Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Vremea
Varful Rebra
Muntii Rodnei
#24  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Pareri despre jacheta trekmates softshell solway (24)

alix_0_2
alix_0_2

intrebare pentru mkcp. Jacheta Killtec , despre care ai scris mai jos, cum sta cu respirabilitatea si ce model este? eu transpir destul de mult.
multumesc

Vineri, 15 februarie 2013 - 12:23

octaviandri31
octaviandri3..

parerea mea personala...pelerina te incomodeaza extrem de mult...ploaia te poate prinde pe orice traseu,nu e la comanda asa ca ai nevoie de ceva in care sa te simti cat de cat liber in miscari. bafta intr-o buna alegere.

Marți, 11 decembrie 2012 - 22:00

mkcp
mkcp
Busola

La magazinul Killtec din Outlet Shopping Center (sau cum s-o chema) aveau asta vara si cred ca mai au si acum jachete impermeabile la un pret undeva pana in 200 lei. (reduse cam 70%)

Eu si prietena mea ne-am luat, le-am testat inclusiv sub dus si apoi am fost cu ele in o gramada de ture, si pe ploaie si pe vant puternic si la -10-15 grade (pe Mt Blanc). Isi merita toti banii, chiar si de nu ar fi fost reduse si sunt o alternativa la orice alta jacheta existenta pe piata (si am testat destule, de la Mammut pana la Vaude).

Merge foarte bine purtata si prin oras, este destul de eleganta si culorile sunt destul de decente.
Singurul impediment este ca nu au o gama de marimi variata.

Ca fapt divers pe Mt Blanc am urcat cu aceasta jacheta si cu un polar subtire (pe cel gros il uitasem) pe un vant absolut criminal si credeti-ma ca nu l-am simtit deloc. Windstopper scrie pe ea windstopper a fost.

Luni, 10 decembrie 2012 - 22:35

yo6ial
yo6ial
Coarda

Prin gore-tex nu trece apa. Doar dacă îl înțepi, tai, sfâșii, etc.
Am umplut o jachetă cu apă, de probă, să văd câtă pot să transport, ca într-un sac. (rezultat - 6l ca să zic)
Chiar și membrana se umezește pe partea expusă apei dar nu trece prin ea.
Dar... condensul e inevitabil.
Oricum, voiam doar să aduc aminte că pelerinele/poncho-urile pot fi foarte faine dacă nu te bagi în desiș.
Eu mi-am făcut praf un poncho la o coborâre prin pădure.
Un poncho ieftin, e drept, dar l-am sfâșiat în crengi și cam în 10 minute numai pe umeri și pe cap mai eram ferit de ploaie.

Terenul, în care sunt utilizate articolele de protecție pe timp de ploaie, poate dicta și felul lor.

Luni, 10 decembrie 2012 - 21:41

florin.ciobanu
florin.cioba..

Mariusfm are dreptate, pelerina este buna dar la 400 de lei merita sa mai pui 200 si sa cumperi o geaca cu membrana gore tex. Pe o ploaie crancena de 3 ore, geaca "veche" de 5 ani nu a avut nici o problema. Cand m-am dezbracat eram putin ud la guler si mansete. Mentionez ca aveam o geaca triplustrat de la mammut "made in romania". Acum utilizez un dublustrat si e foarte respirabila. Ramane de vazut cat de fiabila va fi in timp.

Luni, 10 decembrie 2012 - 18:42

thymothey
thymothey

Se pare ca discutiile pe tema pelerinei/geci de ploaie pot fi destul de aprinse, asa cum spunea si @Marius fiecare se simte bine ceea ce a incercat, ceea ce are. Eu ma gandeam sa folosesc geaca pe munte, dar momentan o sa raman la pelerina. Am vorbit cu un prieten care avea o geaca softshel de la gravity cu 12000 mm si la o ploie mai sanatoase s-a udat bine, iar sa dau 400 lei sau mai mult pe o geaca inca nu imi permit.
Multumesc tuturor pt sfaturi si sa speram ca ploia o sa ne ocoleasca.

Luni, 8 octombrie 2012 - 10:07

mariusfm
mariusfm
Caraba

Am schitat acel versus ce a functionat la mine tocmai pentru a nu intra in multitudinea asta de detalii, care in functie de caz, persoana, firma, tehnologie,etc, poate schimba radical "regulile jocului". Ce e important pt mine, poate sa fie nul ca valoare pt tine si vice versa, dar cred ca thymothey trebuie sa asculte si sa vada/incerce(de preferat) mai multe variante pt a alege corect si asta din cauza celor afirmate: "Cum in ultima vreme multa lume isi ia o jacheta impermeabila in loc de o pelerina vreau si eu sa imi iau una."

Comboul meu nu e cel mai bun, dar mie-mi asigura in majoritatea situatiilor acel echilibru psihic/fizic.

"Daca porti pantalonii peste bocanc nu se intampla asta, daca e pantalon dedicat, adica de ploaie (mai lung, cu elastic/sistem de strangere sau cu parazapezi incluse). Daca nu, porti pantalonii peste parazapezi cand ploua. Parazapezi de vara. In engleza termenul "gaiters" e mai putin nostim. De pe o pelerina se scurge o parte din apa departe de corp, dar nu toata. "
Daca e pantalon dedicat, sincer chiar nu vad nevoia unei pelerine! Prefer pantalonii cu elastic jos, deci nu folosesc parazapezi. Ma opresc aici deoarece putem discuta la infinit pe n scenarii.

Sâmbătă, 6 octombrie 2012 - 23:34

florinbalan
florinbalan
Rucsac

"apa scursa pe pantalon ajunge tot in bocanci"
Daca porti pantalonii peste bocanc nu se intampla asta, daca e pantalon dedicat, adica de ploaie (mai lung, cu elastic/sistem de strangere sau cu parazapezi incluse). Daca nu, porti pantalonii peste parazapezi cand ploua. Parazapezi de vara. In engleza termenul "gaiters" e mai putin nostim. De pe o pelerina se scurge o parte din apa departe de corp, dar nu toata.

Pelerinele se ventileaza bine daca-s bine gandite si folosite, mai bine uneori decat respira membranele in anumite conditii de temperatura, umiditate si efort.

Acum nici aia care au inventat gecile cu membrana nu-s chiar tantalai, numai ca textila pe care e aplicata membrana e la fel de importanta si multi producatori prefera sa foloseasca materiale ieftine si cu tratamente de scurta durata, obligandu-te astfel sa mai cumperi diverse solutii sau hainute noi dupa un timp destul de scurt. Astfel scade si increderea in acest tip de produs.

Printr-o membrana de calitate (tip Gore-tex, care e aceeasi la toate produsele lor, diferind doar materialul textil si modul de aplicare) nu trece deloc apa. In timp apar insa fisuri in locurile cu uzura mai mare, si la majoritatea membranelor se astupa porii datorita grasimilor din transpiratie. Asta tocmai acolo unde este in contact cu corpul, deci unde ar trebui sa "respire" mai bine.
Insa daca materialul exterior nu ramane perfect uscat (densitate mare si tratament bun hidrofug), vei transpira la fel ca intr-o haina din plastic. In plus, geaca se va usca mult mai greu, iar cand e uda iti va fi mai frig, datorita cantitatii mai mari de apa inmagazinata in straturile exterioare membranei.

Unele softshelluri au membrana perfect impermeabila, insa este dificil daca nu imposibil sa opresti apa sa treaca prin materialul textil altfel construit decat la hainele impermeabile, la o ploaie puternica sau de lunga durata. Ceea ce o va face perfect nerespirabila caci membrana este "inecata" si mult mai grea din cauza apei cu care s-a imbibat.

Problema este daca vrei si merita sa iei periodic o geaca scumpa sau ramai la solutii la fel de "protectoare" mai ieftine, cu avantajele si neajunsurile lor.

Sâmbătă, 6 octombrie 2012 - 22:32

mariusfm
mariusfm
Caraba

Stiu ca sunt persoane ce nu transpira, dar chiar in plastic nu credeam. Banuiesc ca e la mintea cocosului sa pui pelerina peste rucsac, mai ales ca multe au acea cocoasa speciala... dar si aici pot aparea exceptii incep sa cred.

Acum ca existam si noi, astia cu alte nevoi si diferiti in gandire nu pune si tu la suflet! Carpati.org

Cat despre cei "ce minte aiurita a avut ala de le-a inventat", oare mergeau in opinci sau bocanci ?

Sâmbătă, 6 octombrie 2012 - 20:03

odin
odin
Rucsac

uite eu raman perfect uscat sub pelerina de plastic...pelerina, nu sacou, costum antiploaie, apoi nu pun rucsacul peste pelerina sa ma inabus, ci invers, pelerina peste rucsac
ale naibii pelerine, fac tot efortul sa ne ingreuneze viata pe munte, ce minte aiurita a avut ala de le-a inventat...tztztz

Sâmbătă, 6 octombrie 2012 - 19:03

mariusfm
mariusfm
Caraba

Sunt curios sa vad acea persoana care ramane uscata sub pelerina de plastic, ne mai vorbind la efort cu rucsac in spate.

Ce nu mi-a placut la pelerina indiferent de material respirabil/plastic:
- falfaie in rafalele de vant
- ma incurca la mers intr-o oarecare masura, mai ales pe pasaje delicate
- apa scursa pe pantalon ajunge tot in bocanci

Utilitatea unei pelerine o vad mai mult la cort/cabana.

Avantaje geaca:
- libertate de miscare
- ajuta la ploaie dar si-n caz de vant
- e jumatate din pelerina, atat volum cat si greutate... cele gen paclite

Eu la concluziile astea am ajuns in timp.

Plus ca pelerina, din cauza lungimii se poate agata de tufe, crengi, stanci mult mai usor... te impiedici/dezechilibrezi si se sfasie/gaureste.

Sâmbătă, 6 octombrie 2012 - 18:24

mihael1
mihael1

Despre "geaca" de oras, e buna oricare. Depinde de gusturi. Daca vorbim despre munte, despre impermeabilitate, pelerina e sfanta. Ieftina, usoara, mica, poti sa o bagi si in buzunarul de la spate al pantalonilor. E obiectul de imbracaminte ideal. Cat despre o jacheta impermeabila, desi exista, mie mi se pare o idee nefericita daca mergi pe munte, adica daca depui efort. Daca e sa stai la cabana, e OK, nu transpiri in ea, sau daca transpiri o poti da jos, doar esti la cabana Carpati.org

Sâmbătă, 6 octombrie 2012 - 17:07

odin
odin
Rucsac

Cipi, din cate imi dau eu seama, thymothey vrea o geaca universala. De purtat in oras dar si pe munte. Vrea la un pret destul de mic, poate nu are omul sau nu vrea sa dea. Indiferent de motiv, pentru oras merge orice geaca de genul acesta, te poti ascunde undeva.

Din punctul meu de vedere, treaba se schimba la munte pentru ca nu vii acasa ci mergi altundeva si vrei sa fii uscat. La o ploaie deasa (nu neaparat lunga de ore) din cat am vazut si am testat pe pielea mea, vorba lui pauless, nimic nu bate pelerina. Si daca e din aia de "punga" cu atat mai bineCarpati.org Nu intra nimic.
Se rupe ea mai usor dar se lipeste cu scoci sau cu fier cald, apoi iti iei alta. Am avut eu de fas impletit, acum ia apa si pelerina asta si am dat o gramada pe ea...nu mai ies din "pungi" neamCarpati.org La cate ploi prinde lumea pe munte, iarasi avantaj pelerina, mult mai versatila si mai ieftina.

Vad numai ce zice omul:
"Cum in ultima vreme multa lume isi ia o jacheta impermeabila in loc de o pelerina vreau si eu sa imi iau una"
Asta tine de moft...al lui si al altora. Si o va purta vara poate. Nu-i oare mai buna pelerina? Daca te apropii de iarna, i-as fi recomandat o geaca cu membrana gore-tex sau altceva, la o ploaie scurta tine cat sa ajungi in cabana/refugiu/cort sau pana da zapada.

Vineri, 5 octombrie 2012 - 16:39

cipicernat
cipicernat
(admin)

@odin. Geaca cu membrana cu Gore. La cateva spalari (am evitat sa o spal foarte des, deci probabil circa 10) dupa circa 4 ani de frecus. Acum patrunde apa intr-un singur loc, la ploaie puternica si de lunga durata, in zona pieptului. Nu e dracul atat de negru dar nici toate produsele nu sunt ceea ce vor sa para. Carpati.org

Vineri, 5 octombrie 2012 - 16:11

pauless
pauless

Cele mai distractive sunt alea impermeabile si respirabile in acelasi timp Carpati.org Oamenii de la diviziile de marketing isi fac treaba excelent. Si eu sunt pro-pelerina in ceea ce priveste ploaia, n-are cum s-o bata nici o jacheta. In mod sigur nu la raportul eficienta-pret. Dar pana la urma e o chestiune de preferinta personala.

Cat despre windstopper, el nu e facut pentru ploaie. Tine la ploi de scurta durata si nu foarte intense, dar nu te poti baza doar pe el. Treaba lui e vantul. Iar Trekmates-ul tau pare ok, imi place ca are arici la maneci (cele cu elastic se labarteaza cu timpul si intra vijgalaul).

Vineri, 5 octombrie 2012 - 16:05

odin
odin
Rucsac

da
si acum vor sari unii sa spuna ca nu am dreptate.
ok...cate spalari a tinut goretex-ul si la a cata lapovita a intrat apa? prima cumva? la marfa cumparata de aici.

Vineri, 5 octombrie 2012 - 15:43

thymothey
thymothey

Mersi tuturor pentru sfaturi.

@odin: ce vrei sa spui prin "gecile astea cu asa-zisa membrana anti orice numai anti ce vrei tu nu este". Vrei sa spui ca nu isi fac treaba?

Vineri, 5 octombrie 2012 - 09:45

odin
odin
Rucsac

una la 270-283 lei , o gasesti si la pro alpin
http://www.nootkasport.ro/890,geaca-alpine-pro-theseus.html
nu stiu daca iti place, are 5000 mm coloana de apa
mai dai cu un spray deasupra
daca vrei un sfat, ia-ti pelerina, e sfanta si lasa gecile astea cu asa-zisa membrana anti orice numai anti ce vrei tu nu este.

Vineri, 5 octombrie 2012 - 00:32

midan
midan
Rucsac

Nu stiu ce poti sa gasesti sub 300 de lei, preturile bat spre 400 ...
http://www.sportvirus.ro/produse/imbracaminte/geci-veste/millet-fitz-roy-geaca-pentru
-hiking.html
http://www.ascent.ro/jacheta-munte-the-north-face-resolve-gri-barbati.html
http://craimont.ro/protectie_ploaie_marmot_jacheta_precip.html

Joi, 4 octombrie 2012 - 23:48

dragos39
dragos39
Busola

@hhhrobi la jacheta de la Decathlon care o recomanzi scrie ''Restricții de utilizare: Nerecomandat pentru ploile puternice.''

Joi, 4 octombrie 2012 - 23:29

Afisari: 4,916

#24  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0836 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org