Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Mieru Mare
Muntii Latoritei
#293  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Recomandare bocanci (293)

alek
alek

Salutare! Ma bate gandul sa-mi iau o pereche de Salomon S-Lab X Alp Carbon 2 Gtx, insa nu i-am gasit de probat. Stie cineva cum e calapodul?
In alta ordine de idei, i-am vazut aici, ce parere aveti? Stiu ca mai erau site-uri care ori vindeau fake-uri Salomon. Pretul e cumva prea mic, de aia imi pun un semn de intrebare.
https://www.silverfernpress.co.nz/salomon-slab-x-alp-carbon-2-gtx%C2%AE-men-mountaine
ering-shoes-blackblue-782unuov-p-54.html
Mesaj modificat de autor!

Joi, 20 iunie 2019 - 12:56

poe
poe

@victoranica

Am avut/am o pereche de Alfa din piele fullgrain, ca modelul pe care l-ai gasit tu si cu membrana Goretex, doar ca nu avea galosare.

I-am luat acum vreo 7-8 ani poate dupa ce i-am probat intr-un magazin din Brasov (care acum nu mai exista).

Erau facuti in Romania (probabil cum este si modelul Blikk), dar erau la un pret imbatabil. Nu am stiut daca au fost vreun rebut, refuzat de firma-mama, sau doar scosi pe sub mana din fabrica.

Cert e ca au fost cei mai confortabili bocanci pe care i-am avut, sunt pe calapod mai lat, perfect pentru piciorul meu (pentru mine Salomon e la limita ingustimii, de modelele de Scarpa nu ma ating ca ma simt ca in menghina).

Pielea a tinut foarte bine, are doar o zgarietura mai adanca pe care as fi evitat-o cu o galosare frontala.

Un alt lucru care m-a uimit e ca membrana Goretex e completa in interior, adica inclusiv pe talpa, sub taban, ceea ce nu am vazut la vreun alt model de pe piata. Si membrana a tinut mult mai bine decat la o pereche de adidasi The North Face, la care membrana s-a ciuruit dupa vreo 2 ani in mai multe locuri. Si bocancii i-am folosit mult mai mult decat adidasii respectivi.

Am trecut la altceva (Salomon) pentru ca s-a tocit talpa si pentru ca nu am mai gasit la momentul respectiv vreun model de Alfa pe care sa il probez in Romania.. in rest nu au avut nicio problema si am tras de ei si vara si iarna... acum i-am dat din plin (dar la greu) cu crema de impermeabilizare de le meindl si ii folosesc iarna cand merg pe zapada mare.

Marți, 6 martie 2018 - 19:27

victoranica
victoranica
Coarda

Salut,

Are cineva vreo informatie legata de acesti bocanci ?

https://alfa.no/shop/fjellsko-tursko/hiking-high/blikk-perform-gtx-m

I-am gasit la un pret ok si imi place mult designul si faptul ca au putine cusaturi (par foarte compacti). In rest, membrana GT, Vibram, bombeu intarit etc.

Sunt curios daca ii are cineva si imi poate oferi o parere despre ei.

Marți, 6 martie 2018 - 17:31

monycata
monycata

Cred că știm amândoi faptul că Alexandru s-a referit când a spus "plimbat" că orice încălțăminte nouă o porți mai întâi în ture ușurele sau cunoscute, nu în tehnice sau de anduranță.

PS: Cele mai bune ghete pe care le-am avut (comoditate, aderență, rezistență) au fost făcute de celebra firmă "NO NAME". După aia am trecut la brand-uri. Proastă idee .... Carpati.org)

Miercuri, 3 ianuarie 2018 - 08:13

rovid
rovid
Caraba

"Încălțămintea pentru plimbărit în sânul naturii, în mod special, se probează înainte" tare as vrea sa pot proba asa cand vreau eu,doar ca ar trebui sa fac cam 500 km. pe sens.Nu m-am plans de marime doar de defect.Am probat si alta marca dar erau ingusti,La Sportiva vine "manusa' pe picior.

Joi, 28 decembrie 2017 - 21:38

yo6ial
yo6ial
Coarda

Sincer vorbind, astfel de variații sunt de dorit.
Încălțămintea pentru plimbărit în sânul naturii, în mod special, se probează înainte, mai ales că nu e vorba de pantofi pe care-i portți la o cină apoi îi pui la tomberon sau îi mai porți odată, poate, la următoarea cumetrie.
Dacă-ți măsori picioarele sau mâinile, ai să observi ceva interesant. Stângul vs dreptul.
Încearcă. Carpati.org

Apoi, orice firmă de renume are produsele pe mai multe rafturi.
Unii iau de pe raftul de sus, alții de pe... podea.

Joi, 28 decembrie 2017 - 21:29

rovid
rovid
Caraba

Am facut poze,trimis pe mail la firma,au cerut sa vada.

Joi, 28 decembrie 2017 - 20:46

zentai
zentai
Coarda

Atunci este,intr-adevăr, greu de explicat.Dar dacă te întărește cu ceva,si la unul din bocancii sotiei,tot LaSportiva,i s-a dezlipit,în față,galoșarea la bocancul drept,după o tură pe Elbrus.Nu pot să -ti spun ce dezamăgit am fost!Pentru mine,LaSportiva erau religie.Poate că nimic nu se mai face cum se făcea odată!

Joi, 28 decembrie 2017 - 20:42

rovid
rovid
Caraba

Sunt made in Italy.Am facut retur la fiecare la momentul respectiv.Astept acum sa vad ce zic cei de la magazinul de la care am primit azi bocancii.

Joi, 28 decembrie 2017 - 17:31

zentai
zentai
Coarda

Dacă i-ai luat facuti în Ro nu e altă explicație .Dar măcar ai toate variantele,una sa te strângă,una sa-ti fie bună si una sa-ti fie largi! Carpati.org

Joi, 28 decembrie 2017 - 17:25

rovid
rovid
Caraba

Buna ziua.Am comandat 2 perechi de bocanci La Sportiva Nepal Cube si o pereche de Nepal Evo in decursul unui an din surse diferite,ultima comanda azi a ajuns(Nepal Evo).Toate 3 perechi sunt aceeasi marime 43 dar sunt diferiti ca si lungime,difera intre 3-7 mm .sunt contrafacuti ,rebuturi sau pur si simplu sunt eu ghinionist?Ultima pereche sunt de la magazin "serios'.

Joi, 28 decembrie 2017 - 15:58

midan
midan
Rucsac

Eu nu cumpăr încălțăminte fără să probez
Treaba cu încălțămintea e destul de subiectiva, eu sunt mulțumit de niște Meindl Island.
Am vrut să cumpăr ceva mai ieftin dar nu am găsit nimic altceva care să se potrivească.

Marți, 5 decembrie 2017 - 11:23

zentai
zentai
Coarda

Mulți fac în România dar după o vreme se cară de pe aici. Eu nu zic că nu se fac lucruri bine în România. Se fac, tată! Dar nu la aceeași calitate ca-n vest. Nu știu de ce și nici nu m-am omorât să aflu. E un fapt de viață. Important e că putem să facem alegeri și că asta e cel mai fain!
Pot să spun doar două lucruri și nu e adevărul absolut, poate că mă înșel:
- media de viață a unui bocanc de munte, de oricare ar fi el, nu e de 4-5 ani, ci mult mai mult (eu așa am citit în review-uri, prin vest), spre 10-15 ani;
- în segmentul care mă interesa pe mine, bocanci de backpacking, între toamnă-iarnă sau iarnă-primăvară, nu am găsit în RO ceva care să mă mulțumească, fie ca preț fie la calitate, căci fiecare ofertă are câte o meteahnă.

Punctual, mi-ar fi greu acu să fac determinări. Am studiat piața pentru mine. Poate că nu am fost foarte eficient în doar o lună de zile sau poate am fost extrem de subiectiv. Am observat, însă, cu bucurie, că se revine la bocancul cu fețe de piele dintr-o singură bucată, galoșare 180 de grade și mai toți merg pe gore-tex /simpatex sau e-vent, cele mai cunoscute. Boreal au membrana lor, dry-line de care mărturisesc că sunt foarte mulțumit, mai bună chiar ca gore-texul de pe LaSportiva, ce-i are soția! În studiul meu de piață nu m-a interesat de nici un fel bocancii făcuți de germanici pentru că eu personal nu mă înțeleg cu calapodul lor. Am o pereche de Meindl, noi-nouți care m-au umplut de sânge în prima jumătate de oră. Nici nu pot să-i vând pentru că ar fi o bătaie de joc pentru cel ce i-ar cumpăra!Îi țin pentru eventuale cățărări în gheață. Cred că dacă-i făceau din oțel sau piatră ar fi fost cu mult mai moi! Carpati.org . Părerea mea: nemții nu se pricep la treburi de astea. Dar e doar părerea mea, pur subiectivă!

Inimă bună și ture la max!

Marți, 5 decembrie 2017 - 09:17

yo6ial
yo6ial
Coarda

... și într-o zi, la o berică cu Petrică... O să-ți zică ”Am glumit, bă!” Carpati.org

Mie-mi zise vânzătoarea că-s făcuți de italieni, în România. Și-ți zic fără glumă că am lucrat mulți ani chiar la același etaj cu unul din atelierele la care se fabricau componente din bocancii ăștia. Am recunoscut fabrica după rebuturile pe care le scoteau afară. Marfa era apoi ambalată și trimisă în Italica unde le lipeau tălpile.

Dacă nu mă țineau atâția ani și nu erau fenomenal de comozi (ei au văzut creasta Făgărașilor de trei ori, eu n-am văzut bătături) nu ziceam nica de ei. Au văzut și Bârsa, de-a latul, de vreo două ori și nenumărate pârâie de munte, mai de-a lungul, mai de-a latul.
În 2014 mi-am luat S-Karp și m-au bătut vreun an. Acuma că i-am format așa fain nu-i mai schimb până nu se rup.

Interesantă industria asta de la noi... cât sunt fabricate aici nu sunt înfierate... Doar când se întorc au hotărâtă ”pecetea”.

Și pielea e prima linie împotriva apei. Sincer... eu depun o micțiune în toate tex-urile. Membranele sunt ele impermeabile dar metoda de aplicare lasă de dorit la toți bocancii. Din câte am văzut și purtat, membrana e prima care dezvoltă sfâșieri din uzură. Iar dacă apa trece prin pielea bocancului... apăi poți să-i pui cruce. În scurt timp pielea va putrezi și se va rupe.

Luni, 4 decembrie 2017 - 22:30

rovid
rovid
Caraba

Ticu? 😆

Luni, 4 decembrie 2017 - 16:42

zentai
zentai
Coarda

Făcuți în RO.
Demult, în vremea copilăriei, m-am întâlnit cu Sfântul Petru....am avut norocul ăsta!Eram cam neatent și cam "învișinat"! N-am băgat de seamă ce spunea, că nu eram de-o pioșenie ieșită din comun. Un singur lucru am reținut că mi-a zis: "nu-ți lua bocanci de munte făcuți în România!". Eu atunci, speriat, am luat-o ca pe un canon. Mulți ani mai târziu, crezând și că m-am spălat de păcatul de a fi neatent, am încercat și am căutat, asiduu, recunosc, să-mi iau o pereche de bocanci din România. Ei bine, cine crezi că m-a sunat aseară,destul de nervos?! N-ai să ghicești nici într-o mie de ani! Același Sfânt Petru care, socotind că nu m-am vindecat de neascultare, mi-a reînoit aceeași poruncă! Înțelegi? Frate, nu mă pot pune cu porunca sfântă! Drept pentru care, spășit și scâncind, am luat legătura cu cine trebuie (moment de modestie) și am dat comandă, în Șpania. Boreal, model Zanskar!

Mulțumesc tuturor colegilor pentru sfaturi. Contează că încă suntem solidari! Vă țin la curent cu preț și impresii.
Cu voia voastră, aș considera dezlegată această pricină!

Inimă bună și ture la max!

Luni, 4 decembrie 2017 - 16:19

yo6ial
yo6ial
Coarda

@Gabi: https://sportmaniac.ro/barbati/incaltaminte/bocanci/grisport-miaplacidus-8825
Am tras de modelul ăsta din toamna lui 2008 până în toamna lui 2014 când, undeva pe valea Sâmbetii, s-au dus și ei, dezvoltând o gaură pe unde a intrat apa pentru prima dată.

Și nu doar iarna. Și nu doar pe munte. Numai dați cu ceară din ziua 0 și îngrijiți cât-de-cât mai apoi.

P.S. talpa e moale. Foarte moale și flexibilă.
Ia cu nr 1-1.5 mai mare să încapă oile.

Luni, 4 decembrie 2017 - 16:03

alek
alek

Asa e zentai, ai dreptate. As fi investit cel putin dublu daca as fi fost 100% sigur ca merita investitia, insa cum ce mi-am luat eu sunt primii mei bocanci de iarna nu am vrut sa cheltuiesc prea mult si apoi sa-i pun la prafuit. Daca as fi avut nevoie de ceva de 3 sezoane sigur nu as fi luat Dachstein ci m-as fi orientat catre ceva mai durabil.
Acum cat tin e relativ, eu ma refeream ca 2-3 ani e un termen decent daca as umbla cat mi-as dori de mult, iar mai apoi sa trec la ceva superior.

Luni, 4 decembrie 2017 - 13:46

zentai
zentai
Coarda

@-alek- poate că ăsta e raționamentul pe care se bazează și comercianții dar e unul greșit și noi nu ar trebui să încurajăm acest raționament!
O pereche de bocanci, pe care dai între 750-1000 lei ( de backpacking) ar trebui să te țină vreo 15 ani. Atâta țin în vest, atât ar trebui să țină și la noi (pot dovedi că am bocanci de trekking care m-au ținut 24 de ani. Știu că pare incredibil dar, cum am zis, pot dovedi, în caz că nu mă crede cineva pe cuvânt). Dar să zicem că am fost un tip al dracului de norocos și am nimerit perechea vrăjită. Dar să zicem că ar ține 15 ani. La un calcul rotunjit, eu plătesc 1000 lei, odată, iar tu, în 15 ani, plătești 2500 lei pe niște bocanci care te țin 3 ANI?? pe care, adevărat, ai dat 500 lei. Și ce afacere ai făcut?!Că ai luat o pereche de bocanci la jumătate de preț cât i-am luat eu?

Luni, 4 decembrie 2017 - 13:37

alek
alek

Pretul de pe www.annapurna.ro e cel oficial, insa ei sunt vanduti mai ieftin. Intr-adevar, nu sunt cei mai cei, dar la un pret mai mic fata de ceva similar, cred ca merita. Nu planuiesc sa ii abuzez, iar daca tin 2-3 ani ma declar multumit. Nu vreau sa fac reclama dar poate pe unii ii ajuta.

Luni, 4 decembrie 2017 - 13:23

Afisari: 64,548

#293  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0686 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org