Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Papusa
Muntii Iezer-Papusa
#86  Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare cort 1 persoana (86)

lauramatei
lauramatei
(admin)

Va rog sa nu mai recurgeti la atacuri la persoana si sa va limitati la a raspunde strict intrebarii adresate! Comentariile care contin replici ostentative au fost eliminate. Daca doriti sa reveniti pe alt ton cu specificatii tehnice utile, sunteti bineveniti.

Sâmbătă, 22 iunie 2019 - 13:56

avio
avio

@dxxx - multumesc pentru mesaj;
am sa tin cont de toate parerile

Vineri, 21 iunie 2019 - 17:10

dxxx
dxxx
Caraba

Daca cumva vrei sa-l folosesti la drumetii - poti sa uiti asta... Nici un echipament nu face foarte bine 3 functii diferite.

Daca vrei cort iti trebuie cort (si atat). Insa la MSR nu apelezi decat daca esti in criza de optiuni bune - cauta la Vango sau Ferinno pentru raport calitate/pret bun sau daca stai bine cu banii la TerraNova sau Exped. Ceva mai complicat, dar si Tarptent face chestii interesante.

In rest cu MSR sau cu cortul cu 3 functii vor iesi EXCELENTE poze de prezentare sa te tot uiti la ele si sa crape toti de ciuda in mediul on-line (dupa ce cauti prin padure vreo 3 ore copacii situati la distanta si unghiul potrivit...)

Daca insa vrei sa faci creasta Fagarasului eu banuiesc ca iesi mai bine cu cortul de 105 lei de la Decathlon decat cu ceva cu 3 functii si decat multe (evident, nu toate) din cele MSR.
Ca pret probabil ca stii tu mai bine cum se compara ele cu 105 lei...
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 21 iunie 2019 - 16:53

avio
avio

@ bogdan.t - multumesc pentru recomandare (MSR)
@ bogdan.t & yo6ial - aveti dreptate...am ratat sa scriu ca ma gandesc sa-l achizitionez

Vineri, 21 iunie 2019 - 13:32

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

Aici cam are dreptate Alexandru. Trebuia sa specifici ca vrei sa cumperi. Anyway, iti recomand un MSR, daca tot vrei un cort de o persoana.

Vineri, 21 iunie 2019 - 11:58

avio
avio

@ yo6ial - vreau sa-mi iau un cort ca acesta dar vreau cateva pareri de la cei care dorm in natura...in plus...apreciez raspunsul tau ca un feedback pozitiv, din moment ce vrei sa-ti iei si tu. ps pretul este pe site-ul lor - 249 euro (la reducere) Carpati.org

Vineri, 21 iunie 2019 - 11:18

avio
avio

@ bogdan.t - multumesc; clar, stana e mai "prietenoasa" pe vreme rea Carpati.org. ma gandeam totusi ca dormitul la inaltime este mai "sigur" din toate punctele de vedere;

Vineri, 21 iunie 2019 - 11:10

yo6ial
yo6ial
Coarda

Io-s curios de numa' de ce cauți tu păreri și impresii despre un cort/pelerină pe care îl deții deja, îl ai și pus la vânzare și peste toate astea e neprețuit.

Adică îi lipsește prețul.
Încerci să organizezi o licitație cu strigături?
Încep eu, atunci: 10lei.
Când expiră?

Vineri, 21 iunie 2019 - 11:00

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

Pai ce se poate spune...?
Intr-o tura solo e perfect! Am avut un MSR si mi-am facut treaba cu el de multe ori in turele solo. L-am folosit si pe post de prelata ca sa "izolez" un perete al unei stani Carpati.org

Vineri, 21 iunie 2019 - 09:24

avio
avio

salutare! ce parere aveti despre cortul de o persoana, cort ce poate fi folosit fie ca hamac, pelerina sau cort -hamac (flying tent)?
multumesc si vreme buna!

Joi, 20 iunie 2019 - 19:23

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

În prezent se derulează o campanie de reduceri - 40%, consistentă aș spune - la corturile Ferrino vândute de Sport Virus. Despre unele dintre ele s-a dezbătut în acest articol în trecut.

Marți, 7 august 2018 - 13:54

baumwolle
baumwolle
(admin)

Mie îmi place Ferrino Sintesi 1, iar ca raport calitate-preț-greutate, Jamet Oural 4000.

Vineri, 3 august 2018 - 09:17

robert84
robert84
Caraba

Sa inteleg ca Lightent 1 de la Ferrino ar fi de preferat, problema este ca are 220 cm lungime iar sacul meu are 225 (pt o persoana de 183). MSR ul iese din discutie, prea scump

Vineri, 3 august 2018 - 07:41

baumwolle
baumwolle
(admin)

Personal evit corturile tip tunel, în care nu poți la comod "la ușa cortului". Există pe piață câteva modele cu ușa în lateral, greutate redusă și prețuri acceptabile - vezi Ferrino, Jamet, Quechua și chiar MSR-ul la reducere.

Joi, 2 august 2018 - 19:56

robert84
robert84
Caraba

Salutare!

Mi a atras atentia un cort de 1 persoana care pare destul de robust
https://www.jack-wolfskin.com/gossamer/3000433-4130.html

Ma poate ajuta cineva cu vreo parere?

Joi, 2 august 2018 - 19:20

mad
mad
Caraba

Pentru Pack DSL, compara-i putin caracteristicile legate de tenda si supratenda cu cele ale lui Himlite DSL. Pentru ca daca-s la fel de subtiri si fragile, eu nu as merge pe varianta lui. La Himlite-ul meu, podeaua s-a sfasiat destul de repede din cauza unui pai mai gros din iarba (de atunci am doi saci menajeri pe care-i pun dedesubt), iar la plasa tendei s-au desirat mai multe fire (cam ca la ciorapii de dama). Sunt corturi usoare si simpu de montat/demontat, dar extrem de fragile, mai ales pentru pretul platit pe ele.

Vineri, 3 iunie 2016 - 11:00

rivas
rivas
Caraba

ce părere aveti de cortul PACK DSL de la Trimm http://www.himalaya.ro/ro/produs/cort-pack-dsl--5983/ sau de cortul ONE DSL http://www.himalaya.ro/ro/produs/cort-one-dsl--5982/

Vineri, 3 iunie 2016 - 10:29

hana
hana
Coarda

Cort Ferrino Sintesi 1 am luat eu anul trecut de aici: http://www.x-sport.ro/corturi/sintesi-1--2369 si cred ca mai au pe stoc, mi l-au trimis in 1-2 saptamani.

Marți, 31 mai 2016 - 13:39

bogdanp
bogdanp

Ok, m-ai convins cu Ferrino Sintesi, trebuie doar sa vad unde-l gasesc pe stoc.

Cautand corturi asa mai ieftine ajunsesem la Vango Soul 100 si m-am ingrozit de recenzii cu colturi rupte si bete crapate, a bagat paranoia in mine.

Luni, 30 mai 2016 - 13:26

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

Ferrino Sintesi 1: un cort dintr-o singură folie, cu rezistență la apă de 3.000 mm atât pentru tendă cât și pentru podea.
Plusuri: este un cort ultra-ușor (990 g - cântărit fără kit-ul de reparații), are dimensiuni reduse (~30 cm), se montează rapid (1-2 minute).
Minusuri (pentru mine nu reprezintă minusuri, poate doar neajunsuri, dar mă acomodez ușor Carpati.org ): este destul de incomod, fiind posibil să stai sprijinit doar în coate; pentru persoanele mai plinuțe cred că nu e prea ușor să te schimbi de haine când plouă (eu am reușit Carpati.org pe ploaie ușoară); face condens, ca orice cort dintr-o folie, dar se usucă repede.

L-am folosit atât în zone mai joase, cât și în creastă (în creastă, fiind mai bună circulația aerului, nu a făcut condens decât în zona picioarelor, unde înălțimea cortului e de vreo 20 cm). E bine stabilizat cu 8 cuie foarte ușoare. Se strânge în câteva minute.

Eu sunt foarte mulțumit de el, în special datorită greutății și a dimensiunilor. La sol necesită foarte puțin spațiu, cam de două persoane umăr la umăr, atât cât să mai intre lângă mine rucsacul, așadar se poate găsi mai repede un loc potrivit pentru a-l monta. E un cort care mă va adăposti în multe drumeții de acum înainte (recomandat pentru 3 sezoane).

Luni, 30 mai 2016 - 09:59

Afisari: 26,063

#86  Inapoi 1 2 3 4 5 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9337 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org