Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Piatra Arsa
Muntii Bihor-Vladeasa
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Marmot Spire sau Hannah Marvel X (12)

gabicolea
gabicolea
Caraba

Reducerile sunt la TOATE produsele VAUDE ...pana cand se termina stocul cred ....
Mai aveu geci dar nu mai stiu ce marimi erau disponibile

Luni, 22 februarie 2010 - 08:57

drumetu71
drumetu71
Busola

Te rog ,spune-mi si mie daca mai au si pana cand sunt reducerile ca marti vreau sa ma duc si eu sa-mi iau.Si au reduceri cumva si la rucsace?

Duminică, 21 februarie 2010 - 10:38

gabicolea
gabicolea
Caraba

Epilog:

Am luat Vaude Escape VI, cu membrana Ceplex Active. Pt ca :
- comentarii OK de la cativa colegi de site
- specificatii tehnice f bune (impermeabilitate 20000, respirabilitate 20000. sper sa fie asa si in teren)
- cel mai bun raport pret / calitate din ce am comparat - 311 lei (20% redcuere la Everest, pe str Blanari - la TOATE produsele Vaude)
- Marmot si Hannh sunt mai de iarna, eu am nevoie de vara

Duminică, 21 februarie 2010 - 08:26

florinbalan
florinbalan
Rucsac

2 sau 3 straturi nu inseamna numarul de membrane ci modul de alcatuire a Shell-ului. Toate materialele, indiferent de firma si model, au o singura membrana.

2 straturi: Membrana este laminata pe materialul textil exterior (deci 2 straturi), iar pe partea interioara este protejata de o captuseala de obicei din plasa, separata de restul.
3 straturi: Membrana este laminata de materialul textil exterior, si pe partea interioara captuseala este la randul ei LIPITA de membrana (deci 3 straturi). De obicei materialul in 3 straturi este mai rigid (scortos) decat cel in 2 straturi.

Partea interioara protejeaza membrana atat impotriva degradarii mecanice, cat si impotriva transpiratei si a grasimilor de pe piele, care ar astupa porii membranei, micsorandu-i astfel respirabilitatea. In plus, tesatura aceasta disipa umezeala (transpiratie de pe piele sau vapori de transpiratie condensati datorita temperaturii scazute a materialului) pe suprafata membranei, usurand astfel "respiratia".

Gore-tex paclite are o membrana identica cu cea performance shell, numai ca este laminata pe un material exterior mai subtire deci mai usor, iar pe partea interioara este tratata cu carbon si o substanta oleofoba. Cum nu le poti avea pe toate, tocmai pe acest strat protector si usor de carbon se formeaza condens mai puternic decat pe stratul textil al membranelor triplu laminate, micsorand astfel respirabilitatea materialului. Avantajul incontestabil este ceea ce spune si numele, usurimea si spatiul mic ocupat in bagaj. Avand un material textil exetrior mai subtire, ii scade rezistenta, dar creste respirabilitatea mai ales pe ploaie si ceata, cand materialul racit (indiferent de tip) se imbiba cu umezeala din condens, formand astfel o pelicula de apa care ingreuneaza respiratia.

De fapt, cel mai important aspect in ceea ce priveste respirabilitatea nu este de fapt membrana (majoritatea sunt impermeabile si mai mult sau mai putin respirabile) cat materialul exterior si tratarea sa water repellent. Un material uscat va respira, unul ud nu. Cu sau fara membrana.

Miercuri, 17 februarie 2010 - 10:06

lbzk
lbzk
Caraba

si eu am pus ochii pe jacheta Marmot Spire, dar cum nu am acum bani de ea, ti-o las tie Carpati.org
astazi am probat-o si pot spune ca pare destul de "țapănă", aratand ca un veritabil hardshell. documentandu-ma asupra jachetei, n-am intalnit pe net nici un comentariu nefavorabil, toata lumea scria de bine despre aceasta si despre firma Marmot. singurul lucru de care se plangeau cativa era respirabilitatea jachetei, dar si aceia se declarau multumiti de ea, per ansamblu.
iar Hannah nu se poate compara cu Marmot, totusi...

daca vrei o geaca impermeabila, usoara, impachetabila si buna, intreaba la MM Sport de Arc'teryx Beta SL. are membrana Gore-Tex Paclite si costa 600 de lei, la oferta (pe site nu apare, dar mi-a spus domnul de acolo despre ea).
asta ar fi mai potrivita pt vara decat Spire pt ca membrana ei e mai respirabila. vara, in Spire, probabil ca te-ai simti ca la sauna, intrucat jacheta are nu 2, nici 2.5, ci 3 straturi din cea mai putin respirabila membrana Gore-Tex, Performance Shell.

http://www.arcteryx.com/Product.aspx?Mens/Trekking/Beta-SL-Jacket

Marți, 16 februarie 2010 - 20:51

iomar43
iomar43

Salut Gabi! Eu am avut variantele low-cost de la Hannah si de la Marmot: Hannah Noresund, pe care am dat 220 lei si Marmot PreCip, luata cu 290 lei. De Noresund am fost foarte dezamagit, chiar si la o ploicica se imbiba de apa. Cu PreCip-ul am avut o experienta placuta, am ramas uscat pe interior chiar si in urma unor ploi zdravene de vara. Si sa nu mai vorbesc despre diferenta de detalii: cusaturi, fermoare. Deci ia-ti un MarmotCarpati.org

Marți, 16 februarie 2010 - 20:27

gabicolea
gabicolea
Caraba

Multumesc pentru opinii.

@Jerry - multam de sfat, eu nu observasem desi am facut ceva ture cu Alex Carpati.org
Ca si observatii ale lui pentru Marmot:
- geaca OK, impermeabilitate f buna (cel putin in primul an, mai vedem mai incolo)
- de purtat insa iarna sau la peste 2000m vara, la temperaturi mai crescute nu "respira" atat de mult

Acum, stau eu si ma intreb, o fi vre-o geaca de vara care sa reziste foarte bine la ploaie (in genul acestora de iarna) dar care sa fie si subtire si sa "respire" mult ... sau caut imposibilul?

zile senine

Marți, 16 februarie 2010 - 09:31

mihaiburo
mihaiburo
Busola

Nu am experienta cu nici unul din cele 2 produse.
Experienta cu imbracaminte a fabricantilor:
- Marmot: tricou cu maneca scurta, tricou cu maneca lunga cu lana - sunt f multumit de ele
- Hannah: comentarii despre Noresund aici:
http://www.carpati.org/forum/echipament_montan-4/jacheta_hannah-1909/1/

Luni, 15 februarie 2010 - 23:52

jerry
jerry
Busola

Salut,

Alex (din tura pe Creasta Picaturii http://www.carpati.org/jurnal/creasta_picaturii/1477/ ) ce parere are despre Marmot Spire?
Eu l-am vazut in pozele facute pe Mont Blanc in 2009 cu respectiva geaca.

PS: Si eu tot pe Marmot as pune banii...

Luni, 15 februarie 2010 - 15:25

oneshot
oneshot
Caraba

Eu am folosit produse Hannah si chiar sunt multumit, cel putin la saci de dormit , polare si corturi nu am ce sa le reprosez am si tinut in mana marvel x pare o geaca destul de buna , tinand cont ca este si din seria Extrema , in acelasi timp sunt si fac Marmot am purtat o geacea Marmot si am ramas sincer impresionat , ambele modele sunt cam la acelasi pret . Carpati.org

Luni, 15 februarie 2010 - 14:32

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Din experienta pe care o am cu hannah si in general cu produsele cehesti si poloneze as merge fara sa stau pe ganduri pe marmot, mai ales pentru membrana. Iar pretul la jumatate este mai mult decat atragator Carpati.org

Luni, 15 februarie 2010 - 14:16

gabicolea
gabicolea
Caraba

Aveti ceva experienta cu vre-uula dintre cele 2 modele? Sau macar cu produse ale fabricantului?

http://www.hannahromania.ro/imbracaminte/jachete/jacheta-marvel-x-hannah.html

http://marmot.com/products/spire_jacket
http://www.mmsport.ro/oferte-imbracaminte-exterioara-hardshell-barbati-p1.htm

Multumesc

Luni, 15 februarie 2010 - 11:16

Afisari: 2,986

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0524 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org