Cautare:
De actualitate

Calendar

Martie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Aprilie 2026
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

#24  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Rachete de zapada gonflabile (24)

xoreax
xoreax
Coarda

https://www.youtube.com/watch?v=dEtS2HHH7FI

Se pare ca nu sunt asa sensibili pe cat credeam. Incerc sa-mi dau seama daca o muscatura de caine ar avea o forta de penetrare mai mare decat o piatra sau o creanga.

Joi, 19 ianuarie 2017 - 00:22

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

Anul ăsta mi-am luat și eu rachete de zăpadă, modelul TSL 226. Am verificat însă destul de multe produse din piață și le-am văzut și pe cele vizate de tine.

La noi în țară traseele sunt dintre cele mai diverse, așa că eu consider că e bine să fii pregătit pentru mai multe tipuri de teren. Nu le-am luat în calcul pe cele gonflabile din simplul motiv că nu vreau să mi se înțepe când îmi e lumea mai dragă. Da, au avantajul greutății reduse și spațiului mic pe care îl ocupă în bagaj, dar înțeleg că nu asta contează pentru tine.

Eu m-aș orienta către un produs trainic, aș aprecia și greutatea mică pentru că de obicei iarna bagajul e mai greu decât de obicei, dar cel mai important pentru mine este să aibă caracteristici care să îmi ușureze mersul prin zăpadă, fiindcă pentru asta sunt făcute! De aceea, apreciez dacă se montează ușor, dacă au înălțător pentru călcâie (chiar ajută la urcare!) și dacă pot avea încredere că nu mă lasă la greu.

Nu vreau să susțin truisme, de aceea mă opresc aici, recomandându-ți produsul "clasic".
Ture faine!
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 18 ianuarie 2017 - 23:29

adriannegoita
adriannegoit..
Caraba

Nu am folosit rachete până acum dar tocmai mă documentam pe tema asta. Firesc, am dat și de rachetele astea gonflabile. Dincolo de prețul prohibitiv (mi se par abordabile ca preț rachete de maxim 500 lei), nu prea sunt încrezător nici în rezistența lor. Nu zic, Cordura e OK pentru rucsaci, parazăpezi, întărituri la pantaloni dar, la o chestie călcată în picioare constant, mă tem că nu face față.

Miercuri, 18 ianuarie 2017 - 20:49

xoreax
xoreax
Coarda

Salut,

Am gasit urmatorul concept de rachete de zapada:

http://www.nootkasport.ro/outdoor-si-trekking/rachete-de-zapada--118.htm

care costa mai mult decat cele clasice, din plastic.

Avantajele evidente (spatiu de depozitare redus, greutate mai mica) nu ma impresioneaza, eu unul vazand un singur dezavantaj major, un fel de showstopper: sunt usor de agatat in pietre/crengi/gheata astfel incat te poti trezi dupa kilometri buni mersi prin zapada de 100 cm ca nu te mai poti intoarce.

Asadar, a folosit cineva asa ceva vreodata? Voi le-ati lua cu inima impacata la o tura prin muntii nostri, fie si prin zone complet deschise si cu multa zapada (excluzand teoretic sansele de a le agata)?

E interesat de dezbatut si subiectul: in ce fel de zapada ar sta mai bine ca cele clasice?

Miercuri, 18 ianuarie 2017 - 20:27

Afisari: 3,595

#24  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0.0405 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2026) www.carpati.org