 2 regular, de 20-23 inch. Nu am un fizic prea mare, chiar sunt skinny si tot simt nevoia pt o saltea de 25 inch mereu.

Miercuri, 10 mai 2023 - 13:33

cristicaf
cristicaf

@sebasto
salutare,
doar in cateva cuvinte pot confirma cele spuse de sebasto referitor la calitatile tarptentului Durston Xmid2. il am de doar cateva saptamani, am iesit cu el doar 2 nopti si este un cort extraordinar: foarte spatios, relativ inalt in sensul ca iti permite sa stai comod in fund, spatiu pentru bagaje, nu face condens etc etc. a explicat suficient de elegant si de tehnic sebasto mai jos...
merita toti banii din plin, chiar ma mir ca pretul este doar 300 dolari (acum 3/4 luni era 280 dolari). iar daca e buget suficient se poate ajunge la varianta pro, ~600 grame insa nu stiu cum se comporta la condens fiind un cort semi/dublu, nu are tenda interioara (mesh) pe intreaga suprafata a cortului. tind sa cred ca nu este o problema condesul (rewie-urile din online asta zic) insa nici nu am avut banii necsari pt el si nici nu am vrut sa investesc atat.
Sunt o multime de branduri "de apartament" mai ales in USA conduse de oameni ce merg pe munte ce dezvolta produse inovatoare, concepte regandite putin ce fac diferenta, din materiale ultrausaore, rezistente etc.
cortul mi-a fost adus din USA, deci nu stiu daca se aplica TVA, vama etc,
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 26 aprilie 2023 - 19:05

sebasto
sebasto

@dxxx. Sunt o gramada de brand-uri de ruleaza pe piata, ce au devenit consacrate, sunt stiute pentru quality control de top, customer care bun si asa mai departe, si aici nu ma refer la acelea cunoscute ca si "cottage brands", desi multe au plecat de acolo acum multi ani.

Brand-uri precum Vango, Ferrino, Hannah, etc, au cam ramas in urma, in mare parte, pentru ce este considerat echipament usor si ultrausor (nu sunt "ultralighter", dar a evoluat tehnologia, revin imediat si pe tema asta). Aceste brand-uri au aceleasi materiale grele sau noncompactabile, cu preturi ce tind spre mid budget sau premium.
Nu zic nu cu o chestie. In continuare multe din brand-urile astea scot corturi 3+/4 sezoane poate inca best buy. Cum asa? Pai e un reverse engeneering pe care trebuie sa-l faci vizavi de cum a evoluat tehnica. Un cort de 3+/4 sezoane nativ are o greutate ridicate datorita necesitatii de a avea alta structura, alt schelet, alta impermeabilitate necesara a tentei superioare. Pe romaneste si sa ne desprindem de partea tehnica, inchizi din ochi, ca oricum ai nevoie de materiale solide, deci stii ca iti creste greutatea, exceptie corturile din DCF, unde castigi bine la categoria greutate pe aceeasi structura.

La aceleasi preturi, pana si producatorii mainstream, cu tot cu marketing-ul din spate, aduc lucruri mai calitative, mai compacte, la aceleasi range-uri de pret.

Un mare factor pentru precipitatii, repet, SilPoly-ul (poliesterul) din care e facut (Durston-ul recomandat anterior). SilNylon-ul tinde sa absoarba si sa se lase, afectand si rezistenta structurii, nemaiputand pastra aceeasi tensiune, insa SilPoly-ul se descurca mai bine cu precipitatiile, doar ca este mai putin compact. Surpriza! Aici pot vedea toti, ca desi este din SilPoly, este al naibii de compact pentru un cort de 2 persoane, chit ca este pe baza de bete de trekking.

Uite un exemplu: Un brand recomandat de cei dintr-o bransa ce as ptuea sa o numesc mai veche, brand ce acum destul timp era considerat best buy (pe langa altele), este Coleman. Astazi fac niste chestii de tot rasul. Ei numesc ultralight corturi de 2.6kg+, compacte la 50x16 cm ... Pai in dimensiunea asta imi intra doua corturi de 2 persoane, de 130cm latime podeaua. Mentionez podeaua, pentru ca, dupa cum bine stiti, multe vin pe piata incadrate la categoria 2 persoane, dar sunt facute pentru saltele regular, de 50 cm/20 inch. Nu zic ca in continuare nu ofera calitate, dar daca te uiti peste drum la concurenta, iti cam vine sa le bati obrazul pentru japca.

Nu vreau sa pun la zid nicio recomandare, dar cred ca ne invartim intr-un loop, pentru ca el are nevoie de un "all-arounder". Cu asta m-am confruntat si eu.

Eu zic ca acum avem asa ceva si pe buget ok, un cort compact, structura buna, spatios, calitate de top.

Grija mea era cu Durston-ul la intemperii mai violente, desi toata lumea pe internet ragea in spume ca se tine bine. Tind sa cred ca design-ul ala netraditional (unghiul peretilor, pozitia betelor), dar si clasica fixare in mai mult de 4 cuie, care e logica, ajuta. Mi l-a batut vantul de m-a zapacit, plus mi-a stat inghetata tenta cu un strat decent de la precipitatii si tin sa mentionez ca n-am avut nicio problema vizavi de structura. Da, m-a mancat undeva sa ies din linia copacilor, sa campez mai sus, doar sa vad daca se tine bine.

Nota: Nu am fost in temperaturi extreme si nici vreme extrema, cat sa-l pun la incercare chiar si in limitele meteo de la noi. Nu ma raportez la alt climat, dar cred ca cei care folosesc un cort pentru asa ceva, in limite meteo de genul, pentru siguranta lor, se uita ceva mai sus, mai sigur, precum un Hilleberg, BD Eldorado, Nemo Kunai, MH Trango, etc.

Duminică, 23 aprilie 2023 - 18:35

sebasto
sebasto

@hahaha

International shipments are available through FedEx and/or USPS depending on your country. At check-out, duties and taxes will be estimated for all USPS shipping methods. FedEx Connect Plus and FedEx International Priority may have the option for both estimated and pre-paid. You may need to expand the shipping options on mobile to see these details.

Iti las asta aici ca nu mai stiu daca a fost ceva extra. In perioada aia am facut o gramada de "cumparaturi" de gear. Trebuie sa caut pe mail mai adanc. Momentan nu am gasit nimic, deci cred ca totul a fost la checkout.

Duminică, 23 aprilie 2023 - 14:22

dxxx
dxxx
Caraba

Lorand, parerea mea este sa te duci spre firme ceva mai "consacrate" si sa alegi ceva mai simplu ca arhitectura, pentru ca este mai fiabil.

La pretentiile tale cel mai bine s-ar potrivi ForceTen Xenon UL de la Vango, din pacate pretul s-a actualizat relativ recent, pentru ca era semnificativ mai ieftin:
https://www.4camping.ro/p/stan-f10-xenon-ul-2/#verde
Greutatea reala este 1,85kg si spatiul este extrem de generos. Nu vorbesc din poze, l-am folosit.

Cu spatiu mai mic poate fi o buna alegere Ferrino Lightent PRO varianta de 2 persoane sau cea de 3 persoane daca vrei spatiu excedentar - asta pentru ca din firmele pe care le mentionezi Ferrino mi se pare singura pe care o recomand.

Cat despre ce zice colegul @sebasto ... in mare parte sunt de acord cu geometria de "cort clasic" sau "cort cu creasta" sau cum ar zice unii "tarptent".
Are multe avantaje, dar numai pentru unii... unii vor avea impresie foarte buna, altii total negativa.
Din poze pare bine realizat, nu stiam de firma respectiva.
Insa tot din poze eu am unele semne de intrebare, dar nu este aici locul pentru astfel de consideratii.

Duminică, 23 aprilie 2023 - 10:53

hahaha
hahaha

Salut,

@sebasto ai comandat Durston X MID 2 direct de la ei de pe site?
As vrea sa stiu daca ai platit taxe vamale.

Multumesc.

Vineri, 21 aprilie 2023 - 12:17

sebasto
sebasto

Salutare! Eu am trecut recent la corturi nonfreestanding (1 persoana - 3F UL Lanshan 1 Pro, 2 persoane - Durston X MID 2) atat pentru turele de munte, unde ai nevoie de ceva mai light, compact, dar si pentru camping. Recomand Durston X MID 2 (Varianta non PRO). 1.0-1.1 KG cu 8 cuie (eu il folosesc in 4 la camping, 6 pe vreme rea), fara betele de trekking pe care le cari deja, interior de 130 cm, incap doua saltele de 25 inch, spatios cat cuprinde, pavilioane generoase pentru un tent din categoria lui, condens minim in perioada asta (l-am testat de 3 ori la amplitudini de 10-12 grade intre zi si noapte). Review-uri in detaliu sunt peste tot pe YT. A devenit destul de popular.

Pe langa ce poti gasi prin reviews, ce am experimentat singur si pot afirma ca este adevarat sau din experienta mea ar fi:
-Material SilPoly pentru tenta, SilNylon pt podea. SilPoly-ul nu absoarbe apa si nu se creeaza acel stretch din pricina umiditatii, unde esti nevoit sa reajustezi uneori cortul sau in cazuri mai rele, cortul sa fie in totalitate imbacsit. Desi e din SilPoly, este foarte compact.
-Rezista la intemperii ale vremii chiar violente (vant), dar si cu zapada se descurca excelent, datorita unghiurilor. Am fost batut de o furtuna si il aveam prins in 6 cuie. Nu am carat niciodata toate 8.
-Condesul este ok, pana acum (are 2 aerisiri clasice in partea superioara).
-Da, este mai neconventional ca si layout fata de altele din categoria sa, dar garantez ca iti da impresia de mult spatiu in interior datorita design-ului, dar si este acel spatiu de care profiti, nu e doar vreun efect vizual.
-Pavilion spatios. Pentru mine asta e un plus pentru ca pe langa ture, la camping, intr-un pavilion tin rucsacul, in celalalt ghetele, un lemn de foc ferit de vremea de afara, etc.
-Se monteaza rapid, tenta interioara este instalata de tenta superioara si este ferita de ploaie in cazul unei montari rapide pe vreme urata.
-Cateva buzunare interioare, nu te astepta la multa utilitate, dar eu zic ca 4 sunt de ajuns pentru echipamentul marunt.
-Ce ador cel mai mult la camping este faptul ca betele nu sunt pozitionate central, in usa si chiar poti sta in gura cortului, ca tot omul.

Daca faci putine sapaturi pe internet in categoria asta de corturi ... genul asta de cort il gasesti la niste preturi exorbitante, sarind de 2500 lei de la alte brand-uri (exceptie Six Monn Designs, ca alta varianta oki).

Mie unul mi se pare best buy. Intra la categoria ultralight, compact, nu sacrifici prin compactare materialul, spatios (2 saltele de 25, mai rar intr-un cort ultralight de 2 persoane ... si de buget), quality control excelent, desi e brand mic, au un customer care de invidiat, de unde ar trebui si alte brand-uri sa invete putin.

Daca mai ai alte intrebari, reply si te ajut cu placere! Carpati.org

Sâmbătă, 15 aprilie 2023 - 00:05

lorandgergely_90
lorandgergel..

Salutare,

Sunt in cautare de cort de 2 persoane pentru 3 sezoane. Buget maxim ~1500 RON. Criterii de baza: sa fie cat de cat spatios si usor.
Cortul as vrea sa-l folosesc pe munte, de ex in zone ca Padis Glavoi, lacul Bucura, lacul Capra, valea Sambetei, etc.
Dar as dori sa fac si trasee de creasta (mai rar), deci nu m-ar supara daca ar fi un cort all-around desi e greu sa gasesti un cort usor dar si cat de cat spatios (in acest buget) in care sa stai comod cand campezi langa un lac glaciar de ex.
Am studiat putin cam ce ofera piata in bugetul meu. Am intocmit o lista cu corturi ce par interesante pentru mine, variantele care ofera spatiu putin mai mare si greutate acceptabila:

1. Zajo Litio UL 2 | kg: 2,5 | lățime dormitor (cm) 128 | rezistența foliei de sol (mm) 5000 | rezistența tendei (mm) 2000 | preț (RON) 1035 | link https://www.zajo.net/ro/cort-ultrausor-si-compact-pentru-trei-anotimpuri-litio-2
-ul-tent-40279?variant=24806&gclid=CjwKCAjwoIqhBhAGEiwArXT7K_nfLLbQuwc1l5S-Waj5fJK7uO
oqEPHW6N9S6A5H_eeNSfbX-dyU0BoCsfcQAvD_BwE
2. Pinguin Aero 2 DAC | kg: 2,55 | lățime dormitor (cm) 135/120 | rezistența foliei de sol (mm) 10000 | rezistența tendei (mm) 4000 | preț (RON) 1382 | link https://www.4camping.ro/p/cort-pinguin-aero-2-dac/
3. Hannah Eagle 2 | kg: 2,5 | lățime dormitor (cm) 135 | rezistența foliei de sol (mm) 7000 | rezistența tendei (mm) 5000 | preț (RON) 1358 | link https://www.4camping.ro/p/stan-hannah-eagle-2-1/#verde
4. Hannah Tercer 2 Light| kg: 1,95 | lățime dormitor (cm) 125 | rezistența foliei de sol (mm) 5000 | rezistența tendei (mm) 3000 | preț (RON) 1598 | link https://www.4camping.ro/p/cort-hannah-tercel-2-light/#verde
5. Hannah Falcon 2 | kg: 2,2 | lățime dormitor (cm) 135 | rezistența foliei de sol (mm) 7000 | rezistența tendei (mm) 5000 | preț (RON) 1498 | link https://www.4camping.ro/p/cort-hannah-falcon-2/#verde
6. Trimm Apolos-D | kg: 2,9 | lățime dormitor (cm) 140 | rezistența foliei de sol (mm) 10000 | rezistența tendei (mm) 4000 | preț (RON) 884 | link https://www.4camping.ro/p/cort-trimm-apolos-d/#verde-gri
7. Husky Sawaj 2 | kg: 2,2 | lățime dormitor (cm) 140 | rezistența foliei de sol (mm) 10000 | rezistența tendei (mm) 3000 | preț (RON) 1348 | link https://www.4camping.ro/p/cort-husky-sawaj-2/
8. Ferrino Sintesi 2 | kg: 1,6 | lățime dormitor (cm) 130 | rezistența foliei de sol (mm) 8000 | rezistența tendei (mm) 3000 | preț (RON) 1120 | link https://www.4camping.ro/p/cort-ferrino-sintesi-2/#olive
9. FERRINO NEMESI 2 PRO | kg: 2,2 | lățime dormitor (cm) 135/110 | rezistența foliei de sol (mm) 8000 | rezistența tendei (mm) 3000 | preț (RON) 1050 | link https://www.ecalator.ro/cumpara/cort-2-persoane-ferrino-nemesi-2-pro-60229

10. FERRINO GRIT 2 | kg: 1,95 | lățime dormitor (cm) 135 | rezistența foliei de sol (mm) 8000 | rezistența tendei (mm) 3000 | preț (RON) 1000 | link https://www.rocknsnow.eu/public/ro/product/cort-2-persoane-ferrino-grit-2-ferrin
o-91188?option=10944

Cei care aveti experienta cu corturi ce ati recomanda dintre variantele acestea? Voi ce ati alege in locul meu? Care dintre marci sunt mai ok?
Sau ar fi mai indicate doua corturi, unul mai spatios si implicit mai greu si unul ultra usor si mai putin comod pentru trasee de creasta?

Multumesc frumos!

Joi, 13 aprilie 2023 - 20:07

Afisari: 1,096

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0559 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org