Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Saua Bucurei
Muntii Retezat
#30  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Pernute incalzire reutilizabile (30)

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

Un tutorial interesant despre cum poti sa faci "pernute termice", gasiti aici https://goo.gl/knsPd0.

Pentru o varianta comerciala http://goo.gl/gF96za

Comprese de unica folosinta ieftine/bucata, aici http://goo.gl/4lL2es

Luni, 7 septembrie 2015 - 12:23

clujeanul
clujeanul

Sincer, nu le vad rostul! Am invatat din mai multe situatii, ca varianta cea mai simpla, e si cea mai eficienta, si anume:
- decat sa car multe fleacuri, lucruri care "s-ar putea sa-mi foloseasca", merg mai bine pe calitate
-mai bine imi fac un ceai, ma incalzeste, ma hidrateaza, ma linisteste, contribuie la starea de relaxare
-decat sa adaug cate 100-200 grame la fiecare ramura din echipament, improvizand, gasind tot felul "bonusuri", mai bine imi iau ceva de calitate, un polar mai gros/performant, o soseta mai eficienta, o geaca mai calduroasa, un primus eficient, un cort pe care ma pot baza, un sac de dormit bun, ca oricum eu le car, si adunand la final greutatea "accesoriilor" s-ar putea sa fie cam greu bolovanul din spate
-decat sa fac pauze dese din nevoia de odihna, sa-mi relaxez umerii, spatele, prefer sa fac aceste pauze pentru poze, sa admir ce e in jur, iar obosint fiind nu de pernuta am nevoie, ci sa ajung cat mai repede acasa, sa scap de ruxacul greu, si sincer eu merg pe munte tocmai ca sa nu fiu acasa Carpati.org
Am carat si eu asa ceva dupa mine, uneori le-am activat, alteori am uitat pur si simplu nu le mai iau,consider ca nu am nevoie de ele.
Este parerea mea, pana la urma face fiecare cum doreste Carpati.org

Marți, 28 ianuarie 2014 - 22:27

odin
odin
Rucsac

Tocmai...sunt mai bune Carpati.org Nu folosesti de fiecare data, nu ai treaba cu fiertul, etc. Si tin si 6 ore. Testate de mine.

Marți, 24 decembrie 2013 - 12:47

senty
senty
(admin)

Sunt de unica folosinta alea.

Luni, 23 decembrie 2013 - 20:20

odin
odin
Rucsac

mai bune sunt astea
http://www.kaki.ro/produse/set-2-incalzitoare-pentru-maini.php

Luni, 23 decembrie 2013 - 20:11

yo6ial
yo6ial
Coarda

Nu vai... viața lor e limitată doar de integritatea ambalajului. Carpati.org)
Dizolvarea și cristalizarea nu au nici un fel de limite.

Duminică, 22 decembrie 2013 - 19:32

senty
senty
(admin)

Buna explicatie Alex, chiar nu stiam! Inca o intrebare, desi cred ca banui raspunsul: depozitarea in forma cristalizata afecteaza performantele? Banuiesc ca nu, dar cum ai mai multe cunostinte in domeniu, astept parerea ta.

73!

Duminică, 22 decembrie 2013 - 18:55

senty
senty
(admin)

On-topic: da, asa e... pernutele se pot activa si accidental. Cand le luam cu mine, le pun in capacul rucsacului (fara alte caserole sau alte sisteme de protectie) si m-am trezit cu una din ele activata. Povestea cu lumanarile e cea mai ok Carpati.org
Suplimentar, pentru o mai buna protectie acestor pernute le-am facut un fel de husa din material textil.

Off-topic:
- luna, nu cred ca trebuie sa renunti la ceva ce-ti place, numai ca sa-ti faci o alta imagine. Fii tu insuti! Nu e important ce crede lumea, e cum te simti tu cel mai bine. Toti suntem unici si ciudati in felul nostru. Eu cand merg pe munte am statia radio cu mine si nu ratez ocazia sa salut prietenii. Evident atrag priviri, deranjez pe unii ce vor numai liniste (asta e, imi cer scuze!), cateodata sunt privit ca un ciudat din acest punct de vedere. In concluzie, caut un echilibru in toate si sunt eu insumi!
- pt YO... a cara ceva greu deja trece din latura placerii montane in cealalta parte, a radiosamatorismului Carpati.org. Intr-o iarna impreuna cu yo8sde am carat un ft857 si 2 acumulatori moto intr-o padure cam la 25km de Iasi. Cu un dipol (7MHz) ridicat la genunchiul broastei (puteam pune rufele la uscat) am facut ceva qso-uri peste balta atlanticului, dar ce mi-a placut acolo a fost linistea deplina (radio, ca linistea padurii s-a instalat dupa ce am terminat tot de golit: acumulatori, sticle.... hihi).

Duminică, 22 decembrie 2013 - 18:50

yo6ial
yo6ial
Coarda

Pernuțele cu soluție supra-saturată de acetat de sodiu pot cristaliza spontan datorită impuritățiilor din soluție.
Cu cât sunt mai reci cu atât mai ușor.

Orice particulă solidă poate deveni o sămânță de cristalizare, un punct minuscul de unde poate începe formarea unui cristal de acetat de sodiu. Odată format un cristal de dimensiuni microscopice, în circa 3-4 secunde întreaga cantitate de soluție cristalizează.(eliberând căldura acumulată în procesul de dizolvare)
Declanșarea manuală se face producând o undă de șoc în acea soluție (click), urmată de procesul de cavitație care declanșează aglomerarea forțată a câtorva molecule de acetat și eventuala cristalizare.
*Am încercat descriu pe scurt. Procesul umple două pagini de manual de chimie Carpati.org
Dar impuritățiile din soluție sunt cauza.

Am și eu vreo două de la Lidl dar utilitatea lor este redusă în situații cu multe grade sub 0.

Duminică, 22 decembrie 2013 - 18:47

luna
luna
Busola

@yo6pnc Da ce are daca iei pauza seara sau cate o zi sa stai pe net din cort ?

Corect, trebuie si beculete pe cort, vezi avatarul meu Carpati.org

@ yo6ial Cum sa se declanseze spontan ? Lovite ? Pai trebuie puse intr-o caserola ceva solid sa nu fie usor de lovit accidental.

Off-topic: Niciuna din alea, am decis ca e cazul sa fac o schimbare in viata mea si sa imi imbunatatesc imaginea, lucru ce nu prea se poate cat timp mergi pe munte. Nu prea se impaca tinuta fashion cu muntele din pacate.

Duminică, 22 decembrie 2013 - 18:06

yo6ial
yo6ial
Coarda

On topic:
Aveți grijă că aceste pernuțe se pot declanșa spontan, pe timp de iarnă. Deci ar fi bun să nu fie considerate ca articole utile în caz de urgență. Un arzător serios poate împlini acest rol.

@Marius&Tibi: să vedeți ce fain se aranjează, în rucsac, un FT990, o sursă liniară pe măsură, o antenă Longwire, vreo două portabile, etc. Astea pe lângă cort, saci, mâncare, apă ș.a.m.d.

Pe mine m-ar îngrijora alte treburi, la @luna. În nici un caz câte pernuțe cară.

Pentru non-radioscamatori, stația FT990 este echipament staționar (de birou) și cântărește 13kg.
Sursa de alimentare are alte 10kg.
Iar, pe vremuri, radioamatorii cărau stații cu mult mai "serioase", militare, ce depășeau 40kg.

Deci... 10 pernuțe de 100gr... Carpati.org
Important e să le care pe munte și înapoi, cu bine și sănătos.

Totuși sunt curios... @luna, te-ai însurat, accidentat (sau aproape) ori ce s-a întîmplat?

Duminică, 22 decembrie 2013 - 16:22

senty
senty
(admin)

Tibi, fiecare cu damblalele lui. Asa cum noua ne place sa facem gargara la statii radio, luna e inebunit dupa chestii d'astea. A fost cu mine si altii intr -un revelion la o stana si, beculetele lui colorate si ce a mai avut, chiar au facut o atmosfera faina. El cu beculete, eu si cu yo8sde cu statiile radio, dar cel mai fain moment fu vinul fiert si inghetat peste noapte Carpati.org
Daca vrei sa vezi cum a fost, vezi ca am postat un filmulet pe site aci cu revu din giumalau; e tip emisiune... ai nevoie de casti/boxe.

Duminică, 22 decembrie 2013 - 13:25

yo6pnc
yo6pnc
Caraba

Dar auzi @luna, tu urci in munti sa stai pe net in cort ?

Corect @senty, ii punem in carca si vre-o doua statii mobile, ca vad ca ii place sa care - hi Carpati.org

Duminică, 22 decembrie 2013 - 01:48

luna
luna
Busola

@grizzly_bear Stiu de incalzitorul acela, eu ma gandeam la ceva mai original si fara gaz/flacari. Carpati.org Oricum am folosit in ultimele ture inainte sa ma las de munte incalzitoare electrice cu rezistenta pentru sacu de dormit/izopren.

@senty Da, accelasi om, dar doar cu beculete, fara munte. Stiu de faza cu lumanarea si am mai folosit-o, ma gandeam mai mai multe incalzitoare deastea pentru incalzit cortu. Mai stii ca nu ar merge ? Carpati.org

offtopic: Nu stiu cand/daca mai bag vreo tura, vezi profilul meu.

Sâmbătă, 21 decembrie 2013 - 23:07

senty
senty
(admin)

Luna... se cunoaste ca ai revenit p'aci Carpati.org ; acelasi om cu beculete.
Trecand peste intro, ca sa faci o atmosfera mai placuta in cort, e suficient o lumanare. Are multe intrebuintari: da caldura placuta pt cazul cand stai in cort inainte de a intra in sac, o poti folosi la vrajeli romantice (in moduri normale de el + ea, nu cum pomenea xoreax), o mai poti folosi si cand crapa careva... ce mai, are multe intrebuintari.

Incalzitoarele astea chimice sunt bune pentru incalziri locale, atat. Exista(u?) pe piata si unele rotunde ce pot fi puse sub butelia de la primus pentru ai da mai multa viata gazului (evident pe timpul iernii). Am luat 2 bucati acum ceva ani in urma si nu tin minte sa le fi carat cu mine in mai mult de 2.. 3 ture; stau aruncate pe undeva, nu se stie cand le voi mai folosi desi nu cer de mancare Carpati.org In mod sigur sunt bune pentru cei cu circulatia periferica deficitara, te mai pune pe linia de plutire.

Offtopic: Luna, cand mai bagi vre-o tura? Sunt interesat sa cari niste acumulatori, sau macar unul de vre o 45Ah. Tibi, tine aproape si tu, avem curent pentru multe ore de trafic radio dintr un qrp Carpati.org

Sâmbătă, 21 decembrie 2013 - 22:10

grizzly_bear
grizzly_bear..
Busola

Sa lamurim putin lucrurile : prin proiectarea si fabricarea pernutelor cu gel acestea isi au ca destinatie buzunarele , sau dupa necesitati , asternuturile de camping. In viata de zi cu zi pe timp de iarna, le folosesc cand calatoresc cu transportul in comun prin oras asezandu-le sub fund. Pare confortabil sa ai sub fund un scaun cald , insa eu o fac din motive de sanatate protejandu-mi rinichii. @luna am gasit ceva mai performant pentru cortul tau , poate te intereseaza :
https://www.youtube.com/watch?v=ttyE3-NkYok

Toate cele bune.

Sâmbătă, 21 decembrie 2013 - 22:00

luna
luna
Busola

Da, dar in sacul de dormit stai doar cand dormi si in plus in ala oricum e destul de cald mai ales daca e de iarna si/sau cu umplutura de puf. Cand stai pe net, aranjezi lucruri, citesti sau manaci nu strica niste caldura in cort ca sa nu iti inghete mainile, chiar daca cel putin pe temperaturi mai mari de -3 grade se face mai mult condens pe tenta exterioara.

Sâmbătă, 21 decembrie 2013 - 21:41

kxo.xp
kxo.xp

Realizezi ca e mai simplu sa iti incalzesti propriul sac de dormit decat cortul, nu?

Sâmbătă, 21 decembrie 2013 - 18:24

luna
luna
Busola

3-10 deastea + un ventilator cred ca ar putea forma o mini-aeroterma care sa incalzeasca in cort un pic. Carpati.org Puse in forma de triungi sau patrat si ventilatorul sa sufle printre ele, sau intr-o cutie. Am ceva ideei.

Sâmbătă, 21 decembrie 2013 - 17:32

xoreax
xoreax
Coarda

Ar fi bune pentru cei cu circulatie periferica defectuoasa care merg iarna pe munte. Am fost acum 2 ierni cu cineva care pana si vara avea mainile reci. Cand a simtit ca.. de fapt, cand nu si-a mai simtit mainile, m-a rugat sa scot niste pernute din astea sa le stranga insa nu prea au fost de niciun ajutor. Pana la urma, tot metoda subratului a fost mai eficienta. Ma bucur ca nu ne-a vazut cineva insa mai bine pe invers decat cu mainile degerate.

Luni, 16 decembrie 2013 - 22:20

Afisari: 7,171

#30  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0581 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org