Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Martie 2023
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Aprilie 2023
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Vremea
Varful Piatra Mica
Muntii Piatra Craiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Materiale de construire si reparatii echipament montan (rucsac, sac dormit, cort etc)) (8)

yo6pnc
yo6pnc
Caraba

Multumesc.
La noi prin Medias nu prea gasesc mare lucru...

Joi, 31 martie 2022 - 22:59

boreal
boreal
Caraba

La mercerie poti gasi chingi, in diverse latimi si grosimi, care te pot ajuta sa-ti adaptezi un sistem de prindere/depozitare a sculelor in trusa.

Joi, 31 martie 2022 - 22:18

dxxx
dxxx
Caraba

Rucsacii vechi si grei i-am donat, nu prea am materiale atat de rezistente cat iti trebuie tie. Poate poti recupera un obiect de transport (geanta, servieta chiar si unele valize textile) din care sa scoti o suprafata suficienta.
Oricum daca aveam nu prea merita transportul pana in Medias...

Miercuri, 30 martie 2022 - 14:34

yo6pnc
yo6pnc
Caraba

Salut @dxxx.
Imi incerc norocul, eu as avea nevoie de o bucata de material ceva rezistent, cum sunt cele de rucsac, Cordura ceva, pentru a imi fabrica un suport pentru surubelnite si scule, iar apoi sa o prind in cutia mare de scule.
Imagineaza-ti o fâșie de vre-o 30cm lung, si vre-o 20cm inalt, peste care mai este cusuta o bucata de lungime identica dar mai mic ca inaltime, pentru a crea buzunare unde sa intre surubelnite, scule, patent, etc, iar tot materialul asta il prind in cutia de scule pe unul din pereti, urmand sa stea "in picioare".
Ai avea asa ceva?

Miercuri, 30 martie 2022 - 01:12

dxxx
dxxx
Caraba

ERATA: am scris la punctul 3. "silicon" - corect era Nylon. Deci:

3. nylon "respirabil" ripstop pentru cortul interior., 20DEN

Vineri, 11 martie 2022 - 23:27

dxxx
dxxx
Caraba

Ieri am verificat traseul pachetului si avea inregistrata plecarea din Germania, semn ca probabil saptamana viitoare va ajunge.
De dimineata, insa, ma suna curierul... avea si pachetul... surpriza mare, a sosit cam in acelas timp in care as fi primit ceva din Arad.

La o prima inspectie totul este corect.

La inspectare amanuntita:

1. segmente schelet DAC presfit - cele adevarate. Totul corespunde cu datele de pe site, chiar si greutatea, la fractiuni de gram.
Pretul este ... absurd ... ultra-discount pare sa fie un lot vechi, dar exact asa-ceva imi este util, adica segmente mai lungi. Greutatea per lungime este ce te astepti la ceva de firma, nu este chiar asa de departe de fibra de carbon, mai ales daca consideram ca nu sunt nici casante.
Made in Korea.
Probabil eram destept daca comandam mai multe...

2. padding "respirabil" 3mm pentru zonele de contact la rucsacuri, bretele, etc - am luat varianta "neelastica" care este cum ii zice numele, dar este foarte maleabila (eu ma asteptam sa fie oarecum rigida). Bucata primita este ieftina, a fost listata ca "rest de material" insa ce am primit este cu 20% in plus fata de specificatie.
La inceput credeam ca este mai greu decat specificatia, insa tinand cont de suprtafata excedentara greutatea mentionata pe site este corecta.
Made in Germany
Buna treaba.

3. silicon "respirabil" ripstop pentru cortul interior., 20DEN
Nu sunt mare amator de cort interior din plasa, asa ca am luat acest material. Sigur este mai rezistent decat necesarul, si foarte permeabil la vapori... adica fix ce trebuie - de altfel era recomandat pentru cort interior.
Ca de obicei greutatea pe metrul patrat este corecta pe site.
Toate panzele (deci si urmatoarele puncte) sunt made in Taiwan.

4. silnylon 40D ripstop
Impregnaj pe ambele fete, greutatea corespunde, totul OK.
Se simte diferenta semnificativa la calitate fata de produsele chinezesti.

5. silnylon 20D ripstop
Impregnaj pe ambele fete, greutatea corespunde, totul OK.
Caroiajul ripstop este foarte des, cam la 2 mm, foarte maleabil. Imi pare a fi material similar cu cel de la Vango Xenon, deci presupun ca se va comporta la fel de bine.

Costul total al materialelor a fost aproape 300 Eur cu tot cu transport, evident ca puteai sa iei un cort destul de bun cu banii astia.
INSA materialele sunt suficiente si pentru a finaliza 2 rucsaci, plus ca planul este sa fac doua corturi din cantitatea luata (unul de o persoana, altul de doua)... promit ca sa revin cu detalii.
In plus nici un cort "de-a gata" nu se poate compara cu unul pe care ti-l faci singur, cu totul personalizat incepand de la dimensiuni pana la solutiile tehnice preferate si testate ca ti se potrivesc... mai ales ca cele industriale au de multe ori unele "detalii" impuse de marketing, nu cerute de vreun utilizator normal/real.

CONCLUZIE: recomand extremtextil - si seriosi si produse excelente.

Vineri, 11 martie 2022 - 23:10

victoranica
victoranica
Coarda

Nu trebuie sa fii dezamagit. Probabil sunt putini ca tine care ar fi in stare sa utilizeze acele materiale pentru a-si confectiona / imbunatati componentele existente de echipament.

Eu unul nu m-as pricepe sa le integrez in vreun fel, asa ca ma multumesc sa platesc un echipament imbunatatit daca intr-adevar mi-e util.

Ideea ta in sine este buna, dar trebuie sa gaseasca adepti pe masura.

Miercuri, 9 martie 2022 - 12:03

dxxx
dxxx
Caraba

Am avut un topic pentru asociere / group-buy pentru materiale de constructie/reparatie echipament.
Din pacate numai conversatia cu Victor a fost tot ce a rezultat din respectivul anunt.

Asocierea era avantajoasa atat pentru impartirea costului de transport (da, nu era mare lucru...) dar mai ales pentru a putea sa luam cantitati mici.
Cantitatile mici nu ar fi semnificative in mod absolut... nu in ideea aia ma refeream, ci in ideea de a nu lua un singur pachet / un furnizor. Daca eram mai multi doritori putea sa devina economic sa luam de la mai multi furnizori, adica sa profitam de ce are fiecare mai bun sau mai ieftin.

Pana la urma, din lipsa partenerilor, am facut intreaga comanda la un singur furnizor: extremtextil.de

Au o gama destul de variata.
Cum era de asteptat sunt materiale textile, inclusiv Dyneema, si accesorii de tot felul, din plastic, metal, magneti, fermoare etc.
Ce este interesant este ca exista si unele articole la care nu te astepti: puf (pentru termoizolatie saci dormit sau confectii), materiale respirabile de distantare, segmente din aluminiu pentru schelet cort (si nu chinezisme, ci produsul de top: DAC / Korea), poate si altele.

Eu am cumparat tesatura pentru corturi, niste segmente DAC, ceva material distantier respirabil.

Momentan comanda a fost platita, urmeaza sa fie trimisa. Va tin la curent... si oricum revin atunci cand o voi primi.

Marți, 8 martie 2022 - 17:04

Afisari: 598

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0532 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org